[offtopic] co mi vadi po prvnim dni pouzivani

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar cubas | pát bře 28, 2008 8:24 pm

[offtopic] co mi vadi po prvnim dni pouzivani

Cus panove, jsem z 95% nadseny z iPhone az na nejake malickosti:

1) existuje cesky slovnik do klavesnice, nebo alespon jak vypnout chytre opravy?
2) jak nastavit vesti kvalitu fotek (alespon dvojnasobne rozliseni samotneho iPhone), ktere se importuji do telefonu pres iTunes? Kdyz fotku zvetsite, tak je nekoukatelna :-(
3) nejaka utilitka na zobrazeni ikony na Home, ktera vypne a zapne wi-fi (pro setreni energie, nebo t neni tak ktragicke? kdyz nemam zapnute automaticke vyhledavani siti?)
4) aplikace pro gTalk, pouzivam webovy JiveTalk, ale ten neni idealni, dobre by bylo, kdyby se tahle aplikace chovala podobne jako vestaveny email, pokud prijde zprava, tak se objevi cerveny krouzek u ikony...
5) nefunguje lokalizace v mape (jsem v Brne)
6) jak anstavit aby se telefon nezamcel, pokud je dokovany? (nebo se nabiji)
7) mam spoustu fotek, ktere mam ulozeny v adersarich vzdy podle roku, mesice a akce, napriklad "C:/Fotky/2008/02-25 Nazev akce" jenze iTunes udela tu zhovadilost, ze mi vytvori alba s nazvy 2006, 2007, 2008 a v nich jsou komplet fotky z celeho roku, neumi alespon jednoduchou adresarovou strukturu, abych nemel vsechno na jedne hromade?

to bude snad vsechno, dik a odpovedi...
iPhone | iPad | MacBook Pro | Mac mini | Apple TV
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Julek | pát bře 28, 2008 8:36 pm

Re: co mi vadi po prvnim dni pouzivani, poradte prosim s resenim

začni tím že si přečteš jak správně a hlavně KAM postovat příspěvky..takže začni v sekci FAQ .

přesun k nováčkům

jsi nováček budiž .. nejdříve se pokus sám jednoduše zadat tvé dotazy do hledat..
dále si přečti návody je tam toho spousty napsáno

všechny tvé dotazy tu jsou na fóru zodpovězeny, zkus to nejdřív sám

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar cubas | pát bře 28, 2008 9:28 pm

dik za radu :-) opravdu si mi usetril spoustu casu...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | pát bře 28, 2008 9:36 pm

ano, vsetky tvoje body sa uz na fore riesili.

chces, aby sme ti ich tu pekne prepisali alebo sa pokusis poklikat si sam tym, co uz tu za tych par mesiacov bolo preberane?

obvykle samotny PREDMET tem hovori svoje.

teda AZ na tuto tvoju temu :-)

tebe vadi iba to, ze si zatial k rieseniam nechcel dospiet.

aby si si nemyslel, ze som ti neodpovedal:

ale ano, vsetky tvoje body sa RIESILI a vzdy k niecomu sa dospelo. Nepytal si sa ako ale to uz najdes :-)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar spachal_tmp | sob bře 29, 2008 1:11 am

cubas píše:dik za radu :-) opravdu si mi usetril spoustu casu...

Mozna tomu nerozumim, ale chtel jsi timhle rici, ze nehodlas obetovat svuj cas na neco co potrebujes Ty a naopak to chces po nas? Divna logika ..
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar cubas | sob bře 29, 2008 7:59 am

ok, mam otázku, ktera se tu neresila. Mam cesky slovník, ale ja bych ho chtěl bez diakritiky. Je to mozne? Dík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Julek | sob bře 29, 2008 12:46 pm

cubas píše:dik za radu :-) opravdu si mi usetril spoustu casu...

v žádném případě tu nejsem proto abych někomu šetřil čas .. omg

.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar rony | sob bře 29, 2008 4:51 pm

cubas píše:ok, mam otázku, ktera se tu neresila. Mam cesky slovník, ale ja bych ho chtěl bez diakritiky. Je to mozne? Dík

opytaj sa autorov.
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar cubas | sob bře 29, 2008 6:58 pm

tak tohle je fakt nejbobejsi forum, co sem kdy videl, samozrejme ze je forum od toho, aby ti zkusenejsi radili tem mene zkusenym, vy se chovate jako nasi potilici :-O

dik vam vsem a rady a ztratu casu nad timhle vlaknem!!!
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

mike0007CZ | sob bře 29, 2008 7:14 pm

cubas píše:ok, mam otázku, ktera se tu neresila. Mam cesky slovník, ale ja bych ho chtěl bez diakritiky. Je to mozne? Dík

Chovejte se prosím k nováčkům slušně!

Odpověď je: Je to možné
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar j.v. | sob bře 29, 2008 7:16 pm

cubas: Fórum sice o výměně informací je, ale většinu lidí tady už nebaví pořád opakovat věci, které lze zjistit po několika minutách práce s fcí "hledat" ;)
iPhone 8GB gen1 | Nějaké ty Androidy | BB Passport
MacBook Pro 13" | 10.10 | SSD

Uživatelský avatar rony | sob bře 29, 2008 7:38 pm

cubas: ved ti hovorime, uz sme to riesili a najdes to vsetko v tomto fore. Chces, aby sme to vsetko nasli a sem nakopirovali? Nebud moc urazeny, chapeme ta, ze si na zaciatku, ze je kopec veci, ktore chces co najskor vediet, lenze vsetko, cim ti mozeme pomoct je spomenut si, ze co sa uz preberalo a potvrdit ti, ze to tu uz je. Keby sme o nicom spomenutom nevedeli, tak ti to povieme aby si nehladal zbytocne. To je dost velka pomoc ale to musis posudit sam. Ty tvrdis, ze sme ti nepomohli, to musime respektovat. Ty respektuj zasa to, ze pokial si sem dosiel ty, my sme uz take otazky ako mas ty, niekolkokrat videli a dokola odpovedali, takze snazime sa setrit nas cas tym, ze ponechame konecne dohladanie na teba a neurobime to za teba. Preco? Ty tiez chces objavovat nove veci, ale pre nas uz su to notoricky zname zalezitosti, preto chceme objavovat dalsie nove, mozno aj pre teba. Akonahle sa nahltas novych informacii, tak to pochopis aj ty.

Zvysok je uz na tebe, ci sa ti chce to najst.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar cubas | sob bře 29, 2008 8:23 pm

mike0007CZ píše:

Chovejte se prosím k nováčkům slušně!

Odpověď je: Je to možné

dik, muzes mi taky prozradit jak? nebo taky napises, at si to najdu?

nebojde kluci, ajfon mam dva dny, az budu pokrocilejsi, tak budu prispivat a rozhodne si nebudu hrat na blbecka, o vsechno vi a neporadi a pokud me nebude bavit odpovidat opakovane na stupidni otazky, tak nem ani nebudu psat ap rudit a srtacet tak cas...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar cubas | sob bře 29, 2008 8:26 pm

rony píše:cubas: ved ti hovorime, uz sme to riesili a najdes to vsetko v tomto fore. Chces, aby sme to vsetko nasli a sem nakopirovali? Nebud moc urazeny, chapeme ta, ze si na zaciatku, ze je kopec veci, ktore chces co najskor vediet, lenze vsetko, cim ti mozeme pomoct je spomenut si, ze co sa uz preberalo a potvrdit ti, ze to tu uz je. Keby sme o nicom spomenutom nevedeli, tak ti to povieme aby si nehladal zbytocne. To je dost velka pomoc ale to musis posudit sam. Ty tvrdis, ze sme ti nepomohli, to musime respektovat. Ty respektuj zasa to, ze pokial si sem dosiel ty, my sme uz take otazky ako mas ty, niekolkokrat videli a dokola odpovedali, takze snazime sa setrit nas cas tym, ze ponechame konecne dohladanie na teba a neurobime to za teba. Preco? Ty tiez chces objavovat nove veci, ale pre nas uz su to notoricky zname zalezitosti, preto chceme objavovat dalsie nove, mozno aj pre teba. Akonahle sa nahltas novych informacii, tak to pochopis aj ty.

Zvysok je uz na tebe, ci sa ti chce to najst.

ani si ten tvuj dlouhy post nectu, za tu dobu si mi mohl poradit, treba jen odkazem na forum, nebo tak neco, zatim tu budes kazat a delat za sebe machra, pripadas mi jako ty tluste urednice na uradech... vis co, radeji do tohodle vlakna nepis, budu rad, kdyz mi poradi nekdo jiny, ochotny
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

watterman | sob bře 29, 2008 8:29 pm

Nemyslím že jsi v pozici aby si mohl diktovat kdo sem má psát a kdo ne, navíc rony ti to v jeho postu SLUŠNĚ vysvětlil a má pravdu...

Spíše bych se nedivil jestli by jsi ty už vícekrát nenapsal do celého fóra..

Uživatelský avatar j.v. | sob bře 29, 2008 9:35 pm

Heh, jsem zvědavý jestli tohle bude ronymu stát za odpověď a nervy... ale na druhou stranu, je to v jistých ohledech grafoman :D
iPhone 8GB gen1 | Nějaké ty Androidy | BB Passport
MacBook Pro 13" | 10.10 | SSD

Uživatelský avatar rony | sob bře 29, 2008 9:37 pm

majstre, problem je v tebe, ukludni sa, tesime sa s tebou, ze mas iphone ale nemozes po vsetkych chciet, aby vsetkeho nechali a riesili este raz s tebou to, co za ten cas, co tu blbnes, si mohol davno najst. miesto toho vycitas vsetkym, ze to neurobili za teba. pokial budes vystupovat v takomto tone, tak si moc priatelov tu nenajdes. ani tym, ze budes inych urazat. prepni svoje spravanie na kanal "priatelov" miesto "pozadovacneho", nie sme ti nicim zaviazani. reci o tom, ze miesto toho, co pisem, som ti to mohol najst su od teba drzost a mozes na moju adresu pisat kvanta invektiv, tak ti nikto nebude pomahat. ani ty sa nespravas priatelsky k tym, co ti nadavaju.

k ere "ked som ja zacinal": holt 2 mesiace som CITAL aj toto forum a NIKTO tu nezazil, aby som mu nadaval za to, ze NEMA CHUT a CAS urobit viac ako sam chce.

(ps: jo som grafoman, pisem rychlo)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar cubas | sob bře 29, 2008 11:47 pm

takze k veci, opravdu se mi nepodarilo najit reseni pro cesky slovnik bez diakritiky, takze vas prosim, pomozte mi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar cubas | ned bře 30, 2008 12:27 am

aha, tak jsem uplne nahodou tuhle viewtopic.php?f=32&t=2311 (nadpis Ceska "T9") informaci, ze cesky slovnik bez diakritiky jeste neni, ale je v poradniku... Opravdu jsem encekal, ze za zkratkou T9 nekdo mysli slovnik pro korekci/nabizeni slov, uz jen z nazvu T9 je jasne, ze se jedna o slovnik pro psani na male klavesnici s deviti tlacitkama.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar spachal_tmp | ned bře 30, 2008 2:24 am

No, z kolegiality na qrb ;) a pro ukazku ze to ze se zde resilo opravdu hodne veci vcetne Tveho dotazu Te nasmeruji treba sem:
http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?t=982

A jak jsem to nasel? Fce Hledat > slovník ...

Uživatelský avatar cubas | ned bře 30, 2008 3:31 am

Přesně tenhle post jsem nasel, viz vis...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

koubidlo | úte dub 01, 2008 3:11 pm

cubas: myslim ze by sis mel kamarade osvezit pojmy, ktery jsou u beznych mobilnich telefonu zname roky...napr. T9 ...zrejme oplyvas intuici, kdy tusis co se jak jmenuje, ale proste chces si tam nechat urcite tajemno, tze si radsi nezjistis presne co to vlastne znamena ...kzdp. uplne chapu tvuj postoj, kdyz se sem podivas po 1-3 dnech co mas hracku iPhone v ruce, tak pises do JAKYHOKOLIV fora msg o radu, ale SKUTECNE uz je tu mrte veci vyresenych a ti kdo to sem napsali uz resi problemy, ke kterym az dospejes, tak uz budou zase vyreseny...tze be cool.

Julek | úte dub 01, 2008 6:22 pm

ot

:lol: super vlákno ... občas se to stane že se někdo takovej zabloudí no ..

.

Obrázek
Administrator
Administrator

Trodis | úte dub 01, 2008 9:05 pm

Tak trochu nechápu ty z vás, kterým vadí, že se někdo zeptá na něco, co tu už bylo v jiném vlákně nebo jinde.... Pokud nejsem ochoten někomu poradit, tak to prostě nechám být a nebudu ho poučovat, že je hloupej, ať si hledá, že už to tu bylo, že existuje search, bla bla atd. Proboha proč to teda vůbec řešíte? Pokud někomu chci poradit, tak mu poradim, pokud mi přijde jeho otázka hloupá a tisíckrát zodpovězená jinde na foru a nejsem ochoten mu odpověděť, tak nechá jiné, aby mu zodpověděli..... Fakt vám přeju lehký nervy do života :))

Uživatelský avatar rony | úte dub 01, 2008 10:12 pm

Trodis:

ale ved sme mu pomohli tym, ze sme mu na vsetky body povedali: ano, riesilo sa to, ak chce podrobnosti, moze si hladat.

ak mas nieco proti doporucovaniu funkcie Hledat, tak ti musim pripomenut, ze to je kazdemu dostupna funkcia webu a nie nieco, co by mali pouzivat vzdy ti, ktori vlastne nic nechcu a nic nepotrebuju :-)

riesis tu uplne nezmysly, popremyslaj:

ak mas problem, tak je dost casto otazka: pozna niekto taky problem alebo som prvy?
riesil to vobec niekto a viem zistit aspon zhruba odkial mam zacat s hladanim?

Ty nam proste chces vnutit predstavu: ak sa niekto nieco spyta, niekto mu musi pomoct tak, ze mu komplexne pod textom jeho otazky VSETKO presne zodpovie tak, aby pytajuci sa vsetko pochopil tak, ze nemusi uz nic ine urobit naviac.

Nie, tu sme rovnocenni. Ak SA pytajucemu nechce urobit nieco viac ako napisat "pomoc problem" a ty ho podporujes v tom, ze "ved musi cakat kym sa niekto nepretrhne od pisania", tak je tu niekde chyba.

Ved rovnako som aj ja lenivy mu odpovedat cokolvek naviac ako to, ze mu naznacim postup ako dospeje k rieseniu. A moze dospiet sam k rieseniu tym, ze jeho postup sam "vyvinie" alebo trochu poklika, pohlada.

Sme si tu rovnocenni, cize v tomto pohlade ak je lenivy pytajuci sa, budem rovnaky aj ja. Ak je drzy on, budem drzy ja. Ak nadava on, vynadam aj ja jemu. Ak je slusny, budem slusny ja. Ak vidim, ze mu to mysli, tak viem, ze mu staci ukazat smer. Ak je hlupy, tak mu nepomoze nic ani keby som mu skopiroval, vytlacil a pred nos polozil akykolvek navod.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

flip | úte dub 01, 2008 11:18 pm

co ja si procitam iPhone.cz posledni dobou tak toto je to, jak to tu tak nejak vypada v polovine novackovskych vlaken... co kdyby jste mu radeji, panove, namisto poucovani o tom jak to tu uz vse je a naslednem flamu radeji rekli jaka slova ma hledat, ci ho odkazali na presna vlakna, kde se dane problemy resi ? tento thread by nebyl plny flamu a obe strany by snad byly spokojene... ne? pro mne tedy neni nic horsiho nez videt thread plny zlosti jako tento... :?

Uživatelský avatar rony | stř dub 02, 2008 6:57 am

chcem upozornit: z mojej strany nejde o zlost. ak by som bol nastvany, rozculeny, tak tuto emociu dam tak najavo aby si to nikto nemusel vydedukovat iba z textu, to je zasada, ktoru pouzivajte pri pisani na internet :-) ak som nasraty, rovno to napis, vyhnete sa tym nedorozumeniam ;-)

ak ide o to ake slova poradit?

no ako by som na to siel ja:

1. prezrel strukturu fora, zbadal by som sekciu Navody, presiel nadpisy.

2. z textu mojich problemov by som vyskusal vyznamne slova, presiel nadpisy vysledkov hladania

3. ak by som bol po tomto zufaly, tak sa ozvem a niekto uz poradi s hladanim ekvivalentov :-)

To iste si koniec koncov mohol urobit ty, preco si to neurobil? :-) Preco nas povazujes za viac schopnych najst klucove slova pre hladanie? :-)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

johnnyho_ | stř dub 02, 2008 8:24 am

ach jaj, nechapem niektorych ludi....bol som dlhe roky na IRC, mal som aj svoj (celkom uspesny) kvizovaci kanal a niektori z novacikov sa spravali presne tak ako tuto vazeny cubas... (mozno aj preto som s IRC skoncil).

osobne suhlasim s moderatormi, ze kazdy user (ci uz je to novacik alebo masta-haka-guru) by mal vyvijat samostatnu aktivitu a hladat, nielen sa pytat a pytat a pytat...a hlavne ked forum existuje uz nejaky ten piatok a obsahuje celkom slusnu kopku threadov.

ja som pred kupou iphonu asi mesiac a pol pozorne studoval toto a ine (UK & US) fora, zistoval co budem musiet spravit, aby som mal funkcny a customizovany telefon, vsetko som si pekne zapamatal alebo zapisal, pripadne v nudzi omrkol este raz a voila...som tu, mam celkom pekne customizovany phone a to bez nervoznych reakcii na moderatorov ci userov fora....

len ono asi niektori ludia nikdy nepochopia, ze sa nemozu vecne drzat maminej sukne, resp. ze ich nemoze stale niekto viest za rucicku... :|

howgh

watterman | stř dub 02, 2008 1:24 pm

@johnnyho_ - kdyby jenom všichni nováčci začinali jako ty! :-)

Uživatelský avatar rony | stř dub 02, 2008 1:56 pm

hovori sa tomu schopnost zit svoj zivot samostatne ako plnohodnotny clovek, ktory nezije v domneni, ze mu z nejakeho dovodu podla jeho vyberu ma niekto iny posluzit vtedy, ked potrebuje a tak, ako vyzaduje.

Skusenost casom kazdeho nauci, ze NIKTO NIE JE NIKDY NICIM NUTENY BEZ OHLADU na to, ci je to povinny urobit alebo nie. Ak pristupujes ku komunikacii s ostatnymi ludmi s tym, ze nemas ziadny narok cokolvek si vynucovat, tak potom si clovek ako kazdy iny :-)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

nashira | stř dub 02, 2008 3:53 pm

to Rony (a spol :-): vsechny Tve argumenty chapu a naprosto s nimi souhlasim, vadi mi akorat jedna vec - ja se radim (dle meho nazoru :D spis do skupiny tech uzivatelu co nejdriv ctou a pak 'otravujou', jenze vis jak tezce se cte takovyhle thread - kolik zbytecnych (=nevazajicich se k tematu) postu tu je - a musim je vsechny procist, ackoliv pro mne nemaji absolutne zadnou hodnotu, jen kvuli tomu, abych nahodou treba neminula nekde mezi zaplavou techhle zprav nejakou 'k veci'.. nevim jak to (celkve) vyresit, ale stve me to tak, ze uz sem to musela napsat, sorrac :-)
Host
Host

Julek | stř dub 02, 2008 5:08 pm

toto celé vlákno je jedno velké ot :)
je pravda že někde v nějakém tématu trošku ulítneme a pokecáme i mimo problém.. myslím že to tak má být, protože nejen iPhonem je člověk živ :)

bwt toto vlákno není ten správný příklad :)

.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar rony | stř dub 02, 2008 6:22 pm

preto ho oznacim ako offtopic
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Julek | stř dub 02, 2008 6:34 pm

Re: [offtopic] co mi vadi po prvnim dni pouzivani

amen

.

Obrázek
Administrator
Administrator

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv