rony | pon led 21, 2008 12:32 am
Poviem Vám môj príbeh s posielaním kontaktu z telefónu na telefón.
Keď som o tom prvýkrát počul, bol som nadšený. Lenže buď sa to prenášalo infra alebo Bluetoothom a už to bolo odrazu nepoužiteľné. Naviac aj keď oba telefóny mali funkciu na posielanie kontaktov, tak častejšie si neporozumeli a bolo vymaľované.
Potom je tu funkcia, ktorá umožní odoslať kontakt SMSkou. Tam som zistil, že je to podobné. Najčastejšie to príjemca nevedel otvoriť alebo mu to prišlo pokazené. Proste zasa nič. A pýtať sa človeka, či a aký formát mu ten jeho mobil podporuje je asi také ako pýtať sa ho akú stolicu mal ráno.
Takže najpoužiteľnejšie dostanem číslo na seba do protajšieho telefónu tak, že človeku ho nediktujem ale prezvoním ho, resp. on mňa. Je to otravné ale ušetríme jedno diktovanie čísiel - iba jeden z nás diktuje to svoje druhému a ten druhý iba prezvoní práve nadiktované číslo.
Za posledných niekoľko rokov som teda funkciu na posielanie čísiel ani moc nepotreboval aj keď v prípade iPhone je to trochu obtiažnejšie ako u WM, kde som si mohol číslo "skopírovať" a "pastnuť" do SMSky.
Keď mám povedať pravdu, omnoho radšej by som videl, keby v kontaktoch v iPhone svietil "status" napr.: nedostupný, pracujem, telefonuje. :-)