Konečně jsem dobojoval s restorem a tento topic pomohl.
Mel jsem iOS 4.1 (JB) a chtel se ujistit ze v phoinu nezustane zadny "bordel" pred upgradem, tak jsem dal DFU a restore a 3x mi to pri verifikaci skoncilo s chybou 1013.
- Kód: Vybrat vše
The iPhone "iPhone" could not be restored. An unknown error occurred (1013).

Mám Win7 Professional 32bit (orig), vytvoril jsem si i noveho uzivatele ale restore taky koncil chybou.
Jaky by teda mel byt postacujici postup:
Pokud vam to pri restore vyhodi chybu, tak se vam iTunes stejne nekam stahnul *.ipsw soubor. Já ho nalezl zde:
C:\Users\<USER>\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates\iPhone3,1_4.2.1_8C148_Restore.ipsw
Pak jsem v souboru hosts smazal zminenou IP adresu. Poznamkovy blok musite spustit jako spravce, aby jste mohli zmeny ulozit - tzn. kliknout pravym na ikonku Poznamkoveho bloku a z nabidky vybrat "Spustit jako spravce" (potvrdte dotaz - ano). Pak dejte Soubor, Otevrit (jako typ souboru vyberte vsechny soubory *.*) a najdete soubor "hosts" (soubor nema priponu):
c:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
Umazte zmine radky a soubor ulozte (muzete pak zavrit):
#127.0.0.1 gs.apple.com
74.208.10.249 gs.apple.com
Pak jsem spustil iTunes a pripojil iPhone. iTunes vypsalo, ze je telefon v recovery modu a vyzadovalo restore (potvrdil jsem). Na telefonu svitil obrazek popisujici, ze mam telefon pripojit k iTunes. S drzenim "Shift" jsem kliknul na Restore a vybral jsem *.ipsw soubor, ktery mi iTunes stahnulo.
Zbytek uz probehnul bez chyby. Na konci procesu itunes vypsalo ze telefon byl restorovan a at chvili pockam. Pak uz znama obrazovka ze mam telefon odblokovat SIM kartou. Vlozil jsem svou sim a bylo hotovo. Pak mi iTunes nabidlo, zda chci provest obnovu ze zalohy, tak jsem vybral tu posledni a provedlo se.
U te obnovy bych se jen rad zeptal, zda to byl ci nebyl dobry napad, kdyz ten backup byl proveden v dobe, kdy mel telefon JB? A zda se pri obnove nemohlo do souboroveho systemu dostat neco co jsem treba nechtel (napr. nejaky balast z cydie nebo nejake soubory co se tam trebas nejakym zpusobem nakopirovaly). DikyEDIT (14.2. 13:35):
Par info k obnove ze zalohy: iPhone jsem restornul na 4.2.1 (original FW), pak dal obnovu ze zalohy, ale kdyz jsem videl jak dlouho by to trvalo a navic jsem jeste nemel udelany JB, tak jsem to zrusil (zrusit synchronizaci ala "slide to..."). Pak jsem udelal JB pres GP (RC6 final), nahral SBSettings a pak si zacal vsimat ze nektera nastaveni, ktera jsem mel pred tim na iOS 4.1 v SBSettings se mi tam objevila (napr. aplkace ktere jsem mel v Docku, pritom ted v docku nebyly, ale nastaveno to bylo) a dalsi. Cimz jsem si tedy potvrdil, ze pokud mate JB a delate Backup (ci automaticky backup pri synchronozaci), tak se zrejme zalohuji i ty informace z File systemu spojene s modifikacemi z Cydie, coz asi neni zadouci, pokud vam telefon nejak zlobil.. pripadne take nove verze balicku z Cydie pro novejsi verze iOS mohou byt zmenene, tak si tam obnoovu z backupu muzete zanest soubory, ktere se nebudou nikdy vyuzivat (v tom nejlepsim) a nebo vam budou narusovat beh nove stazeho bylicku (v tom nejhorsim) nebo je novy balicek jen prepise (coz by bylo taky OK). Jistotu ale takto nebudete mit asi nikdy (pokud je tahle moje castene potvrzena teorie pravdiva - nejsem este takovy zdatny v tom vsem okolo). Jak se ale rika, jistota je kulomet - proto jsem udelal Shift+Restore znovu a tentokrat obnovu ze zalohy nedaval (zvolil jsem aby se telefon bral jako novy iPhone) a pred tim si zalohoval to nejdulezitejsi.. Takze jsem si z Outlooku vyexportoval kontazky a kalendar pro pripad, ze by se mi pak pri synchronizaci smazaly (nestalo se ale, vse zustalo). Takze pak jsem mohl v pohode nastavit, aby se pri nasledujici synchronizaci v iPhone prepsaly informace o Kontaktech a kalendari a dal jsem Apply (sync). Neprisel jsem ani o SMS, protze jsem si zalohoval sms.db soubor jeste pred tim nez jsem udelal prvni pokus o restore. Navod jsem nasel na google:
http://www.igeekden.com/2010/08/how-to- ... h-ifunbox/ (podobne si tedy muzete zalohovat i Adresar a Kalendar). Pozn: jeste jsem ted nedelal JB? tak nevim jestli kdyz prekopiruju sms.db, tak se to pak v SMSkach objevi (dam pak vedet).