[vyriesene] nechce ist na internet - restart to riesi

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar sasaj | čtv led 17, 2008 9:52 pm

[vyriesene] nechce ist na internet - restart to riesi

Ahoj mam problem na vetsine wifi canalu ktere nechtej heslo se pripojim ale neprideli mi to Router submasku atd... da mi to pokazdy ty dva prvni udaje a dalsi ne... takze nemuzu na zadny internet nenchce to ani heslo tyhle wifi

je to nejak chranene? nebo mam neco blbe udelane
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Julek | pát led 18, 2008 7:32 am

Jako na veřejných AP ? Co znamená většina ? V restauraci se mi stalo že jsem se nepřipojil ani boha a pár dnů už ano.

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar rony | pát led 18, 2008 8:18 am

Re: wifi

ak je to AP, ktoru vlastni niekto neznamy, tak on si obvykle robi svoju konfiguraciu. Naviac k tomu mozu prist dalsie systemy na obmedzovanie pripojenia ci dalsie systemy, ktore riadia pridelovanie IP atd atd, takze nemozno ti nijako pomoct :-)

ak si chces overit funkcnost WiFi, musis sa pripojit k takej, ktorej konfiguraciu poznas a vies menit.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Imike | pát led 18, 2008 8:39 am

Prvně bych si zjistil jestli daná síť přiděluje adresy automaticky z DHCP serveru či používá statické adresy. To že síť není zabezpečena heslem, ještě neznamená že se na ní dá připojit a přenášet data.
Ve většině případů, kdy se lze do sítě připojit ale nefunguje internet, je IP adresa vázána na MAC adresu zařízení připojeného do sítě.

Uživatelský avatar waczko | pát led 18, 2008 9:23 am

přesně tak :) jestli si tedy chce ověřit funkčnost, uděláš to nejlépe tak, že vemeš notebook (svůj, známého) a nastavíš WiFi tak abys jí sdílel (pokud chceš, můžeš sdílet i internet, nastavení je to poměrně jednoduché). Paxe připoj iPhonem, pokud se připojí, pak víš, že funguje jak má :)
iPhone 2G 8GB -> iPhone 3G 8GB Black -> iPhone 4S 16GB White iOS 5.0.1
iPad 16GB WiFi + 3G: iOS 4.3 -> iOS 4.3.1 JB -> iOS 5.0.1

WebDeveloper
POMOZTE!! SBÍREJTE, NAKUPUJTE x) http://goo.gl/mJEzc
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | pát led 18, 2008 9:37 am

uvediem priklad aby ste si nemysleli, ze sme trotli ak radime, aby ste si kupili vlastne WiFi a nepouzivali cudzie siete, proti comu nic nemam ale obvykle sem chodite s problemami, ktore sa iPhonu vlastne netykaju:

Beham po Bratislave a obvykle vidim 10, 15 sieti. Niektore hned vidim, ze su zamknute. Tie, ktore su otvorene tak bud sa k nim nepripojim (odmietne), to znamena, ze su blokovane na MAC adresy a odmietaju vsetky cudzie. Dalsie sa zasa pripojim ale ta siet vie identifikovat, ze je tam nove cudzie zariadenie a ma zrejme nejake pravidla "co s tym urobi". Castokrat taketo WiFi su "siete" na blbeckov, ktori nemaju svoje pocitace zabezpecene a majitel takej WiFi siete moze skusat sa k nim "naburat".

Chcem podotknut, ze ak mate otvorene SSH, tak si koledujete o pruser.

Takze ak mate problem s pripajanim na WiFi siete tak OBVYKLE to nieje problem iPhone a VELMI tazko vam budeme radit ak ide o CUDZIE WiFi.

Preto neustale omielame: PRIPOJ SI TO K SVOJEJ WIFI SIETI.

Nic totiz poradit nevieme a problem s pripajanim ku konkretnej sieti treba riesit s jej majitelom a nie na fore iphone.cz :-) Tu mozeme poradit iba s problemami ak sa vam nedari alebo neviete pripojit k WiFi sieti, ktoru si mozete nastavovat vy sami.

Dufam, ze uz chapete :)
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar toncek | úte led 22, 2008 12:18 am

Zdravím pánové, měl bych dotaz. Doma mám svou wifi síť, kterou mám zabezpečenou pomocí WPA 128 bit a filtrování MAC adres..Má Iphone taky svoji MAC adresu?

Aby se mi podařilo připojit a nemusel bych nějak razantně upravovat nastavení routeru..
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Chrono Leggionaire | úte led 22, 2008 12:26 am

settings-general-about a tam ji najdeš
Galaxy Note 10 Aura White | Galaxy Watch Active 2 40mm LTE silver | Galaxy Buds+ White
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar toncek | úte led 22, 2008 9:52 am

Ok, tak to by snad neměl být problém s nastavením..Uvidíme jak se bude tvářit router :)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar spachal_tmp | úte led 22, 2008 11:08 am

MAC adresu ma prakticky kazde sitove zarizeni, ona to je tak trochu i nutnost :) .. Zjistit ji muzes bud jak pise Chrono v nastaveni iPhone, nebo v client listu na APcku (vetsina tohle podporuje).

Se zabezpecenim neni problem, mne se dokonce iPhone loguje ve WPA2 modu, byl jsem prijemne prekvapeny :). A mam take nastavene filtrovani dle MAC adres plus WPA/PSK (WPA2), vse bez problemu.

hosk | čtv bře 13, 2008 5:59 pm

Dobré odpoledne mam doma nový iPhon 8GB verze1.1.4 a nejde mi připojit na internet já mam vlastní router s Wi-Fi který mi telefon najde on mu pošle adresy ale k připojení nedojde napíše mi to že " safari can t open the page because it cant find the server". No a nejlepší je že moje N95 to dovede v pohodě pomoste pls a nelinčovat jsem začátečník něl jsem jen nokie

xslide | čtv bře 13, 2008 6:03 pm

nemáš třeba v routeru nastavený, že pouští internet jen na některé MAC adresy?
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

hosk | pát bře 14, 2008 5:39 am

Dobré odpoledne mam doma nový iPhon 8GB verze1.1.4 a nejde mi připojit na internet

----------------------------------------------------------------------

Nemám je úplně otevřenej. Včera jsem to ještě zkoušel v restauraci a tam sem ho připojil fungovali mapy, počasí, safari, ale nešlo stahovat ze zdrojů jenže to nešlo ani kamarádovi. Pak jsem přijel domů a nic přestal mi i přidělovat adresy myslim že to bude problém softu a to je asi na jinou diskusi

Uživatelský avatar rony | pát bře 14, 2008 10:46 am

a co si urobil pre to, aby to na internet mohlo ist?
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

hosk | pát bře 14, 2008 11:49 am

Dobré odpoledne mam doma nový iPhon 8GB verze1.1.4 a nejde mi připojit na internet
--------------------------------------------------------------------------

Já jsem udělal reset network settings

Uživatelský avatar rony | pát bře 14, 2008 1:25 pm

ok. skusim to znovu:

a nastavil si svoj WiFi router/apoint? Nastavil si EDGE?

a co si urobil pre to, aby to na internet mohlo ist?
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

hosk | pát bře 14, 2008 6:41 pm

--------------------------------------------------------------------------

Mnohokrát vám děkuji za snahu provedl jsem několik kroků : restart telefonu, restart routeru výměnu sim a nakonec koukam že jsem připojen nevím co to způsobilo asi některý z restartů tak se omlouvám za zmatek jsem asi lama

Uživatelský avatar rony | pát bře 14, 2008 6:58 pm

tak sa to nakoniec vyriesilo :-) super :-)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Julek | pát bře 14, 2008 11:53 pm

Re: [vyriesene] nechce ist na internet - restart to riesi

Nejsi lama.. restarty pomůžou pokud někde zůstane něco vyset ...

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv