1)
Muzu koupit z "nejmenovaneho" internetoveho bazaru za 6000Kc + 650Kc za odblok. + nahrani cestiny. To se mi ale nejak nezda, protoze prodavajici rika, ze provadi odblokovani i nahrani cestiny v autorizovanem servisu a neztratim tak zaruku (mezinarodni 1 rok). Podle vseho co jsem tady precetl, je to ale blbost ne? To asi nejde udelat jinak nez pres jailbreak. Tak nevim, cena je skvela, muzu si pro iPhone prijet i osobne, coz mne trosku uklidnuje. Pry je tak levny proto, ze jich nakupuje po stovkach z USA a radsi proda vic kusu levneji, nez min za vyssi cenu. Proto se hlavne ptam: Mate s timto prodavajicim nekdo zkusenost?
2)
Jelikoz mam SIMku od O2, koupit iPhone od nekoho (opet v internet. bazaru) kdo jej zakoupil primo v O2, ovsem za vyssi cenu 8000-9000Kc. Takze pak by mi ani nevadilo, ze neni odblokovany na jine site, O2 mi uplne staci. Jen zase problem s cestinou no.
3)
Samozrejme i zakoupit primo v O2 coz by bylo mozna nejjednodussi, ale zase 11 000 je uz trochu moc. Ale v tomhle pripade bych urcite neprovadel jailbreak, takze cestina zase nic.
Tak nevim no, nejvic se priklanim k prvni moznosti kvuli cene, i kdybych uz ztratil tu zaruku. Ale telefon bude plne funkcni ve vsech sitich i s cestinou a nemusim se o nic starat. Ale zase mam strach, ze kdyz uz ten prodavajici provede jailbreak a nahraje cestinu a odblokuje ho, muzu pak v klidu aktualizovat porad nejnovejsi firmware aniz by se neco stalo? Ze by treba novej firmware zjistil, je tam jailbreak a treba nejak iPhone zablokuje? Nemuze se to stat?
Par otazek:
1) uplne tomu nerozumim, tak se zeptam. Pokud je telefon kupovany treba v T-Mobile, tak s nim urcite nepujde volat s O2 SIMkou? Asi blba otazka, ale radsi se zeptam.
2) jak je to s cestinou? Vim ze ve verzi 2.1 ma byt ceska klavesnice nebo co, ale nevite kdy bude legalne dostupna cela ceska lokalizace? Jestli se vyplati pockat, nebo to ani nema smysl?
3) takze vlastne v soucasnosti cestinu do telefonu proste bez ztraty zaruky nedostanu?
4) co se presne stane po restore? Smaze se i nainstalovana cestina. Nebo dokonce i odblokovani?
Za pripadne odpovedi dekuji, snad jsem to s tim psanim moc neprehnal