iPhone v DFU restore na 3.1.2

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

tej0 | úte úno 23, 2010 10:18 pm

iPhone v DFU restore na 3.1.2

zdravím,
když mám teď iPhone v DFU modu je nějaká možnost jak tam dát FW 3.1.2 nebo nižší? ja jsem tady ani jinde nedokázal najít srozumitelný a funkční návod. děkuji

Hnykda | úte úno 23, 2010 10:19 pm

Re: iPhone v DFU restore na 3.1.2

Ne
(ale pravda, 100% ti to neřeknu)

tej0 | úte úno 23, 2010 10:21 pm

A jsou nějaké možnosti řešení teď kromě toho mít s iPhonu iPod? Mám "starší" verzi 3GS.

Hnykda | úte úno 23, 2010 10:25 pm

Pokud vím, tak po upgradu na 3.1.3 už nejde.
Zjisti si svůj BaseBand, měl by být nižší než 5.12 (což nebude na 90%)

Edit: Toho dosáhneš třeba pomocí programu f0recast, try google...

Ne, možnost která by ti umožnila udělat UNLOCK momentálně není.

tej0 | úte úno 23, 2010 10:30 pm

a jak to můžu udělat když jej mám v DFU?

promin beru zpet...ted jsem si vsiml toho co mas napsane pod tim

ls8 | úte úno 23, 2010 10:32 pm

Drž HOME a SLEEP najednou, tak dlouho, než se iPhone restartuje.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Hnykda | úte úno 23, 2010 10:34 pm

DFU je jen a jen mód. Nic ti to neumožňuje. Tenhle zázračný mód je nejužitečnější u 2G. Dostaneš se z něj stejným způsobem jak se dělá restart.
Jinak nedělá nic zvláštního u vás. Je to něco jako když se ti podělaj okna a musíš jej zachraňovat přes konzoli (dosovou většinou).

Prostě možnost UNLOCKu NENI

tej0 | úte úno 23, 2010 10:42 pm

Já nevím co se stalo, ale teď už se mi ani nerožne display iPhonu :( nevíte co to může být?? Sice mi jej to v dfu najde ale display ani nesvití...

Hnykda | úte úno 23, 2010 10:43 pm

Držel jsi ty tlačítka opravdu 10 sekund? Skus to klidně déle.

tej0 | úte úno 23, 2010 10:47 pm

No tak teď už alespoň svítí jabko a zas se zhasne jako předtím. Já na tom telefonu ale 3.1.3 vůbec nemám. Mám tam 3.0 jenže jak to chci zapnout tak mi svítí to jabko 10 s a pak se telefon vypne. Takže nic jiného než restore asi nezbývá. Zkuste mi prosím říct jaké jsou mé možnosti teďka. Ten f0recast mi iPhone nenajde. Kupoval jsem na konci července v UK, takže verze toho basebandu by měla být jedna s nejstarších.

Hnykda | úte úno 23, 2010 10:50 pm

Ahaaaa. Tenhle detail jsi nám jaksi zapomněl zmínit :D . Nespoléhal jsem na to co máš vyplněné.
Teoreticky by mělo být možné přes PwnageTool nahrát Custom FW a tím neaktualizovat BB a mohl bys mít rovnou 3.1.3
Máš přístup k MAC?

tej0 | úte úno 23, 2010 10:52 pm

To bohužel nemám...mám 2 PC jedno s win xp a jedno s win 7. Ještě bych chtěl připomenout, že potřebuji i unlock jelikož mám telefon ze zahraničí.

Hnykda | úte úno 23, 2010 10:53 pm

Jojo stím počítám...
Když otevřeš Cydii, máš tam že se ti zálohoval SHSH?
Obrázek
Je tam nahoře napsáno něco jako tady?
Naposledy upravil Hnykda dne úte úno 23, 2010 10:59 pm, celkově upraveno 2

tej0 | úte úno 23, 2010 10:55 pm

Děkuju za pomoc. Telefon mám dva dny od doby co jsem ho za hodně peněz nechal opravit a dopadlo to takhle takže mě to pochopitelně mrzí.

Jak jsem říkal...ja telefon nemůžu zapnout takže se do cydie ani nedostanu...ta chyba se stala jakmile jsem rebootoval iphone po updatu cydie...od te doby nejde zapnout...pouze jak rikam sviti asi 10 s a pak zhasne...

Hnykda | úte úno 23, 2010 11:08 pm

Ano ano...
Obávám se že možnost restore bez updatu není možná, hodí ti to error...

Můžeš skusit googlit, něco jako: how to restore without update to 3.1.3...

Je mi líto, ale zda přijdeš na nějakou možnost nevím, já své schopnosti vyčerpal

tej0 | úte úno 23, 2010 11:13 pm

no a ono není možné to udělat tak jak jsem to dělal před půl rokem když jsem telefon koupil? normálně tam dát custom 3.0 přes ten pwnage tools? ja nepotrebuju fw 3.1.2 ani 3.1.3. chcu jen funkční telefon

Hnykda | úte úno 23, 2010 11:21 pm

Já vím.
Pwnage ale nahrává FW, nerestoruje... Nevím zda ti to sežere
Ale myslím že před PwnageTool a nahraním FW se dělá restore přes iTunes. Za zkoušku nic nedáš, googlit umíš, najdi si pwng pro windows a zkus to tam narvat...

tej0 | úte úno 23, 2010 11:53 pm

Tak to vypadalo dobre ale na konci jak uz na PC bylo ze je JB done tak v iphonu jak to bootovalo tak se objevil error a telefon je ve stejnem stavu jak predtim. Netusim co mam ted delat. Na googlu jsem nic nenasel.

Hnykda | stř úno 24, 2010 7:45 am

No přes to Pwnage si tam tedy jen nahrál FW ne? Ty to potřebuješ spíš "opravit" a od toho je restore. Já jinou možnost nevidím

tej0 | stř úno 24, 2010 8:51 am

No tak já jsem myslel, že když tam nahraju znovu FW tak se to opraví. Protože možnost restoru v moji situaci kdy telefon nezapnu není možná.

Hnykda | stř úno 24, 2010 8:56 am

Každopádně teďka nerestoruj nebo z toho budeš mít rovnou cihlu... Počkej než se objeví něco nového :) .
Restorem nic nespravíš pokud potřebuješ unlock...

tej0 | stř úno 24, 2010 9:03 am

Takže teď nemám jinou možnost než doufat, že někdo vymyslí JB a unlock na 3.1.3 ? Mě strašně štve, že ten telefon nejde zapnout. Nechápu co se při tom rebootu stalo.

Hnykda | stř úno 24, 2010 9:09 am

No jinou možnost nevidím. Třeba někdo přijde na to, jak udělat restore bez upgradu.

tej0 | stř úno 24, 2010 9:30 am

tak teď jsem volal do O2 a bylo mi řečeno, že odblokovat telefon není žádný problém...co si o tom myslíte? mám tam hodit 3.1.3 a zajít s tím na prodejnu?

Uživatelský avatar ScorpionSX | stř úno 24, 2010 9:34 am

Ale overil si si že je to možné aj na telefóne ktorý neni od nich? Lebo imho na tých infolinkách vedia prd o tom či vôbec O2 CZ tie telefóny blokuje alebo nie...

Pokial máš IMEI tvojho telefónu, tak choď najprv do predajne a až potom sprav ten restore ;)
    ObrázekObrázekObrázek

Obrázek iPhone 4S 16GB White [iOS 6.1.2]
    Obrázek iPad (2012) WiFi 16GB White [iOS 6.1.2]

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Hnykda | stř úno 24, 2010 9:36 am

Pokud bys měl telefon od O2, neměl bys problém s unlockem, jelikož oni je neblokují. To se schválně zeptej jestli je to možný odblokovat ale pochybuju.

tej0 | stř úno 24, 2010 9:38 am

Tomu moc nerozumim, vsak je logicke, ze ten telefon neni od nich kdyz ho chci odblokovat a rikal jsem jim, ze ho mam od O2 UK. Neblokovali by si svoje telefony prece. A co zjisti kdyz jim dam IMEI ?

Hnykda | stř úno 24, 2010 9:39 am

Správně by měli být schopni to IMEI napsat do SW od Applu, který jej zpracuje a normálně ti pošlou unlock.
Pokud máš O2 Uk, návod sem postovat už ScorpionX

viewtopic.php?f=120&t=25836&p=231449#p231449

tej0 | stř úno 24, 2010 9:41 am

No takze co doporucujete ted? Ja jsem akorat nepochopil jak Scorpions rikal ze tam mam prijit nejdriv s IMEI, k cemu to bude. A taky jsem premyslel nad tim, jestli neni lepsi mit iPod nez bezvladny telefon, ktery nejde zapnout a nezkusit to.

Uživatelský avatar ScorpionSX | stř úno 24, 2010 9:46 am

Pokial tam prídeš s IMEI telefónu, tak by ti to mali teda podla ich a tvojich slov odblokovať. Pretože inak ako podla IMEI sa to oficiálne nedá. Na samotnom iPhone nie je žiadny identifikátor, ktorý je jedinečný pre tvoj iPhone, takže by nevedeli ktorý konkrétny kus to vlastne majú odomknúť.
Preto ti radím ísť najprv na predajňu, keď im ten iPhone ukážeš (že teda v akom je stave), nadiktuješ im to IMEI tak by to teda možno mohli odblokovať. Ak to pôjde, tak potom už doma môžeš spraviť restore a telefón by mal buď už hneď aj nabehnúť, alebo ako u mňa, po 1-2 dňoch. Budeš tam mať 3.1.3 a nový baseband ale bude odblokovaný. Či a ako tam spravíš JB neviem, ja to nepotrebujem/nepoužívam.
    ObrázekObrázekObrázek

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

tej0 | stř úno 24, 2010 9:51 am

Ok já tam teda zajedu. díky za rady. potom se ozvu jak to dopadlo. akorát nevím zda to budou schopno udělat když je ten telefon nefunkční

Hnykda | stř úno 24, 2010 9:53 am

Za zkoušku nic nedáš. Kdyby s tebou chtěli nějak cvičit, chtěj po nich dyžtak vše podepsat

tej0 | stř úno 24, 2010 10:57 am

No takze jak jsem cekal a to co rikal scorpions, operatori O2 samozrejme nic nevi a na prodejne mi rekli, ze to v zadnem pripade neni mozne. A u iPhone pry vubec ne. Ze jestli to chci odblokovat tak to mam hackout :) to me celkem rozesmalo ...zkusim tedy napsat zadost na O2 UK, ale bojim se, ze jelikoz jsem nebyl pausalni zakaznik, ale pouze jsem mel predplacenou kartu tak to neklapne.

Uživatelský avatar ScorpionSX | stř úno 24, 2010 11:06 am

Myslím že sa paušálny a "predplatený" zákazník v tomto nejak nerozlišuje. Dokonca osobne si myslím že pri nákupe s predplatenkou by to malo ísť istotne, defakto si si ten telefón kúpil za plnú cenu, takže máš nárok ho používať aj s iným operátorom. To, že O2 UK k tomu dalo aj svoju SIM už tak nejak neni tvoj problém.

Ale situáciu v O2 CZ som presne čakal, bohužial no...
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

tej0 | stř úno 24, 2010 11:13 am

No tak ale jestli to klaplo tobe tak teoreticky neni duvod proc by nemelo me ne? Ten dotaz pisu jako mail v customer service...je to spravne?

Jenze bohuzel netusim jake jsou dve nejfrekventovanejsi cisla a kdy jsem si dobijel kredit :/

Uživatelský avatar ScorpionSX | stř úno 24, 2010 11:46 am

V druhom threade som dal link na formulár keď nie si ich zákazníkom. Ak si aj bol alebo stále si, použi aj tak ten. Bude to spolahlivejšie. Nemajú dôvod blokovať telefón ktorý už nepatrí zákazníkovi O2.
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

tej0 | stř úno 24, 2010 12:23 pm

no tak jsem to napsal...akorat nevim zda nebyla blbost jim rict, ze to chci odblokovat, protoze jejich SIM uz nepouzivam...mozna jsem mel radsi rict ze jsem telefon od nekoho koupil ci dostal.

mici007 | stř úno 24, 2010 12:31 pm

http://www.redmondpie.com/jailbreak-iph ... 1n-zni327/

zkus to tady, ty navody fungujou........

tej0 | stř úno 24, 2010 12:47 pm

diky ale to je mi k nicemu...itunes uz nepodporuje restore na jine fw nez 3.1.3. je to tu uz hodnekrat zminovane. ja mam na telefonu 3.0 a nemuzu ho zapnout, takze JB 3.1.2 mi nijak nepomuze.

To ScorpionsX : jak presne je realizovany ten unblock? nedokazu si to predstavit jak a pres co ti nejaky ten kod prijde....

Hnykda | stř úno 24, 2010 12:52 pm

Proč to řešíte ve vlákně od DFU, 3.1.2 a restore?

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Archiv