1- nikde som sa nedočítal ako to funguje s RESTORE, a podobne. ked ja si obnovím telefon prípadne ked si nahrám iný firmware alebo spravím jailbreak(ak je v tom rozdiel oproti restore) čo sa stane s telefonnymi čísla, smskami, videami, hudbou a ostatnými súbormi, vrátate poznámok v NOTES a pod.? Vzťahujú sa tieto "zásahy" aj na takéto veci?
2- Sú aplikácie na ssh. ale nikde som sa nedočítal rozhodne či sa dá tam rozbehať ssh clienta pomocou ktorého sa môžem cez 3G siet pripojiť domov na komp, spustiť si "mc" a podobne. totiž všade sa omielalo iba pripojenie z kompu do iphone, nie opačne.
3- aký je rozdiel medzi Cydiou a installerom? Ak som to dobre pochopil tak cydia tiež inštaluje aplikácie nie?
4- iphone má nejaké partitons vytvorené. zrejme sú ich veľkosti dané pevne. ako to je? aké ich má a kam sa ukladá čo. niekde som zachytil že systémovú particiu má o veľkosti asi 300MB, tam sa asi neinštalujú aplikácie, však?
5- vite niekto ako je na tom s HW výkonom?
6- v ipode ked si nahrám hudbu tak všade som videl iba prepínanie pomocou krásneho listovania v albumoch a po výbere albumu následné vybranie pesničky v nom. čo ak mám mp3ky bez id3tagov? iphone potom asi nezistí album a teda mi to hodí do jedného? resp. je tu aj možnosť že album by u neho predstavoval jeden adresár. to by bol najlepší prípad.
7- ak by mi itunes nezobral kartu tak jediná možnosť ako sa dostať k nejakým aplikáciam (okrem tých free na appstore) je Jailbreak? iná možnosť nie je?
8- niektoré názory sú typu "daj si JB, a máš cydiu a installer, tam si stiahneš všetko zadarmo". inde som sa dočítal, že to pravda nie je, že i ked tam stiahnem všetko tak niektoré aplikácie sú shareware a treba zakúpiť. ako to v skutočnosti je?
9- taktiež som našiel aplikáciu "terminal". do akej miery je podobným UNIXovským? je tam nejaká možnosť doinštalovať linuxovské aplikácie? mám na mysli iba tie textové pochopiteľne.
10- chápem to správne ak si zdroje z ktorých sa dá dostať k aplikáciam predstavujem tri? 1- appstore 2- cydia, installer 3- warez(pomocou ssh nahrať a podobne). je to správne? JB a warez nie je to isté, že?
to by bolo zatiaľ všetko, vdaka za odpovede. čoskoro budem aj ja jeden z vás