jazyk telefonu

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

peetia | úte říj 07, 2008 8:59 pm

jazyk telefonu

Poradíte mi, co dělat? Dala jsem si převést komplet celý nastavení ze svého starého iPhonka na novej 3G. Bohužel teď ten novej píše všechno většinou čínsky a sem tam něco česky. Zkoušela jsem resaet all, ale nepomáhá. Můžete mi někdo poradit co s tím?

pacholek | úte říj 07, 2008 9:28 pm

Re: jazyk telefonu

umis se tedy do telefonu dostat pres SSH ? nebo Cydii mas k dispozici ?
a) rucne prekopirujes cestinu
b) nainstalujes ceskou lokalizaci z Cydie

scorpi | stř říj 08, 2008 4:57 am

Pokud jsem tě pochopil dobře a zálohu iPhona první generace si nahrála do 3G, tak ti to nebude asi fungovat, protože 3G má malinko jinak udělaný system složky a čeština je tím pádem taky jiná. Asi nezbyde nic jiného než restore a kontakty a kalendář syncnout. Určitě nedávej obnovení celé zálohy.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar rony | stř říj 08, 2008 6:48 am

Ako pisali uz predomnou, nerob obnovu zalohy zo starej verzie.

Cize radsej to obnov firmwarom od whisky96 - odtialto viewtopic.php?f=82&t=8619&st=0&sk=t&sd=a

Klasika: stiahni ten fw, v itunes Shift + klik na Restore, a ked sa to urobi, tak neobnovuj iPhone z predoslej verzie ale "zaeviduj" ho ako novy telefon. Kontakty samozrejme predtym zosynchronizuj cez itunes do outlooku alebo windows adresara a potom ich dostanes lahko do noveho prazdneho telefonu.

Prezri si tu temu je tam napr. tento postup

Vychozi stav:
iPhone 2G, fw 1.1.4 odblokovany pomoci ZiPhone 2.5c, iTunes 7.6, PC s Windows Vista Professional

Muj postup:

1. ze stranek apple.com download instalacniho baliku iTunes 8
2. instalace iTunes 8 (iTunes 7.6 jsem neodinstalovaval)
3. pres WinSCP "zaloha" telefonu (prekopirovani souboru sms.db, notes.db, oblibenych ikon, pozadi pod dockem atd. do PC)
4. zaloha kontaktu do Outlooku (to delam pravidelne)
5. pro jistotu jsem vyndal SIM kartu (nekde jsem tu cetl, ze pokud Vam pri synchronizaci nekdo zavola, tak to muze pusobit potize)
6. spusteni iTunes 8, pripojeni telefonu
7. Shift + Restore + vyber whiskyho FW 2.1
8. spustila se instalace, v prubehu netreba nic delat, mne cely cas bezel iTunes, po restartu iPhone se zobrazi Neuer a riesi bootloader, v prubehu toho jsem v iTunes nic nedelal (zahlasi, ze vidi novy iPhone, tak to trochu svadi to odkliknout, ale opravdu cekat az do uplneho konce)
10. iTunes se zeptal, zda chci vytvorit profil pro novy iPhone nebo zda jde o puvodni, vybral jsem moznost novy iPhone (nekde jsem tu cetl, ze obnova ze zalohy muze pusobit potize)
11. pak uz jen synchronizace (kontakty, hudba, změna par ikon atd?), to uz je radost
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar whisky96 | stř říj 08, 2008 7:31 am

praveze ta obnova z back-upu medzi starym iphone a iphone 3G by mala fungovat, uz som to robil a fungovalo to bez problemov

ja len doplnim postup, aby to bolo pekne polopatisticky:

1- daj si updatnut iTunes na poslednu verziu
2- spusti iTunes a pripoj iphone (ten stary)
3- klikni pravym tlacitkom na nazov iphone v kategorii Devices vlavo
4- zvol back-up
5- pockaj kym prebehne back-up
6- odpoj stary iphone, pripoj novy iphone
7- nasleduj tento postup : http://iph0ne.sk/iph0ne.sk/navodPC.html
8- ked to vsetko prebehne a telefon uz s CZSK sa pripoji k iTunes, zvol Restore from the backup of: a vyber si back-up, ktory si spravila v bode 1 (vzdy tam bude aj datum a cas, takze nie je problem najst ten najnovsi)
9 - ak by nahodou obnova z backupu nefungovala, vzdy mozes zopakovat postup v bode 7 a pripojit ho ako novy iphone

good luck
Starý pes fóra :)

peetia | stř říj 08, 2008 11:28 am

Udělala jsem kompletní restore a nastavila podle vašich rad celý znovu a funguje!!! :)
Jenom by se mi už konečně hodila ta čeština.Ne že by byl s angličtinou takový problém, ale bude to přece příjemnější. :wink:

Uživatelský avatar whisky96 | stř říj 08, 2008 12:04 pm

no ak si isla presne podla navodu, ktory bol nalinkovany, tak tam mas aj cestinu ...

Settings / General / International / Language

lock, archiv

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv