Jak vložit (turbo)SIM do iPhona

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

fipil | čtv úno 07, 2008 10:19 pm

Jak vložit (turbo)SIM do iPhona

Zdravím všechny odemykače iPhonů.
Protože jsem si coby iPhone-zelenáč prošel trudnou cestu vkládání dvojice SIM karet do mého funglnového mazlíka, rád bych se podělil o zkušenosti:

Koupil jsem iPower Turbo SIM X-SIMM 2 z maczone.cz asi před 14 dny. Karta dorazila a já se pustil do vkládání do iPhone. Předtím jsem pečlivě studoval veškeré konference a také jsem četl různé návody prodejců těchto karet na eBay a pečlivě si prohlížel ilustrační fotky. Asi jsem toho přečetl málo a nebo četl špatné příspěvky, protože jsem se nikde nedočetl, že ten hnědý potištěný papírek, co je přilepený na X-SIMM kartě je dobré sundat, a pod ním se zjeví lepící vrstvička, která zařídí dokonalou přilnavost X-SIMM karty k vaší SIMce.
Takže já ho nesundal a naopak na něj lepil tenoučkou oboustrannou lepicí pásku :oops: .
Obě karty jsem pak takto s poměrně velkým úsilím a na fest dostal do iPhona a mobil začal k mé velké radosti volat atd.

Zklamání první: Bacha, karta z MACZONE.CZ nepodporuje SIM toolkit, takže vám s ní nepojede třeba eBanka apod!!! V době objednání to zřejmě netušil ani sám prodejce, takže o tom na shopu nebyla ani zmínka, dnes jsem se tam znovu díval a prodejce MACZONE už tam přidal upozornění.

Zklamání druhé: Asi po třech dnech jsem odesílal SMS a zhruba v 75% progressu zahlásil iPhone zprávu "Error Sending Message". Tohle je zapeklitý problém a našel jsem k němu diskuzi i zde na fóru. Nakonec mi z popisovaných řešení pomohlo vypnout iPhone, vytáhnout obě karty z iPhona, moji SIM kartu bez X-SIMM vložit do mého starého telefonu, odeslat z něj sms sám sobě, pak odeslat druhou a rychle mobil vypnout. Vrátit SIMku+X-SIMM do iPhona, zapnout iPhona a přijmout tu druhou SMS na iPhonu. Pak už můžu zase odesílat. Ovšem jen tři dny. Pak opět "Error Sending Message". K tomu došlo dnes, takže jsem zase hledal řešení. Nejobsáhlejší diskuzi jsem našel zde: http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=22920. Díky tomu, že jsem opět laboroval se SIMkou a X-SIMM, zjistil jsem, že ten hnědý papírek je opravdu z X-SIMM karty lepší sundat a použít lepicí vrstvu, kterou ukrývá k přilepení X-SIMM na SIMku. Ejhle, najednou jdou obě slepené SIMky lehce zasunout do iPhona a nemusím je tam "rvát" jako posledně :) . K vyřešení problému s odesíláním SMS jsem opět použil výše zmíněný postup, ovšem nemám chuť to absolvovat co tři dny. V diskusích se hodně spekuluje o tom, že tato chyba se děje u karet China3GPP (na té mojí je to taky napsáno). Mám již objednánu jinou kartu, takže dám vědět zda výměna (turbo)SIM karty pomohla.

Pro úplnost: mám iPhone 1.1.2 OTB, jailbreak, unlock s iPower Turbo SIM X-SIMM 2. Operátor T-Mobile. Až na zmiňované problémy s SMS a SimToolkit funguje vše.

Uživatelský avatar spachal_tmp | čtv úno 07, 2008 10:36 pm

Dik za info, neco podobneho uz na iphone.cz mame (http://www.iphone.cz/?text=274-navod-na-odblokovani-iphone-1-1-2-pomoci-nextsim-a-podobnych-karet), ale kazda dalsi zkusenost dobra. Kartu jsem mel vizualne shodnou, stejny napis, pouzival jsem ji s Oskar 1.0 SIMkou a eBankou a bez problemu. Lepici paska na karte nebyla.

V diskuzi prosim pokracujte ve vlakne k tomu urcenem (http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?t=540), diky.

Úklid v sekci, přesun do archivu. Julek
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv