Jailbreak 1.1.2

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Kozak Lukas | stř led 30, 2008 10:09 pm

Jailbreak 1.1.2

caute mohl by mi nekdo trochu priblizit nebo podrobneji vysvetlit tohle:KROK 4: Jailbreak 1.1.

Nyní se telefon vpodstatě nachází ve stejném stavu jako na začátku návodu ;], s tím drobným rozdílem, že je díky OktoPrep možné provést jailbreak i na verzi fw 1.1.2.

1. ukončete kompletně iTunes

2. spusťte příkazový řádek, změňte adresář na ten který obsahuje jailbreak (1.1.2-jailbreak) a spusťte dávku windows.bat.

3. v okně které se objeví, zaškrtněte Enable SSH a klikněte na tlačítko Jailbreak![/b][/b]

moc tomu nerozumim kde to mam udelat a jak, jsem trochu pomalejsi :D sorry dikec

Nemusíš zde používat barvy, my pozorně fórum sledujeme. Julek

dandal720 | stř led 30, 2008 10:11 pm

No v podstatě si akorát otevřeš adresář s tím kde máš soubor windows.bat zároveň se ti spustí java program(musíš mít nainstalovanou javu) a zaškrtneš to tam a je to..:)
iPhone 4 16GB
MacBook Pro 15" 2.53 Intel Core i5 Mountain Lion
MacBook Air 13.3" 256GB SSD 1.7 Intel Core i5 Mountain Lion
Host
Host

Uživatelský avatar rony | stř led 30, 2008 10:23 pm

Re: Jailbreak 1.1.2

To budeme musiet ist slovo od slova a popremyslat nad tym, ktorym slovam nerozumies.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar spachal_tmp | stř led 30, 2008 11:42 pm

I jako autora toho clanku by me tak trochu zajimalo, co presne na tom uvedenem navodu nechapes, tim spise na tehle velmi prosté casti :) ..

iTunes se ukoncuji jako program a pak nejlepe jeste odstrelit ze Spravce uloh vse co pripomina iTunes, iPhone ap.

A pokud nahodou netusis co je to prikazovy radek, dam Ti dobrou radu: vykasli se na to. To neni nic osobniho, ale myslim to vazne.
Starý pes fóra :)

nemo | čtv led 31, 2008 12:34 am

No nevim... ja v jinych navodech cetl, ze staci na windows.bat dvojite kliknout. Ovsem Widle nepouzivam a tak nechci nabadat k nejakym nemravnostem ;-)

Uživatelský avatar spachal_tmp | čtv led 31, 2008 1:57 am

Ano, to staci, bohuzel jen pokud je vse OK. Tj. spravna verze JRE, neproblemove USB, spravne modifikovany fw pomoci OktoPrep ap. Pokud ale neni (a podle fora to zase az tak neobvykle neni), je chybovy vystup programu v batchi neocenitelny. A ten se 'pouhym dvojklikem' vycist nepodari ..

Presto ale trvam na tvrzeni o tom, ze kdo ani netusi co je to prikazovay radek / interpret, mel by se podobnym navodum obloukem vyhnout ;) ..

Uživatelský avatar rony | čtv led 31, 2008 2:55 am

teoreticky by im pomohol obrazkovy navod
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Kozak Lukas | čtv led 31, 2008 2:32 pm

diky moc za obraz. navod.. uz jsem to pochopil jak ma to jeste jedna vec. kdyz to budu jailbreknovat muzu nebo musim tam mit sim kartu??? a jelikoz platin contract O2 budu moci normalne pouzivat dale tuhle ang. sim??? dik

Uživatelský avatar rony | čtv led 31, 2008 2:50 pm

to musis vysvetlit...

zijes v UK a s telefonom si kupil O2 SIM a chces ju pouzivat?

ci ako presne?
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Kozak Lukas | čtv led 31, 2008 5:10 pm

ziju v anglii telefon uz mam asi dva mesice a platim u O2 ANGLICKEHO contract jo, ale chci si ho jailbreaknout abych si uz konecne mohl s tim pohrat... a ted nevim jestli kdyz udelam-
 downgrade na verzi firmware 1.1.1
 jailbreak (odemčení funkcí a instalace installeru)
 příprava na jailbreak 1.1.2 (oktoprep)
 upgrade na 1.1.2
jestli mi normalne pujde ta anglicka sim karta (bez turbosim) nebo ne? nebo jak to je a jak to budu delat jestli mam nechat sim uvnitr telefonu??

A jeste nevim jestli se mam do DFU moda dostat se zapnutym tel. nebo ho mam vypnot? diky moc

Kozak Lukas | čtv led 31, 2008 9:15 pm

Ja respektuji tvuj nazor spachal_tmp bohuzel nemam ten cas travit 24hod. na PC, ale myslim si ze nejsem ani prvni a ani posledni kdo tomu nerozumel a misto toho aby jsi nekoho hned odrovnal at to ani nedela tak zauvazuj jak to napsat lepe coz je urcite mozne. Jinak vpodstate za vse vdecim Ronymu-mas to fakt dobre propracovane diky

Uživatelský avatar spachal_tmp | čtv led 31, 2008 10:16 pm

OT: Neberu to osobne, je mnoho lidi, kteri pomoci techto navodu prosli cely postup bez problemu .. Ale priblizil bych to asi takto: pokud mam pocit, ze mam problemy s vahou vzduchu v motoru sveho auta, nezacnu shanet polopatisticke navody na to, jak to cele samodomo nastavit, ale predam cele auto nekomu jinemu. Tusis co se tim snazim jemne naznacit? :)

Kozak Lukas | čtv led 31, 2008 10:29 pm

No to je zase neco jineho... ale budis. Ja jsem rozumel vsemu krome toho, ale to je jedno ted uz to vim a myslim si ze az takovy anti talent nejsem abych to nezvladl. Jo a zkus se vzit do me situace asi tak 2500km od CR tak asi nemam komu bych to dal udelat nehlede na to ze me to bavi tak postupne si s tim hrat... jen cekam az mi nekdo odpovi na to co jsem se ptal ohledne te sim karty a jdu na to. Jinak chybama se clovek uci. :lol:

Uživatelský avatar rony | pát úno 01, 2008 8:53 am

nemozem ti vela radit - situacia, ze mam oficialne kupeny iphone uk s kartou O2, ktory chcem jailbreaknut mi je vzdialena

ale myslim, ze je bezproblemove ho jailbreaknut.

cize pre teba staci urobit iba jailbreak. tym padom sa ti nainstaluje Installer.app a mozes robit veci rovnako ako my.

ALE: postup ako to urobit tu nenajdes, zrejme iba na forach majitelov iphone v anglicku.

doporucujem ti teda skor skumat fora v UK, tam to na sto percent vyriesili.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar spachal_tmp | pát úno 01, 2008 10:11 am

>Kozak Lukas: v tomto pripade doporucuji EN fora, nemelo by Ti to v tomto pripade pusobit problemy

* http://www.hackint0sh.org/forum/indexpage.php
* http://www.modmyifone.com/forums

Jen se obavam, ze vetsina navodu ktere najdes bude jeste 'mene podrobna' jak ten ktery se Ti moc nelibil :P ..

Kozak Lukas | pát úno 01, 2008 5:26 pm

a myslis si ze bych to nemohl zkusit jailbreaknou stejne jak se tady pise:

KROK 4: Jailbreak 1.1.2

Nyní se telefon vpodstatě nachází ve stejném stavu jako na začátku návodu ;], s tím drobným rozdílem, že je díky OktoPrep možné provést jailbreak i na verzi fw 1.1.2.

1. ukončete kompletně iTunes

2. spusťte příkazový řádek, změňte adresář na ten který obsahuje jailbreak (1.1.2-jailbreak) a spusťte dávku windows.bat.

3. v okně které se objeví, zaškrtněte Enable SSH a klikněte na tlačítko Jailbreak!

4. nyní probíhá jailbreak, chvíli to potrvá, v konzoli se bude zobrazovat průběh. Pokud se průběh jailbreaku zasekne na ?reading flash image?, vypněte auto-lock (krok 2, 1?10) a spusťte jailbreak znova

5. pokud vše proběhne v pořádku, objeví se na konci hlášení o úspěšném provedení s žádostí o reboot.

6. reboot provedete vypnutím telefonu a opětovným zapnutím, případně pomocí iBrickr / iPhuc.

vsak co by se mohlo max stat? mozna by to mohlo fungovat??

Kozak Lukas | pát úno 01, 2008 6:17 pm

ted jsem projizdel nejake ty fora UK ale reknuti ze oni na tom nejsou ani z jedne tretiny jako v CR s rozsahlosti fora... takze mi nezbude asi nic jineho nez to zkusit...?

Uživatelský avatar rony | pát úno 01, 2008 6:27 pm

preboha, ved hackint0sh a modmyifone.com su tak rozsiahle, ze nemam sancu ich poriadne prezriet, iba pre mna zaujimave sekcie.

skus viac :)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Kozak Lukas | pát úno 01, 2008 6:58 pm

no jo ono to stejne asi nepujde... potrebuju mit v iPhonu OktoPrep pred tim nez ho chci jailbraknou takze nevim...

Kozak Lukas | pát úno 01, 2008 7:22 pm

http://gizmodo.com/gadgets/piece-of-cak ... 291184.php

jestli muzes skuz na to mrknou co na to rikas...
dik

Láďa | pát úno 01, 2008 9:06 pm

Tohle je asi 100 let starý návod. Nesnaž se hledat jednodušší návody, jednodušší návody neexistují ;-)
- Je jedno, jestli máš v telefonu SIM pokud se snažíš jenom o jailbreak.
- Musíš nejdřív downgrade na 1.1.1, jailbreak, nainstalovat OktoPrep a potom můžeš upgradovat.

Obrázkový návod najdi tu: http://www.hackthatphone.com/ a ignoruj část o unlocking.

A jinak no offense, ale dotaz na tuhle část návodu tu vidím poprvé, protože jde opravdu o jednu z nejjednodušších věcí okolo iPhonu. jednodušší je snad už jenom upgrade na 1.1.3 ;-).

Kozak Lukas | pát úno 01, 2008 10:12 pm

ja vim jak to udelat, ale potrebuju si byt jisty ze mi potom normalne zase pojede ta simkarta od O2 vis jak, me ten iphone normalne jede uz mesic legalni cestou v Anglii ale chci do neho dostat installer a tak me zajima jak?? jestli fakt musim udelat downg. na 1.1.1 jaibreak upgr. na 1.1.2 a jaibreak aby mi to jelo ta O2 sim mam tam volne minuty a net za freeko tak by to byla skoda. nebo by se to mohlo nejak obejit protoze ja uz ho mam zprovozneny jen na O2.
Tak nevim jestli mate nekdo zkusenosti please pomozte... dikec

Láďa | pát úno 01, 2008 11:00 pm

Uvědom si, že se ptáš na českém fóru, pravděpodobnost, že tu najdeš někoho s oficiálně koupeným UK iPhonem je mizivá. Chceš jistotu někoho kdo to dělal? Zeptej se někoho na UK fórech.

Installer se tam dostává jailbreakem a s použitou SIM nemá nic společného. Jinak to nejde, žádný jailbreak => žádný installer. A nejvyšší FW, který šel jailbreaknout okamžitě, jinak než upgradem z už jailbreaknutého byl 1.1.1. takže ano, musíš downgrade. Zabrus sem http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?t=962 a do příspěvků, které má rony v podpisu, protože se ptáš pořád dokola na to samé.

Uživatelský avatar rony | pát úno 01, 2008 11:29 pm

kozaku kozaku, uz sme ti predsa napisali, ze musis prejst studium anglicky for.

ja ti to poviem este raz a zjednodusene:

potrebujes urobit jailbreak.

je tak tazke skusit v anglickom fore napisat:

I have UK iPhone with O2 contract and i need Installer.app in my phone. What I need to get it to iPhone?

a jedes...

pripadne hladat: iphone jailbreak o2 uk

namiesto toho dokola opakovania toho isteho tu na ceskom fore...

ved uz by ti malo dojst, ze NIKTO TU NEMA SKUSENOST s oficialne prevadzkovanym iPhone. vsetci tu fungujeme na telefonoch, ktore sme ani neskusali oficialne aktivovat.

Je mozne aby si uz spravil ten krok a urobil pre seba viac ako to, ze vsade kam nazriem je Kozak a jeho "prosim povedzte mi co mam urobit..."

nechcem ta urazit...
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Kozak Lukas | sob úno 02, 2008 11:32 am

no jo no jen jsem myslel ze su najde nekdo jako ja ze zije v ang. a cte cr forum. tak asi ne dobra budu hledat tam. zatim dik dam vam vedet jak to dopadlo

Úklid v sekci, přesun do archivu. Julek

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv