stahovani fotek z iphone

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

hrom33 | ned zář 14, 2008 2:24 pm

stahovani fotek z iphone

kdyz stahnu fotky z telefonu proc nejsou serazeni podle data kdy byli porizeny. myslim u nazvu fotek... napr snimek 01, 02 atd, pritom byla prvni fotka porizena a ma cislo 35...
nevim do jake sekce to patri

Uživatelský avatar Beavers | ned zář 14, 2008 2:52 pm

Re: stahovani fotek z iphone

Nevím, v čem to stahuješ. Nejrychlejší (v PC) je přes Tento počítač, jednotka Apple iPhone a to je přímo adresář s fotkami. Pravým tlačítkem můžeš udělat Náhled, ve Vlastnostech máš datum pořízení snímku. Já osobně je mám seřazené od nejstaršího po nejnovější.
Moderator fóra
Moderator fóra

hrom33 | ned zář 14, 2008 5:12 pm

Beavers: vzdy po pripojeni telefonu, ti to nabidne, at to delam pres tento pocitac (jak jsi rikal ty) acdsee nebo picassa. tak vysledek je ten at dam klidne seradit fotky podle jmena nebo podle casu porizeni tak nejsou tak jak byli vyfocene v telefonu. nechapu

Uživatelský avatar Beavers | ned zář 14, 2008 5:25 pm

Každá fotka má svoje číslo a podle těchto čísel to mám seřazené v Tento počítač od nejmenšího po největší. Když je prohlížím, jdou za sebou tak, jak byly focené, tedy od nejstaršího data po nejnovější. Tohle máš na mysli, že ti nefunguje?
Moderator fóra
Moderator fóra

Saddako | ned zář 14, 2008 9:55 pm

Pokud se z telefonu vsechny fotky vymazou, tak mozna zacina nove pocitani a to pak dela v PC zmatky. Osobne jsem to vyresil pomoci utility Namexif, ktera umoznuje hromadne prejmenovani fotografii na zaklade data a casu ulozeneho v tagu (napr. 2008-04-09-19.46.23.jpg). Diky tomu mam fotografie razene skutecne chronologicky.
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.3
iMac 27" 3.0GHz/8GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.3
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.3
iPhone guru
iPhone guru

hrom33 | pon zář 15, 2008 10:14 am

Beavers: ano tohle mam na mysli. mam tady snimek 001, snimek 002 atd... podle cisel to jde za sebou ale to cislo neodpovida kdy bylo vyfoceno. priklad vyfotim ted fotku a bude mit cislo snimek 002... po importu do pocitace samozrejme, v telefonu jdou za sebou tak jak byli porizeny pritom tam je treba 40 fotek, predpokladal bych, ze posledni fotka bude mit nejvyssi cislo a ne na "nahodu". a kdyz dam seradit podle data porizeni tak taky zadna zmena. fotky z telefonu nemazu, takze nemuze jet od zacatku.

Uživatelský avatar Beavers | pon zář 15, 2008 4:05 pm

Aha, tak na něco podobného si vzpomínám a tenkrát jsem konstatoval, že se iP v tomto směru chová podivně. Ani jsem to neřešil, moc nefotím a datumy jsem si nějak pamatoval. Záloha v PCSuite to sice udělá podle čísel snímků, ale přiřadí tam datum, kdy byla záloha provedena. Jestli po návratu ze zálohy obnoví v iP k fotkám původní datum jsem nezkoušel. Ze zálohy jsem tam fotky nevracel. Teď jsem zkusil T-PoT a PCSuite a obě aplikace stáhnou fotky tak, že jim všem přiřadí dnešní datum. A basta fidli.
Moderator fóra
Moderator fóra

hrom33 | úte zář 16, 2008 9:47 am

ja zkusim i prejmenovat nazvy fotek a stejne se to radi tak jak urcil iphone. ja taky moc nefotim. za tech par mesicu mam v telefonu asi 50 fotek a je to ke trem udalostem, proto me stve, ze to je nesmyslne prehazene. asi jedina vec co mi na iphone vadi

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv