root password change

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

past | čtv dub 03, 2008 9:05 pm

root password change

udělal jsem Restore to 1.1.4, potom ZiPhone 3.0 a vše bylo krázné a osvícené sluncem :)

Ale,

pochopitelně jsem chtě změnít heslo roota. Mám takovou obsesi. iP je pořád UNIXová mašina a mít defaultní rootovské heslo není dobrý nápad. Po změně rootova hesla a rebootu telefoonu spadne springboard a reloaduje stále dokola - jediné co pomůže je nový Restore a znovu Ziphone. Což ovšem neřeší situaci - moje root heslo je zase defaultní a tedy nebezpečné. Prozatím jsem si zakázal WiFi i EDGE, ale tím jsem iP degradoval na Nokii 5110 s príma obrazovkou, a to je mi málo.

Nějaký nápad na help? Koukal jsem i po jiných fórech, ale nic moc krom pár podobných výkřiků jsem nenašel...

THX,

P.

Julek | čtv dub 03, 2008 9:07 pm

Re: root password change

mno já osobně bych si dal restore znovu a heslo bych už neměnil :wink:

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

past | čtv dub 03, 2008 9:18 pm

Julek píše:mno já osobně bych si dal restore znovu a heslo bych už neměnil :wink:

.

V takovém stavu, jak radíš, se můj iP momentálně nachází, ovšem z hlediska bezpečnosti je to naprosto neakceptovatelný stav (proto zakázané datové přenosy). Skoro pomýšlím na návrat ke starému 1.1.2 + TurboSIM. O UNIXu něco vím a nechávat veřejně známe rootovské heslo, když budu browsit nikoli za externím firewallem mi nepřijde jako príma nápad.

Past

Uživatelský avatar elka | čtv dub 03, 2008 10:01 pm

Hned po instalaci terminálu vyskočí určitá hláška. Copak si ji nečetl?
Starý pes fóra :)

past | čtv dub 03, 2008 10:09 pm

elka píše:Hned po instalaci terminálu vyskočí určitá hláška. Copak si ji nečetl?

Terminál jsemneinstaloval. První věc, kterou jsem po hacku Ziphonem udělal, bylo z terminálu:

ssh 192.168.xxx.xxx -lroot
passwd

terminál a cokoli jiného bych instaloval až po změně rootovského passwordu. O hlášce, kterou zmiňiješ jsem se dozvěděl až z následných diskusí. Naštěstí jsem již nalezl způsob jak změnit root password i v takové situaci. jestli to bude fungovat, postnu zde...

P.

Uživatelský avatar spachal_tmp | čtv dub 03, 2008 11:29 pm

Vypni si ssh, schovej ikonku terminalu a hod se do klidu :P ..

Killingman | pát dub 04, 2008 6:34 am

A to jsem si myslel, že já jsem paranoidní...
iPhone 6s gold and iPad AIR2 gold and MacBook Pro 13" early 2015 :-)

Když už musím mít mobil, tak ať je to iPhone...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Julek | pát dub 04, 2008 7:04 am

no tak někdo může mít v iPhonu citlivá data ale myslím že na tebe nebude někde číhat hacker u free AP aby ti něco s iPhonem provedl... zase tolik iPhonů v ČR není :) na citlivá data použij jiné zařízení ne.. iPhone je pouze báječný telefon :) ne trezor ..

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar drsny | pát dub 04, 2008 7:23 am

no ja si heslo u 1.1.4 zmenil a taky jsem napsal do navodu jak na to

past | pát dub 04, 2008 7:32 am

Julek píše:no tak někdo může mít v iPhonu citlivá data ale myslím že na tebe nebude někde číhat hacker u free AP aby ti něco s iPhonem provedl... zase tolik iPhonů v ČR není :) na citlivá data použij jiné zařízení ne.. iPhone je pouze báječný telefon :) ne trezor ..

při Vší úctě - hacker nemusí nikde čekat. stačí bot, který odchytává na hlavičky z http packetů a nemusí to být pouze u free AP, můžou Ti navštívit iP třeba u Tebe doma, tedy pokud nemáš na Tvém privátním AP extra firewall ...

Je to paranoia, ale po světě pobíhá hodně pitomců, kteří třeba chtějí škodit jenom pro pocit. Podívej na logy Tvého firewallu ...

P.

Killingman | pát dub 04, 2008 8:03 am

Položil bych si otázku jinak - co se stane, když mi někdo "hackne" iPhone a co když mi někdo hackne PC, co mi může vzít?
V PC je to přeci jen něco jiného, je obecný předpoklad, že když se někam připojuješ, tak jdeš z PC co má na sobě woknous, když se připojuješ někam z iPhone, přeci jen to předpokládá málokdo :-)
iPhone 6s gold and iPad AIR2 gold and MacBook Pro 13" early 2015 :-)

Když už musím mít mobil, tak ať je to iPhone...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

past | pát dub 04, 2008 8:35 am

Killingman píše:Položil bych si otázku jinak - co se stane, když mi někdo "hackne" iPhone a co když mi někdo hackne PC, co mi může vzít?
V PC je to přeci jen něco jiného, je obecný předpoklad, že když se někam připojuješ, tak jdeš z PC co má na sobě woknous, když se připojuješ někam z iPhone, přeci jen to předpokládá málokdo :-)

stran Tvých dat se patrně nestane nic. Ale budeš mít v ruce třeba nefunkční telefon v momentě, kdy se to opravdu nehodí . Boty se neunaví. Prostě sedí na zombie serveru/routeru a odchytávají provoz.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv