[Archiv] Nejde mi posielať e-maily (zoznam.sk).

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

SanataRo | stř dub 08, 2009 9:26 pm

[Archiv] Nejde mi posielať e-maily (zoznam.sk).

Čaute,

potreboval by som poradiť. Mám iPhone 8 GB 3G. Nemám JB, mám najaktuálnejší FW. Môj problém spočíva v tom že mi nejde odosielať e-maily. Príjmať ich môžem kľudne, ale ak chcem niekomu napísať e-mail tak mi to nejde.

V nastaveniach pre odosielanie e-mailov mám nastavené "SMTP" smtp.zoznam.sk

Používam zoznam.sk na emaily. Prosím poradte, ďakujem!

Uživatelský avatar whisky96 | stř dub 08, 2009 11:58 pm

Re: Nejde mi posielať e-maily.

jednu radu ti dam ... okamzite zrus zoznam, a urob si schranku na niecom normalnom (napriklad gmail)

so zoznamom som sa sral (sorry za vyraz) asi rok, kazdu chvilu nieco nefungovalo, jeden den funkcne nastavenia na druhy den prestali fungovat ... asi naozaj jedine rozumne riesenie je nastavit si v zozname presmerovanie mailov na novu adresu niekde inde a zacat pouzivat tu ...
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar dodo_mt | čtv dub 09, 2009 1:22 am

Ja mozem potvrdit to iste co vravi whisky...problemy ci uz na mojom sukromnom maile alebo na otcovom firemnom... najlepsia alternativa pre iPhone je Gmail.com

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

pharlap | čtv dub 09, 2009 7:20 am

A ja ti jeste poradim, ze SMTP server se z velke casti musi nastavovat pres operatora! Ja mam treba u T-mobile CZ server, stmp.t-email.cz.
Jinak v iP. mam ucty na seznam.cz, centrum.cz, gmail.com, yahoo.com a vsecko funguje normalne..
:wink:
Jeste sem neslysel, ze by telefon byl schopen vyuzivat smtp.zoznam.sk server..
Zkus na strankach sveho operatora najit nastaveni smtp pro email a myslim ze by se tvuj problem mel vyresit :wink:

Uživatelský avatar iTukan | čtv dub 09, 2009 8:46 am

Jeste to trochu doplnim, bez rad zdejsich adminu, aby jsi poridil jiny mail... :roll:

Jak pise pharlap, pokud budes odesilat maily pres GPRS/EDGE/3G, musis mit jako odchozi server nastaveny SMTP server operatora. Bohuzel opacny pripad nastane poku se pripojis pres wifi, tam ti to pres server operatora s nejvetsi pravdepodobnosti neprojde. Pak je jen tazkou pres jaky to projde, vetsina tech co SMTP server provozuji si ho blokuji, aby ho nevyuzivali cizi k odesilani mailu (obrana prot potrencionalnimu rozesilani spamu).
Chces-li mit jistotu ze mail vzdy odesles, odesilej je pres datove pripojeni operatora, pokud jsi u wifi, tak ji na chvili pri odesilani vypni.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  AW4 
Moderator fóra
Moderator fóra

SanataRo | čtv dub 09, 2009 9:48 am

Mám vytvorený aj druhý účet na gmail.com, lebo zoznam neviem koľko mesiacov blbol. Ako sa dá prosím nastaviť to presmerovanie e-mailov na druhý účet ?

Uživatelský avatar dodo_mt | čtv dub 09, 2009 10:17 am

Zoznam > Nastavenia > Filtre a tam si musis vytvorit filter s parametrami

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

SanataRo | čtv dub 09, 2009 11:27 am

Ja som lama. Mohol by si mi prosím ťa napísať podrobný popis ako to nastaviť. Ďakujem. Hral som sa s tým doteraz a nič. :(

Uživatelský avatar whisky96 | čtv dub 09, 2009 1:13 pm

no prave som na to pozeral, ono to vyzera ze zrusili moznost nastavenia filtra na preposielanie, ak uz taky mas vytvoreny, tak funguje dalej, ale novy sa mi nepodarilo vytvorit (jednoducho ta moznost v Akciach chyba)

asi bude naozaj najlahsie to zrusit

Uživatelský avatar murder | čtv dub 09, 2009 5:37 pm

Nastavit v Gmailu vyzvedávání mailů z jiné schránky (jede to přes pop3) a dokonce lze nastavit aby byla odpověď odeslaná jakoby z tvé originál schránky, takže protistrana nemusí poznat, že máš jiný mail... Nastavuje se v nastavení - účty ...
Já jedu už 5 schránek přes gmail a ještě nikdo neví o tom, že používám gmail, má lepší spam filtr, třídí se mi to podle mých schránek, v iPhonu používám IMAP, prostě paráda a smtp mám nastaveno na: smtp.gmail.com takže je mi jedno jakým způsobem jsem připojený, vždy to odešle.
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar iTukan | pát dub 10, 2009 6:38 am

To jsi stastny clovek, me to pri pripojeni pres 3G pres jiny nez SMTP server O2 neodejde. :(
Kdyz jsem pak pripojen jinak, musim to prenastavovat... :evil:
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  AW4 
Moderator fóra
Moderator fóra

SanataRo | ned dub 12, 2009 8:06 pm

Ďakujem za rady, ale ani neviem ako a všetko mi funguje ako má. Priradil som si zoznam stránku ku stránke gmailu a všetko mi to funguje.

Môžete lock a ešte raz ďakujem!

Uživatelský avatar Martyn | ned dub 12, 2009 8:21 pm

Já osobně jsme měl problémy s českým seznamem, pak sem začal používat yahoo.com a vše je v pohodě..

Lock. vyriesne dodo
MacBook Pro (2008)
iPhone expert
iPhone expert

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv