GPS - mapy a kontakty

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

brao | pon zář 29, 2008 11:57 am

GPS - mapy a kontakty

Caute vsetci,

som iPhone positive od slavneho zvedenia na sk trhu. Mam JB 2.1 SK a som s nim velmi spokojny - dobra praca pani :D

Ale prejdem k veci preco tento post. Isiel na navstevu k znamemu u ktoreho som este nebol a on mi proaktivne poslal GPS koordinaty, aby mi pomohol :D
sa k nemu bez problemov dostat.

Koordinaty som dostal v SMS a asi si viete prestavit co znamena dostat ich do google map do vyhladavania. Vsetky mozne copy paste apps zlihali (pocul som o nejakej copypaste app implementovanej priamo do klavesnice, co znie rozumne, ale na nete som hladal bezuspensne). Nakoniec som tie koordinaty prepisal cez medzipamat v mojej hlave :)

ok skvele dam hladat, navigovat a idem, no take jednoduche to nebolo ..
koordinaty v decimalnom formate ma supli niekam do oceanu pri africkej nigerii ale ked som ich zadal do maps.google.com vsetko bolo v poriadku.

Vecer som sa tym dalej zaoberal a chcel som si tie koordinaty pridelit ku kontaktu. Tak som si ich skonvertoval do gps formatu a priradil ku kontaktu.

A tu je dalsi problem, ked otvorim koordinaty z kontaktu tak link do app mapy otvori mapy s koodinatmi s pridavnym textom s nazvom krajiny na konci stringu, co boli v tomto pripade spojene staty. Po preeditovani kontaktu som nasiel ze koordinaty uklada ako dalsiu polozku ku postovej adrese kde sa zadava aj krajina z predvoleneho zoznamu krajin. Zvolil som Slovesnko, ulozil a skusil znova.
Otvorilo mapy so spravnymi koordinatmi a so spravnou krajinou, ale app mapy zahlasily nenajdene ziadne vysledky. Samozrejme ked som zo strinku manualne vo vyhladavani v mapach vymazal "Slovensko" tak vsetko slapalo ako malo.

Ja to vidim na dva bugs. App mapy nevie spravne pracovat s koordinatmi v decimalnom formate a prelinkovanie medzi kontaktami a mapami tiez nie je v poriadku.

Nejake vase skusenosti s tymto?

ls8 | pon zář 29, 2008 1:05 pm

Re: GPS - mapy a kontakty

Nejak nemuzu najit jak se ke kontaktu pridavaji GPS souradnice, abych si to vyzkousel. Asi to bude funkce dostupna jen na iPhone 3G?
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

brao | pon zář 29, 2008 1:13 pm

mam iPhone 3G a v app mapy ked najdes konkretne miesto, umiesti sa ti cerveny spendlik na mape kde v jeho properties su moznosti navigacie od, do a moznost pridat ku kontaktu pripadne vytvorit novy kontakt s tymto udajom ..

Uživatelský avatar ygy | pon zář 29, 2008 1:47 pm

ide to aj na iphone 1generacie

Uživatelský avatar whisky96 | úte zář 30, 2008 11:59 am

na ziadost autora vlakna, uzivatela brao, presuvam do archivu

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required