iP3G po JailBreaku pomalejsi

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar djha53k | pát říj 03, 2008 9:26 pm

iP3G po JailBreaku pomalejsi

Tak mam potvrzeno od znameho, ze i jeho iP3G je po JailBreaku znatelne pomalejsi :?
Dokonce ho to vytocilo natolik, ze ho restornul zpet do neJB :idea:
Musim rict, ze kontaky a General najizdi opravdu o dost pomaleji (myslim tim rozdel nekolika sekund, predtim do 1s , ted i treba 10s!!!)

Pozorujete/pozorovali jste to taky :?:
..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..
SG G6
https://www.investicnigramotnost.cz/
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Almi | pát říj 03, 2008 11:39 pm

Re: iP3G po JailBreaku pomalejsi

ja nepozorujem absolutne žiadny rozdiel v rýchlosti, či už pred alebo po jailbreaku.
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz
Starý pes fóra :)

myschoo | sob říj 04, 2008 12:34 am

taktiez som nepostrehol ziadne spomalenie..

Uživatelský avatar Maximus-CZ | ned říj 19, 2008 8:22 pm

tak já to mám od začátku JBknutý, ale generals mi nabíhaj do 2 sec maximum, a kontakty mam skoro ihned (asi 40)
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar djha53k | pon říj 20, 2008 2:39 am

no mi vse systemovy (setting, kontakty,clock,notepad,appstore...) najizdi cca 5-10sec.

Pred JB do 5ti sec :?
..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..
SG G6
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

stZ | stř říj 22, 2008 8:20 pm

me se to delo taky dokud jsem se nerozloucil s winterboardem
iPad 1 Wi-Fi 32 GB , 5.1.1 iOS JB
iPad 3 Wi-Fi 64 GB , 8.4.0 iOS JB
iPad Air 2 Wi-Fi 64 GB, 8.4.0 iOS JB
iPhone 6s Plus 128GB Space Grey
MB Pro, MB White
AW Sport 42mm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Gekko gecko | stř říj 22, 2008 9:25 pm

Já měl JB přes týden a vrátil jsem se zpět i za cenu ztráty Cydie a dalšího.
Po čistém RESTORE to ještě šlo ale po instalaci pár aplikací z Cydie se iPhone výrazně zpomalil (Winterboard jsem nepoužíval ani jinak neměnil sys soubory),čím to bylo nevím ale teď je už klid.Nastavení najíždí do 2s předtím 5-6s,a havně SMS...teď se otevírají rychleji,před tím skoro 4sec a to je fakt špatný.....je toho víc ale tohle myslím pro názornost stačí.
V tuhle chvíli mám z AppStore přes 15 APP/GAME a žádné zpomalení nepozoruji.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

simumarek | čtv říj 23, 2008 6:56 am

Ja som ho tiež JB a spomalil sa dosť výrazne, rozmýšlam nad tým, že ho restornem aj keď stratím nejaké aplikácie. Len neviem ako to bude s tými aplikáciami, ktoré mám normálne zakúpené cez Apple AppStore? Vymažú sa mi a budem ich musieť znova kúpiť? Alebo ako docieliť toho nech mi tam ostanú?

Uživatelský avatar Gekko gecko | pát říj 24, 2008 6:46 pm

Já když přihlášený v iTunes znovu stahoval aplikaci nebo synchronizoval do iPhone zahlásilo to "Is Already purchased" a jestli ji chci stáhnout znovu (Píše to i u těch free) takže nebude problém.Apple má ty info uložené na serveru u jednotlivých registrovaných a platících zákazníků.
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Masorad | úte říj 28, 2008 11:28 am

Aj mne sa zda 3g po jailbreaku pomalsi...hlavne contacts a general settings. A vobec sa mi zda taky rozcukany. Asi sa vratim do normalu, prestava sa mi to pacit :(

Uživatelský avatar Gekko gecko | ned pro 14, 2008 9:21 pm

stZ píše:me se to delo taky dokud jsem se nerozloucil s winterboardem

Jo tak s timhle souhasim.Mam RELEASE FW2.2 od whisky96 tudiz JB+Cestina.
Po cistem nahrani byla rychlost v pohode ale postupem casu a instalaci veci z cydie se to zacalo horsit...SMS,Poznamky ci Setting nabihaly tak do 6sec.,driv to byly max. 2sec jako v pripade orig FW.
Smazal jsem co to slo ale stale nic...nakonec pomohla a to tak ze velmi odinstalace Winterboard bezici ho na pozadi a vse je tak jako driv.
iPhoneHolik
iPhoneHolik

pharlap | úte pro 16, 2008 8:11 pm

Tak zpomaleni jak nacitani iP. po spusteni i zpomaleni nacitani aplikaci registruju taky :( Zatim sem nesel do FW od whiskyho.. ale asi to zvazim.. ceho sem si vsimnul dalsiho je neskutecne rychle vybijeni baterie.. to mi predtim s orig.FW od Apple nedelalo! Dokonce jsem se tehdy zaradoval, ze vychytali problemy se spotrebou baterie.. tezko rici zda je to na vrub beziciho Winterboardu na pozadi.. resp. i aplikace RemindYou!
Co jsem objevil po JB QuickPWN 2.2 byla zajimava funkce..
Kdyz zmacknete iPhone tesne nad tlacitkem Home.. v te male casti, ktera je pod displejem (prouzek plastu), tak se mi objevi nabidka ikon, ktere jsou pri naslednem pohybu prstem po obrazovce spustitelne!! :shock: Vsimnul jste si toho nekdo??
Jinak JB si nemuzu vynachvalit.. uz z toho duvodu, ze pres dTunes jedou torrenty, aplikaci RemindYou, zmeny prostredi Winterboardem.. proste vsecko, co dela mobil pristupnym uzivatelum.

Uživatelský avatar Gekko gecko | úte pro 16, 2008 9:39 pm

No ja muzu zase napsat jedine: Vracim se zpet k noJailbreak FW.Do ted jsem pouzival RELEASE FW2.2 od whisky96
Nizsi vydrz baterie jsem zaregistroval take (SSH aktivni nemam a Wi-Fi nepouzivam) ale k tomu i problemy se stabilitou,rychosti a zvuky.Treba rano jsem iP zapnu a chtel se podivat do mailu,tuknul jsem na ikonu a nic...to same nastaveni a sms,proste jen blikla ale aplikace se nespustila.....na druhy pokus to uz slo,jako by se iPhone "nechtelo vstavat" (no me taky ne ze... :lol: )
Se zvuky je obcas problem i kdyz neni prepinac v tichem rezimu zvuk odemceni ci vypnuti se nekdy neozve.Pokud jde o rychlost je dost promenliva,pro priklad z cydie nemam zadne aplikace instalovane co by bezely na pozadi a bezne nabiha Setting mezi 2-3sec jako driv u orig FW.Staci kdyz s iPhone chvili pracuji,posloucham hudbu +internet a po skonceni jdu do nastaveni abych vypnul 3G a trva to 6sec coz je dost bida.
Netusim kde je problem,pouzival jsem kratce Winterboard a SBSetting ale po dvou dnech sly tyto aplikace ven....bezi na pozadi,ubiraji energii a iPhone dost brzdi zejmena WB.
I kdyz jsem je odinstaloval,rychlost je stale promenliva a zvuky vypadavaji....cydia v iPhone nejspis neco "zapomela".
Jiste poradite udelat restore jenze co potom? zase neco nainstaluji a zjistim ze je mi to k nicemu a bude se to opakovat,navic mi defaultni vzhled GUI vyhovuje a temata z WB nepotrebuji a ani se mi nejak zvlast nelibi.Podotykam ze po instalaci aplikaci z oficialniho AppStore se mi nic podobneho nikdy nestalo

Kdyz to shrnu,JB jsem delal proto ze jsem chtel cestinu (ted vim ze je naprosto zbytecna,ale kdyz nekdy oficialne vyjde proc ne) a mit moznost nahravat dokumenty ci e-knihy do iPhone.
Kdyz budu chti precist knihu,pouziju free Stanza s odkazem na palmknihy,o nahraani fotek v plne kvalite pres PC Suite uz take neprahnu....je to pomale PC Suite je plny cinskych klikihaku a stejne se ukladaji jen do tech vyfocenych takze o nejake prehlednosti nemuze byt rec.
Pro nekoho je dalsi duvod k JB,uprava sys. souboru a instalace w aplikaci a her co se potuluji po internetu.(Priznam se zkusil jsem to a asi dve w hry nainstaloval,ale me uz hrani "nebere" takze na to kaslu) Ja hry prakticky nehraji a tech par free na appstore mi staci,az budu mit podporovano kreditku (snad v lednu) klidne tech par USD za NeedForSpeed obetuji,pokud bude stejne dobry jako na PC (s ohledem na vykon iPhone samo)
Jedine co mi bude schazet je vyborny MxTube ale co se da delat....treba se nekdy neco objevi i na AppStore.

Takze zaverem JB je fajn vec ale dovedu si predstavit "zivot" i bez nej,radsi rychlost stabilitu a jistotu nez problemy.
iPhoneHolik
iPhoneHolik

scorpi | stř pro 17, 2008 12:31 pm

Já ti poradím. Udělej si jailbreake na ofiko firmu a nedávej do iPhona Cydii ani Installer. Budeš mít možnost kopčit do systému aplikace natvrdo a tvoje nářky o nestabilitě a zpomaleném chodu ustanou.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Gekko gecko | stř pro 17, 2008 5:01 pm

Dik to vyzkousim.Staci tedy nahrat orig FW2.2 pres QuickPWN a pri spusteni na obrazovce "odfajfkovat" Cydii,Installer popr. jeste pro jistotu BootLogo Ananasu.Potom bude mit iP pouze odemcenou adr. strukturu pro mazani ci editaci souboru? Prece jen bych ty e-books Pdf ci doc nahral primo nez to stale stahovat z netu.
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar tvosi | čtv pro 18, 2008 11:29 am

no ja myslim ze je stejne nutny mit cydii abys nainstaloval openssh ;-) jinak se do iphone nedostanes, bo sem vedle jak ta jedle? :lol:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

scorpi | čtv pro 18, 2008 1:24 pm

Vedle jak ta jedle. Například T-Pot do Total Commanderu a káblík. OpenSSH je pouze pro wifi :wink:
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar MiTo | pát pro 19, 2008 11:58 pm

Ja používám Files lite z App Store a je to zadarmo.
Jediný limit je 200MB. A přenesu tam všechno. .pdf, doc, xml,mp3, jpg atd. Ted ale nad tím uvažuji že nepoužíváš wifi ... mmm tak to nebude asi nic pro tebe. Je to pouze pžes wifi a šlape skvěle.
Zde je odkaz jak to spustit.
http://www.olivetoast.com/Files/faq.shtml#windows
Aplikace files lite musí být na IP spuštěna.
IP NO JailBreak. :idea:
iPhone 3G 8GB black - T-mobile - - Fw 3.0
Spousta lidí zná cenu věcí - ale nezná jejich hodnotu O.W
Host
Host

Scorpionix | úte pro 23, 2008 9:58 pm

tak ja mam JB, kamos ne, oba mame iP 16GB, je pravda ze tam toho mam asi vic, ale otevirani nastaveni mi trva dyl, dalsi kamos ma iP 8Gb + JB a jede mu to v poho a taky to ma hafo nacpany, takze tam mozna nejak hraje roli velikost pameti - i kdyz neni z vetsiny zaplnena
iPhone 3G Black, 16GB, FW 4.2.1 + JB ip kupovany v ObrázekObrázek, Obrázek
Host
Host

Lukhin | úte pro 23, 2008 10:09 pm

Zatim jsem JB nezkousel a ani po nem moc netouzim. Ne proto, jak koluji famy o nepotvrzeni reklamace apod, ale protoze jako beznymu uzivatwli mi normalni FW staci ;)

ikdyz casem kdovi, treba JB zkusim. Ovsem pokud by iP byl pak vice nestabilni, vice vybijel baterii, .. ? :/

Uživatelský avatar parmin | pát led 09, 2009 8:40 pm

Já teda nemám 3G, ale i tak: mám odzkošené, že winterboard zpomaluje. Nyní jedu bez něj a je to v pohodě. JB je pro mě nutnost, páč jsem si zvyknul na IntelliScreen a nechci se ho vzdávat.
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Almi | ned led 11, 2009 2:27 pm

tak som vyskúšal odinštalovať winterboard aby som to testol.
u mňa je rýchlosť rovnaká, či už ho tam mám alebo nie.
takže winterboard som instalol naspäť 8)
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz

h8r | ned led 11, 2009 7:16 pm

tak sem taky vyzkousel odinstalovat winterboard a mam to tak o 40% rychlejsi dekuji vsem whisky fw 2.2 ...
Host
Host

Uživatelský avatar ygy | ned led 11, 2009 7:59 pm

ja som tiez ziadny rozdiel nezpozoroval :?

davidito | úte led 13, 2009 3:35 pm

Souhlas. Mám jb podruhé, a v nejbližší době půjde znovu do kytek. poprvé jsem si nainstaloval do ip češtinu a přestala mi korektně fungovat klávesnice, ip se rovněž lehce zpomalil.
teď, po půl roce a po jb na 2.2 je ip o poznání pomalejší, některé aplikace jako mapy nebo safari padají mnohem častěji, než bylo zvykem. zvuky se občas chovají poněkud prapodivně. co se týče výdrže baterie, tak ta šla rapidně dolů. aplikace pro sms je teď neskutečně pomalá. zkoušel jsem i mysms, což je pro mne jedna z nejpraktičtějších aplikací, které jsem pro jb našel. nicméně je tak pomalá a "vycukaná", že to vzdávám.
pro ládování souborů používám airsharing, který jsem stáhl, ještě když byl zadarmo. jako usbdisk lze ip použít i bez jb, stačí t-pot do totalcommanderu, diskaid nebo iphonebrowser. škoda cycorderu, ten mi bude skutečně chybět. rovněž finder není k zahození, žádná rovnocenná náhrada kromě files na appstore mě nenapadá. co se týče her, různých pozadí a témat a dalších úprav vzhledu, tak ty mě příliš nezajímají.
dávám přednost spolehlivému chodu a rychlosti. je pravda, že ip je poněkud omezený telefon, dá se na něm najít spousta chyb, nebo bych určitě přivítal jiná řešení. třeba u sms. co se dá dělat, apple je holt apple.
ale video a solidní ap pro sms mi opravdu bude chybět.
mé "zlaté" aplikace pod jb: cycorder, finder, mysms, swirlymms.

Uživatelský avatar djha53k | čtv led 15, 2009 11:22 pm

tak to si fakt neco potapkal :?
bo me ted na JB 2.2 jede iP3G fakt dobre (prstiky do X) 8)
maly zpomaleni tu bylo, dyz sem si hral s iP3G hned po restore a po JB, ale zas tak velky to neni.

Na sms pouzivam biteSMS a slape jak hodinky :idea:
Pred par dny sem vypntou "auto jas" a nechal iP3G vyšťavit na re-format baterky. Vydrzel skoro 3dny, takze ten jas fakt pomohl.

3dny mi s FW2.1 nevydrzel nikdy, i kdyz sem mel vypnutej auto jas.

Takze 2.2 JB naprosto OK :wink:
SG G6
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

davidito | pát led 16, 2009 3:08 pm

No, odinstaloval jsem skoro vsechno, co jsem po jb do tlf nacpal, krome cycorderu a finderu, a jede to zase vicemene normalne. mam pocit, ze za vsechno mohla kate a ripdev, tedy zbytecnosti. safari jede jako kdysi, vydrz se opravila rovnez. nevim... takze jb do kytek nepujde:-)
takze co z toho plyne? kaslat na vychytavky vzhledu, ikonek, temata, pozadi a dalsi blbiny.
co se tyce bitesms, prilis vylepseni oproti zakladni aplikaci ip nevidim, nevim...

et9 | stř led 21, 2009 7:34 pm

JJJ opravdu to tak je zkousel sem to odinstaloval jsem winterboard a Iphone je opravdu rychlejsi ale ted nwm co mi ten winterboard nahradi :?

Uživatelský avatar Domingo | stř led 21, 2009 8:25 pm

Nemám JB. CO to je winterboard? k čemu slouží ? ....A co když není ? :) dá se nějak nahradit ?.... dík za odpověd. Dost mě to zajímá, jelikož už delší dobu přemýšlim, jestli JB udělat.
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Hape | stř led 21, 2009 8:34 pm

Prosím tě nebuď lenivý a hledej, to už je až drzost toto napsat, jsou to základy o kterých se tu píše všude !!!!!!!
iPhone 4S, 16GB White, T-Mobile CZ, iOS 6
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Domingo | stř led 21, 2009 8:46 pm

Tak sry pane šéf xD Už to vím. Omlouvám se, že jsem se ptal
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Hape | stř led 21, 2009 8:48 pm

Vůbec nejsem šéf, taky začínám, ale kdyby jsi dal do "hledat" slova winterboard nebo JB, tak ti to najde milion odkazů :evil:
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Domingo | stř led 21, 2009 8:50 pm

Stím šéfem jsem to myslel ironicky, ale to je fuk. Jo já vím..našel jsem si to tam. NEnapadlo mě to hned sory. Už se to nebude opakovat. Nechci tady odbočovat. :!: :oops:
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Hape | čtv led 22, 2009 7:14 pm

Lidi, když tady pořád píšeme o zpomalení a nejčastěji to zde prezentujeme u nájezdu settings nebo kontaktů, napiště zde jak dlouho Vám to najíždí cca v sekundách a uveďte,zda máte JB nebo ne! Taky by mne zajímalo udělat z toho pak nějaký průměr.

U mne nájezd (po ťapnutí do plného nájezdu)

- settings cca 3 s.
- kontakty cca 2 - 2,5 s.

JB mám !
Senior uživatel
Senior uživatel

Paly | čtv led 22, 2009 7:18 pm

Settings: 2,8s
Contacts: 2,6s

So stopkami. Tel mam JB. iPhone prva generacia.
Mam v nom tolko bordelu, ze budem musiet robit restore, ale sa mi velmi nechce :)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Uživatelský avatar Domingo | čtv led 22, 2009 7:52 pm

Bez JB.

Settings - 2s.
Contacts - 2s.
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pacholek | čtv led 22, 2009 7:55 pm

1. edituj svoje prispevky (2 pod sebou je hamba)¨
2. v tri sekundovem intervalu je jedna sekunda rozdilu dost...

Uz som mu to zmazal. Fakt hanba na to, ze je tu uz nejaky ten piatok ;). Paly

Uživatelský avatar Hape | čtv led 22, 2009 8:01 pm

Berme to jen orientačně, určitě jsem to neměřil na setiny, takže si myslím, že to není tak strašné, horší by byly nájezdy nad 5 s. a výše. I když samozřejmě,čím rychlejší, tím lepší :D
Senior uživatel
Senior uživatel

Paly | čtv led 22, 2009 8:04 pm

Ja som to meral so stopkami ;) Tak by to malo byt aj u ostatnych. Ak chcete mat vysledok presny. To len tak mozeme od bruch nahadzat cisla a bude to zbytocne :D
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Uživatelský avatar Domingo | čtv led 22, 2009 8:06 pm

Tak ja se omlouvam. a děkuju za ponaučení ;)

Jinak k te rychlosti. MYslím že to není tak strašné. ASi do toho tedy pudu .
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Archiv