nic se nedeje.
ta ip adresa, ktera se zadava do hosts ke jmenu applackeho serveru (tusim, ze gs.apple.com? mozna tusim spatne, to ale kazdopadne neni smerodatne pro pointu "pribehu"

) patri serveru cydie, na nemz bezi sluzba odpovedi na dotazy itunes na autorizace restore (at uz downgrade, upgrade, nebo stejne verze). pak uz staci jen zvolit v itunes restore ze souboru (shift+restore) a zvolit verzi, k niz je na cydii ulozene shsh. vse se autorizuje a je to (no a pak uz jen doreseni detailu jako restore loop apod.). Tohle ale u (modelove) novych 3GS nefunguje (je to osetrene i v iBootu v pristroji).
Navody jsou jak jsem jiz psal asi v prvnim prispevku tohoto threadu (jsem liny se o tom presvedcit, mozna v nekolika prvnich) a na tomto webu (velke diky patri uzivatelum ls8 a Hnykda - prvni ma na svedomi prehled moznosti na zacatku tohoto threadu, druhy aktualizaci prehledu na webu mimo forum a mozna i na nem - nevim a omlouvam se za nedostatecne informace z me strany v tomto ohledu). Takze stale plati pravidlo, ze se staci podivat a nekdy i precist

EDIT: no a pak je tu samozrejme fura mirroru navodu vlekoucich se v celem tomto vlakne a kdyz vidim totez podevadesatedevate, tak se zacinam ptat, pro zas a pak to takhle dopada

EDIT2: vzdyt i prispevek hned nad mym, ve kterem jsem se tazal, jaky ma tento navod smysl (a na nejz jsi reagoval) je od Hnykdy a uvadi tam opet odkaz na aktualni stav problemu (opet diky jemu za cas tomuto venovany - a i on to dela pro nas pro vsechny s jedinym rozdilem: vi, co dela

)
EDIT3: abych do toho vnesl i nejakou trochu zabavy (omlouvam se timto modum za castecny ot); jarok: kdyz rikam, ze jsi downgradeoval diky cydii, tak tomu tak je, ver mi (1. krok: dns zaznam na cydii, 2. krok: downgrade, nic mezi tim), nerad z huby vypoustim flamy, protoze si ji vazim, nebot ta ma chrlila kod uz tehdy, kdy tva komandovala vojackum (za predpokladu, ze sis v 11ti letech s vojacky hral - ja bych si hral, kdybych mel tu moznost). Jsem na tomto foru absolutni novacek, ale to je tak asi vse. Tez jsem venoval nekolik hodin hratkam s SHSH nez mi doslo, ze resim totalni kraviny (sek, za ktery bych ochotne prijal zdrb od moudrych zde) a prisel jsem za tuto dost dlouhou dobu jen na to, ze nema smysl resit nesymetricke RSA certifikaty a zustalo mi v hlave par ip adres z cydie (ta tva ma byt zalozni - jinak samozrejme funguje bez problemu a neni chyba ji uvest) - kazdopadne nez se posunes na uroven, na niz si veznu tvou kritiku jakkoliv k srdci, chvili to potrva a prvnim kruckem by mohlo byt tohle (obecna soutez: lahev cehokoliv pro kohokoliv - te je onen offtopic): q0hDbWMYzhBbGMZRtgKpHeJ3+0CamJx4nnEsv0BFC8PtWihZEEdXeBJzFNc1S7nII/pCCCWeapJBFc5ZIBBzKY46grEobfFBJPnSgygKyEsVw05jIQzy17nIIZ69 (a tohle neni ani 1% obtiznosti prace, kterou odvadi kluci na prulomech do iPhonu/iPodu a za niz jsme tak vdecni a nezlehcujeme to narozdil od nekoho, kdo nevi co udelal a krici "heureka!")
EDIT4: jarok: neurazej se plz, ja nic z toho, co jsem napsal jako urazku neminim. ba naopak mam rad lidi, kteri jsou zapaleni pro vec a radi se uci a verim, ze ty mezi ne patris a co vim - treba za chvili tady budes delat moda a vymetat me prispevky (videl bych to rad, protoze miluju to, kdyz jsem nekde ten nejhloupejsi ja a ostatni mne uci), ale do zacatku te chci kopat a bedu te kopat, abyses co nejdriv dostal na uroven mou v dane problematice a pak ti bude osud panem

ale spatny na mne fakt nebud: vzdyt nejsem spatny ani ja na tebe, jen ti zduraznuji tve chyby, abyses z nich poucil a sel dal a vys