Nabíjení iPhone

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

cole | pon kvě 26, 2008 9:57 pm

Nabíjení iPhone

Zdravím všechny,
sleduji diskuzi na téma nabíjení iPhone a dovolil bych si to shrnout. Evidentně iPhone nějakým způsobem kontroluje nabíjecí proud a pokud není dostatečný, nabíjení nefunguje.
Mám dva neznačkové adaptery 230V na USB (koupené velmi dávno, na různých místech) a ani s jedním iPhone nabíjet nejde, ačkoliv všechna jiná zařízení napájená z USB tím nabíjet jdou. Originální US nabíječkou od Apple to nabíjet jde. Plyne z toho, že uváděný výkon na neznačkových nabíječkách neodpovídá realitě a iPhonu to nestačí.
Dále by tím bylo možné vysvětlit, proč to někomu jde/nejde nabíjet na PC. Určitě na to nemá vliv nainstalovaný iTunes, ale spíše připojená zařízení v počítači, zejména na USB. Výkon, který lze z počítače přes USB vytáhnout se pochopitelně také liší a záleží na zdroji, USB řadiči a celkovém odběru.

btw. ještě poznámka proč US nabíječka jde použít na 230V. Jedná se o spínaný zdroj a podobné zdroje se dělají již léta např. k notebookům. Pokud je tedy na štítku 100-250V, je to prostě fakt.

J. Kužel

Uživatelský avatar drsny | pon kvě 26, 2008 10:19 pm

Re: Nabíjení iPhone

nabijeni uz se tu docela probiralo. podstatne je, aby nabijecka byla schopna dodavat minimalne 500mA pri 5V. zkus si nechat vyhledat nabijeni nabo nabijecka. asi to bylo v tomto tematu, ale nechce se mi to procitat.
Starý pes fóra :)

cole | pon kvě 26, 2008 10:34 pm

Jasně, díky... já to docela pročítal, a právě mi přišlo, že nepadla jasná odpověď. Tak jsem to zkusil sepsat, kdyby někdo hledal, aby nemusel pročítat tak dlouhou diskuzi :-) Možná by stálo za to sepsat fakta do nějakého návodu.

H.

Uživatelský avatar drsny | úte kvě 27, 2008 9:47 am

hazim do archivu, temat o nabijeni je tu uz dost

fundump | ned bře 08, 2009 9:46 pm

To je pravda, ze nefunguje to pri vsetkych nabijackach. Problem je v tom ze originalna nabijacka posiela 5V na vonkajsich pinoch USB (prvy a stvrty), ale pozor, posiela aj cca 2,5V do datovych pinoch. (To su tie dva v strede USB)

austin8289 | pát črc 09, 2010 8:49 am

Ahoj, já spis řeším trochu jiný problém. Často cestuji autem, tudíž musím i iPhone nabijet v aute. Občas se mi ale stane, ze iPhone není nabitý, ale ukazuje se mi kontrolka, ze je nabito. Tuším, ze by to mohlo byt způsobeno teplem, protože iPhone je vždy "rozpalen." děla to ale jen když je teplo apod., tak bych se chtěl zeptat, jestli to jde nějak vyřešit, protože potrebuji nabijet, díky.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv