iOS 5: novinky a zkušenosti z testování beta verzí

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar tvosi | stř čer 08, 2011 6:32 pm

Re: iOS 5: poznatky z vývojárskej verzie

normalne sem se pres iCloud polozku v nastaveni prihlasit ke svemu AppleID, tim mi to aktivovalo iCloud a dalo k dispozici tech 5GB zdarma.. a pak v Uloziste a zalohy jsem kliknut na Zalohovat na iCloud a potvrdil a nahralo mi to na web
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Carabei | stř čer 08, 2011 6:35 pm

Bohužel mi přijde, že autokorekce v posledních fw jde pěkně do pytle. Kdyby mi to jen opravilo slovo, beru, to se mi líbí, ale když napíšu jedno slovo, ono ho to chce změnit na jiný a ještě za to přidat další, tak to už je moc, teď si nevzpomenu co to bylo ale cpalo to skoro všude.

Jinak trochu větší provázání badgů a banerů by neuškodilo ;)
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
Starý pes fóra :)

raider | stř čer 08, 2011 6:56 pm

Já pozoruju zhruba dvojnásobnou spotřebu oproti 4.3.3. Takže nucený návrat zpět

Pospec CZ | stř čer 08, 2011 7:08 pm

To jako všechno teď půjde přes NET? Jako kontakty, hudba, videa...? Co když nebudu chtít iCloud využívat? Počítal Apple i s tím?
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar tvosi | stř čer 08, 2011 7:11 pm

tak ho pouzivat nebudes...jezis :roll: si o tom neco precti..icloud muzes pouzivat pro zalohovani a vzdalenou synchronizaci dat, jinak nemusis, muzes porad jen pres itunes
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Martin J | stř čer 08, 2011 7:26 pm

iOS 5: poznatky z vývojárskej verzie

Takze takto: na iPhone iOS 5 zostava ( tie upozornenia na lock sceen sú navykové) , na iPade návrat na 4.3.3. Nefunguje mi ang. -slov. Slovník a blbne mi synchronizácia e-blok - mám ich tak 1098 ( kníh) a nechce mi ich zosynhronizovat...

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
iPhone 5S 32GB + iPad Air 128GB + iPod nano 5g 8GB + iPod Classic 80GB
MacBook pro 17' + iMac 21' + MacBook Air
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Black Storm | stř čer 08, 2011 8:07 pm

Pacia sa mi nove statistiky,na ipode sice len vyuzitie ulozneho miesta,ale aj tak.Dalej som nasiel,ze si mozem vymazat docasne udaje zo safari,ked som bol na nete a aj ukazuje z akej stranky a mnozstvo dat.Mam otazku ohladom assistive touch,ze kde sa vlasatne tie gesta pouzivaju,alebo ci nemate o tom nejaku znalost.Dal som si vlastne,ale neviem kde sa da pouzit :D
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Hnykda | stř čer 08, 2011 8:14 pm

Ty bláho, jak to tak čtu tak s iOS přišla mnohem více rozšířenější detaily o užívání a mnohem větší customizace... I like it :D

Uživatelský avatar Hape | stř čer 08, 2011 8:18 pm

Jak tady čtu jsou nějaké problémy s nastavením času (2 x 12 h. a.m. a p.m.). V které aplikaci Vám to konkrétně dělá? Mě se vše zobrazuje korektně tedy 0,00 až 24,00 hod !
iPhone 4S, 16GB White, T-Mobile CZ, iOS 6
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar honziš | stř čer 08, 2011 8:55 pm

Postřeh k fotoalbům: pokud vytvořím album a přidám do něj fotky z fotoaparátu, vše OK. Jakmile ale fotku v albu upravím, změní se i ve fotoaparátu. Pokud fotku z fotoaparátu smažu, smaže se i z alba.

Edit: Čas mám ve 24-hodinovém formátu.

Edit 2: Nedalo mi to, abych neotestoval Reminders, jestli jedou přes push nebo se ukládají do telefonu - ukláadají se do telefonu, takže upomínka i v případě, kdy nemáte signál :)
Naposledy upravil honziš dne stř čer 08, 2011 9:37 pm, celkově upraveno 3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar tvosi | stř čer 08, 2011 8:56 pm

ano to co je ve fotoaparatu je souhrn vsech fotografii a fotky v jednotlivych albech jsou jen odkazy
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Black Storm | stř čer 08, 2011 9:10 pm

Dal som si jednu pripomienku,upozornila a na lockycreene som vošiel dnu aby som si ju pozrel,potom som ju vymazal.Ale akurát pozerám,že v notifikacnom bare či ako sa to vola..proste tam ešte stále je,ešte som nami tam neklikol.A další postreh..práve píšem tuto správu normálne cez Safari a keď mi navrhne nejaké slovo,tak to nemôžem zrušiť.Ukáže sa všetko normálne,ale keď kliknem na x aby tam ostalo moje slovo,tak má to ignoruje a ostane to tam a ani sa to nepohne,ale píšem ďalej :D

Edit:práve mi zmrzol notification bar,keď som ho spustil v Safari v landscape móde a to tak,že keď som ho potiahol hore aby som ho skryl,tak ostal v polovici stať a nešlo to zrušiť.tak som skúšal obrátiť do normálnej polohy,aj som vyšiel zo Safari a hybal obrazovkou za ním a ani to nepomohlo.pomohol lock ipodu a unlock ipodu.za pravopisne chyby môže tá chyba s klavesnicou,čo som popisoval vyššie :D
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar caesar | stř čer 08, 2011 10:33 pm

Pri zapnutem fotoaparatu a prejeti prstem z leva do prava se dostanete do alba a prohlizite si rovnou fotky. Prijemne
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar cicolably | čtv čer 09, 2011 1:44 am

OT:
Pre vsetkych co nepochopili tu aj v inych vlaknach napr.iTunes 10.5
Toto je vsetko testovacia "BETA"
To nie je android ,ze vam hodia nefunkcny OS (najnovsie Samsung povolil Cyanoge Mod - cize o FW co by sa mal starat vyrobca,nechali na ludi-amaterov,to mi je podpora jak hrom)ak to bude funkcne,nepoviem ze na 100% ale na 95% tak bude september a oficialny iOs 5. Zatial ste vsetci testeri alebo ...
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Uživatelský avatar Black Storm | čtv čer 09, 2011 4:13 am

cicolably píše:OT:
Pre vsetkych co nepochopili tu aj v inych vlaknach napr.iTunes 10.5
Toto je vsetko testovacia "BETA"
To nie je android ,ze vam hodia nefunkcny OS (najnovsie Samsung povolil Cyanoge Mod - cize o FW co by sa mal starat vyrobca,nechali na ludi-amaterov,to mi je podpora jak hrom)ak to bude funkcne,nepoviem ze na 100% ale na 95% tak bude september a oficialny iOs 5. Zatial ste vsetci testeri alebo ...

OT:Chcel si naznacit,že tu nemám vypisovat chyby ako male decko?Ja uplne chapem,ze to je len prva Beta,netreba mi to vysvetlovat,ale myslim si,ze aj chyby ktore nachadzame su poznatky z vyvojarskej verzie,co presne zodpoveda nazvu temy.

OT2:Sam mam mobil s androidom len z druhej ruky,lebo iphone si nemozem dovolit a treba povedat,ze napr. Cyanogenmod je na velmi vysokej urovni a casto krat su tie ako si povedal "amaterske" romky o dost lepsie ako originaly napriklad s HTC Sense,ktore sice je pekne,ale zatazuje system jak svina.Je to open source,mozno si vyvojari poziadali od Samsungu taky pocin,ale je pravda,ze firmy sa strasne nestaraju o svoje telefony a android.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pe.kova | čtv čer 09, 2011 5:35 am

Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

Uživatelský avatar honziš | čtv čer 09, 2011 6:13 am

Reminders: Ve 22:30 jsem nastavil reminder, aby mne upozornil, jakmile opustím domov. Ráno v 6 hodin baterka klesla o 33% a telefon mne navíc vůbec neupozornil - a to jsem dojel až do práce (cca 30 km) :D

Edit: Tak už asi tuším, odkud vítr fouká. Při uložení pozice si večer telefon pozici uložil - ale pozici vesnice vedle té, kde bydlím - tudíž jsem ji ani logicky ráno neopustil :D
Naposledy upravil honziš dne čtv čer 09, 2011 6:27 am, celkově upraveno 1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | čtv čer 09, 2011 6:47 am

Pani, tu nie je nikto z developerov iOS, ku ktoremu posledne prispevky tak reportuju bugy :-) je to sice dolezite, no predsa len, uprimne, pani, mna zaujimaju detailnejsie vlastnosti iOS, aby sme sa vedeli tesit, pripravit atd. Take tie veci, ked si postavis pred seba telefon s 4.3.3 a s iOS 5, co vsetko je ine, lepsie, horsie.

Fakt, ze vam to zere baterku alebo nejaka appka pada, je informacia pre vyvojarov, no nam neda ziadnu informaciu, kedze na 100 % je reportovana a oficialny iOS to bude mat opravene :-)

Neberte to ako moderatorsky pokyn, len ma to nebavi citat, ked reportujete chyby systemu, ktory nemam a zarucene vsetky budu odstranene aj bez toho, ze ich spomeniete :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Maximus-CZ | čtv čer 09, 2011 6:51 am

V tom článku na iDnes jsem si všimnul vychytávky, o který jsem nevěděl a tu o ní nepadlo slovo.
V Notification center, když slidnete po widgetu s počasím, zobrazí se předpověď:)
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows
Senior uživatel
Senior uživatel

Anndy | čtv čer 09, 2011 6:54 am

Tie chyby, co tu reportuju su skor na overenie, ci sa jedna o chybu z titulu betaverzie alebo sa vyskytuju ojedinele.

Ale chapem, tiez by som rad cital veci o systeme o jeho zmene a nie funkcnosti beta verzie.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar rony | čtv čer 09, 2011 7:18 am

Maximus-CZ píše:V tom článku na iDnes jsem si všimnul vychytávky, o který jsem nevěděl a tu o ní nepadlo slovo.
V Notification center, když slidnete po widgetu s počasím, zobrazí se předpověď:)

Presne toto mam na mysli, reportujete tu nezmysly o zrani baterky ale naco sem vobec pisete, ak nespomeniete vychytavky, ktore su nove?
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

NuClear | čtv čer 09, 2011 8:33 am

Tady je co dělat, když při pokusu o instalaci iOS 5 vyskakuje Error 3002:
http://www.pubarticles.com/article-easy ... 90465.html
Iphone 5 32GB O2 CZ, iOS7b2 + Ipad 3 64GB iOS7b2
Host
Host

Uživatelský avatar hawris | čtv čer 09, 2011 9:07 am

Když zadám v Reminders úkol, tak jsem nenašel možnost nastavení na opakovat - denně, týdně, měsíčně, což mi připadně škoda.
iPhone 6 16GB GS
iPad2 16GB black
Macbook Pro 13 -I just got married
Host
Host

Uživatelský avatar Metalgirl | čtv čer 09, 2011 11:54 am

Ještě k tomu iCloud zálohování, je potřeba zapnout tuto službu, potom připojit iPhone na nabíječku a v nastavení spravovat uložiště, tam se pak začerní tlačítko zálohovat, po ťapnutí na něj se provede záloha. iPhona nabíjím a mám ho připojený na wifi, zamčený nemusí být. Takže jde zálohovat i ručně. Pokud to tu někdo už psal, tak se omlouvám za opakované info.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Eten Cross | čtv čer 09, 2011 12:07 pm

Len tak pre zaujímavosť, ale nezdá sa Vám niečo iné na mojom Safari? :)

Obrázek

Áno, má čierny skin... a čo som sledoval prtscrn na nete, tak si pripadám zatiaľ jediný... :unknown:
Naposledy upravil Eten Cross dne čtv čer 09, 2011 5:44 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar Max87 | čtv čer 09, 2011 12:17 pm

ten skin vypada dobre...ako si ho tam nahodil? ci nahoda?
Je nieco nove v Gamecenter? Pisal som uz o dve strany dozadu, ale nikto neodpovedal...
Dakujem
- iPhone X 256GB, iOS 11.1.2
- iPhone 6S 64GB iOS 11.1.2(dev)
- iPhone 5 32GB, iOS 10.3.3(dev)
- MacBook Pro 13,3", late 2011, macOS Sierra 10.12.6
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Eten Cross | čtv čer 09, 2011 12:26 pm

ZÁHADA ČIERNEHO SAFARI VYRIEŠENÁ :Yahoo!:

Ak si v časti Safari - Súkromie aktivujete Anonymné prezeranie, zmení sa Vám skin Safari na čierny 8)

Obrázek

raider | čtv čer 09, 2011 2:26 pm

Nevím,ale mě tenhle systém widgetů připadá trochu na hlavu postavený.Smysl widgetů je,že zapnu telefon a hned vidím co nového na Facebooku,kdo má svátek a narozeniny,co nového na rss atd. a ne že to bude schované.Kdyby je Apple umožnil přidávat na plochu tak by to byla paráda.

Uživatelský avatar cicolably | čtv čer 09, 2011 3:37 pm

mne sa páči že Unlock aj Lock sa da dať potichu , mazanie pesničiek v iP, baterka celkom drží
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Uživatelský avatar Metalgirl | čtv čer 09, 2011 3:58 pm

MODERÁTOR Metalgirl VARUJE:

Nechte už těch příspěvků o baterii. Nelibí se vám výdrž baterie? Tak nelamentujte a dejte si tam zpět iOS 4.3.3 nebo testujte iOS 5, ale buďte zticha, už tu nechci o baterii slyšet ani píp, ťuk, prostě nic.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar rony | čtv čer 09, 2011 5:19 pm

to sem na fprum chodite len lamentovat a zobrat o pomoc? ani jeden nepopise, co vsetko zistil? alebo v skutocnosti vsetci ste ten dev ios chceli a v skutocnosti nedokazete rozoznat ani ikonku messages od ikonky playboy a tak neviete popisat rozdiely v detailoch medzi ios 4 a ios5? kaslem na toto vase baterkove a "nejde mi" vlakno.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar caesar | čtv čer 09, 2011 5:29 pm

Pokud je tato hystericka reakce reakci na muj post, pak bych si dovolil napsat, ze nejde o lamentovani, ale o poznatek. A jestli ctu dobre, toto vlakno se jmenuje poznatky z vyvojarske verze. Kdyz zjistim co noveho petka umi, napisu to (uz jsem to udelal).

MODERÁTOR RONY VARUJE:

ano, aj tvoja. poznamku o hysterickej reakcii som nevidel a nekomentujem, bol by som jizlivy :)
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Black Storm | čtv čer 09, 2011 5:31 pm

Ale ved tu uz bolo aj dost popisaneho o novych veciach.Napriklad par postov vyssie som si vsimol,ze sa daju mazat pesnicky a to som ani netusil.Strasne sa mi paci citacka v safari.Idem na stranku,napriklad [BULVAR: odkazujte na jiné zdroje] a v adresnom riadku sa ukaze ikonka Citacka,kliknem nanu a ono mi to krasne oseka celu stranku od reklam... a mam len ciste clanky,potom kliknem na clanok,dam Citacka a zase to krasne oreze.A je to dost rychle.Navise sa da zvecsit,alebo zmensit velkost pisma clanku a su tam aj moznosti ako v safari,ze pridat na plochu...po precitani stlacim hotovo a som naspet v klasickom prehliadani.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar tvosi | čtv čer 09, 2011 5:40 pm

Tak co se tyce funkcnosi nekterych app, nekterym aplikacim chybi nejaka cast graficke upravy/logo (ct24, facely)..u TuneIn radia trva pomerne dlouho buffering a vubec pripojeni ke konkretnimu streamu..
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

Eten Cross | čtv čer 09, 2011 5:41 pm

rony píše:to sem na fprum chodite len lamentovat a zobrat o pomoc? ani jeden nepopise, co vsetko zistil? alebo v skutocnosti vsetci ste ten dev ios chceli a v skutocnosti nedokazete rozoznat ani ikonku messages od ikonky playboy a tak neviete popisat rozdiely v detailoch medzi ios 4 a ios5? kaslem na toto vase baterkove a "nejde mi" vlakno.

Náhodou ja som zistil, že Safari pri súkromnom browsovaní má iný skin... ;)

Uživatelský avatar Golf | čtv čer 09, 2011 5:53 pm

Náhodou to už tady někdo psal :fool:

OT: Proboha lidi vzpamatujte se a než sem něco napíšete, tak si těch šest stránek z poloviny blábolů raději přečtěte... Půlka toho tady je fakt o ničem.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Vinnetou | čtv čer 09, 2011 6:19 pm

OT: tak jsem si přečetl všech 6 stránek s milionem příspěvků a musím podotknout, že jsem se dozvěděl asi 7 nových věcí co nebyli na Keynote a to tu je milion příspěvků...fakt o ničem...každej tu akorát brečí co mu nejde...takže jestli tohle téma někdo nepromaže nebo rovnou nesmaže a nenapíše jen souhrn, tak to vážně nemá smysl...

Uživatelský avatar honziš | čtv čer 09, 2011 7:39 pm

Po dvojkliku homebuttonem se zobrazí běžící aplikace, přejetím prstem doprava se zobrazí ovládání iPodu - až sem nic nového. Ale po dalším "šoupnutí" prstem se zobrazí ovládání hlasitosti iPodu. Tohle je pro mě novinka.

Edit: Pokud je to v iOS 4, pak omluva. Já na to přišel až teď :oops:
Naposledy upravil honziš dne čtv čer 09, 2011 8:15 pm, celkově upraveno 1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Marek | čtv čer 09, 2011 7:41 pm

OT: Ono to je aj v iOS 4. Ale zistol som to až teraz :D
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Moderator fóra
Moderator fóra

Gil | čtv čer 09, 2011 8:33 pm

Vinnetou píše:OT: tak jsem si přečetl všech 6 stránek s milionem příspěvků a musím podotknout, že jsem se dozvěděl asi 7 nových věcí co nebyli na Keynote a to tu je milion příspěvků...fakt o ničem...každej tu akorát brečí co mu nejde...takže jestli tohle téma někdo nepromaže nebo rovnou nesmaže a nenapíše jen souhrn, tak to vážně nemá smysl...

Vlákno se jmenuje "poznatky z vývojářské verze" a ne "novinky v iOS5"- nikdo tady nebrečí a jestli něco nemá smysl, tak je to tvůj post
Edit: moje poznatky:
Nepoužil jsem zálohu verze 4 a vše nahodil ručně znovu
Překvapivě je první beta už slušně vyladěná, čekal jsem to horší a je celkem svižná
Baterka se vybíjí rychleji než u poslední 4-kové verze, nejhorší je to pokud je zapsána lokační poznámka v Reminders, ale to je logické, protože celou dobu jede GPS.
Super je možnost nastavení v mnohem větším rozsahu než dřív.
Nepodařila se mi bezdrátová synchronizace
Zálohování na iCloud funguje
Zatím jsem nenarazil na aplikaci, která by nefungovala
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Archiv