rony,
pronto je dvojsmerné ...
môžem na ňom priamo ovládať mediálne centrum, priamo na ovládači browsujem medzi interprétmi a vidím povedzme aj obal

viem priamo na ovládači ovládať Last.Fm alebo iné hudobné servre (Pandora, Rhapsody alebo MediaFly..)
priamo z ovládača viem pozrieť predpoveď počasia napr. pre Bratislavu na najbližšie dni, alebo si pozerať svoje fotogalérie na Flickri ...
dokonca som videl scripty (tie ale nepoužívam), kde priamo na ovládači vidíš obraz (nie pohyblivý, iba statický) z web kamery (napríklad z domového vrátnika, alebo zabezpečovacieho zariadenia)
ak toto nie je dvojsmerné, tak už naozaj neviem čo ..

ak pod dvojsmernosťou myslíš to, že sa do ovládača priamo pripojím z iného sieťového zariadenia, tak to samozrejme nemá ...
tvoja otázka ohľadom ovládania Macu.. áno, viem priamo z Pronta spúšťať/ovládať aplikácie, cez aplikáciu Mira, ale reálne to používam iba málo... jediné čo robím pravidelne, je spúšťanie niekoľkých vlastných scriptov ... napríklad na zapnutie americkej VPN (pre prístup na Hulu, Pandoru a Rhapsody) alebo na prepnutie výstupu zvuku z Macu cez AirFoil ...
celkovo Pronto vyžaduje dosť programovania, mne to trvalo asi 2 týždne, kým som ho dostal do stavu, že som s ním spokojný, ale musím povedať že je to (po Phone) prvé zariadenie ktoré má veľmi vysoký WAF (wife acceptance factor) a vie ho bezproblémovo ovládať aj môj dvojročný syn