Problem WI-FI 1.1.4

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

blafikenot | pát bře 28, 2008 8:13 am

Problem WI-FI 1.1.4

Mám problém s WIFI. Pořád se mi nějak seká. třeba na youtube to načte začátek a pak se to sekne a už nic nečte. Přitom přes EDGE nemám problém. Vyskoušel sem i jiné AP ale je to pořád stejné a ani installer nerefreshne data. Nevíte někdo co s tím.
díky.

Uživatelský avatar parmin | pát bře 28, 2008 1:46 pm

Re: Problem WI-FI 1.1.4

Zkus resetovat síťová nastavení: Nastavení -> Obecné -> Resetovat -> Resetovat nastavení síťe
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
iPhone expert
iPhone expert

blafikenot | pát bře 28, 2008 2:06 pm

To nepomohlo.

Julek | pát bře 28, 2008 5:53 pm

Těžko říct, vypadá to na signál nebo na rychlost netu, zkusil bych restore..

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

blafikenot | sob bře 29, 2008 9:41 am

restore sem taky zkusil a nic. Ještě malé info. Umí iphone pracovat v pásmu B i G? Net mám totiž v pásmu B+G.

fajnman | sob bře 29, 2008 9:53 am

kdyz mas pasmo b a g, tak muzes vysilat b a g spolecne, nebo treba jen b. Takze iphone ti urcite pojede.

blafikenot | sob bře 29, 2008 2:01 pm

zkoušel sem teď B samostatně a žádná změna a potom g samostatně a taky nic. Tak nevím. Nejvíc mě to štve na youtube nahraje to kousek a pak se to sekne a už nenahrává. ale net jede v pohodě. A blbne to i když dám refresh v instaleru taky se to sekne.

fajnman | sob bře 29, 2008 2:04 pm

no nevim, cim to muze byt. ale nech si router nastaveny na obe pasma, iphone si to prebere. :-) Refresh trva dlouho, i kdyz to nekdy vypada, ze se to seklo a safari ti nacte nejakou stranku?

blafikenot | sob bře 29, 2008 2:12 pm

Uplně bez problému a docela i dost rychle.

fajnman | sob bře 29, 2008 2:13 pm

Takze mas problem s youtube? Jsou tady i nejake fix v repo. Zkus neco nainstalovat.

blafikenot | sob bře 29, 2008 2:22 pm

zkoušel sem ale je divnyý že přez EDGE to běží nop. a přez WI-FI se to seká a to stejný instaler.

fajnman | sob bře 29, 2008 2:26 pm

To se mi nejak nezda, ze youtube a installer se ti seka a safari ti jde.. Maximalne by se mohlo neco v blizkosti neceho rusit spis, bych zkusil jeste jiny signal wifi, ale je to docela zahadne, ze pres edge ti jedou vsechny tri veci installer, safari, youtube. Jak jsem rekl nacitani youtube chvili trva, a refresh sources tez.

blafikenot | sob bře 29, 2008 2:33 pm

jasný javím že to trvá dýl ale prez edge o je načtený do minuty a přez wifi pět minut nato čekám des minut a nic začne stahovat a pak hlod a dál nejede. ještě zkusím koupit jiný AP třeba mu vadí Ovislink . Mám ho v prá ci i doma tak to může být tým. jiný přístup sem zatím neměl to potěšení vyzkoušet.

fajnman | sob bře 29, 2008 2:49 pm

ja mam ovislink a pod nim linksys. tak nevim, jede to, zkus jeste jiny pristup, nez budes neco kupovat.

blafikenot | sob bře 29, 2008 3:24 pm

otestuji a dam vedet jak sem dopadl. Zatim diky moc za pomoc.

JoeCZ | ned bře 30, 2008 5:29 pm

Mám velmi podobný problém. Safari jede a installer velmi špatně. Zatím jsem vypozoroval, že problém asi nastane, pokud je otevřeno pouze jedno http spojení po dlouhou dobu.
Typicky mi začne installer s downloadem, po několika stažených kb se "kousne". Pokud mezi tím přepnu do Safari a dám načíst nějakou stránku, pokud možno s mnoha objekty (idnes a pod) a přepnu se zpět do installeru, tak se download "rozběhne" a pokračuje, ale je to děs.
Refresh zdrojů se mi nedaří téměř vůbec. Když se podívám na statistiku v ap, tak v okamžiku "zamrznutí" downloadu začne rapidně klesat rychlost připojení mezi tel. a ap třeba z plných 54Mbit až třeba na 12M.
Švagr, který mi iphona přivezl, na mé domácí wifi se svým tel. taky dopadl podobně. U něj doma je vše ok. Zatím jej mám tento víkend, takže jsem nemohl vyzkoušet svůj tel. jinde.
Mám Wifi router Straightcore WRT-311. Notebook s ním funguje korektně, ale tam je těch spojení v jednom okamžiku vždy více.
Něčeho podobného jsem si všiml i u jiného tel. Nokia E51, prohlížeč jede korektně, ale "velké" downloady nebo youtube aplikace se po stažení několika mb taky zakousne. Zkusil jsem nastavit na AP kde co, ale výsledky jsou nevalné. Nejvíc pomohlo nastavit typ preambule na krátkou, i když v okolí, žádný jiný wifi provoz nemám. Iphone alespoň začne s refreshem či downloadem, před tím se ani nerozběhl, ale stále to nedoběhne. Zato Nokia už tahá i dlouhé downloady bez problému.
Je to záhada. Díky za každý postřeh.
Naposledy upravil JoeCZ dne ned bře 30, 2008 6:34 pm, celkově upraveno 1

watterman | ned bře 30, 2008 6:17 pm

@JoeCZ - Konečně!! již jsem myslel, že ten samý, opravdu popsal jste to. co již od Vánoc zažívám ;-) Myslel jsem, že jsem jediný u koho je tenhle problém...

Již od Vánoc mě to u iPod Touch blblo přesně jak říkáš, teď jsem pořídil iPhone a doufal jsem, že to byl HW problém iPodu, ale bohužel. iPhone zažívá stejné trable...

Wi-FI router mám ten stejný jako ty, akorát o stupínek vyšší = Straightcore WRT-312... Podle toho to bude nejspíše chyba těchto řad routeů, ovšem v nastavení se já naprosto nevyznám... Nejdříve jsem myslel, že to je velkým množstvím Wi-Fi sítí v mém okolí, ale jak vidím, tak ne.

Postřehy? Těch mám za ty měsíce používání dost:

1) Když deš refreshnou zdroje, tak předtím vypni a zapni Wi-Fi -> refresh proběhne opravdu rychle, plnou rychlostí, tvého netu... Ano, když to vypneš a znovu zapneš pocítíš rychlost, s jakou by ti to mělo normálně jet :-)

2) Taktéž instalace balíčků -> Při instalaci buď načítat stránky s bohatým obsahem v Safari, nebo se dívat na video v YouTube (lepší možnost)

3) Když se nějaká stránka nechce načíst otevři další list a načti např. apple.com (apple.com a yahoo.com jsou mím hlavním tahounem při instalaci :D), a wifi se "vzbudí" ;-)

Tohle jsou moje tipy na urychlení připojení a ještě k SSH

S naším routerem je téměř nemožné používat SSH na iPhone ale já přišel na to jak to alespoň částečně urychlit:

Po dobu co máš zaplé SSH a Wi-Fi, jdi v settings->wifi, tam kde si vybíráš sítě a nech to furt dokola hledat nové... (nevypínej, prostě to nechcej v nastavení wifi), takhle ti při každém "najití" té tvé sítě, SSH klient udělá to, co si zadal... Jinak nemáš téměř šanci, doufám že chápeš. :-)

A taky že z tohodle někdo vyvodí jak fixnout tenhle proklatý router!! :-)

Budu rád za každou radu!

mike0007CZ | ned bře 30, 2008 6:25 pm

Na youtube mam stejny potize - obvykle vecer kdyz se s dcerou divame pred spanim na pohadky. Pokud stahujes pres wifi tak se stahuje video s vyssi kvalitou a pokud je vecer sit pretizena tak muze byt edge opravdu rychlejsi. Stahni si nejaky kratky video pres obe pripojeni a uvidis vyrazny rozdil
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

watterman | ned bře 30, 2008 6:27 pm

Jo a ještě jeden postřeh:
aplikace MxTube -
když chceš stáhnout video v Low quality, tak to je velmi rychlé, kdežto když tam dás high quality, tak se wifi zase nějak "zasekne" :(

EDIT: našel jsem pouze tohle: http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=116522
Je to rusky a google translate to sice přeloží, ale nedá se to číst, jeslti by nkdo uměl rusky a měl chuť nějaké zajímavé kroky přeložit prosím? :)

JoeCZ | ned bře 30, 2008 7:45 pm

@watterman - díky za odpověd, jak je někdy potěšující (to zní až škodolibě, ale není), že člověk není úplně sám se stejným problémem :-)

2, 3 dělám podobně a opravdu, funguje to tak ;-)

watterman píše:1) Když deš refreshnou zdroje, tak předtím vypni a zapni Wi-Fi -> refresh proběhne opravdu rychle, plnou rychlostí, tvého netu... Ano, když to vypneš a znovu zapneš pocítíš rychlost, s jakou by ti to mělo normálně jet :-)

Tak tohle mi nefunguje, chová se to pořád stejně - refresh začne, ale nedoběhne. Pouze, když je wifi i edge vypnuté a dám refresh, tak to "proběhne" rychlostí blesku, ale nic se samozřejmě nerefreshne. Teď jsem ve stavu, kdy nemůžu přidávat další aplikace, protože se mi nepodaří refreshnout přidané repo. V konfiguráku installeru se hrabat nebudu, ten čas mi za to nestojí, i když bych na to asi přišel a ty aplikaci si do seznamu nakonec přidal ručně.

watterman píše:Po dobu co máš zaplé SSH a Wi-Fi, jdi v settings->wifi, tam kde si vybíráš sítě a nech to furt dokola hledat nové... (nevypínej, prostě to nechcej v nastavení wifi), takhle ti při každém "najití" té tvé sítě, SSH klient udělá to, co si zadal... Jinak nemáš téměř šanci, doufám že chápeš. :-)

Díky za radu! Tohle zabralo, ale je to peklo kopírovat tímhle způsobem :roll: :twisted:

Zítra beru tel. do práce vyzkoušet ho na jiném ap. Pokud to pojede asi investuju do nového ap. Bude to "levnější" než se trápit celý další víkend(y) ... :wink:

JoeCZ | pon bře 31, 2008 5:25 pm

watterman píše:A taky že z tohodle někdo vyvodí jak fixnout tenhle proklatý router!! :-)

Ahoj, takže to, čím se má samozřejmě začít mě napadlo až na konec :shock:
Zvednul jsem firmware v ap z 1.5.3 nebo 1.5.4 (teď už fakt nevím, který to byl) na 1.7.0 (poslední) a je po problémech!!! Installer i youtube jedou jak z praku. Zkus pro wrt-312 totéž (stejnou revizi fw.). Odkaz na fw pro Straightcore je zde:
h**p://www.straightcore.net/cz/downloads.php?lng=cz

Zlom vaz a napiš, jak jsi dopadl.

watterman | pon bře 31, 2008 5:40 pm

No, vyzkouším každopádně, stáhl jsem si aktualizaci 1.7 pro router, ale po extrahování to vytáhlo dva *.BIN a do aktualizovat jde nacpat pouze jedno.. :( Nebo tam mám nahrát ten celej zip jak je? Stejně ještě budu muset říst taťkovi, já nemám heslo k routeru.. ale co vidím v dokumentaci, tak nikde není možnost nahrání dvou souborů...

JoeCZ | pon bře 31, 2008 5:48 pm

Jsou tam 2 soubory. Nejdříve nahraješ 1.bin, router se ti sám zrebootuje a pak nahraješ 2.bin (opět reboot) a je to. :wink:

viz:
h**p://straightcoreshop.com/support/kb.cgi?do=read&id=1&lang=en

watterman | pon bře 31, 2008 5:59 pm

Hej já bych ti nejraději dal pusu, moc díky už to jede!! :-) Přitom taková pitomost, ale opravdu moc moc díky :-) hehe DÍÍÍKY! :-)

Uživatelský avatar spachal_tmp | pon bře 31, 2008 7:09 pm

.. a to jeste netusite, ze do vetsiny routeru se nemusi nahravat fw primo od vyrobce :P ..
Starý pes fóra :)

JoeCZ | pon bře 31, 2008 10:42 pm

asi narážíš na "slavný" ovislink a appro, viď? - to je hlavně odpověď pro @blafikenot, který celé vlákno začal - zkus jiný fw...

Samozřejmě tušíme, že hw je většinou jeden a "výrobců" několik. Dneska jsem taky ze strightcore udělal značkový Allied telesyn a taky to šlo dobře, jenže od strightcore je ten fw mnohem "otevřenější" jen mě prostě nejdřív nenapadlo,že ten můj původní fw už je pěkně vousatý a zrovna tohle ap mám několik let v provozu k plné spokojenosti až do pokusu o připojení iPhone. Hold nic není na vždy a pořád je třeba se učit.

Jinak pokusy o flamewar většinou ignoruju, měj se 8) a příště zkus být trošku konkrétní a nestřílet nic neříkající "rady" od boku :wink:

@watterman: rád jsem pomohl ;-), pusu zaslouží vývojáři u strightcore, kteří na produkty nekašlou a pokračuji ve vývoji fw... já spíš zasloužím políček za to, že mě upgrade fw. nenapadl jako první věc, ztratil jsem tím celý víkend. Zas na druhou stranu bych neměl důvod hledat a tak bych ti asi nepomohl. Takže mám aspoň radost, že to k něčemu bylo... :mrgreen:

Uživatelský avatar spachal_tmp | pon bře 31, 2008 11:49 pm

Pokud se to tykalo meho prispevku, na nic nenarazim. To neni otazka znacky, ale toho co je fyzicky v APcku. Kdo o tomhle nema poneti, mel by si hrat jen s fw od vyrobce, ktere se daji temer vzdy prinejhorsim 'resetnout do defaultu' jen za pomoci propisovacky :P. Kdo o tom neco vi, najisto tusi i treba o dd-wrt projektu a podobnych. Takze naznacovani je imho zbytecne ;).

Nic konkretnejsiho psat nebudu, ono konkretne dostat dd-wrt do routeru zase az tak primitivni neni (az na vyjimky) a co opravdu nehodlam je v tomhle foru resit problemy s portaci techto 'minidistribuci' na routery. Uz tak mame dost problemu se z meho pohledu daleko banalnejsimi 'problemy' s ajfouny ;) ..

blafikenot | úte dub 01, 2008 7:18 am

Tak můžu potvrdit že update firmware meho ovislinku 5460.V2 pomohl. Nahrál jsem poslední verzi 11e a frčí to jak blázen.

Taže tímto moc děkuji za pomoc :P .

Je fajn že jste mi pomohli. Díky Díky Díky.
Naposledy upravil blafikenot dne úte dub 01, 2008 10:54 am, celkově upraveno 1

Julek | úte dub 01, 2008 9:58 am

ty jsi také fajn, přečti si FAQ a zmenši si to písmo :wink:

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv