Možná pojedu do USA ...

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

tor | čtv dub 15, 2010 2:36 pm

Re: Možná pojedu do USA ...

V ramci iPhonu by mi bylo jasne, ze pozaduji takovou a makouvou americkou kreditku.

Jinak spise bych si pohlidal, zda je kreditka urcena k platbam v zahranici. Coz treba Juramacova byt nemusela.

Juramac | čtv dub 15, 2010 2:48 pm

Tor : Ale nemej obavu, mam 4 platebni karty a vsechny jsou mezinarodni. Je to proste jako vsechno, o lidech. Nekdo ma proste pochyby a tak overuje, jiny ji vezme bez problemu . Jezdim s nimi po svete mnoho let , do statu nejmene 2x rocne a proste jsem jen tlumocil sve zkusenosti. Ono si napriklad s jinou, nez s americkou kreditkou ani platebni kartou, neskrtnete ani v online US iTunes Store, tam nenakoupite ani na PayPal, na kterem mate povesenou ceskou kreditku.... Takze jen varuji a radim, aby si to lidi nejdrive overili, nez si koupi , pro mnohe docela drahou, letenku. Ale uz opravdu radeji mlcim, delejte si co chcete... :)

smoldik | čtv dub 15, 2010 2:52 pm

o.t. Juramac ma asi prizvuk jako nějakej Voloďa z ruska tak mu ani tu kreditku vzít nechtěli :-D
nic proti juramac, jen si dělám srandu :-)
MacBook Pro 13" (2017)
iPhone XS Max 256 GB Gold
https://twitter.com/smoldik
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar House_MD | čtv dub 15, 2010 3:07 pm

mááám to, google iKobo ;-)
Proč je služba zajímavá? Tak především jde o VISA kartu vydanou americkým subjektem, takže se s ní může platit i zboží, které kartou vydanou v Česku nejde - to se týká hlavně eshopů v USA.
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
Starý pes fóra :)

jarednomak | čtv dub 15, 2010 4:11 pm

ale iPad maju aj v BestBuy nie? Tam netreba americku kreditku, alebo sa mylim?
Host
Host

tor | čtv dub 15, 2010 4:24 pm

to juramac: priklad s iTunes Store a ceskou kreditni kartou, PayPal neni zrovna moc slavny... Proste takova sluzba nema u nas zadne zakonne ukotveni, nebyly dohudnuty podminky prodeje, tedy nelze ji provozovat. Kdyby ji Apple provozoval, asi by mel problemy s nahravacimi spolecnostmi apod. Nemuze to jen tak spustit a dokud to nespusti oficialne s dohodnutymi podminkami, tezko to tu ceskou kartu vezme.

bankovnictvi je celkem slozite a nikdy nevis... :-)

kazdopadne ten nazor, co tu prezentujes slysim poprve, o mne nejde, ja tam nejedu, ale urcite se nekde poptam jak to tam chodi. :-)

Juramac | čtv dub 15, 2010 5:02 pm

No, tak ted jsem se bavil s kamaradem, ktery zije ve statech v NY a ktery mi tenkrat pomahal koupit iPod pro dcerku znameho svou kartou. Cituji presne

"nakup u Apple neni pro cizince bez problemu, kvuli zaruce musi vystavit prodejni doklad na konkretni osobu. Hlidaji 2 adresy - shipping address a billing address. Shipping musi byt US ,jinak to neprojde. A billing je svazana s kreditkou. Predpokladam ze by nam stejne,jako minule ,neumoznili nakup na tvou kreditku, protoze ta neni US based a nema US adresu. A hotovost nevim ,jak kde, ale vetsinou za hotove u Apple prodavaji jen drobnosti-doplnky do maximalne 100 USD "

Obrazek si udelejte sami, uz se k tomu skutecne dal vyjadrovat nebudu. Nakonec by jste mi jeste vynadali. :)

Uživatelský avatar toncek | čtv dub 15, 2010 5:03 pm

Já nevím..Nechci do toho nikomu kecat. Ale jet tam jenom na otočku mi nepřijde příliš chytré..Pokud si někdo plánuje výlet a přitom koupí iPad nebo něco jiného, tak ok. Zabije dvě mouchy jednou ranou..Ale takto dát nevím 12 000 - 15000 za letenku (tip, nevím kolik stojí), koupit iPad a jet zpátky tak nejenom, že jsem totálně znechucený a unavený, protože prosedím celý den v letadle, ale navíc za ten iPad dám jednou tolik...

