Vychazim z vlastni zkusenosti. Rozhodl jsem se updatovat svuj iPhone bez TS do verze 1.1.3. Zdal se mi nejsnazsi postup od Dev Teamu, taky tihle kluci predvedli, ze opravdu neco umi, navic pracuju na Macu, takze volba jasna. Kopirovani souboru, spusteni probihalo hladce, vse bez jedineho zadrhelu. Pri update telefonu doslo k zamrznuti, cekal jsem asi 15 minut, ale system nehlasil nic. Provedl jsem tvrdy restart a tim to zacalo. Nekonecny sled problemu, vcetne restartu, nefunkcnosti nekterych aplikaci, zamrzani, az mi behal mraz po zadech

Nakonec jsem se rozhodl k radikalnimu kroku, ktery mi alespon telefon restoruje do jedne z vydanych verzi. Vsechny pokusy o downgrade skoncily chybou, bylo jich bezpocet, reinstalace iTunes taky nepomohla, sel jsem az na verzi iTunes 7.4.1. Pak jsem uz v hodne nervozni nalade provedl update v iTunes na 1.1.3, ktery byl prakticky v tu chvili jediny mozny. Telefon nastartoval do zakladniho menu, zamceny, klasicke triky na odblok a sanci se dostat aspon do menu ztroskotaly. Komunikace s iTunes zadna, jen oznameni o nekorektnosti SIM. Downgrade nemozny, stale jedna a tataz chyba. A pak to prislo! Chvilka hledani, cteni a pomoc existuje. Na zahranicnich serverech jsem si nasel postup, ktery Vam davam k dispozici
Je odzkouseny, takze klidne se do nej pustte
Nejprve je potreba uvest telefon do recoverymode klasickym pridrzenim tlacitek a pak prevedeni do zvlastniho DFU mode, ktery se ale od klasickeho lisi pouzitou metodou. Dovolí v updatované verzi 1.1.3 downgrade, který iTunes blokuje
Stahnete tento archiv
http://www.sendspace.com/file/93fx93 (nejlépe do složky C:/DFU/)
Napojte telefon na na kabel a shoďte iTunes
Rozjeďte příkazový řádek a napište C:/dfu/dfu iBSS.m68ap.RELEASE.dfu?
Telefon by měl ukázat bílou obrazovku, to je signál, že můžete začít provádět klasický downgrade za pomoci iTunes
Další postup je už obecně známý:
Downgrade na verzi 1.1.1, odblok, instalace BB downgrader (soft na úpravu basebandu), reflash 1.1.1. (aby se baseband upravil pro verzi 1.1.1), instalace Oktoprep, flash 1.1.2, jailbreak 1.1.2 a buď TS, nebo odblok přes Any Sim 1.2.1u (platí pro verze bez TS)
Toť vše a je vyřešeno, další rady po mailu, nebo ICQ. Hodně trpělivosti přeje KIMI