Já mám Apple watch přes dva roky a poslední půl roku AW2. V úvodním příspěvku zazněl dotaz, zda vydrží bazén. Tedy AW2 bych se určitě nebál, mají deklarovanou vodotěsnost na plavání. Naopak by mi na ruce při plavání vadily velké a těžké Garminy.
Co se použití týká tak jsou AW mnohem flexibilnější zařízení než Garminy (ty bych bral opravdu jen na sport (na ten jsou skvělé) a lehké notifikace), protože mají mnohem větší podporu ze strany Apple i dalších výrobců SW. Co se týká přesnosti GPS, tak ta je podobná jako u řady Fenix 3.
Optický snímač tepu na zápěstí také patří ke špičce tohoto druhu snímačů a pokud mi nestačí, připnu si BT hrudní pás se kterým přímo hodinky nativně pracují.
Pokud potřebuji provozovat sport, který AW nativně neumí, pořídím si aplikaci, která prostě umí to co potřebuji. Nyní je již stáhnutelných více apek, které běží přímo v hodinkách a telefon nepotřebují.
Jen pro upřesnění dá se nyní použít toto:
Strava
NRC
Runkeeper
Trails (mimo jiné geniální apka na turistiku)
MySwimmPro je super na plavání
Record od Under Armor umí tepové zóny a další věci
nemluvě o aplikacích na intervalové tréninky atd.
Garminy mají výhodu v mnohonásobně vyšší výdrži, ale to je na každém, aby si řekl zda to potřebuje. Já každý den dávám na stojánek hodinky se stavem baterie někde kolem 60% a to mám skoro každý den měřenou aktivitu kolem 2 hodin. AW mají v režimu noční stolek navíc super funkci nahrazující klasický budík.
Ale jak jsem psal i v jiném tématu, kdybych se nebál menší provázanosti Garminů na telefon, určitě bych pokukoval po Garmin Chronos, ty mě úplně uchvátily svým designem. Myslím že to je přesně zařízení, které se dá vzít na sport i do obleku
Ještě k těm AW a sportu - hodně sleduji zahraniční forum, kde bylo ze začátku mnoho běžců opravdu frustrovaných z toho jak si pořídili AW, odložili svoje staré běžecké hodinky (třeba i Garminy) a nemají takový přehled o běhu na který byli zvyklí. Všechno je to o SW, který ušel za poslední 2-3 měsíce velký kus cesty a například NRC, Strava a Runkeeper to fakt hodně posunuli.
Já například vestavěnou sportovní aplikaci nepoužívám, protože Apple svojí uzavřeností neumožňuje exportovat GPX soubor včetně mapy a to mi následně v Endomondu, kam vše importuji chybí. Proto jsem vnitřní aplikaci nahradil jinou, která tuto podporu nativně má a jsem maximálně spokojený.
Ještě je tu také jedna podstatná věc a tou je velikost ruky. Já osobně mám hubenější zápěstí a proto mi velikost AW maximálně vyhovuje, ale osobám s mohutnější zápěstí se mohou zdát malé.
Minulý týden jsem se pobavil u Apple prodejce, když si tam jeden "urostlejší" pán zkoušel AW s milánským tahem a ani je nebyl schopen nandat na ruku. Když se mu to podařilo, ty hodinky vypadaly jak nějaký šperk z dámské kolekce.