Apple začal blokovat jailbreaknuté iPhony

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

mrzic | pon úno 15, 2010 12:49 pm

více zde :

Že by první kroky proti JB?
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.15
iPhone X, iOS 13
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 6
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar tvosi | pon úno 15, 2010 1:03 pm

Re: Apple začal blokovat jailbreaknuté iPhony

to neni moc dobre....uvidime jak to dopadne..myslim, ze by to nebylo nic moc dobreho
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar dodulo | pon úno 15, 2010 1:05 pm

nie nie nie ani mne sa to nepaci :roll: Juramac bude doma strilet sampano :D, no mne sa to vobec nepaci :(
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
Starý pes fóra :)

cheer | pon úno 15, 2010 1:22 pm

No doufejme, že bloknou jen hackery, protože jinak by vlastně u nás blokli legální aplikace na všechny 2G. Však by byli proti sobě - blokováním běžných uživatelů s JB by sami sebe připravili o zisk, když by jim zabránili legální nákup a nutili je do warezu.

Jinak mě překvapuje, že hackeři publikují JB pod stejným nickem - emailem, jako mají účet u Applu.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar jennydrums | pon úno 15, 2010 1:26 pm

to se nás non JB vůbec nedotkne :)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar House_MD | pon úno 15, 2010 1:43 pm

Prozatím se zdá, že byly blokovány přístupy pouze aktivním jailbreakerům ? těm, kteří se na jejich tvorbě aktivně podílejí.

seriózní info prosím....
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Zahradník | pon úno 15, 2010 2:06 pm

Apple se chová logicky.

Je krize, lidi zřejmě už tolik aplikace nekupují (podívejte se na ty různé slevy i u poměrně kvalitních aplikací) a Apple potřebuje udělat pěkný dojem na své akcionáře.

Pro chronické neplatiče aplikací to bude asi rána, ale pro ostatní by to mohl být příslib možného zlepšení ve smyslu práce s vlastními uživatelskými soubory např v adresáři Public.

První vlaštovkou je free aplikace iPhone Explorer, která z iPhona dělá úložiště dat a možná se i dočkáme nějakých systémových změn ve FW4.0 přímo ze strany Apple. :)

Pro mne, jako pro člověka, který ten telefon hlavne používá a nepotřebuje v něm cokoli bastlit je to docela dobrá zpráva.

Uzavřenost systému ve smyslu bezpečnosti a spolehlivosti telefonu může být oproti konkurenčním telefonům velké plus a pokud bude ve FW 4.0 i plnohodnotné bluetooth např. pro transfer dat z a do adresáře Public a možnost tyto soubory používat i pro mail jako v každém počítači, budu úplně spokojený.

A ruku na srdce, kdybyste seděli v dozorčí radě Apple a vlastnili milion akcií firmy, taky byste souhlasili s blokováním JB. :)

ls8 | pon úno 15, 2010 2:15 pm

Přečtěte si ten článek ještě jednou. Apple nezačal blokovat Jailbreaknuté iPhony, ale zablokoval jen iTunes Store účty několika hackerům, kteří pracují na vývoji nástrojů pro JB a idblokování. Jejich telefony Apple nijak nezablokoval, a podle mě to ani nejde. Holt si jen musejí udělat nové úučty na iTunes Store.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Zahradník | pon úno 15, 2010 2:18 pm

To je pravda. Ale když Apple odstříhne hackery, kteří vyvíjí prostředky pro JB, prakticky tímto krokem znemožní JB dalších verzí FW.

Důležité je vidět, že Apple proti JB začíná dělat praktické kroky. Zablokování účtu může být jedním z kroků. Podle mne by pro Apple neměl být problém identifikovat iPhone s JB a zablokovat mu přístup do Appstore, kdyby první krok nebyl účinný. Ale třeba se mýlím. :)
Naposledy upravil Zahradník dne pon úno 15, 2010 2:26 pm, celkově upraveno 1

TommyS | pon úno 15, 2010 2:24 pm

Apple hackery odstřihne jedině od iTunes,ale není problém založit nový účet žejo 8) .Jedině že by Apple vymyslel něco jako IP Ban iTunes :roll:

Uživatelský avatar jackherrer | pon úno 15, 2010 2:29 pm

Apple ID = jeden z prihlasovaciho udaje na itunes/appstore... kdyz mu ho blokli, dela mu neco problem zalozit novej? me se stalo to samy po tom co sem z lenosti nechtel brachovi zakladat free itunes ucet a dal sem mu svuj a on ho pouzival soucasne semnou na dvou iphone proto mi(nam) ho blokli pak sem zalozil nam oboum novej free ucet a zadna podobna hlaska uz se neukazala...
jinak hlaska naskocila kdyz sem zadal ten ucet pri stahovani cehokoli z appstore app v iphonu.. -> vidite na tom screenu ze u naky aplikace je waiting tudiz je jasny ze se zrovna pokousi stahovat z appstore... prej blokujou JB :D to udelali novym ibootem.. nebo se o to aspon pokusili..
I will maintain an attitude of open-mindedness.
Moderator fóra
Moderator fóra

Zahradník | pon úno 15, 2010 2:39 pm

Podle mne zatím jenom testujou. Obejít BAN na ID je relativně snadný, ale obejít BAN na SN telefonu (ve druhém kroku) ...

Bude důležité, jak velké bude to procento šetřílků, co si koupili blokované telefony ...

Ale důležité je, že se možná zdvihne vlna nespokojených uživatelů - dřívějších jailbreakařů, která Apple "donutí" k nějakým kompromisním "ústupkům", např. plnohodnotného bluetooth pro datový oddíl telefonu.

Uživatelský avatar Tea Racer | pon úno 15, 2010 3:00 pm

To se dalo čekat, že budou bojovat proti tomu. :-)
Záleží jen jak to bude učinné. :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Zahradník | pon úno 15, 2010 3:09 pm

Steve Jobs se musí snažit. Jako generální ředitel a spolumajitel Apple Inc. si prý nechává vyplácet roční plat 1$ (slovy jeden americký dolar) a veškerými jeho benefity, jsou kromě služebního tryskáče právě ty akcie.

No, a když vyhlásí boj JB, investoři uvěří v další růst zisku pro Apple a ceny akcií půjdou nahoru. :)

Juramac | pon úno 15, 2010 3:39 pm

Dodulo - ne, nebudu strilet sampano, JB je mi naprosto ukradeny :) Ale ze neco takoveho drive a nebo pozdeji prijde, to se dalo cekat. Ale myslim, ze zase tak horke to nebude. Komunita JB neni zase az tak velka, jak si mnozi z vas mysli, je vas nekolik malo , pro Apple nezajimavych procent a proto Applu staci, ze zneprijemnuje zatim zivot tem, na kterych jste vy vsichni doslova zavisli. :) Takova docela dobra zabava :wink:

jolanek | pon úno 15, 2010 3:42 pm

Konecne!

Posted with TouchBB on my iPhone

Zahradník | pon úno 15, 2010 4:39 pm

Jirkus píše:První vlaštovkou je free aplikace iPhone Explorer, která z iPhona dělá úložiště dat a možná se i dočkáme nějakých systémových změn ve FW4.0 přímo ze strany Apple. :)

Tak jsem to možná trochu zakřikl ... iPhone Explorer sice udělá z iPhone flash disk (do "/var/mobile/media/"), ale soubory nakopírované z počítače iPhoňácké aplikace "nevidí". :(

PS: Nemám JB

Uživatelský avatar cholik | úte úno 16, 2010 9:12 am

K pokud zakazou JB, tak jsem do slova a do pismene v haji zelenym. :) Mam 2G z Ameriky a po jejich zasahu by se z toho stalo akorat tezitko. :( Doufam, ze tohle je jenom maly zastraseni a ja budu moje 2Gecko pouzivat dal. :)
iPhone 1.st generation - Old School (dovoz USA) - Nikdy ho neprodám - JB 3.1.2
iPhone 5

iPhone 6
MacBook PRO 13 Mid 2014
Host
Host

Hnykda | úte úno 16, 2010 9:23 am

Tak tak.Take mam iP z US a tohle by nebylo dobre.Snad nebudou tak neohleduplni.2G jsem koupil poctive kdyz jsem byl v US.Poctive platim v appstore,tak semi nezda fer,kdyz jsem se vratil do cech aby mi ho blokli...

jnoveek | úte úno 16, 2010 9:34 am

super uz aby to zacali blokovat tooo bude a inzeratov - predam 2G vhodny ako ipod :D

Posted with TouchBB on my iPhone

Hnykda | úte úno 16, 2010 9:42 am

Jak lide dokazi byt skodolibi :| ... Ze?
Ses frajer, fakt

Juramac | úte úno 16, 2010 10:17 am

Opakuji, nebude to urcite tak horke. Proste jen tak pro zabavu komplikuji zivot par jedincum, kteri se JB zabyvaji, na obycejne uzivatele se vykaslou, klid :) ....... Apropo,to je takovy problem ten 2G vymenit za novejsi, odblokovany tady ? Zase az tak moc penez nestoji, je to myslim jen otazka priorit, ne ceny..... :wink:

Uživatelský avatar milan2022 | úte úno 16, 2010 10:33 am

Ja si myslím,že sa nemáme čoho báť :)

Dávnejšie som čítal,že je JB na viac ako 5 miliónov iphonoch/ipodoch touch,a ak by chceli všetkým zablokovať účty tak to by mali čo robiť :)
Senior uživatel
Senior uživatel

cheer | úte úno 16, 2010 10:36 am

Juramac píše:....... Apropo,to je takovy problem ten 2G vymenit za novejsi, odblokovany tady ? Zase az tak moc penez nestoji, je to myslim jen otazka priorit, ne ceny..... :wink:

Mas pravdu, jde o prioritu ne penize:
1) ja mam plechacka proste radsi nez plastaky
2) vazim si toho, jaky je to "drzak", kolikrat skakal po schodech a ani nepotreboval restart, slape a ja nejsem pritelem plytvani neustalou konzumni obmenou zbozi
3) stale predci vetsinu nove konkurence z r. 2010, coz je roztomile u "dedecka"
4) s iPadem 3G to budou dva hlinikovi kamaradi :-)

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Zahradník | úte úno 16, 2010 10:52 am

milan2022 píše:Ja si myslím,že sa nemáme čoho báť :)

Dávnejšie som čítal,že je JB na viac ako 5 miliónov iphonoch/ipodoch touch,a ak by chceli všetkým zablokovať účty tak to by mali čo robiť :)

Myslím, že v appstore by přesná čísla mohli vědět docela přesně.

Pokud se k blokaci odhodlají, asi to nebude klasický BAN, ale nějaký skript, který v okamžiku připojení k Appstoru a nákupu nebo aktualizaci aplikace prověří, zda je IP s nebo bez JB.

Uživatelský avatar milan2022 | úte úno 16, 2010 11:32 am

Jirkus:

Určite vedia presné čísla,asi preto aj začinájú tento boj proti JB,lebo vedia že ľudí z JB je veľa a vnimajú človeka z JB ako zlodeja aplikácii ktorý im berie zisky(údajne sa stiahlo kradnutých aplikácii za viac ako 200 mil.$)

Ale aj tak ak urobia nejaký script ako píšeš alebo niečo podobné,tak si myslím že to niekto prelomí a bude to zas po starom
Senior uživatel
Senior uživatel

PeterKiss | úte úno 16, 2010 11:47 am

Osobne sa my to tiež nepáči a prečo veď nemám JB a nakupujem app z AppStore.
A o to ide kolko aplikácii sa dostalo do appstore vďaka tlaku zo strany cydii.
Video,YouTube DL,rôzne iPod skiny nieje to vimakane ale prinútili ich vijst nám v ústrety a neporušili svoje zasady.
iPhone expert
iPhone expert

munku | úte úno 16, 2010 12:28 pm

nechapem vobec co vas pali?ved mate vsetko oficialne kupene ziadny crack tak potom preco tie obavy?a kym nieco take vymyslia tak vase 2G modely uz budu muzealne kusky a ani vam to nebude vadit.

cheer | úte úno 16, 2010 1:06 pm

Zatím nepálí, dokud blokují jen hackery - vývojáře a ne mě. Mám vše koupené, vždyť to bylo pár peněz, ale musím mít odblokování.

Mohli by udělat amnestii pro 2G a povolit jim oficiální aktivaci odkudkoli, když se už dávno nevyrábí a 2 leté smlouvy s AT&T doběhly. Pak bych JB nedělal, staroušek potřebuje být čistý, aby baterka něco vydržela, i teď nemám ani Cydii. Stejně jim ilegální vývoz do celého světa pomohl při pozdějším oficiálním rozšířením prodeje.

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar House_MD | úte úno 16, 2010 1:16 pm

OT: pokud máte JB jenom pro unlock - už nefunguje ten adaptér na SIM kartu se kterým se SIMka tváří jako že je od AT&T?
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

kotelník | úte úno 16, 2010 1:22 pm

jennydrums píše:to se nás non JB vůbec nedotkne :)

chu chu chu :lol:
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhonefil
iPhonefil

cheer | úte úno 16, 2010 3:46 pm

House_MD píše:OT: pokud máte JB jenom pro unlock - už nefunguje ten adaptér na SIM kartu se kterým se SIMka tváří jako že je od AT&T?

To opravdu nevím, nikdy jsem to nezkoušel a adaptér nemám. Nebylo zatím třeba, softwarový JB+unlock zatím vždy byl.

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar BlazingUFO | úte úno 16, 2010 4:02 pm

jackherrer píše:Apple ID = jeden z prihlasovaciho udaje na itunes/appstore... kdyz mu ho blokli, dela mu neco problem zalozit novej? me se stalo to samy po tom co sem z lenosti nechtel brachovi zakladat free itunes ucet a dal sem mu svuj a on ho pouzival soucasne semnou na dvou iphone proto mi(nam) ho blokli pak sem zalozil nam oboum novej free ucet a zadna podobna hlaska uz se neukazala...
jinak hlaska naskocila kdyz sem zadal ten ucet pri stahovani cehokoli z appstore app v iphonu.. -> vidite na tom screenu ze u naky aplikace je waiting tudiz je jasny ze se zrovna pokousi stahovat z appstore... prej blokujou JB :D to udelali novym ibootem.. nebo se o to aspon pokusili..

ot: jeden appstore ucet smiem pouzivat iba s jednym iphone? ja som myslel ze to co si kupim cez itunes mozem pouzivat na piatich pc a synchronizovat s lubovolnym poctom iphonov... ci?
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar jackherrer | úte úno 16, 2010 4:07 pm

jo mas pravdu ja sem kazdopadne musel vycerpat pocet PC moznych k autorizaci.. (vynuceny format PC > nove itunes > dalsi autorizoany PC) jinak by 2 PC (muj a brachy nevadili)..
I will maintain an attitude of open-mindedness.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar 2L8 | úte úno 16, 2010 4:53 pm

Nechapem ako moze byt niekto taky skodoradostny ... Ved kto nadava na nonJB-kerov? Tak vas prosim, nenadavajte a neodudzujte tych co maju JB. Nejde o samotne aplikacie, ale o spristupnenie niektorych veci ... A aj tak podla mna sa vzdy najde niekto, kto to bude vediet prelomit! Vzdy sa najde jeden maniak,co to dokaze. Ved aj Microsoft co uz vselico porobil a kolko ma stale dier a cracknutych OS ... Vzdy sa to da.
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7 iOS 13 bez JB, AirPods
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar BlazingUFO | úte úno 16, 2010 8:59 pm

presne tak, jb neznamena crack a s crackovanim kazdy aj tak raz prestane, tak jak ja, ked zisti ze potom nic nefunguje tak jak ma a ze jednoduchsie je si to kupit....
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO
iPhone expert
iPhone expert

DG.series | úte úno 16, 2010 9:48 pm

Já třeba mám JB jenom kvůli tetheringu :-)

TommyS | úte úno 16, 2010 10:56 pm

Ja si myslím že to je takhle-Zablokují iPhone pár jedincům u kterých mají jasno že o tom budou informovat lid na svých stránkách (hackeři) tzn. že je uvedou jako exemplární případ a zablokují jim to a domnívají se že lidé dostanou strach a okamžitě JB odstraní :wink: .
Já bych třeba iPhone bez JB mít nemohl a to nejenom kvůli "multitasking" ale také proto, že si rád upravuji Lockscreen a homescreen prostě a jednoduše mě to baví a nemám stejný iPhone jako ostatní,ale je na něm něco výjmečného :wink:

Uživatelský avatar 2L8 | stř úno 17, 2010 9:33 am

Presne tak chlapci absolutne s vami suhlasim! :)
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7 iOS 13 bez JB, AirPods
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar derik | stř úno 17, 2010 10:38 pm

u mna je to podobne. JB mam aj by som ho nadalej rad mal. u 2G je to v podstate povinnost a u 3GS je to uz aj zo zvyku, ale ako tu ludia pisu, proste by mi bez JB vela veci chybalo. ale staci malo a nebudem ho potrebovat (chciet).
iPhone
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Archiv