Není tedy lepší využít, jak někdo zmiňoval v jiném tématu třeba zásilkové služby nebo libijara (pro neznalé, v době iPhonu 2G, zde na fóru zajišťoval dovoz z USA pro větší počet uživatelů - žije v USA), který je ověřený a prodává iPady na aukru podle mě za celkem slušné ceny? :idea:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

oliver.es | čtv dub 15, 2010 6:11 pm

best buy je vyprodanej.

ok, je nějaký kontakt na toho libijara ? vezmu to teda od něj a pokud i mimo aukro tak by mohl dát ještě slevu - ušetří na poplatcích :-)

Sedyman | čtv dub 15, 2010 6:22 pm

na aukru si dej do vyhledavani iPad a pohledej to tam,nabizi vsechny.Ale je zajimave,ze nabizi uz i iPady s 3G i kdyz ty maji byt az za nejakych 14 dni v US,tak at se pak nekteri nedivi,ze jim iPad delsi dobu nejde
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

oliver.es | čtv dub 15, 2010 6:23 pm

on není tad na fóru ?

Sedyman | čtv dub 15, 2010 6:24 pm

no je,ale spis BYL.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar toncek | čtv dub 15, 2010 10:39 pm

oliver.es píše:on není tad na fóru ?

Na aukru na něj bude určitě kontakt..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar tillit | pát dub 16, 2010 6:40 am

libijaro - aukro profil

je u toho možnost poslat mu email, pokud je odesílat regnutý na aukru
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar whisky96 | pát dub 16, 2010 7:10 am

xslide píše:V USA něco jako DPH není. Jmenuje se to VAT

tak toto som sa slušne pobavil ... VAT = Value Added Tax = (v doslovnom preklade) Daň z pridanej hodnoty ...

:)

Prochaine | stř dub 21, 2010 11:27 am

VAT - rozdíl je v tom, že v každém státě (a větším městě) je jiná (od 5% do 10% myslím), například v NY téměř 9%, na Floridě tuším 6%. Pokud si necháte poslat zboží po USA do státu, kde daná firma nemá pobočku (Apple je má snad všude) tak se VAT nezapočítává, stejně jako u zásilek do zahraničí. Na rozdíl od evropské DPH není možné si ji nechat při exportu vrátit, proto souhlasím s tím, aby se to neoznačovalo jako DPH, ale jako VAT (pro upřesnění).

Počítám, že v pátek nebo v sobotu se půjdu osobně podívat do Apple Store na 5th Avenue a poreferuji, jestli je možné koupit 2 iPady na českou kartu, ale pochybuji o tom, že by to nešlo.

btw. Zkoušel jsem dva obchody v NYC a iPad nemají :-( Ještě příští týden vyzkouším Apple Store na Miami.
iPhone 3G > iPhone 4 > iPhone 5 > iPhone 6 > iPhone 6s > iPhone 7 Plus
iPad 2 3G > iPad Air 2 LTE
iPod touch > iPod classic > iPod shuffle
Host
Host

ElMagico | pát čer 04, 2010 12:58 pm

Síce odpovedám po 2 mesiacoch, ako ste to riešili, každopádne takéto sú moje skúsenosti:

v septembri 2008 som bol s priateľkou v New Yorku v Apple store a kúpili sme:

2x iPod touch, 3x Classic, 2x nano - hej hej, celej rodine :D

každopádne sme to celé zaplatili v hotovosti, a nebol s tým žiadny problém, jedine nás trošku zaskočilo, že v tých cenách nebola daň a pýtali od nás viac ako sme čakali (celkom to aj bolo dosť pri takom nákupe) :)

- ale určite sme v 2008 v NY platili hotovosťou a nebol v tom žiadny problém.

v porovnaní so skúsenosťami ostatných tomu fakt nechápem... čo to fakt závisí na predajcovi akú má náladu? :D

maťo

mmhardky | pon čer 07, 2010 11:04 pm

Kokos co su to tu za bludy. Bol som v USA stvrt roka, mam aj ucet v Bank Of America a ich kartu, ale platil som skoro vzdy slovenskou.
Otec v Apple store Boston (najvacsi store na svete) teraz normalne kupil MBP aj s prislusenstvom za skoro dva litre cash.
V Apple store im bolo vzdy vysostne jedno ci platim cash alebo slovenskou ci americkou kartou. Rovnako ako v hociktorom inom obchode.

Mozno ked ste turbanista a mate okolo opasku sablu, pripadne platite stovkami, mate problem, ale inac to tam funguje presne tak isto ako u nas. Zbytocne strasite ludi.

Akurat teraz u iPadu platilo 2 pcs per customer, takze tam sa to viazalo na kartu a nedalo sa platit cash. Az kym sa ludia nezacali stazovat a uz davaju aj za cash.

john | sob čer 19, 2010 1:19 pm

Promiňte, že to obnovuji, ale dostalo mě celkem to co jste tady psali..

toncek: "...(pro neznalé, v době iPhonu 2G, zde na fóru zajišťoval dovoz z USA pro větší počet uživatelů - žije v USA), který je ověřený a prodává iPady na aukru podle mě za celkem slušné ceny?..."

Sedyman: "...na aukru si dej do vyhledavani iPad a pohledej to tam,nabizi vsechny.Ale je zajimave,ze nabizi uz i iPady s 3G i kdyz ty maji byt az za nejakych 14 dni v US,tak at se pak nekteri nedivi,ze jim iPad delsi dobu nejde..."

A tedka se podivejte na jeho aukro profil. (Uživatel je odstaven!)

Cituji zajímavý negativní komentář: "..Dne 26.4.2010 jsem zaplatil castkuj 15.350kc za ipad a dodnes mi neprisel!!!Kolega od od prodejce mi dneska volal a rikal ze , je podvodnik !! Pokud do 14.6.2010 nebudu mit castku za ipad na konte,resim tuto situaci pres kriminalni polici!!..."

Celkem zajímavé, ne?

Jinak k tomu nakupování přímo v NY, LA..
Dneska jsem si to tu všechno pročetl, to že se platí na Apple Store jedině kreditkou a to, že to nebere VISU, nevim jak v jakým, ale kamarád si před týdnem koupil hotovostí v Apple Storu MBP za 27kč a bez problémů.
iPhone 5S 32GB Black - iOS8 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
iPad 3 16GB - iOS 5.1.1 - JB
iPhone 3GS 32GB Black - iOS 6 - nonJB
2x iPhone 4S 16GB White - iOS 6 - nonJB
iPhone expert
iPhone expert

Draken | sob čer 19, 2010 2:26 pm

Spíš bych zkusil tohle, kdo je nedočkavý, já osobně za něj přes 15tisic nedám i když je to neskutečná mašinka :shock: . Myslím že se máme na co těšit je to ďábelský stroj. S 512MB, operační paměti mě tak trošku vyrazili dech, už vidím ty hry v tomhle rozlišení, procesorem a pamětí, myslím že PSP, Nintendo DS a daší skončí v propadlišti dějin :lol:

http://iphone.sbazar.cz/iphone-4-absolutni-novinka-bez-platby-predem-marianske-lazne-o4231293.html

Nedávej linky do code - nejsme warez fórum! toncek

zbynda | ned čer 20, 2010 1:07 am

Omlouvam se, ze budu asi trochu OT. Uz jen popis v inzeratu, ze iPhone 4 bude "snad v rijnu" me presvedcuje, ze to neni koser. U nas by mel byt v prodeji uz v zari (nepocitam, ze se muze termin posunout, pokud bude velky zajem, coz asi bude)... A slovo "nesmysli" mi jen dodava silu verit, ze to je oet FAKE (pokud je tento inzerat pravy a vse bude fungovat, omlouvam se, ale na mne to pusobi dojmem, podojim dokud jde). Proste reklama, o ktere si myslim, ze pockam na operatora.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Předchozí

Zpět na Archiv