Zpoplatnění iPhone SMS

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar Antabelus | stř kvě 06, 2009 9:31 pm

Zpoplatnění iPhone SMS

Vyřešeno, nejspíš dám na iPhone SMS tlačítko Donate.

Já jsem píše:Čas který věnuji aplikaci iPhone SMS se nepohybuje v řádech hodin, snad ani dnů. Spíše měsíců. Stále je co vylepšovat, chystám nové funkce a možnosti.

Jistě chápete, že v dnešní době není možné soustředit se na něco, co nebude ohodnoceno (v tomto případě finančně). Proto jsem založil toto vlákno a uvítal bych, kdyby jste hlasovali a třeba se i vyjádřili k mému postoji reakcí na tento příspěvek.

Zpoplatněné by byly prostory registrovaných uživatelů nadcházející 4. řady, k dispozici by samozřejmě byla i omezená verze zdarma.
Naposledy upravil Antabelus dne čtv kvě 07, 2009 6:57 pm, celkově upraveno 3
iPhone guru
iPhone guru

Paly | stř kvě 06, 2009 9:47 pm

Re: Zpoplatnění iPhone SMS

Hlasoval som pre vobec nic. Vies preco? Lebo potom to budes robit len pre seba a nitko Ti neda ani korunu.

Staci osovit operatorov o reklamu a uvidis kolky sa ozvu, ze ano chcu tam byt a daju Ti za to prachy. Im len treba ukazat navsetvnost, statisktiky a je to. Potom Google Adsense tam mozes dat, z toho sa tiez daju ziskat peniazky a mas postarane.

Sikovny obchodnik si nepyta peniaze, sikovnemu obchodnikovy peniaze davaju.

Daj tam kolonku "Donate" proste nieco urob pre to aby si z toho mal aj ovocie.

Ak Ti treba poradit tak sa ozvi, nemam problem, myslim, ze Tvoja app sa uzivi aj sama a netreba Ti pytat peniaze, len treba nasadit spravny marketing :)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar dodo_mt | stř kvě 06, 2009 10:10 pm

Tiez vobec nic. Dovody spomenul Paly.

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

Uživatelský avatar spachal_tmp | stř kvě 06, 2009 11:40 pm

Osobne aplikaci nepouzivam, takze v tomto smyslu ji neposoudim, jak moc je spolehliva atd. Navic pokud jsem pochopil, vyuzivas stejne dalsi rozhrani, kde spolehlivost nijak neovlivnis (pokud se mylim, oprav me).

Mnoho lidi Ti zde nevedomky pomaha s vyvojem a to take proto, ze se jednalo o komunitni projekt. Pokud bude zpoplatneny, bude k tomu take uz hodne lidi pristupovat jinak a myslim si, ze i tento server, v pripade komercni aplikace to uz 'bude o penezich' a myslim si, ze oboustranne.

Takze zvaz, zda se timhle smerem chces vydat a co to krome penez prinese. A pokud Ti muzu poradit z obchodniho hlediska, zacal bych alespon zaplacenim hostingu, obzvlaste pri dnesnich cenach, pusobi to prinejmensim .. solidneji.

Zahradník | čtv kvě 07, 2009 5:24 am

Chceš peníze za přístup do "meziaplikace", co využívá poslatsms.cz, které je zdarma?

Udělej profi aplikaci pro iPhona a já si jí s radostí koupím. :wink:

scorpi | čtv kvě 07, 2009 5:52 am

Nepoužívám, bez hlasu.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

kendy1991 | čtv kvě 07, 2009 6:05 am

Paly píše:Hlasoval som pre vobec nic. Vies preco? Lebo potom to budes robit len pre seba a nitko Ti neda ani korunu.

Staci osovit operatorov o reklamu a uvidis kolky sa ozvu, ze ano chcu tam byt a daju Ti za to prachy. Im len treba ukazat navsetvnost, statisktiky a je to. Potom Google Adsense tam mozes dat, z toho sa tiez daju ziskat peniazky a mas postarane.

Sikovny obchodnik si nepyta peniaze, sikovnemu obchodnikovy peniaze davaju.

Daj tam kolonku "Donate" proste nieco urob pre to aby si z toho mal aj ovocie.

Ak Ti treba poradit tak sa ozvi, nemam problem, myslim, ze Tvoja app sa uzivi aj sama a netreba Ti pytat peniaze, len treba nasadit spravny marketing :)

souhlasim, kdyz to bylo do tyhle chvile zdarma, tak co ta zmena?
pod pojmem sms zdarma si predstavuju sluzbu, ktera bude ZDARMA ( tim se rozumi bez vedlejsich poplatku jako je tenhle ). Osobne aplikaci pomerne casto vyuzivam a nemam k ni jedinou vytku, ale platit za ni? to fakt ne....
Verim ze vic lidi z fora bude s nasim nazorem souhlasit.
Naposledy upravil kendy1991 dne čtv kvě 07, 2009 6:09 am, celkově upraveno 1

Cyclope | čtv kvě 07, 2009 6:09 am

Musím říct, že tímhle tématem jsi mne celkem zklamal. Chápu, že jsi na tom strávil spoustu času, za který máš právo být odměněn, ale přeci jen to lze udělat jinak. Jestli si dobře vzpomínám z vlákna k diskuzi o iPhone SMS, tak tam tě mnozí "nutili", abys dal na stránku Donate.. možná bys byl překvapený, kolik lidí je schopno (ochotno) zaplatit touto cestou, mám s tím vlastní zkušenost.
Takže v anketě máš ode mne hlas "vůbec nic" a věř, že to není z důvodu, že bych byl nějaká krkna.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar murder | čtv kvě 07, 2009 6:40 am

Je mi "nějak smutno" z předešlých názorů (můj osobní názor) myslím, že třeba 1-2 Eur by nikoho nezabilo za pozdější možnost posílat sms zdarma (už cca 15 sms je opravdu zdarma) jen by to chtělo dotáhnout prográmek a vytvořit vlastní bránu (nebo se s někým spojit) aby byla garantována doručitelnost sms.
K nápadu na reklamu operátorů, tomu opravdu pánové věříte, že operátor bude podporovat projekt, který ho připravuje o zisk?!
Naposledy upravil murder dne čtv kvě 07, 2009 2:16 pm, celkově upraveno 1
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar vbruno | čtv kvě 07, 2009 7:11 am

Ja osobne jsem Antabelusovi nekolikrat psal, ze bych mu za aplikaci neco dal a za tim si stojim. Dokonce jsem chtel dat i vic nez je uvedeno v ankete, ale pokud by to mlo byt neco z uvedeneho, nemam s tim problem. Vim, kolik takova prace zabere casu a nedivim se, ze v jednu chvili proste dojde chut a stava.

Aplikaci uz ted nevyuzivam, protoze napr. v pripade GPRS uz trva dost dlouho, nez se vubec nacte, radeji poslu sms za penize. Pri vyssim objemu zprav bych o tom ale uvazoval.

Kazdopadne dal bych mnohem vic penez pokud by byla realna moznost, ze se aplikace protlaci na AppStore a bude lokalne (rychle) bezet primo v telefonu.

Resume: Obdivoval jsem jak dlouho Antabelus pracoval na aplikaci a nic nechtel a myslim, ze si nejake penize zaslouzi. Pokud by melo jit vazne o takovou castku, proc ne.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

Zahradník | čtv kvě 07, 2009 7:29 am

A našel by se tady někdo schopný, kdo by byl schopný vytvořit takovouhle aplikaci pro iPhone?

Pokud by se tady takový člověk našel, pomohl bych mu aplikaci "protlačit" do Appstore. :)

Uživatelský avatar waczko | čtv kvě 07, 2009 7:43 am

OT: Takový člověk by tu byl. Jen na to nemá čas a nechce se mu registrovat do developera. :)

co se týče tématu. Chlape, já sám dělám weby a různé takové aplikace.. vím jaké to je, když za to dostanu prd. Ale jak již bylo psáno. Je to Tvá vlastní iniciativa, nehledě na to, že jsi vlastně jen udělal GUI na něco, co už existuje. Nezlob se na mě, ale na tomhle se jinak než reklamou prostě vydělat nedá.

Si třeba zpoplatni premium smsky, kde zaručíš kvalitu a plnohodnotnou sms za minimální cenu.

Já také hlasoval pro vůbec nic a není to tím, že bych byl skrblík..
iPhone 2G 8GB -> iPhone 3G 8GB Black -> iPhone 4S 16GB White iOS 5.0.1
iPad 16GB WiFi + 3G: iOS 4.3 -> iOS 4.3.1 JB -> iOS 5.0.1

WebDeveloper
POMOZTE!! SBÍREJTE, NAKUPUJTE x) http://goo.gl/mJEzc
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Antabelus | čtv kvě 07, 2009 10:39 am

V prvni rade chci podekovat vsem, kteri se jakkoliv vyjadrili. V te druhe bych rad oznamil, ze brzo planuji koupi MacBooku. Na nem se budu ucit ObjC prave na nativni app iPhone SMS. Takze bych rozhodne rad udelal nativni app treba do AppStore.

@Cyclope: ty se zamysli nad tim, prpc je tu toto hlasovani. Nic neoznamuji, pouze se ptam. Tim jsem te zklamal? Tak to gratuluji.
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar toncek | čtv kvě 07, 2009 12:44 pm

Já aplikaci nepoužívám, tak ani nehodnotím, ale jen poznámku o nativní SMS aplikaci pro iPhone..

Není náhodou v licenčních podmínkách applu, že vytvářené aplikace nesmí kopírovat funkce telefonu? Proto bych neviděl možnost nativní SMS aplikace jako příliš reálnou.. :idea:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar vbruno | čtv kvě 07, 2009 12:54 pm

Ja mam za to, ze v AppStore jiz nejake aplikace pro odesilani SMS timto zpusobem existuji. To by Apple nedovolil aplikace typu Skype, ne?
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Antabelus | čtv kvě 07, 2009 2:41 pm

Ano padlo a co se tyce např. Irska tak pro něj je v AppStore minimalne jedna mě známá aplikace na posílání SMS zdarma.
iPhone guru
iPhone guru

Semtex | čtv kvě 07, 2009 3:44 pm

Pokud by mne otravovala reklama, pořád na mě pomrkávala, tak to bych nechtěl. Raději dám třeba 100,- je proto, aby se zbytečně nesahovali nějaký přiblblí reklami. Zvlášť teď, kdy jsem na GPRS kdy by jejich stahování ještě víc už tak delšího načítání.
Pokud to zpoplatníš nebo dáš "Donate", máš u mě min. kilo :wink:
iPhone 4S 16GB fw 6.1.3, O2 tarif Bronz + neomezeny data za 150,-
http://ocarina.smule.com/my/ocarina/user/semtex/
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Paly | čtv kvě 07, 2009 3:55 pm

O tom vravim od zaciatku Antabelusoveho projetku, tlacitko Dnate tam chyba. Nie kazdy da peniaze lebo ludia v CZ a na SVK su taki, ze preco by som mal davat peniaze ked je to zadarmo, ale uricte sa najdu ludia, ktori radi podporia dobru vec. A vidis su aj tu na fore.

Uz si mohol mat davno zriadne Donate, neviem preco to tam este nie je a to som Ti to pisal (radil) par mesiacov dozadu. Reklama? Google Adsense, co je na nej zle? Sem-tam naozaj vyskoci nieco co sa hodi a za klik mas par halierov a za rok to moze byt celkom slusny peniaz.

Porozmyslaj o tom, ako som uz pisal, ak potrebujes poradit tak mi posli mail alebo PM.
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Sedyman | čtv kvě 07, 2009 3:58 pm

taky vidim jako asi nejlepsi moznost tlacitko donate bez omezeni uzivatelu.Prece jenom kazdy platit nechce,jak je to tady v nekolika prispevcich zduvodneno a reklamy by prodluzovaly nacitani a v tom pripade i cenu stahnutych dat pokud se nemylim.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Antabelus | čtv kvě 07, 2009 6:49 pm

Reklamy určitě ne. Nejspíš tam tedy dám to Donate a bude to na dobrovolném principu.
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar havlbrod | čtv kvě 07, 2009 7:52 pm

Proč né reklamy?? ja bych je tam dal pro neregistrované uživatele.. kdo se registruje tak by ji tam už neměl! tak je to i na jiných stránkách resp: app.. to myslím že dobré.. po registraci by tam reklamy nebyly... a kdo se neregistruje tak je tam mít bude..
ip 5c
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

E=mc2 | čtv kvě 07, 2009 9:03 pm

Já bych byl klidně ochoten zaplatit za novou verzi. Vidím to jako rozumné řešení. Slabší verzi bych nabízel zdarma s reklamou a s nějakými omezenými funkcemi. To donate tam v každém případě dát můžeš, nic tím nezkazíš a očividně bude řada uživatelů spokojena. Nesouhlasím s názory uživatelů kteří tady píší že ti v žádném případě nedají ani korunu, že jsi je zklamal, etc. Zpoplatni to, kdo není ochoten ocenit tvoji několikahodinovou práci alespoň drobným obnosem, ať si používá m.poslatsms.cz a jen tiše závidí přehledný adresář a v budoucnu snad i nějaké ty další funkce které plánuješ do nové verze, nebo ať používá placené SMS, které je již po 10-ti kouscích vyjdou jako cena tvé aplikace. Jsem přesvědčen že si tvoji aplikaci plno lidí rádo koupí. Se mnou můžeš počítat určitě iii

Lukhin | pát kvě 08, 2009 7:37 am

Free sms jeste zpoplatnovat? Uhm, to pak clovek radsi nasklada do Bookmarku oficialni brany :wink: Nehlasoval jsem, protoze app uz nepouzivam. Na O2 mi nikdy nefungovalo nic odeslat. A kdyz, tak cca po 5 - 10 minutach. Radsi si kliknu na sms.1188.cz :|

Uživatelský avatar S474N | pát kvě 08, 2009 8:09 am

No vida, tak nakonec nejsem sam, kdo nechce platit za GUI pro poslatsms.cz :mrgreen:
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar Antabelus | pát kvě 08, 2009 10:49 am

Ne nejsi a nikomu jinému to nemám za zlé :-) Jenom doporučuji přečíst si, co je to GUI ;-)
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar S474N | pát kvě 08, 2009 11:24 am

Antabelus: nikomu jinemu? Takze me evidentne ano :mrgreen: Vis, dovolim si ti pripomenout, ze jsi to byl ty, kdo se tu bil v prsa s hlaskami typu "delam si to pro sebe, ale kdyz se to nekomu bude libit, at to pouziva taky, udela mi to radost". Samozrejme, je to tvoje aplikace, tvoje prace, ale kdyz je nekdo proti placei, tak se to da vyvracet jinou formou, nez si predvedl :wink:

BTW oba dva moc dobre vime, jak to bylo s tim GUI mysleno. Nicmene i tak dekuji za podnetne cteni :mrgreen:
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar Antabelus | pát kvě 08, 2009 1:32 pm

Tak jo, vzdávám se, Tvé silné argumenty mě zatloukli do země a já již nemám co říct na svou obhajobu. Gratuluji. Omlouvám se Ti za invektivu, kterou jsem Ti tolik nerad věnoval.

Prosím moderátory o lock, už tu všichni píšou jen OT, včetně mě.

lock. toncek
iPhone guru
iPhone guru

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv