Installer 4.0 - Co bude nového?

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

watterman | stř črc 16, 2008 8:22 am

Installer 4.0 - Co bude nového?

Jak všichni víte, firmware 2.0 budeme za chvíli používat všichni a k tomu samozřejmě patří i nový Installer. A tady Vám shrnu pár novinek co budou v Installer 4...

Z tohoto článku:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Při refreshi zdrojů se nebude stahovat tolik dat. Prýá to bude až 3* méně s použitým skriptem.

- Installer bude automaticky filtrovat balůíčky pouze pro Váš firmware -> už žádné problémy s nekompatibilitou.

- Už žádné *.plist, XML a podobné formáty pro datové soubory Installer -> Installer 4 bude využívat SQlite datbázi pro všechny jeho úkoly (indexevání a hledání je rychlejší; index se nančítá do RAM; spuštění Installeru je rychlejší)

- Přidány závislosti! Tzn, když nějaký balíček potřebuje Jiggy Runtime, tak installer nainstaluje i Jiggy!

- Když refreshujete zdroje nebo instalujete balíček, a vrátíte se zpět do menu, tak proces Installeru pokračuje dále. Tzn bude běžet na pozadí.

- Možnost zrušit instalaci nebo refresh zdrojů.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Takže tohle je výčet všech novinek co se vyskytnou v novém Installer 4.0, samozřejmě jich může být i více.

Předpokládané vydání je hned jak bude vydána Pwnage nebo krátce po tom.

Uživatelský avatar Beavers | stř črc 16, 2008 8:27 am

Re: Installer 4.0 - Co bude nového?

watterman píše:Jak všichni víte, firmware 2.0 budeme za chvíli používat všichni a k tomu samozřejmě patří i nový Installer. A tady Vám shrnu pár novinek co budou v Installer 4...

Z tohoto článku:

Znamená to, že mi pak nepoběží (nepůjdou nainstalovat) oblíbené aplikace, které mám na 1.1.4?
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.
Moderator fóra
Moderator fóra

watterman | stř črc 16, 2008 8:28 am

Nn nic z toho co máš teď nainstalované pomocí Installer 3,1 ti nepoběží na firmware 2.0.

Uživatelský avatar Beavers | stř črc 16, 2008 8:33 am

Almi: citácia zmazaná. prečítaj si FAQ, ako odpovedať na príspevky. nemusíš citovať ak odpovedáš na predošlý príspevok.

Tak to je pro mě (a nejen asi pro mě) krokem zpátky. Do ničeho se tedy nebudu hrnout. Zbrkle přejít na FW2.0, pak ho nemoci odblokovat a už tuším další a další problémy, to mě vůbec neláká. Docela nerad vstupuju do neznámých vod.
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.
Moderator fóra
Moderator fóra

Benda | stř črc 16, 2008 9:03 am

tak to jsou skvělý zprávy. Moc me nebavilo, procházet app a zjistovat jestli bude chodit. Stejně tak bude fajn ta závislost.

Uživatelský avatar Apache23 | stř črc 16, 2008 9:09 am

No vidis a naslo sa celkom vela nedočkavcov tu na fore ktory to nevydrzali a upgradli! :twisted: nuz a teraz ich smola... :mrgreen:
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)
Starý pes fóra :)

Benda | stř črc 16, 2008 9:14 am

Jestli jsem tady na foru dobře četl, tak downgrade je možný, takže unáhlený upgrade má cesty zpět. :-)

straca22 | ned črc 20, 2008 9:16 am

A to když mam tu 1. verzi iphone s firmware 1.1.4 tag budu moct přejt na verzi 2.0.0???

Uživatelský avatar Apache23 | ned črc 20, 2008 9:35 am

Jaaj ved a uz si si tu aj daco precital na fore? Jasne a dokonca zatial vyzera ze iba Jednotkovy (starsi) iphone je mozne UNLOCK a zatial New 3G sa im UNLOCK nepodarilo na fw 2.0! :wink:
iPhone 4 32GB JB by GP

petr52 | ned črc 20, 2008 9:56 am

Jen upozornuji ze sem nahral 2.0 a je tam jen cydia ne installer. Bude dodan asi pozdeji.

Uživatelský avatar caesar | ned črc 20, 2008 10:01 am

a pres nej je mozne instalovat soucasne aplikace?
V cem je vubec problem pri instalaci aplikaci pro 1.4. ze nejsou kompatibilni sami osobe pro 2.0, nebo pouze v Installeru?
Senior uživatel
Senior uživatel

petr52 | ned črc 20, 2008 10:15 am

Problem bude v oboji. Proto je i novy installer. Pres tu cydii jdou nainstalovat app ale jsou tam prevazne takove co neznam. Zatim jsem v nabidce nenasel ani jak pridavat zdroje.

Uživatelský avatar Apache23 | ned črc 20, 2008 10:24 am

OK, cize pokial viem doteraz bola Cydia alternativou instaleru ale moc sa nepouzivala! Teraz na 2.0ke fw je iba cydia? No a niekde tu som cital ze teda po unlocku pridat instaler prave pomocou tej Cydie! Tak ako? :roll:
iPhone 4 32GB JB by GP

Uživatelský avatar caesar | ned črc 20, 2008 10:41 am

petr52 píše:Problem bude v oboji. Proto je i novy installer. Pres tu cydii jdou nainstalovat app ale jsou tam prevazne takove co neznam. Zatim jsem v nabidce nenasel ani jak pridavat zdroje.

Takze v cydlince neni mozne pridat stejne sources jako v installeru? Jde mi hlavne o NemuSync muzes to prosim nejak zkusit?
Senior uživatel
Senior uživatel

watterman | ned črc 20, 2008 10:52 am

Takže ještě jednou:

Žádná aplikace co jela na 1.1.4 Vám na 2.0 nepůjde, musíte počkat až je autoři upraví aby pracovali i na 2.0!

@Apache23 - to jsem psal já v jedom tématu :). Momentálně není možné Installer stáhnout, jelikož ještě není hotový, ale jakmile bude, tak očekávám že se objeví možnost jej nainstalovat pomocí Cydia. A potom snad bude možnost Cydiu odinstalovat :D

Uživatelský avatar jerrx | ned črc 20, 2008 11:41 am

aspon ze openssh a terminal funguje :)
iPhone 5 | iOS 8
MacBook Pro | OS X 10.10
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar caesar | ned črc 20, 2008 9:21 pm

mensi informace ohledne Installeru 4, ktera byla z 19.7.

We haven?t forgotten about all of you who have jailbroken iPhones! We are having a little bit of trouble with our jailbroke test iPhone. We have spent the last few days trying to fix it and we have a few more things we are going to try today. So, hang in there! We will get to the Installer apps as soon as we can.
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Dave | pon črc 21, 2008 6:25 am

taky naka informace o installeru a kate :) :
As you surely know by now, Pwnage Tool 2.0 is out. And for now, it has no Installer 4.0 in it.

This is because we have decided to not release an undertested product into the wild - we don?t want any mess on the phone this time. So Installer 4.0 will come out soon? as soon as we?re confident it functions properly, we will release it - and trust us, we are not going to delay it for a long time.

Meanwhile, all of the popular tools that can?t get to App Store for various reasons will have to be redone for firmware 2.0 - mostly because the inner workings of the system (in large, the way user interface works) have changed a lot since 1.1.x, so it will take some time for the authors to update and test their stuff. We expect the Installer to be ready by the time there?s something to offer you.

A lyrical off-topic. Why Big Bear in the post title and what the heck has it to do with the rest? The answer is simple - every iPhone OS release has it?s own codename (the name of the volume on the disk image file containing firmware files). 1.1.4 used to be LittleBear, and 2.0, you guessed it, is BigBear.

Now what about Kate? It is 90% ported to 2.0 as of now and we are finishing the remaining work and then testing it - so expect it to be out for Installer 4.0 in a week or two. Of course, you will not have to purchase it again if you already did (and if you have changed your iPhone to 3G model, email our sales department and they will arrange the license transfer for you).

Thanks for your patience and support!
iPhone XS Max // watch // mac
Moje heslo - nikdy to nevzdávej, restore pomůže vždy!
iPhone expert
iPhone expert

alanisko | pon črc 21, 2008 7:29 am

to: Jerrx
Jak si rozchodil ten ssh? Mam ho tam ale nevim jak ho spustit..

Uživatelský avatar tvosi | pon črc 21, 2008 10:40 am

ja mel s ssh taky problem nakonec pomohlo resetovani network settings
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar jerrx | pon črc 21, 2008 10:48 am

alanisko: podivej se tady
iPhone 5 | iOS 8
MacBook Pro | OS X 10.10
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

alanisko | pon črc 21, 2008 12:37 pm

@tvosi
ale jak ho zapnes a vypnes? a co heslo pro winscp? to samy jak bylo?

Diablo | pon črc 21, 2008 12:43 pm

Navod na SSH na 2.0 -> Tady

Ano heslo je porad alpine

Uživatelský avatar tvosi | pon črc 21, 2008 12:54 pm

alanisko píše:@tvosi
ale jak ho zapnes a vypnes? a co heslo pro winscp? to samy jak bylo?

no me zustava zapnuty, baterku to o moc vic nezere, jmeno je root a heslo alpine ;-)
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Almi | pát črc 25, 2008 1:53 pm

ak by ste mali záujem o screeny, tak tu sú:

Installer 4.0
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz

straca22 | pát črc 25, 2008 9:31 pm

Almi: děkujem ti.. ta 4ka nevypadá tag špatně.. Ale podle mě, je lepší ta cydia.. Ale je to věc názoru..

Uživatelský avatar caesar | sob srp 02, 2008 8:43 pm

Udajne by mel vyjit na svelo zitra.
Senior uživatel
Senior uživatel

evilmind | sob srp 02, 2008 8:52 pm

straca22 píše:Almi: děkujem ti.. ta 4ka nevypadá tag špatně.. Ale podle mě, je lepší ta cydia.. Ale je to věc názoru..

v cem konkretne?

marty19 | sob srp 02, 2008 9:05 pm

Nevím proč všichni tak touží po installeru, když už je tady Cydia. Ta je založená na apt což je velmi kvalitní a v mnoha linuxových distribucích užívaný balíčkovací systém, a teď už jí snad nic nechybí..

Uživatelský avatar antton | sob srp 02, 2008 9:09 pm

protoze si vsichni myslej, ze tam budou ty aplikace co byly na 1.1.4 :lol:
Host
Host

Uživatelský avatar Harrison | sob srp 02, 2008 9:43 pm

watterman píše:Jak všichni víte, firmware 2.0 budeme za chvíli používat všichni...

A na toto si prosim ta ako prisiel??? :shock:
Ja mam stale 1.1.4, na ktorej mi bezi zopar skvelych aplikacii, ktore denne pouzivam a ktore bohuzial este neboli (a mozno tak skoro ani nebudu) portovane na novy firmware 2.0. Tym padom zatial nemam velku motivaciu prechadzat na novy FW... Je to samozrejme vec preferencii a kazdy nech si instaluje to co mu vyhovuje, len ma zaskocila ta demagogicka veta hned v uvode... :o
    iPhone HW: iPhone2G(8GB), iPhone3G(8GB), iPhone5S (32GB), iPhone6 (64GB)
    Mac HW: MacBook Pro Retina (late 2013, 8GB, 256GB SSD)
    Ostatne: Apple Watch 1st gen., AppleTV 4th gen., Airport Extreme
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

watterman | ned srp 03, 2008 6:36 pm

@ Harrison - jestli máš potřebu hledat v textech několik týdnů starých špatnou větu, přičemž hlavní je info o tom co je v nadpisu tématu, můžeš se jít takhle vyblbnout jinam.

Snad Ti bude stačit, kdybych napsal že jsem zapomněl na slovíčko skoro/většina/až na pár jedinců/... - raději jsem jich napsal více ať máš z čeho vybírat...

S tímhle by ti to mohlo stačit, jelikož jsi opravdu asi jeden z pár desítek co nešel dále... Ano, je to věc preferencí. - ať je tu nějaká věc ve které mohu s Tebou souhlasit.

milano | ned srp 03, 2008 7:00 pm

To watterman, já asi také patřím k té menšině, já jsem dokonce ještě na 1.1.3. iPhona používám kromě čtení knížek jenom na práci. Jímá mě hrůza z dalších hodin práce, abych jej možná dostal do stavu, ve kterém jej mám teď. Kvůli iPhone jsem dokonce přešel i na PC na platformu MAC a v žádném případě toho nelituji.
Zkoušel jsem registraci na Appstore už se čtyřema kartama, bohužel bezvýsledně. Už nechci zase crackovat, přepisovat, přemazávat a pořád něco dodělávat. Šel jsem k Apple s tím, že nic z toho nebudu muset dělat. Něco jiného bylo začátkem roku s prvním iPhonem, ale jednou a dost. Dále nemá cenu se rozepisovat, prostě, dle tebe, patřím k těm pomalejším a zpátečnickým. Mohu tě ale ujistit, že nemáš pravdu,
Host
Host

watterman | ned srp 03, 2008 7:59 pm

@ milano - Ne ne, pomalejším či zpátečním vůbec ne, když některým vyhovuje to co doposavaď mají, jak jim to funguje, a budou s tím jak to je teď spokojeni po celých dalších několik měsíců, ať tak dělají.

Znám to trápení jak s oblokem, tak zase nastavování všech programů, nastavování různých účtů, vrácení záloh (k tomu se zase vážou některé problémy). Hledání nových apps co by nahradily ty staré atd...

Bohužel/naštěstí já jsem jeden z těch co mají dost času/chuti/trpělivosti aby to podstoupili. Naopak se v tom vyžívám - výběr aplikací atd... :)

Jenom u firmware 1.1.3 již došla podpora, výrobci se dle mě již na něj nesoustředí. Což přináší to, že na tom stejném "levelu" jako je iPhone teď, bude dokud neupgradneš. Jednou Tě to určitě čeká... Až budeš chtít více, a je na Tobě jestli si to více dopřeješ teď (nebo prozatím méně, podle toho jaké máš požadavky na SW) nebo za pár týdnů/měsíců...

milano | ned srp 03, 2008 10:10 pm

to watterman, nic se neděje. Někdo počkáme, někdo to rád horké, každému podle jeho gusta. Já už blbnu s kapesníma zařízeníma někdy od roku 2002 a už mě to pomalu přestalo bavit. Ale když tě to baví, tak hurá do toho. Snad budu moci využít tvých zkušeností. V jednom máš pravdu, kdo se bojí, se.e v síni.
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv