Tak jsem se rozhodl vložit svůj první návod na toto forum. Vzhledem k tomu, že mě oslovila návštěvnice "nene" a požádala mě o pomoc s upgradem firmware, napsal jsem celkem stručný postup jak na to. Informace jsem načerpal vesměs zde a proto se nepovažuji za autora, pouze jsem dal dohromady info z více příspěvků tohoto fora. Nene podle návodu úspěšně provedla upgrade a prohlásila, že je to geniální, protože je to jednoduché a tím i sruzumitelné(díky). Tak to asi na úvod a tady je postup.
Prvně je otázka jestli máte JailBreak - odblokovaný iPhone. Nebo jinak jestli můžete instalovat softík z installeru, cydie. Pokud ano tak je to v pohodě.
Aktualizujte si iTunes na nejnovější verzi a stáhněte si firmware od whiskyho (link na temu s downloadom). Heslo pro archiv: forum.iphone.cz Až budete mít stažený firmware v PC, tak si ho rozbalte někam, kde ho spolehlivě najdete např. C:/iphone/
Teď spusťte iTunes a připojte iPhone. Až se objeví telefon v iTunes tak dejte restore+držte stisknutý Shift na klávesnici. Otevře se průzkumník a zvolte ten firmware z C:/iphone/ jak jste ho tam rozbalili a dejte otevřít.
Pak počkejte, až se celá operace dokončí, nikam neklikejte nic nemačkejte. Doporučují tu na foru připojit iPhone k USB přímo zezadu PC nikoli přes různý USB huby a přední vývody na bedně. Já a nene jsem to takhle udělali a všechno fachá. Jak jsem uvedl je to na již odblokovaný iPhone a v opačném případě to fungovat nebude.
Jo a důležitá věc, Restore kompletně nainstaluje nový softík do iphounu, tak že se všechno smaže, kontakty, sms, kalendářový data no všechno. Tak že to buď ještě před restore zazálohujte a pak po restore obnovte ze zálohy, nebo si to pak musíte dopsat všechno ručně. Obnovení ze zálohy obnovuje jen nastavení, kontakty a tak nikoli firmware. Pokud nevíte jak se zálohuje tak opět je to snadný. V iTunes připojíte iPhone a až se objeví vlevo ikona iPhone, kliknete na ní pravou myší a vyberete tuším backup iphone nebo tak nějak. No a to je vše.
Doufám, že bude pro někoho tento návod přínosem. Pokud je tento návod příliš dlouhý nebo chaotický, omlouvám se. Díky.