Zkušenosti s 3.0 beta

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Julek | sob bře 21, 2009 10:21 pm

Zkušenosti s 3.0 beta

Možná malinká duplicitka .. ale věnujte tomu vláknu pouze své dojmy a zkušenosti.

Myslím tím z Vás kteří mají nebo měli na iPhonu poslední FW. Co stabilita, hlavně mě osobně zajímá rychlost, synchronizace poznámek a podobně. Pokud máte co říct k tématu sem s tím.

díky

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar djlucas | ned bře 22, 2009 12:40 am

Re: Zkušenosti

rychlost se mi zda celkem stejna jako u posledniho FW 2.2.1 .. ale zatim beta
stabilita je celkem spatna.. z niceho nic se vypnou zvuky (rano mi napr.. nezvonil budik jen vybroval) ale je to beta :)

libi se mi copy paste a cut... celkem dobre udelane... cesky preklad jeste pokulhava.. neco neni jeste prelozeno.. to same i slovenstina.. nekde jsou i celkem chybne preklady.. napr.. v nastaveni v safari je Smazat kolaciky misto Smazat cookies :lol: ale jak rikam je to beta :) vse muze byt jine ve finalni verzi :)

jeste k te stabilite.. nejde youtube.. dale mi po asi 3h pouzivani celeho OS ne map spadly mapy (pouzil jsem je asi 2X).. tzn.. kdyz jsem je pak zapl tak proste byly zaseknute.. :) ze zacatku sli pak uz ne :)

sem tam se mi zdalo ze se system jakoby spomalil.. sekalo se treba kdyz jsem prejizdel na dalsi stranku s app.. po chvilce to uz bylo ok.. takze sem tam spadla rychlost OS.. sem tam se mi i iphone cely zasekl hlavne kdyz jsem najel do Spotlight .. asi tak na 5s.. ale ne jen u Spotlight ale i u neceho jineho

uz asi nemam co bych k tomu dodal.. pouzivano na 2G .. ted uz jsem dal zpet 2.2.1 protoze pro realne pouzivani to opravdu jeste neni :)
Macbook pro
iPhone 5S 16GB White iOS 9
Starý pes fóra :)

Alex-alex | ned bře 22, 2009 12:45 am

By jste nevěřily co se mi povedlo :), hrál jsem si s SDK a omylem se mi do ipa připletla Cydia a co nevidim, normálně mám v neJB 3.0 Cydiu :D, ale bohužel spadne už při prvním zapnutí při Reorganize :(

EDIT: Tak s pomocí saurika už jsem jí rozjel, dokonce udělal i speciální verzi co instaluje aplikace do Dokumentů ve vlastním sandboxu

Taky Apple těžce zakročil proti JB a to tak že SDK automaticky vkládá do všech aplikací funkci, která kontroluje jestli je v /Applications jiná aplikace než ty základní, ale saurik mi prozradil že už má vymyšlený systém a apps se budou nejspíše instalovat do stejné složky jako ty z AppStore a budou se stejně i mazat :)
Naposledy upravil Alex-alex dne ned bře 22, 2009 9:50 pm, celkově upraveno 2
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Hape | ned bře 22, 2009 7:36 am

Takže rovněž já přispěji svými prozatimními poznatky s FW 3.0.

- rychlost cca stejná jako u 2.2.1 nezatiženého winterboardem a pod.,možná o nějkou tu milisekundu rychlejší :wink:
- mapy mi zatím fungují korektně.....zatím !
- youtube taktéž funguje
- psaní zpráv sice zůtalo v bublinkovém provedení, ale je vcelku praktické a dají se již mazat jednotlivé zprávy+možnost psaní našířku, takže celkem spokojenost, no řazení zpráv známe např. z iRealSMS mi přijde lepší
- čeština jěště ne zcela dotažena, např. pod ikonou SMS se zobrazuje stále "messages"
- MMS zatím asi nefunkční, nepodařilo se mi přijít na to jak nějakou vytvořit
- copy and paste funkční, a použitelné
- stabilita mi přijde zatím O.K., ale FW mám krátko, takže napíšu ještě později
- na co jsem přišel je, že mi nějak pod FW 3.0. nechce fungovat focení přes Darkroom, defaultní aplikace na focení funguje O.K.
- nevím jak ostatním, ale Bluetooth mi ztím např.můj NTB nenajde :cry:

Zatím asi tolik !
iPhone 4S, 16GB White, T-Mobile CZ, iOS 6
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Beavers | ned bře 22, 2009 4:49 pm

Re: Zkušenosti s 3.0 beta

Julek píše: ...věnujte tomu vláknu pouze své dojmy a zkušenosti.

Možná tě trkne tato citace úvodního příspěvku.
Moderator fóra
Moderator fóra

scorpi | ned bře 22, 2009 5:10 pm

OT delete
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

wiruzik | ned bře 22, 2009 5:30 pm

pokud nekomu nejede youtube (zrovna jsem to resil na jinem iphonu, na mem funguje), tak todle by mohlo pomoct..

Go to youtube.com on your computer...go to ANY video and at the bottom of the video you'll see Share, click on it and copy and paste the youtube video link. Then go to your email (on your computer) and e-mail it to your iPhone. Once you open your email (on your iPhone) and open the youtube video, it'll play. After that, my Youtube works like regular now.

Uživatelský avatar lofounek | ned bře 22, 2009 9:33 pm

Ja kdyz jsem chtel dnes volat, tak mi obrazovka s kontakty 2x spadla, potom uz to slo OK. Ze zacatku se mi pomaleji poustela aplikace iPod. Jinak co me zklamalo...pouzivam Nimbuzz na icq a skype, casto bych potreboval z prichozi zpravy neco zkopirovat, bohuzel to zde nejde.

iPhone 7 32GB silver
Apple Watch 42mm Sport
iPad Air 32GB
iPad 2 16GB
iPhone 5 32GB white
iPhone 3GS 16GB black
iPhone 2G 8GB
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Julek | ned bře 22, 2009 10:36 pm

Preposilani zprav je pro me skoro to nejdulezitejsi. Potrebuji to ke sve praci, takze jsem zvedav zda to bude funkcni na 3.0..
Co nacitani zprav ? Jak je to rychle ?

Obrázek
Administrator
Administrator

oldrich.mladek | ned bře 22, 2009 11:02 pm

Tak mě běhá o něco pomaleji než 2.2.1, MMS nefungují, mapy nefungují, Copy&Paste se mi hodně líbí, v Safari jsou konečně uložená hesla a telefon se zeptá zda uložit nebo ne. 1x se mi stalo, že přišla SMS a nezazvonila, potom nejely zvuky vůbec, pomohl restart. Spouštění a vypínání telefonu trvá déle než normálně, po stisknutí Home tlačíítka při zamknutém telefonu čekám tak 1 vteřinu na rožnutí, SMS zprávy se mi otevírají běžnou rychlostí. Mám ještě podezření na zvýšený odběr energie, ale ještě to prověřím. A2DP funguje, bohužel zatím nejde regulovat hlasitost na telefonu. U sluchátek to moc nevadí, pokud mají vlastní regulaci, u Sony Ericsson BT koule tomu však vadilo.

beedee | pon bře 23, 2009 1:01 am

tak pridavam aj ja svoje postrehy po par dnoch pouzivania:
- celkovo ma prekvapila tato beta svojou rychlostou - ako 2.2.1,
- laguju niekedy animacie spustanie a zatvarania aplikacii, aj pri spusteni obrazovky s hovorom - ale potom uz volanie bezproblemove - ziadny drop call
- niekedy neskore odozvy na stlacenie tlacitka
- nacitavanie sprav dlhsie - ale asi ich tam mam vela :)
- mms zatial nefunkcne (ale to je asi uz len na dobrom nastaveni operatora)
- safari mi uz vela krat padlo (ale mal som otvorenych 5 a viac okien)
- copy&paste - zaujimave - treba si na to trosku zvyknut - ale myslim ze dost intuitivne
- mapy mi idu bezchybne!
- youtube tiez!
- v safari mi blbnu formulare (pre tych co maju 3.0 - skuste napisat prispevok do tohto fora cez iphone :wink: ) - v text area poli nevidim kurzor a nemohol som sa detailne pohybovat v texte (lupa) a ako nahle som tapol na text, tak mi to pisalo uplne nezmyselne niekde do prostred rozpisaneho textu a uz som sa nemohol prehodit na koniec textu - musel som odist z pola a znovu do neho vojst (a nie vzdy to islo) a potom to niekedy padlo - no proste divocina (copy&paste ani nehovorim)
- nedostatky v preklade (nielen vyznam, ale aj dlzka slov - niekde som napr videl dlhocizny text ktory vychadzal mimo tlacitka :( )
- toto neviem ci bolo aj v 2.2.1 ale vsimol som si ze v ipode pri prehravani pesnicky sa po tapnuti na obrazovku sa okrem repeat,genius,shuffle tlacitok objavia aj lyrics z id3 tagu - zaujimave :wink:

mik3sh | pon bře 23, 2009 10:17 am

Lyrics v ipodu uz jsou od 2.2. Neni to novinka 3.0

Uživatelský avatar cubas | pon bře 23, 2009 8:35 pm

Ja se priznam, ze jsem byl prekvapeny tim, jak malo novinky FW3 vyuzivam. Napriklad Copy/Paste jsem pouze vyzkousel, je uzasny, ale jeste jsem tuto vec v realu nepouzil.

Naopak, velice casto pouzivam Spotlight, dokonale, pro rychle nalezeni kontaktu, nebo nejake poznamky.

edit: co se tyka rychlosti, tak je rozhodne pomalejsi nez 2.2.1, rekl bych, ze je stejne rychly jako byla 2.0

co se tyka stability, tak ta je otresna, padaji mi SMS, Email, ... Z vlastni zkusenosti nedoporucuju prechazet, pockajte radeji na dalsi build. Je uvedu, ze jsem po update na FW3 udelal restore dat, coz muze mit jisty vliv na rychlost napriklad SMS, mam jich hodne, nemazu je.
iPhone | iPad | MacBook Pro | Mac mini | Apple TV
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jjsan | pon bře 23, 2009 8:53 pm

dva zaujimave screenshoty:
Obrázek
Obrázek

na prvom je vidiet ze uz je aj slovencina (trosku husto prelozena a dost este polamana) a ze mi ukazuje baterku stale aj v percentach (co moc nexapem u nikoho ineho som to nevidel)

na druhom je konecne super funkcia autovyplnania login okien (meno a heslo), ktora je plne funkcna

edit:ako Vam funguje nabijanie? ja ked ho mam zapnuty a nabija sa tak nejako moc pomaly (na zaciatku sa dokonca este viac vybijal)

maily mi nejdu citat.ked otvorim nejaky mail tak sa po xvili same vrati na ucet (zoznam mailov) asi tak 5 sekund. a uz neviem ako to obist

v aplikaciach pouzivajucich fotak (napr photoswap) sa po natoceni telefonu otoci aj tacidlo spuste (vyzera to dost divno). po nafoteni fotiek v tomto rezime (natocenia) sa mi po otoceni telefonu zmensuje display az po 4 fotke sa aplikacia zatvori. to fakt netusim co s tym.

ale hlavne ze uz funguju cookies (a to super automaticke doplnanie mena a hesla)

Julek | úte bře 24, 2009 9:03 am

cubas píše:Naopak, velice casto pouzivam Spotlight, dokonale, pro rychle nalezeni kontaktu, nebo nejake poznamky.

takže lze rychle vyhledávat ve všech aplikacích ? Napíšu Pepa a najde mi to jak kontakt tak všechny emaily od Pepy a podobně ?

Obrázek
Administrator
Administrator

jjsan | úte bře 24, 2009 9:15 am

presne tak a niekedy to dokonca funguje aj v nastavenich

wifi mi naslo, bluetooth nie.

mozno casom

hakic | úte bře 24, 2009 10:08 am

Moje zkušenosti s 3.0 na Iphone 2G.

Copy & paste - super funguje korektně
Sms - Landscape taky dobré - možná to přijde jen mě, ale vypadá to jako když jsou o něco menší čtverečky s písmenky kvůli přidaným znakům v pravé části / ˇ´/. Funguje i česká T9, ale záleží na vkusu. Já ji moc nevyužiju. Nebo resp.zatim ji nemám moc naučenou na moje slova.
Čestina - Opravdu hodně beta verze. Je stále co ladit. Např. odesílám sms a místo odesílám se objeví sending
MMS - na 2G nefunkční, v menu je sice možnost aktivovat Zpracování MMS, ale ani tak zpráva nedorazí.
Zkoušel jsem zkopírovat více obrázků z galerie do Emailu, abych vyzkoušel vložení více obrázků, ale to také zatím bez uspěchu.
Wifi - plně fukční bez problémů
Mapy - Plně funkční bez problémů
Vyhledávání na hlavním panelu - bezvadne - vyhledá podle klíčových slov jak v tel.seznamu tak mailech, aplikacích atd...
Bluetooth - jiné telefony to nenajde, ale bluetooth sluchátko od Nokie co mám tak s tím funguje bez problému.

Jeden hodně negativní postřeh mám k tomu, že když otevřu jakoukoliv fotku a zvetšim jí tak me s ní nejde rolovat po displeji. Což mě dost mrzí.

Bral bych, kdyby se objevil Jailbreak - nějaké ty aplikace z Cydie me opravdu chybí.

Uživatelský avatar djlucas | úte bře 24, 2009 11:20 pm

ten Spotlight je v podstate uplne stejny jako na OSX... takze hledani v celem systemu.. coz je uzitecne :)
Macbook pro
iPhone 5S 16GB White iOS 9

Uživatelský avatar cubas | stř bře 25, 2009 1:24 am

Jedine, v cem Spotlight nehleda jsou SMS. Jinak lze nastavit prioritu jednotlivych vysledku, ja mam na prvnim miste kontakty, na druhem poznamky, pak kalendar, email a na konci hudbu, tusim.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

quadroex | pon bře 30, 2009 11:35 am

Tak jsem taky neodolal a skusil upgrade má to svoje mouchy a jejich zatim cim dal vic,neni se čemu divit jeto jenom BETA! To že počeštění má v některých aplikací dost daleko zamrzání map.Tak mě dneska ráno nevzbudil budík jenom vybroval pomohl až Reboot tel.Jinak pokud Aple se vydá tímto směrem nezbývá než jim držet palce ať to dotáhnou do úspúěšného konce.Ještě tam nechám novou verzi at zjistím co nej a pak hupky zpět na 2.2.1
Iphone 2G 3.01 + GPS NAVILOCK
Host
Host

wiver | pon bře 30, 2009 4:28 pm

Jen takovy maly dotaz pro Vas, kteri uz ste 3.0 zkouseli...
Bude mozne si blokovat kodem napr. fotky a jine "osobni" zaznamy, jako je tomu napr. u novejsich nokii...? Myslim, ze nejaky takovy screen uz jsem nekde objevil... diky :)

Uživatelský avatar terry | pon bře 30, 2009 4:34 pm

Pokud vím, tak to alespoň zatím nejde.. Já jsem to tedy neobjevil a ani jsem si nevšiml, že by se o tom někdo zmiňoval.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

jjsan | pon bře 30, 2009 4:51 pm

Na to su samotne aplikacie nie sucast os.

moravek815 | úte dub 07, 2009 6:28 pm

Taky vám v Beta 2 blbne ,,Shake to shuflle,,???(nastavení - iPod- music)
i když to mám na OFF, tak pořád při zatřesení se mi to přepne do náhodného přehrvání.
Mám 3,0 beta 2 + Jailbreak.

Uživatelský avatar jerrx | úte dub 07, 2009 7:54 pm

bohužel dělá..
iPhone 5 | iOS 8
MacBook Pro | OS X 10.10
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

f.a.n.o | pát dub 10, 2009 7:20 am

Na kdy planuji oficialni vydani 3.0? THX

Ciko | pát dub 10, 2009 7:33 am

Až na léto.

Brian | úte dub 14, 2009 10:32 am

tak pridavam aj ja moj postreh k 3.0 beta 2

- preklad slovencina (nedokoncene, resp. neuplne)
- SMS landscape super, tomu som sa potesil asi najviac
- vyhladavanie v iPhone (kalendar, kontakty, sms - da sa nastavit v com sa da prehladavat)
- uz aj mail je landscape :))
- A2DP super, co sa tyka u mna prepojenia s autosadou super, co sa tyka inych napr. Logitech prenosnych reprakov ktore mi s prvou verzou BT nesli, teraz uz idu, takze super
- blbne mi youtube (viac menej skoro vobec mi nejde)
- mapy idu super

ak mate niekto nejake otazky, sem s nimi, rad skontrolujem co vsetko este neviem :)

s.i.d.79 | úte kvě 26, 2009 12:30 pm

Tak mé zkušenosti na Iphione 2G jailbreaknutý s verzí 3.0 Beta 4 (7A300g), mapy chodily v pohodě, YouTube mi přes wi-fi nechodilo vůbec, žádný problém se zvoněním, zbytek chodil velmi pěkně, jediný podstatný problém byl v tom že pokud iphone začal trochu blbnout, jako že se nechtěl připojit k wi-fině a nebo něco takového tak po vypnutí se na obrazovce objevilo nakouslé jabko a tím funkce skončila, ani po jakémkoliv restartu to už nenaběhlo a musel se přeinstalovat celý soft, dokonce se mi tam objevila i modrá hláška kde na konec bylo aby jste zmáčkli ctrl+alt+del a nebo nějakou klávesu celkem sranda :-) nyní testuju 3.0 Beta 5 (7A312g) mapy OK, YouTube stejné jako u 7A300, zvonění se občas samo vypne a musí se iphone celý restartnout, zbytek chodí pěkně.

poslední co můžu uvést tak nejde nastavení z verze 3 nejde na 2.*.* obráce ně to samozřejmě jde
Host
Host

miky13 | úte kvě 26, 2009 12:53 pm

secret photos si stiahni na zamykanie foto na itunes to mas...a je free
Host
Host

zedjunior_ | pon čer 01, 2009 8:26 pm

Dnes ráno se mi podařilo do iPhone nainstalovat FW 3.0 beta 5. Mezi chybami jsem zaznamenal pouze nefunkční přehrávání videí z YouTube a v jedné chvíli se mi trhala hra TapTap Revenge 2. Nyní však funguje normálně. Jinak super, je opravdu se na co těšit.

Brunky | úte čer 09, 2009 9:36 pm

Cwte us mam nainstalovanu fuul 3ku a cem sa opytat ze jak je to s jailbreakom ci uz je alebo ci sa da pouzit z bety...dakujem...

Uživatelský avatar Beavers | úte čer 09, 2009 9:40 pm

Proboha, lidi! Kam pořád spěcháte? Až bude JB, tak se to tady dozvíte.
Moderator fóra
Moderator fóra

jerrry | úte čer 09, 2009 10:56 pm

3.0 finální firmware

Na twitteru jsem četl, že už je dnes na torrentech FW 3.0 ve finální verzi (tu, co mají vývojáři)...

edit: Nevím, jestli je tady na fóru už o tom vlákno, ale už stahuju finální verzi FW ze sendspace (link odstránený. whisky96)... tak to pak zkusím nahrát do iPhonu, na Gizmodu a dalších webech píšou, že to funguje v pohodě i když nemáte developer program, tak jsem zvědavý, snad z iphonu nebudu mít cihlu :-)

edit2: tak mám naflashováno. Iphone je kompletně v češtině, aktivace v iTunes bez problémů, zatím všechno šlape tak super!
iMac 27" 5k Retina, 4,0 GHz, Core i7, 24 GB RAM
MacBook 12", 256 GB SSD
Apple Watch Sport, 42mm
iPhone 6s Plus, 64 GB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar elka | stř čer 10, 2009 10:16 pm

A co aplikace pro 2.2.1? Fungují? A co restore dat? Šlo to, nebo si začal s čistým telefonem? Jsou nějaké problémy?

Zdenda_7 | čtv čer 11, 2009 10:01 am

Ahojte, tak jsem zkoušel tu verzi, co tu postnul jerrry. Zdá se to OK.. jediné na co nemůžu přijít, tak jsou MMSky... nějak se mi nepodařilo žádnou vytvořit... pokud zkusím poslat foto, tak se mi nabídne pouze poslat emailem.

Díky za rady:)

Uživatelský avatar tvosi | čtv čer 11, 2009 11:05 am

OT: nejak newim, ale toto vlakno bych uz zamknul, kdyz uz je ted plna verze tak je tu toto vlakno zcela zbytecne :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

jjsan | čtv čer 11, 2009 11:16 am

ja ani nie lebo aj ja sa vraciam na beta 5. bo xcem JB a tyzden sa mi cakat nexce

Uživatelský avatar cubas | čtv čer 11, 2009 10:17 pm

jake jsou vase zkusenosti s rychlosti a stabilitou? Ja mam betu 5 a uz me vazne stve, pripomina mi stabilitou a rychlosti legendarni WM :-)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jjsan | pát čer 12, 2009 5:33 am

Mam ju zatial druhy den (predtym som mal 3.0 GM) a ide podla mna takmer tak isto rychlo

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Archiv