[vyřešeno] nestejné chování na dvou wi-fi sítích

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

jirkat | pon čer 23, 2008 9:54 pm

[vyřešeno] nestejné chování na dvou wi-fi sítích

Nevím, jak přesně popsat problém, který mi můj telefon tropí, jelikož nejsem zběhlý v odborných terminech. Tedy polopatě:
Používám 2 wi-fi sítě (jednu v práci a druhou doma), které se mi automaticky nastavily při synchronizaci telefonu s počítačem (Mac). Problém je ten, že každá síť funguje jaksi z poloviny, tzn., že na jedné síti nejsem schopen se přes wi-fi na cokoliv připojit (safari, fring, mail), ale můžu se připojit AppleFileProtocolem ze svého počítače do filesystému iPhonu, přičemž ikona wi-fi vypadá jako aktivní. No a na druhé síti je tomu přesně naopak (tzn. nemůžu se připojit z počítače do iPhonu, ale můžu třeba volat zdarma na pevné linky, což jde pouze přes wi-fi v aplikaci Fring) a ikona wi-fi se neustále mění s ikonou EDGE. Nevím, kdy přesně problém nastal, ale myslím, že to bylo při přechodu na fw 1.1.4. Hledal jsem zde na fóru, ale našel jsem pouze příspěvky, kde wi-fi nefunguje vůbec, což, myslím, není úplně můj problém. Zároveň se zvýšil počet nepřijatých hovorů (ne razantně, ale je jich najednou víc), respektive se mi někteří lidé nemůžou dovolat a to v době, kdy netelefonuji ani s telefonem nic nedělám. Nevím jestli to souvisí s problémem výše zmíněným, ale radši jsem to napsal.
Díky za rady

edit drsny: presun do sw
Naposledy upravil jirkat dne pon čer 30, 2008 10:38 am, celkově upraveno 1

michal27 | pon čer 23, 2008 11:02 pm

Re: nestejné chování na dvou wi-fi sítích

No jako zaklad bych udelal restore, ale odemknul bez pouziti ZiPhone - u nej se prave popisuji problemy s Wi-Fi, pokud ale nechces restorovat, tak jine, elegantnejsi reseni me nennapada. Jinak ten restore bych opodstatnil tim, ze se ti nikdo nedovola. To je dost divny. Me se to stalo po instalaci programu (konkretne nevim kteryho, protoze ja v.l to neinstaluji po jednom, ale drzim se hesla: Kdyz uz, tak at to stoji za to :P )

Jinak navod na jiny zpusob odblokace najdes zde na foru.

Ale pockej, jestli ti se tu jeste nenajde nekdo, kdo ma konstruktivnejsi reseni. Nepatrim mezi iPhone experty :oops:

Diablo | úte čer 24, 2008 6:33 pm

Nejrychlejsi a nejjednodussi reseni urcite Restore..

Na tvem miste bych udelal okamzite Restore ale nepouzil bych uz Ziphone ale PWNage Tool popr WinPWN pokud chces odblokovavat na Windowsech a hodit tam samozrejme Firmware 1.1.4 . Pote nainstalovat pouze zakladni programy ... open SSH , Terminal , Boss Prefs , Boss Tool klidne i Finder. Nic vic nic min . No a pote bych zkusil opet funkcnost obou WiFi siti , pro jistotu muzes jeste u tech WiFi siti zadat potrebne udaje rucne . IP Adress , Subnet Mask, Router , DNS. Pokud potom problem ustane muzes nainstalovat opet dalsi oblibene programy apod... pokud problem pretrva muzeme se tu bavit dale o jinem moznem reseni.

jirkat | pon čer 30, 2008 10:36 am

Udělal jsem vše, jak mi bylo doporučeno, tedy kromě instalování zmíněných programů (Terminal , Boss Prefs , Boss Tool), jelikož jsem je nikdy nepoužíval. Tedy restore > PWNage Tool > a postupné doplňování ztracených programů a můžu potvrdit, že wi-fi funguje. Zezačátku jsem měl trochu strach, jelikož mi telefon neustále padal (samovolně se restartoval) a to skoro při jakékoliv činnosti s ním, ale po čase najel na normální provoz (jakoby si musel zvyknout). Teď tedy funguje perfektně, ale nechci jásat dopředu, protože při použití Ziphone 3.0 byl zprvu také naprosto bez chyb až najednou začal blbnout s wi-fi. Je také fakt, že mám nyní v telefonu mnohem méně aplikací, protože čím déle s telefonem laboruji, tím více se začínám přesvědčovat o tom, že jej potřebuji hlavně na komunikaci a nepotřebuji s ním ohromovat nebo na něm mastit hry. I to může být důvod proč nyní neblbne.

Julek | pon čer 30, 2008 11:04 am

Re: [vyřešeno] nestejné chování na dvou wi-fi sítích

Souhlasím, iPhone je jako jakýkoli jiný systém, čím víc app, tím větší šance že padne... jediné co mám v iPhonu jako app je books, ostatní app nepoužívám ..

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv