DevTeam odblokoval a jailbreaknul 2.0

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar Jirka Al | ned črc 20, 2008 9:24 pm

Re: DevTeam odblokoval a jailbreaknul 2.0

To Franill. Popis jak jsi to delal. Mas Maca nebo win? Me to hlasilo to samy nez jsem se nekde docetl, ze pro stisknuti restore v itunes musim mit stisknuto ALT a pak vybrat spravnej soubor pro restore.
iPhone 4 16GB
MacBook Pro 15"
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Pantani | ned črc 20, 2008 9:38 pm

Je mi líto, že tu musím s tímhle vopruzovat, ale byl tu někde odkaz na podstatně jednodušší návod, že ten zde "oficiální", který je tady na fóru v návodech. Bylo tam něco ve 4 nebo 5 krocích a začínalo to jako
1) stáhněte ipsw soubor z uloz.to
2) vlezte do iTunes 7.7 (přesvědčte se, že máte 7.7)
3) shift+restore, vybrat soubor
4) nechat udělat restore s tím imagem a nějakou část pwn si to tam při rebootu nahraje samo.

Na 100% to bylo někde tady na fóru, ale fakt nevím kde. Pátráním jsem strávil už několik hodin, třeba to někdo smazal. Autor toho návodu se chlubil, že to tímhle odblokoval, tak jsem se ho chtěl i na nějaký podrobnosti okolo toho zeptat. Může mě někdo nasměrovat? Dík
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

7home | ned črc 20, 2008 9:45 pm

To Pantani: ten odkaz tu byl dnes pred desatou dopoledne, asi po peti minutach se ozval autor jisteho ceskeho webu, ze se jedna o kradez postupu z jeho stranek. Nasledne admin odkaz smazal. Stihnul jsem ten soubor stahnout a nainstalovat. Opravdu to fungovalo, mel jsem 1.1.4 Ziphone. Stacilo restornout ten firmware a telefon pri prvnim startu se sam odblokoval. Ale mam s tim problemy, napr. mi nefunguje mail - coz me dost mrzi, protoze to byl duvod, proc chci 2.0. Ted uz nemam cas si s tim hrat, ale asi zkusim jiny zpusob.

Uživatelský avatar whisky96 | ned črc 20, 2008 10:33 pm

Dev-Team prave vypustil novu verziu Pwnage Tool, ktora adresuje vacsinu problemov, ktore doteraz boli

http://blog.iphone-dev.org
Naposledy upravil whisky96 dne ned črc 20, 2008 10:44 pm, celkově upraveno 1
Starý pes fóra :)

Mr.Freak | ned črc 20, 2008 10:39 pm

Uspešne odblokovany:)

Callipo | ned črc 20, 2008 10:44 pm

ja taky, ale nejde mi wifi . a pry ze to bude opravene .. hmm jasne no .. sem pripojeny k PC .. ikonku wifi mam, ale nic nejede .. :( :X
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

alanisko | ned črc 20, 2008 10:59 pm

ufff to byl boj... prave si restoruji nastaveni a snad to bude v pohode...

EDIT:
2.0 u mne funkcni taky....
zabilo mi to skoro cele nedelni odpoledne ale mam co sem chtel :mrgreen:

zbynda | ned črc 20, 2008 11:20 pm

Wifi mi funguje bez jedineho problemu, max mam problemy neco nainstalovat z Cydie.

Uživatelský avatar tvosi | ned črc 20, 2008 11:21 pm

ja mam problem zas s ssh, proste jako kdyby bylo porad vypnuty a newim jak ho zapnout :-/
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

noro | pon črc 21, 2008 12:08 am

postupoval som podla toho navodu od diabla a vsetko ide jak ma :) zabralo mi to sice zopar hodin ale uz je vsetko fajn :D

Pantani | pon črc 21, 2008 6:33 am

7home: díky za varování, je to škoda, když už jsem úspěšně stáhnul ten .ipsw soubor. Zkusím tudíž nastudovat i jinej způsob. Ten způsob tady co je na stránkách mi přijde ale strašně složitej navíc pro mě zkomplikovanej tím, že mám odblokováno ziphonem... :?
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar atyp | pon črc 21, 2008 6:49 am

Taky bych uvítal jednodušší odblokování, mam 1.1.4 odblok iLiberty+ a nevím jak bych musel vlastně začít - jestli znova udělat restore 1.1.4 + odblok přes WinPwn?? a pak teprve podle návodu? Zkoušel jsem to tak - odblok přes WinPwn, ale na konci se mi ukázalo jen DFU mód a volání jen Emergency!! Nemohl jsem se z toho vymotat, tak po 2 hodinách jsem dal znova restore 1.1.4 a odblok iLiberty+ a chodí to jak má. Nejde to teď "přejet" tím WinPwn1.0.3_RC1 aby odblok zůstal? Už jsem z toho úplně blbej! díky atyp
iPhone2G 8Gb-USA (2-5 2008)
iPhone2G 16Gb-USA (5-8 2008)
iPhone3G 16Gb White-USA (8 2008-7 2009)
iPhone3GS 32Gb Black T-Mobile (8 2009-9 2010)
iPhone4 32Gb-Black
iPhone4S 32Gb-White
iPhone5 32Gb
iPhone5S 32Gb
iPhone6 64GB
iPhone6 Plus
iPhone6S
iPhone7
iPhone 11Pro 256Gb
Apple Watch5 - 44mm Milano
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Dave | pon črc 21, 2008 7:46 am

ve winpwn klikneš na ipwner a začně ti na displeji iphonu behat duzný veci apod..¨
pak si musis v winpwn udelat vlastni FW kam daš třeba zaklady - installer, bsd subsystem, openSSH

podle navodu tam das bootloadery a zaškrtáš co máš, a dáš build ispw a počkat a pak s timto FW (tvým vytvořeným) restoruješ v itunes (shift - a klikni na restore a vyber ten tvuj fw)
iPhone XS Max // watch // mac
Moje heslo - nikdy to nevzdávej, restore pomůže vždy!
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar atyp | pon črc 21, 2008 8:08 am

Tak jsem to taky tak delal - presne podle navodu, jenze telefon jsem mel v DFU mode, na iTunes mi to hlasilo hlasku ze nemam originalni sim ATT, kdyz jsem ji tam dal, chtelo ji zase aktivovat - proste zacarovany kruh! nemohl jsem se dostat k tomu tlacitku restore na iTunes aby bylo aktivni se Shiftem!! Děkuji - atyp
iPhone4 32Gb-Black
iPhone4S 32Gb-White
iPhone5 32Gb
iPhone5S 32Gb
iPhone6 64GB
iPhone6 Plus
iPhone6S
iPhone7
iPhone 11Pro 256Gb
Senior uživatel
Senior uživatel

Stone242 | pon črc 21, 2008 8:32 am

postupoval jsem podle tohoto návodu: http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=13&t=5985l
v bodě 3. musi byt porad spuštěná apl Boot Neuter (to jsem pochopil jako, že mam použít nastavení viz odkaz a udělat FLASH - tudy cesta nevede)

teď už jsem také na 2.0 a jede!!!!

Uživatelský avatar Apache23 | pon črc 21, 2008 8:39 am

To Stone: Prepac mozes byt jasnejsi nejak som to nepochopil stym "tudy cesta nevede" a potom ze uz maam 2.0! Ten bod tri hovori ze potom co si stiahnes do telefonu Bootneuter tak ho mas zapnut! (PREDTYM AKO POJDES NA 2.0) A to je vsetko nie? :?
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

Pantani | pon črc 21, 2008 9:27 am

Ten jednodušší návod je zde: viewtopic.php?f=43&t=6013
Kdyby zas někoho napadlo to smazat, tak jsem si zkopíroval a .ipsw mám taky. Už jsem kontaktoval toho, co ten návod napsal, jestli je ochotnej se podělit o další info a ten návod drobet doplnit, tak snad to půjde a ozve se, nejsou mi jasný některý věci.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

nejx | pon črc 21, 2008 9:39 am

Pantani píše:Ten jednodušší návod je zde: viewtopic.php?f=43&t=6013
Kdyby zas někoho napadlo to smazat, tak jsem si zkopíroval a .ipsw mám taky. Už jsem kontaktoval toho, co ten návod napsal, jestli je ochotnej se podělit o další info a ten návod drobet doplnit, tak snad to půjde a ozve se, nejsou mi jasný některý věci.

jj tento návod vážně funguje. Otázka jak je to z chybkama, ale i tak je to super

Pantani | pon črc 21, 2008 9:42 am

zajímal jsem se u autora návodu o následující věci:
1) je to použitelné i pro mobily odblokované ziphonem?
2) co všechno zkoušeli za app? - viz někdo tady reportoval nefunkční email, zatímco on tvrdí, že všechno funguje OK.
3) chtěl jsem doplnit do návodu původní umístění .ipsw souboru, protože s novým pwnage už bude možno určitě stáhnout nějakej s opravenýma chybama

Jestli tady už okolo tohodle máte někdo bohatší zkušenosti, dejte prosím vědět.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

nejx | pon črc 21, 2008 9:45 am

Pantani: já to měl odblokované ziphone 2.5 a naprosto v poho mi to šlo. Otázka jak to bude s chybama a novým softíkem.

EDIT: prosím bez citací

noro | pon črc 21, 2008 9:49 am

atyp píše:Tak jsem to taky tak delal - presne podle navodu, jenze telefon jsem mel v DFU mode, na iTunes mi to hlasilo hlasku ze nemam originalni sim ATT, kdyz jsem ji tam dal, chtelo ji zase aktivovat - proste zacarovany kruh! nemohl jsem se dostat k tomu tlacitku restore na iTunes aby bylo aktivni se Shiftem!! Děkuji - atyp

tiez som sa s tym chvilku babral ale ma tak napadlo cez ziphone ist do recovery mode a uz sa to dalo restorovat potom.

pantani: 1.ano je, ja to tak mam
2.zakladne aplikacie co tam su mi idu vsetky.. ostatne som este neskusal som nemal cs sa zaregistrovat na apple store

inac co je v navode ta cast ked sa pwne 1.1.4 a treba do toho naistalovat bootneuter tak som to cele vynechal a ide vsetko ako ma

Pantani | pon črc 21, 2008 9:58 am

a ty to teda máš odblokovaný tímhle? co všechno jsi zatím zkoušel a funguje?
doporučuju ti s každou odpovědí necitovat celej můj příspěvek (obzvlášť pokud je tvoje odp. hned za mojí), nebo ti nějakej mod dá napomenutí! :wink:
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

noro | pon črc 21, 2008 10:06 am

pantani: no tvoju som necitoval iba tu co bola vyssie :) no tak som pwnol 1.1.4 a rovno tam potom hodil 2.0.. medzitym co je ze treba este do 1.1.4 nainstalovar bootneuter som nerobil. no cely ten zaklad co tam je som skusal a ide (youtube,maily,wifi atd..) jedine co som este neskusal je edge a cydia.. dnes sa na to pozriem

ricoo | pon črc 21, 2008 11:10 am

Ahoj, taky jsem jeden z nedočkavců co zmáčkli v iTunes update než si uvědomili co dělají, a překvapivě, co se nestalo.. teď mám nefunkční tel. s FW 2.0 s hláškou "Connect to iTunes" a nejde s ním nic.. zkouším všelijaký kraviny s ZiPhone a k tomu nahrávat nějaký ty upravený firmwary ale vždycky skončím na tom samém místě.. Problém bude asi někde mezi PC a židlí ale stejně by se mi hodil jakýkoliv tip, jak to zprovoznit.

Aktuální stav:
FW: 2.0
Blokováno
Factory settings

A při té příležitosti bych docela rád věděl ještě jednu věc, když jsem nedělal žádnou manuální zálohu ničeho, a pak sem odmáčkl "Update" tak jestli nějakým způsobem jdou obnovit třeba (hlavně) kontakty, sms a maily.. Díky moc všem, Ricoo

Uživatelský avatar Apache23 | pon črc 21, 2008 11:21 am

No myslim ze ta sklamem ale silno pochybujem pokial sa ti telefon nahodil do Factory settings aka Restore tak si prisiel ovsetko co nemas odsynchronizovane v iTunes! :roll:
iPhone 4 32GB JB by GP

Pantani | pon črc 21, 2008 11:23 am

Tak mi autor odepsal, že měl odblokováno přes ziphone 2.5, problém měl jen s edge a vyřešil to přes místní Návody nakopírováním jednoho souboru přes SSH a soubor .ipsw vzal z defaultní z Apple store a následně "rozšířil" o DEV funkce. Tomu "rozšířil" nerozumím, ale beru to prostě jako fakt :))
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

ricoo | pon črc 21, 2008 11:40 am

2 Apache23: nu, nikde sem to nečet že je ve factory settings ale předpokládám že tomu tak po cca 4 násobném přepsání FW asi bude.. :|

Diablo | pon črc 21, 2008 11:45 am

tvosi píše:ja mam problem zas s ssh, proste jako kdyby bylo porad vypnuty a newim jak ho zapnout :-/

Pokud mas stazene a nainstalovane pres Cydiu v Iphonu Open SSH , musis ho jeste zaktivovat.

To se dela takto.
1. Nainstalujte si Open-SSH pomoci aplikace Cydia

2. Nejprve je potreba zjistit si IP adresu pomoci ktere se pripojujete na WiFi
To zjistite tak ze pujdete do Settings / WiFi a zmacknete takovou tu mudrou sipku u site ke ktere jste zrovna pripojeni. A tam si opiste cislo v polozce Ip Adress ( napr 192.168.0.100 )

3. Zapnete aplikaci Terminal ( pokud ji nemate tak ji nainstalujte pres Cydiu presne jmeno aplikace je Mobile Terminal )

4. v terminalu napiste
ssh root@*** (*** = vase IP adresa kterou jste zjistili v kroku cislo 2 )
napr: ssh root@192.168.0.100

5. cekejte par minut ( trva to relativne dlouho ) , po chvilce se vas to zepta jestli chcete povolit pripojeni staci kdyz napisete yes

Callipo | pon črc 21, 2008 11:50 am

super no, jeste aby mi sla wifi .. :( nechapu to .. v PC mam nastevenou AD-HOC a ip 100.4.100.1 a v mobilu 100.4.100.2 a bychozi branu 100.4.100.1 - to je jasne ze, ale proste pripojim se k PC .. na mobilu se mi ukaze ikonka wifi ale net nejede .. :( Nevim cim by to mohlo byt .. :(
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

kabic | pon črc 21, 2008 11:51 am

zbytecny lapalie toto.. na to kaslu :idea:

Uživatelský avatar Apache23 | pon črc 21, 2008 12:00 pm

No ja to asi len pwnem dnes v 1.4 a pockam tiez asi kym sa muchy vychitaju! Este priliz vela troubles aj ked chalani tu hned nachadzaju riesenia! :mrgreen:
iPhone 4 32GB JB by GP

Uživatelský avatar sasaj | pon črc 21, 2008 1:34 pm

Hlavne ctu nezapominejte to pwnout mel jsem iphona 1.1.4 ziphone tak jsem tam nahral pres PWNED 1.1.4 fw a pak teprve 2.0 a jede mi to.. ten booneter nezapomente flashnout (teda u me to bylo treba) jo a u toho dflashovani neni spatny si vypnout automaticky zamekl a snazit se u toho to flashovani neprerusit
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | pon črc 21, 2008 1:48 pm

PwnageTool se v jednom kroku pta, zda jiz byl telefon drive "pwned" - tedy zda je pritomna ikona ananasu. Pokud kliknu na "No", predpokladam ze se pta ptave proto, aby vedel, jestli ma provest take "pwnage", ne? Pak snad neni potreba nejdriv provadet pwnage-1.1.4?
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Uživatelský avatar atyp | pon črc 21, 2008 1:57 pm

pro"sasaj" - Nerozumim tomu "ten booneter nezapomente flashnout" - to se dělá kde? nebo jak? prosim naved me, muzes? diky. A polopaticky, jestli muzes! dik atyp
iPhone4 32Gb-Black
iPhone4S 32Gb-White
iPhone5 32Gb
iPhone5S 32Gb
iPhone6 64GB
iPhone6 Plus
iPhone6S
iPhone7
iPhone 11Pro 256Gb
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar caesar | pon črc 21, 2008 2:45 pm

ls8 píše:PwnageTool se v jednom kroku pta, zda jiz byl telefon drive "pwned" - tedy zda je pritomna ikona ananasu. Pokud kliknu na "No", predpokladam ze se pta ptave proto, aby vedel, jestli ma provest take "pwnage", ne? Pak snad neni potreba nejdriv provadet pwnage-1.1.4?

Ja uz si to teda moc nepamatuju, ale nepta se spis na to, zda jde o origos telefon, nebo cracklej telefon?
Senior uživatel
Senior uživatel

raider | pon črc 21, 2008 2:56 pm

Mohl by nějaký angličtinář přeložit tenhle návod na nejjednodušší odblokování firmware 2.0 z spaziocellulare.com - http://www.spaziocellulare.com/ispazio/ ... /#more-706 .Už tady o tom byla řeč,ale tenhle návod je trochu komplexnější.

Arti.e | pon črc 21, 2008 2:59 pm

doufam že vymyslí nějakej jednodužší způsob jak odbloknout iphone neco jako se ziphonem na 1.1.4 to by byla paráda

Davidus007 | pon črc 21, 2008 3:11 pm

To Pantani, everyone: Množí se zde dotazy na odblok pro WIN "snadno a rychle" tak tady je link na téma na foru, kde je vše popsáno:

viewtopic.php?f=43&t=6013

Dále pár doplňujících dotazů:

1. ANO, vycházel jsem z iPhone, který měl 1.1.4 a byl odbloklý pomocí ZiPhone
2. Všechny aplikace po použití návodu výše fungují, jen je potřeba opravit nefunkčnost EDGE u T-Mobile pomocí návodu, který je na foru v sekci iPhone 2 / návody

Odblok funguje naprosto spolehlivě !!!

Dave

mjfanczech | pon črc 21, 2008 3:15 pm

raider: staci google? ZDE sice to obcas nedava smysl ale to si domyslis :)

Uživatelský avatar sasaj | pon črc 21, 2008 3:25 pm

atyp
Hele rad poradim ale nezarucuju ti ze ti neco stim nestane.. abys pak na me nerval ze ti to nejde
po tom co jsem pownul 1.1.4 jsem v installeru nainstaloval ten "bootneeteR" A SLEDOVal jestli mam to totozne nastaveni jak u toho navodu (je to v tom navodu jak to ma vypadat) tak jsem to nastavil a pak nahore v tom botneeeetteru jsem dal flash a nechal to" teda takhle mi to fungovalo a rekl bych ze ten postup je totozny stim navodem
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Archiv