Narazil jsem na zásadní problém - nelze používat současně více aktivních poštovních účtů, u kterých je totožný server příchozí pošty.
Mám 2 schránky - u VOLNY a O2ACTIVE - tedy různé servery příchozí i odchozí pošty - od vánoc fungovaly naprosto perfektně přes domácí wifi.
Dnes jsem zapnul další účet v IPHONE pro odchozí poštu přes Vodafone a nebyl jsem schopen poslat vůbec nic.
Zjistil jsem následující chybu v settings->mail - pokud máte u různých účtů stejnou adresu příchozí pošty a tyto účty jsou zároveň aktivní (ON), může to způsobit zmatek už při nastavování, kdy se změny v jednom účtu uloží do jiného se stejnou pop3 adresou. Prostě nastavovací rutina nerozlišuje účty podle názvu, ale podle adresy příchozí pošty.
Další možnost je, že změny bez problémů uložíte, zvolíte jako Default Account např. Vodafone, ale odchozí poštu to posílá z wifi - tedy s chybou.
Řešení:
Vymažte všechny účty z IPHONE, znovu synchronizujte s Outlookem a poté všechny účty deaktivujte (OFF), pak je případně upravte (hesla už jsem podruhé nemusel zadávat).
Účty zapínejte a vypínejte podle potřeby tak, aby nebyly nikdy aktivní 2 účty se stejnou adresou příchozí pošty.
Možná je problém pouze při nastavování, takže poslední věta neplatí - už nemám nervy to zkoušet.
OPRAVA:
Snažil jsem se rozchodit více účtů se stejnými POP3 a rozdílnými SMTP (viz moje řešení výše) a účty přepínat - toto řešení také nefunguje - dostal jsem se do stavu, kdy příchozí zpravy byly oříznuty s textem "...NextPart.." nebo "Message has no content" a pošta mi hlásila 2,1 miliard nepřečtených zpráv, takže ještě jednou popíšu problém a jeho nové řešení:
Pokud chcete odeslat poštu přes různé poskytovatele např. WIFI a VODAFONE NENÍ MOŽNÉ mít více poštovních účtů se stejnou adresou příchozí (POP3) pošty. Jediné řešení je pokaždé ručně změnit v nastavení server odchozí pošty. Příčinou problémů je, že iPhone narozdíl od Outlooku rozlišuje účty podle přihlašovacího jména + adresy příchozí pošty - tedy např. nick@pop3.XXX.cz