edge a internet

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Sanka | sob lis 24, 2007 2:57 pm

edge a internet

Zdravim, dneska sem dostal iphona a je to fakt super...nemůžu se ho nabažit :lol: , akorát mi nejde spustit edge a internet, poradíte mi někdo? v edge sem nastavil v kolonce APN - internet a nechal ostatní prázdné jak je to tady - http://iphone.technovinky.com/iphone/ja ... ro-iphone/ a proste mi to nefunguje...

Julek | sob lis 24, 2007 3:15 pm

EDGE

Do ANP napište pouze "internet" a zkuste to.
Podívejte zda jste v místě pokrytí EDGE.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Sanka | sob lis 24, 2007 3:27 pm

Re: EDGE

Julek píše:Do ANP napište pouze "internet" a zkuste to.

Mám tam "internet", ale proste pustim safari,zadam stranku www a napíše mi to : could not activate EDGE: you are not subscribed to EDGE....tak to bude tím pokrytím,jelikož nebydlím u 37 velkých měst co má pokrytí edge od vodafonu...chjo

Julek | sob lis 24, 2007 3:28 pm

EDGE

Tak to bude bohužel tím :? , najděte si AP někde u Vás.

Obrázek
Administrator
Administrator

Sanka | sob lis 24, 2007 3:33 pm

Julek píše:Tak to bude bohužel tím :? , najděte si AP někde u Vás.

ještě jsem se chtěl zeptat - jak nastavim wifinu? pokoušel sem se o to,ale taky se mi to nepovedlo - mám vybranou sít wifi a mám tam zadat údaje do záložky DHCP,BOOTP nebo Static?
jinak děkuji za odpovědi...jsem rád, že je takové fórum...

Julek | sob lis 24, 2007 3:38 pm

Wi-Fi

Záleží na tom co je to za AP, z veřejného AP by si měl iPhone líznout IP sám, pokud je to zamčená síť, tak pokud to nechodí s heslem tak v tom nejsem až tak kovaný abych Vám odpověděl správně. U mě doma to bylo tak že můj provider mi musel natvrdo přidělit podle MAC adresy IP pro iPhone.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar j.v. | sob lis 24, 2007 3:42 pm

DHCP = 95% veřejných sítí

Static = pevně přidělená adresa, většinou malá domácí síť nebo speciální případy jako popsal Julek

//edit: @hesla) většina placených/privátních sítí je zaheslovaná, takže jediná možnost jak se k takovému AP připojit je kontaktovat jejich provozovatele
iPhone 8GB gen1 | Nějaké ty Androidy | BB Passport
MacBook Pro 13" | 10.10 | SSD
Starý pes fóra :)

Sanka | sob lis 24, 2007 3:46 pm

Re: Wi-Fi

Julek píše:Záleží na tom co je to za AP, z veřejného AP by si měl iPhone líznout IP sám, pokud je to zamčená síť, tak pokud to nechodí s heslem tak v tom nejsem až tak kovaný abych Vám odpověděl správně. U mě doma to bylo tak že můj provider mi musel natvrdo přidělit podle MAC adresy IP pro iPhone.

Mám doma připojen notebook přes wifi, tak sem se chtel zkusit připojit přes iphona na tu samou wifi, je odemčená..ale nevim si rady, takovéhle technické věci jdou mimo mě...

Sanka | stř lis 28, 2007 7:22 pm

wifi

Tak už se mi podařilo připojit se k wifi - podle signálu vidim, že jsem online a mám plný signál, ALE - když otevřu safari a chci se připojit na nějakou stránku - tak mi to hlásí toto: Safari can´t open the page. The error was: "Operation could not be completed. (POSIX error 12 - cannot allocate memory)" (NSPOSIXErrorDomani: 12)....jsem z toho uplne bezradnej, nevíte někdo co s tim?
ještě jeden dotázek - jak mám vypnout edge?
díky za rady...

Julek | stř lis 28, 2007 8:32 pm

EDGE

S Wi-Fi neporadím, mě to funguje bez komplikací a složitých nastavení...
EDGE se dá natvrdo vypnout aplikací Servises která se součástí instaleru.

Obrázek
Administrator
Administrator

Sanka | stř lis 28, 2007 8:53 pm

wifi

tak services nainstalováno - dám edge off a stejne kdyz se do services vrátim, vlastně i kdyz se do ní nevrátim tak se mi edge aktivuje - tak já nevim...a wifi mi hlásí pořád tu samou chybu kdyz teda na chvíli vypnu edge...

Uživatelský avatar j.v. | stř lis 28, 2007 9:01 pm

Co takhle restore telefonu? Možná se něco zvrtlo v softwaru...

Sanka | stř lis 28, 2007 9:02 pm

restore

j.v. píše:Co takhle restore telefonu? Možná se něco zvrtlo v softwaru...

to znamená, ale že se mi telefon zablokuje a já ho budu muset znovu odblokovat, ne?

Uživatelský avatar j.v. | stř lis 28, 2007 9:07 pm

Ano. Pokud ale máte potřebné prostředky pro jailbreak a aktivaci (pro 1.1.1 je nutný wifi internet, pro 1.0.2 jen kabel k počítači) není to žádná věda.

Sanka | stř lis 28, 2007 9:14 pm

no mám fw 1.0.2. ale popravde trochu se bojim toho, abych neco neposral, vim ze tady jsou návody na odblok, proste nemam s tim zkusenosti, iphona sem dostal uz odbloklyho...kdyby mi to nekdo restornul a ukazal prakticky jak se to dela, bylo by to fajn...dojizdim do Prahy...

Julek | čtv lis 29, 2007 7:18 am

Restore

Opatrně s tím, musíte stáhnout fw 1.1.1. s chybou, díky které to pres Wi-Fi odblokujete opravdu jako nic. Hlavně nedělejte restore WF přímo od Applu !!

Obrázek
Administrator
Administrator

Sanka | čtv lis 29, 2007 6:41 pm

no právě a je to tady, stáhnout fw 1.1.1 s chybou...popravdě radši bych to svěřil někomu, kdo s tím má zkušenosti - hledám někoho na restore iphonu + upgrade fw na 1.1.1 a downgrade na 1.0.2 a tudíž i nainstalování základních aplikací....najde se někdo z Prahy?

Tom31 | čtv lis 29, 2007 8:50 pm

Julek píše:Do ANP napište pouze "internet" a zkuste to.

Chci se zeptat. Při každém vypnutí iphonu se mě vymaže nastavení EDGE. Nevím kde to uložit aby nezmizelo. Dík

Braque | stř led 09, 2008 8:20 pm

existuje na to utilitka na stiahnutie dostupna cez Installer (zabudol som meno), urcite sa o tom pisalo aj niekde na tychto strankach, staci vygooglit

Uživatelský avatar drsny | stř led 09, 2008 9:08 pm

installer > unlocking tools > edge settings fix

siana | čtv led 31, 2008 10:54 pm

Tom31 píše: Při každém vypnutí iphonu se mě vymaže nastavení EDGE.

Mam stejny problem, bohuzel utilitka Edgefix je jen pro verzi 1.1.1 a ja mam 1.1.2. A jelikoz mam sim 2v1 od Vodafone, musim kazdy den 2x vypinat a nahazovat iPhone, abych prepnula na pracovni/soukrome cislo. Navic se zda, ze ac po zapnuti iPhone v APN zustane polozka "internet" nevyplnena, po nahodnem kliknuti na aplikaci, ktera pripojeni k internetu vyzaduje, se skutecne pripojuji, takze narusta ucet :( . Nepomuze ani vypnuti EDGE v Services, po vypnuti a naslednem zapnuti telefonu se proste EDGE samo nahazuje...
Poradi nekdo?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

eisy | úte úno 19, 2008 9:51 am

Re: edge a internet

Asi trapna a jednoducha otazka, ale umi Iphon stanovit priority na stahovani dat, tzn. ze kdyz jsem na wifi, neprepne se do edge?

Julek | úte úno 19, 2008 11:33 am

Pokud jsi připojený k Wi-FI Edge si iphone nevšímá ...

.

Obrázek
Administrator
Administrator

eisy | úte úno 19, 2008 11:39 am

diky!

v3li | stř úno 20, 2008 1:40 am

Sanka píše:Mám tam "internet", ale proste pustim safari,zadam stranku www a napíše mi to : could not activate EDGE: you are not subscribed to EDGE....tak to bude tím pokrytím,jelikož nebydlím u 37 velkých měst co má pokrytí edge od vodafonu...chjo

Nedavno sem kupoval novou kartu O2 cz a taky mi EDGE - GPRS ( prechazi na sebe podle dostupnosti. Gprs je snad po celych cechach) nebehalo. Zavolal sem k operatorovi na O2 linku a tam sem musel EDGE - GPRS aktivovat. U t-mobile to slo myslim samo. Zkusil bych tedy i v pripade vodafone zavolat...dost pochybuji ,ze by nekde bylo misto ktere by nebylo pokryto gprs. Z vlasti zkusenosti vim ,ze kde je aspon nejaky signal beha i gprs .

bvi | ned bře 02, 2008 4:47 pm

Může nikdo napsat stručný postup nastavení GPRS s kartou Vodafone. V BossPrefs mam jenom možnost Edge (N/A) ale připojit se stejně nemužu hlásí to, že není povoleno Edge

richard2 | ned bře 02, 2008 4:59 pm

Citace z Techfora:

Settings > General > Network > EDGE
upravte pouze následující položky
Username: prázdné nebo internet
Password: prázdné nebo internet
APN: internet (pro předplacenku ointernet)
nastavení uložte
iPhone 1.1.2 OOB -> HTC Diamond -> Asus P565 -> HTC TP2 -> iPhone 4 16GB -> iPhone 5 16GB -> BlackBerry Passport
iMac 21,5"
iPad 3 32GB 3G
Apple TV
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

siana | ned bře 02, 2008 6:15 pm

Jak jsem už psala, mám Vodafone 2v1 (kontrakt), GPRS a EDGE jde automaticky (v APN mám napsáno "internet"), operátorovi jsem volat nemusela. A pomocí aplikace BossPrefs v. 1.55 zůstávajíí nastavení zachovaná.
iPhone X - 64 GB Silver; Vodafone; & AirPods ;-)
New iPad 2018 - 128 GB Cellular Silver; T-Mobile; Apple Pencil
MacBook Air 13" - 256 GB SSD (early 2015), macOS Catalina 10.15.3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv