Ahojte, najprv chcem napisat, vobec sa nevyznam do Apple Tv, ale zo specifikacii velmi neviem posudit, ci ma vyznam vymenit hore spominany box za Apple Tv. Zatial mame starsi Tv, ale mame nan napojeny HDMI kabel do boxu a z neho ethernet kabel a internetovy ... Zial v tejto miestosti nemame priamo opticky kabel, len na poschodi, ktory ide do wifi routeru (optika 100 Mbit upl./down.). Tv programy pozerame od Skylinku .. Zdielane od kamosa co to prevadzkuje viacerym ludom (to nebudem rozoberat lebo je to nadlho ) ale proste sledujeme vsetky kanaly ako hbo, PrimaCool atd.
Tento box je vybaveny aj internou pamatou na nahravanie filmov, OS ma Linux. Ma jeden USB vstup ...
Moja otazka - oplati sa nahradit tento box Apple Tv?? Pretoze, ked mame nejake filmy, ktore si chceme z USB pustit cez box na Tv, tak vela nam ich nejde spustit, myslim, ze to je kodekmi, resp. urcite formaty neprehra. Toto by som chcel, keby nahradilo Apple Tv. Je mozne pustat aj z USB filmy? Alebo nahrat teda na iCloud alebo nejako cez siet do HDD na internu pamat Apple Tv? Samozrejme mimo Netflixu a HBO Go. Neskor planujeme lepsi Tv, aspon 2 m UHD len zatial tento nechce dozit. Tak preto sa aj pytam dobuducna.
Takze nahrada za pozeranie filmov stiahnutych + funguje aj ako box pre normalne pozeranie spominanych kanalov? Staci ak je Apple Tv na klasickom internetovom kably a nie optickom?
Dakujem moc za pomoc a info.