iPhone 3G a jeho nedostatky

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

geoRG77 | sob srp 23, 2008 4:01 pm

Re: iPhone 3G a jeho nedostatky

Jen mě zajímalo, jestli to neopravili v naší sérii. U mě je to zatím ok, klep klep.
Host
Host

martas | sob srp 23, 2008 4:35 pm

Třeba opravili, můj byl nejspíš vyroben dříve, protože jsem v něm měl z výroby ještě firm 2.0.0 a prý třeba O2 prodávalo iPhony s firm 2.0.1...No nic, když se ještě něco objeví, zkusim jim ho tam zanést a uvidim co mi na to řeknou.

N3o21 | sob srp 23, 2008 5:06 pm

Já měl s FW 2.0.1 od VDF.
Bílí, a nic... Včera sem s nim dělal psí kusy venku :D Dost sme se dneska načistil - do těch zdířek se dostaně lehce bordel a na bílé verzi je to dost vidět.
Jinak prasklinky žádné. A zdá se mi bytelný.

Co se týče SMS... Nevím proč se nad tím někdo pozastavuje. Už od PalmOS používám SMS konverzace. Stejnětak to řeší Windows Mobile. A v žádném z nich nešlo mazat po SMS, ale pouze po celých konverzacích.
Takže sem se and tím vůbec nepozastavil. U mě je to tak odjakživa :-D A vyhovuje mi to. Nikdy mě nenapadlo řešit to líp :-)

Velké maily sem nezkoušel - pro mě je většinou důležitý text. Většinou stačí i ten "náhled". Takže je ani nestahuji celé.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

martas | sob srp 23, 2008 5:19 pm

Jj taky ho mám od Vodafonu, ale měl jen 2.0...Je z 32. týdnu výroby. Ty z jakého? Bytelný se mi také zdál...Mam podezření, že se prasklinky u docku objeví, když trošku zmačknete pravý dolní roh na zadním krytu...poklepáním je patrné, že je pod touto částí volný prostor. Tak se třeba ten plast trošku prohne a lesklá vrstva na krytu prdne. No teď se s nim docela bojim zacházet jak s 1.generací, která mi přišla dosti odolná. Pak to půjdu reklamovat a oni mi řeknou, že jsem si to zavinil sám běžným používáním...

geoRG77 | sob srp 23, 2008 8:01 pm

Mám taky 32. týden, ale byl s FW 2.01 (O2).
Host
Host

pekyno | sob srp 23, 2008 10:12 pm

fuuuu dufam ze to s tym krytom tak nieje, ved predsa musi byt odolny ! Hadam by tam apple nedalo na to volaky kryt ze ked si ho dam do vacku sa rozpadne :roll:

Diablo | ned srp 24, 2008 1:12 am

pakr4 píše:Má někdo takhle prasklý také černý iPhone ?

Pokud se nemylim tak pouzity plast je u obou verzy iPhonu stejny , lisi se akorat barvou te svrchni vrstvy laku . Problem je ze na Bile jsou ty prasklinky videt mnohem lepe nez na cerne , kvalitou se rozhodne Black nebo White verze iPhonu 3G nelisi jde pouze o opticky vjem kdy Cerna barva vlastne kryje ty prasklinky ...

Uživatelský avatar Beavers | ned srp 24, 2008 5:54 am

Běžná praxe při vstřikování plastů je ta, že pokud má být finální výlisek lakovaný, volí se dle barvy laku shodný odstín hmoty, která se do formy vstřikuje. Je to kvůli tomu, že když se lak poškodí, aby třeba pod černým lakem neprosvítal světlý plast. O prasklinách na zádech iP se toho tady napsalo dost. Otázkou je, zda se jedná skutečně o lakovaný výrobek nebo je-li víčko pouze plastovým výliskem. Pokud je lakovaný, může docházet pouze k trhlinkám ve vrstvičce laku a plast nepraská. To je spíš vada designu. Pokud lakovaný není a praskliny jsou v plastu, jedná se o mechanickou vadu víčka, což je závažnější vada. V obou případech jsou ale tyto vady reklamovatelné.
Moderator fóra
Moderator fóra

HFX9 | ned srp 24, 2008 6:31 pm

sorry za OT: u WM lze mazat zpravy jednotlive, takze prosim tady nepiste takove nesmysli ze to nelze. :!:

Jeste jednou sorry za OT, ale musel jsem uvest veci na pravou miru.

Saddako | ned srp 24, 2008 8:07 pm

Do firmy jsme jich koupili 5 (16GB Black). Po otevreni prvniho jsem zjistil, ze nefunguje tlacitko HOME. Jdu zkouset druhy :) Drzte mi palce :)

Tak druhy telefon zatim funguje.
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.3
iMac 27" 3.0GHz/8GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.3
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.3
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar Carabei | pon srp 25, 2008 1:10 pm

co se tyka jailbreaku a zaruky, nema nahodou iPhone neco jako Restore? smazou se tim kompletni stopy po jailbreaku.

jinak co se tyka servisu a cekani, tak jakakoliv reklamace se resi bud nahradnim a nebo novym iPhonem, co vim primo zevnitr jednoho operatora, tak by se melo jednat o novy. jinak na to operatori nadavaji, vyjde je to trochu draho, podobne se zarukou, pokud se v druhem roce iPhone treba 3krat pokazi, tak operator vyda tri nove iPhony, samozrejme aniz by za ne neco dostal. hold apple a americka jednoleta zaruka
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Almi | pon srp 25, 2008 2:19 pm

co se tyka jailbreaku a zaruky, nema nahodou iPhone neco jako Restore? smazou se tim kompletni stopy po jailbreaku.

ak by to tak bolo, nikto by tu nemusel riešiť či ísť do jailbreaku a riskovať záruku alebo nie.
ver, že restore nezmaže stopy po JB. už to tu na fóre píšem minimálne 5 krát :wink:
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz

Uživatelský avatar Carabei | pon srp 25, 2008 2:50 pm

a co kompletni zaloha nejailbreaknuteho systemu?

apropos, sice je zmineno zde na foru ze po restoru se po founu flakaji ruzne soubory od aplikaci ktere byly nainstalovany po jailbreaku a pred restorem, ale jsou zkusenosti ze je mozne provest kompletni restore s kompletnim vymazanim vseho a to pomoci DFU.

melis | úte srp 26, 2008 8:36 am

zdravim,

jak je to presně s tim Bluetooth? da se to nejak SWove vyresit, aby se dal iPhone sparovat s jinym mobilem, nebo PC?

pacholek | úte srp 26, 2008 8:40 am

NE NEJDE

melis | úte srp 26, 2008 8:50 am

hmm tak to je pro me docela podstatny nedostatek:(

s tim by apple mohl neco udelat

ls8 | úte srp 26, 2008 9:18 am

Almi píše:...restore nezmaže stopy po JB...

Ja jsem presvedceny, ze restore stopy po jailbreaku opravdu smaze. Samozrejme pokud mluvime pouze o jailbreaku, nikoliv o unlocku bootloaderu a basebandu. Nepovedlo se mi dohledat, jak technicky jailbreak funguje, kam se co zapisuje, ale nemyslim si ze by se jednalo o upravy mimo filesystem, a ten je kompletne prepsan pri restoru. Muzes to prosik kdyztak vysvetlit, nebo poslat odkaz kde je to popsane podrobneji? Diky!
It's what you do in the dark that puts you in the light.

geoRG77 | úte srp 26, 2008 11:19 am

Taky jsem toho názoru, každopádně to musí být DFU restore, obyčejný nestačí.
Host
Host

IPeIPa | úte srp 26, 2008 11:43 am

A když to udělám takhle : Svůj iphone jailbreakuju, dále nahraju hry,aplikace a další věci který potřebuju, nějakym způsobem nahraju do pc, udělám koml. restore a z pc nahraju aplikace zpět do iphonu - šlo by to tak?? A potom už budu v klasickym modu se všema aplikacema a hrama.

za podmínek 1) že lze aplikace do pc nahrát (což si nejsem jist)
2) že DFU jailbreak opravdu smaže všechny stopy- potom bych totiž už měl nárok na záruku (rozumíte mi ne?? ) :lol: :lol:

Uživatelský avatar Drago | úte srp 26, 2008 1:24 pm

Da sa uz z krabicky zistit aky je tyzden vyroby a FW ?
iPhone 6 64GB Space Gray
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
iPhone 5 16GB Black (2013-2015)
iPhone 3G 8GB Black iOS 3.1.3 (2008-2013)
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | úte srp 26, 2008 1:46 pm

Na krabicce je seriove cislo. Treti cislo=rok, ctvrte+pate = tyden.

Uživatelský avatar Drago | úte srp 26, 2008 8:48 pm

Postrehol som dnes, ze po pouzivani asi 4 hodiny som si chcel pozret fotky a uplne mi prestalo fungovat to pohybove cidlo. SKusal som fotky, potom calculator, iPod a vobec to nereagovalo, pomohol az restart. Aj vam to robi ?
iPhone 6 64GB Space Gray
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | úte srp 26, 2008 8:50 pm

to se mi nikdy nestalo, ale mam 2G

Uživatelský avatar Drago | úte srp 26, 2008 9:10 pm

Neviem vobec preco to urobilo. Len dufam, ze sa to nebude stavat castejsie. Inac s 3Gckom ziadne problemy :)
iPhone 6 64GB Space Gray
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

xsim | stř srp 27, 2008 1:35 pm

Jako největší nedostatky vidím tom, že po připojení k počítači se dělá asi třičtvrtěhodinový backup, dále že všechno laguje, asi tak co čtyři-pět hodin přestane všechno fungovat a musí se restartovat a přibližně co dva-tři dny přestane vše fungovat natolik, že nepomůže restart a je třeba několikahodinový restore.
Takže největší nedostatek je asi to, že je naprosto nepoužitelný k čemukoliv. Tedy pokud vás nebaví trávit několik hodin týdně pohledem na hlášky backingup iphone a restoring iphone.
Něco tak nestabilního se opravdu nevidí moc často. Takže děkuji Apple, it just works, jasně. Vítej zpět Windows Mobile.

Uživatelský avatar terry | stř srp 27, 2008 1:41 pm

@xsim: opradu nevím, jestli "mluvíme" o stejném přístroji.. Protože už první věc je blbost. Žádný backup provádět při připojení nemusíš.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

pacholek | stř srp 27, 2008 1:44 pm

ty sasku, kdyz to neumis tak to nedelej, iphone 4 mesice bez restoru, restart jednou za 2 tydny

EDIT: kdyz je tvuj iphone takovy smejd.. tak mi ho prodej ale pocitej s tim ze za ten kram nedam vic nez 3 tisice...

xsim | stř srp 27, 2008 1:59 pm

Backup jde pravda vypnout, ale pochybuju, že by měl trvat takhle dlouhou, jinak by nebyl nastavený automaticky při každém připojení k počítači.
Jinak když někomu funguje, tak fajn. Já se zatím zamyslím nad svou uživatelskou nezkušeností. Možná se poohlídnu po nějakém kurzu "Jak ovládat iPhone snadno a rychle pro úplné začátečníky." Je to pravda můj první iPhone, takže musím přijít na tu uživatelskou filosofii Apple. Pravděpodobně ho totiž vždycky nějak zkazím tím, že otevřu email nebo tak něco.

Co se týká pádu aplikací:
iPhone owners suddenly locked out of their third-party apps by a crash bug on startup - This is a known iPhone bug - reported as never having a definite fix

http://www.appleinsider.com/articles/08 ... ember.html

No jo no, hold nejsou na světě jenom samí IT profíci, ale i takové lamy jako já, co applu nějak telekineticky svým lamerstvím pokazí jejich skvělý iphone os.

Uživatelský avatar Almi | stř srp 27, 2008 3:07 pm

ls8 píše:Ja jsem presvedceny, ze restore stopy po jailbreaku opravdu smaze. Samozrejme pokud mluvime pouze o jailbreaku, nikoliv o unlocku bootloaderu a basebandu. Nepovedlo se mi dohledat, jak technicky jailbreak funguje, kam se co zapisuje, ale nemyslim si ze by se jednalo o upravy mimo filesystem, a ten je kompletne prepsan pri restoru. Muzes to prosik kdyztak vysvetlit, nebo poslat odkaz kde je to popsane podrobneji? Diky!

aj keď ma zabiješ, neviem to teraz na nete nájsť :wink:
ak mi výde čas mrknem na to viac.
v každom prípade, to čo som sa dočital o Jailbreaku, spomínalo sa niečo ako o vytvorení diery alebo vstup cez backdoor do bootloader. čiže s toho mi vychádza že nejaký ten zázah ide priamo cez bootloader.
s tým čo si napísal, súhlasím. teoreticky by to takto malo byť.
ale toto je už na mňa príliš vysoká škola hackingu :wink:
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz

Uživatelský avatar Carabei | stř srp 27, 2008 10:47 pm

pokud me pamet neklame tak pres bootloader sel jen unlock, na jailbreak se pouzivaly spis mezery v softu, viz safari a podobne, jinak pokud se podivas na soucasnej jailbreak, tak akorat nahrajes custom fw, ne?

jenicekk | stř srp 27, 2008 10:53 pm

zda se mi mensi citlivost wi fi, mel sem moznost drzet oba ( 1 i 2 geberaci ) zaroven v ruce a prvni generace nasla vic siti nez druha, chyba kusu, serie ci anomalie?

stZ | čtv srp 28, 2008 8:34 pm

mas pravdu vyzkouseno ja mam 3G kolega prvni a je fakt, ze chytne vic....ale chytne ty site co maj hooodne slabej a vicemene nepouzitelne signal, takze je to vlasne uplne jedno.
iPad 1 Wi-Fi 32 GB , 5.1.1 iOS JB
iPad 3 Wi-Fi 64 GB , 8.4.0 iOS JB
iPad Air 2 Wi-Fi 64 GB, 8.4.0 iOS JB
iPhone 6s Plus 128GB Space Grey
MB Pro, MB White
AW Sport 42mm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

scorpi | pát srp 29, 2008 5:39 am

No já jsem to právě porovnával. iPhone 1st mi najde 6 wifi síťí a na stejném místě iphone 3G najde taktéž 6 síťí. Neukáže je ale v Nastavení WI-Fi sítě, tam pouze moji, ale přes WIfinder. Tam ukáže stejné nalezené sítě jako 1st. Takže nemyslím, že by v 3G byla wifina tupější, jen zobrazení je jiné.

edit: zrovna na 1st naskočila sedmá síť a zároveň i na 3G :wink:
Naposledy upravil scorpi dne pát srp 29, 2008 7:57 am, celkově upraveno 1
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

WhiteEagle | pát srp 29, 2008 7:52 am

Zdravím,
řeším takový menší zásek u emailového klienta.
U zpráv, kde je více příloh (jpg) a mají kolem 2-4MB mi je iPhone přes POP3 nenačte. Zobrazí jen hlášku, zpráva nemohla být načtena. HTML emaily mi to načte.
Je tohle "normální" chování nebo další z masařek? :shock:
Omlouvám se, pokud se to tu již řešilo, ale nenašel jsem to. :oops:
Díky

scorpi | pát srp 29, 2008 7:59 am

Vytvoř si na Gmailu účet, svoji poštu si tam přesměruj, zadej si Gmail účet do iPhona a bude ti to stahovat i 10 megové přílohy. Odzkoušeno a funkční.
Netuším jestli je to masařka, ale přes IMAP vše chodí jak má :wink:
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

řidič BOB | pát srp 29, 2008 8:02 am

WhiteEagle: taky se mi to stává :-(
scorpi: nemůžu si přesměrovat poštu na Gmail, jelikož chci, aby se mi ze serveru stahovala do iPhone na cestách a pak do noťase v kanceláři...

ko56 | pát srp 29, 2008 8:29 am

ja zas mam problem u t-mobile enge kazdou chvilku proste na pul hodiny se sekne nebo to pak resi restart nevim co stim asi budu muset knim ale stejne stim nic asi neudelaj a pak dalsi vec nevim cim to je ale sem tam se mne sekne obrazovka a nic nejde delat proste musim pockat 30s nez zacne fungovat a to dela hlavne pri psani mailu a sms

ls8 | pát srp 29, 2008 8:31 am

Souhlasim, Enge uz neni tak rychly jako byval. To ma z ty travy. :)

scorpi | pát srp 29, 2008 8:43 am

@řidič BOB

V tom nevidím problém, pokud si nastavíš přeposílat do Gmailu kopie. Jinak IMAP všechny zprávy zanechává na serveru. POP je stahuje do klienta. Ale lze v klientovi nastavit zanechání kopie na serveru, to ano.
Napsal jsem to proto, že většině lidí, kteří mají problém s nastavením mailu v iphone (seznam, centrum a já nevím co ještě) přeposílání na Gmail pomohlo.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

WhiteEagle | pát srp 29, 2008 8:46 am

scorpi píše:Netuším jestli je to masařka, ale přes IMAP vše chodí jak má :wink:

Díky, přes IMAP i Exchange je to OK, ale POP3 neeeee :cry: a bohužel pokud vím ,tak seznam ani centrum IMAP nemají, nebo už jo? :shock:
U Exchange mi trochu zlobí více příloh :roll:

Jo a s podporou FLASHe v Safari zatím Apple nehodlá nic dělat - It´s not a bug, It´s a feature :lol:

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Archiv