Jailbreak nového iPhone 3G od CZ operátorů

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Wlashack | čtv srp 28, 2008 5:29 pm

Re: Jailbreak nového iPhone 3G od CZ operátorů

maybe píše:No tak to sem zkousel taky a kdyz to nahrava tak mi to hodi eror a ukonci se to restorovani:-(((

Tak tě vítám na stejné lodi. Normálně hodím iPhone do DFU módu dám restore s Option klávesou, firmware se začne rozbalovat a pak to hodí hlášku s chybou 1600 a konec. Nevím co dělám špatně. OS X 10.5.4., iTunes 7.7.1 a iPhone 16GB White od Vodafonu (2.0.2)

maybe | čtv srp 28, 2008 8:12 pm

wlashack: asi to bude znit hnusne ale sem rad ze nejsem jedina "lama" ktery to nejde, u me je zase rozdil ze ja to delam ve windowsech (zkousel sem jak visty tak xpcka)

nicmene mel bych prosbu, nehodil by nekdo komu se to povedlo nekam (nejlepe rapid) soubor s tou cestinou co se stahuje z iph0ne.sk, protoze stahnout to odtamtud je nadlidsky vykon, je to nejaky hodne pomaly

jde mi o tenhle: CZSK201IC.ipsw

scorpi | pát srp 29, 2008 6:13 am

Ted jsem to stahoval a iphone1-2-2.0.2-5c1-custom-restore.ipsw bylo dole za 4 a půl minuty. Čili pokud to začnete stahovat odpoledne nebo navečer je logický, že server bude busy a pojede to jak šnek.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

maybe | pát srp 29, 2008 10:01 am

Stahoval sem to i rano a dopoledne, nekolikrat a zruznych pocitacu se stejnym vysledkem 8)

EDIT:

Objevil jsem v diskusi pod clankem tenhle komentar ktery se vyjadruje k chybe v odkazech pro odblok ve windows:

jirkab píše:Ahoj, výborný návod vše šlape, jen je drobná chybka v odkazu na CZ FW pro 3G oficiální prodej pro upgrade na Windows. Je tam odkaz na stejný soubor ke stažení jako pro 2G. U verze pro Mac je to v pořádku a dá se to stahnout z tohoto odkazu. Mějte se fajn a čau

Nemohl by se na to autor podivat a pripadne opravit :wink:

řidič BOB | pát srp 29, 2008 11:21 pm

Tak jsem vše jailbrakeknul podle návodu a po restartu iPhone nenašel operátora :cry: Musel jsem tedy Restore na původní soft a zase to běhá jak předtím... Tak nevím, kde byla chyba :idea:

řidič BOB | sob srp 30, 2008 2:20 pm

Asi něco dělám špatně....po nahrání softu, který jsem našel v návodech, telefon spustím, objeví se v něm i Cydia a Installer, ale delefon nenajde síť - NO SERVICE :? Nevíte někdo, kde dělám chybu?

webdaniel | sob srp 30, 2008 5:08 pm

Staci stahnou BootNeuter pres Cydia a flashnout ...
Host
Host

El_Guapo | sob srp 30, 2008 11:15 pm

Mám jen dotaz. Pokud si pořídim iPhone od O2, přinesu si ho domů a budu chtít jailbreak podle tohohle návodu: http://www.iph0ne.sk/cz/navodPC.html Mám do iPhonu dávat svojí SIM kartu nebo v jaký chvíli můžu SIM kartu vložit? A dál musim iPhone napřed zaregistrovat nebo co se s ním dělá při prvním připojení a teprve poté breaknout nebo jak? Dík za odpověď

scorpi | ned srp 31, 2008 6:49 am

K aktivaci iPhona stačí jakákoli SIM karta od operátora, kde byl iPhone koupen.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar whisky96 | ned srp 31, 2008 7:08 am

El_Guapo píše:Mám jen dotaz. Pokud si pořídim iPhone od O2, přinesu si ho domů a budu chtít jailbreak podle tohohle návodu: http://www.iph0ne.sk/cz/navodPC.html Mám do iPhonu dávat svojí SIM kartu nebo v jaký chvíli můžu SIM kartu vložit? A dál musim iPhone napřed zaregistrovat nebo co se s ním dělá při prvním připojení a teprve poté breaknout nebo jak? Dík za odpověď

tak ked prides, domov, tak spoj iphone s itunes (sim vnutri), tym iphone aktivujes
do custom Fw sa pusti az potom
Starý pes fóra :)

El_Guapo | ned srp 31, 2008 12:25 pm

Takže jailbreak můžu udělat i s vloženou sim kartou, jestli tomu dobře rozumim. Jinak díky za odpověď

Uživatelský avatar Almi | ned srp 31, 2008 12:32 pm

áno môžeš. je úplne jedno či bude vložená alebo nie.
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz

martz | ned srp 31, 2008 3:50 pm

a kdyby nahodou musel iphonek na reklamaci tak ho tim restore vratim do puvodniho stavu a nic se nepozna a vemou ho ? :) dik

Uživatelský avatar Yaron | ned srp 31, 2008 4:54 pm

Při prvním pokusu o Jailibreak mi to hodilo chybu 1600 a hotovo. Nepovedlo se a už mě to nebaví, zatím tam vrátím ofi verzi, zpět na 2.0.2. btw, když se mi to zastavilo u chyby 1600, tak iPhone je už jailbreaklej, nebo ne?
Iphone 4 black, FW 4.3.3 JB, VF
MacBook white 2.4GHz, 4GB RAM, OS X Snow Leopard 10.6.7
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

jerrry | pon zář 01, 2008 12:00 pm

SMAZAT PLS, vyřešeno
Naposledy upravil jerrry dne stř zář 10, 2008 5:56 pm, celkově upraveno 1
iMac 27" 5k Retina, 4,0 GHz, Core i7, 24 GB RAM
MacBook 12", 256 GB SSD
Apple Watch Sport, 42mm
iPhone 6s Plus, 64 GB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

řidič BOB | pon zář 01, 2008 12:57 pm

webdaniel píše:Staci stahnou BootNeuter pres Cydia a flashnout ...

Provedeno...spustím BootNeuter - napíše determining current settings a poté, Repair needed - iPhone cannot make or receive calls :-( Už mě to Jabko začíná trošku štvát... To chci tak moc, aby to volalo, posílalo sms, volitelně MMS a nevkládalo mi do textů anglickou T9??? :roll:
...no a teď vydechnul zcela - nejde ani zapnout... :?

Matteo | pon zář 01, 2008 1:15 pm

Jakou generaci iPhonu máš? Na 3Gčku nefunguje BootNeuter. Zatím není způsob, jak softwarově odblokovat telefonní funkce na iPhone 3G

řidič BOB | pon zář 01, 2008 2:15 pm

Mám 3G - T-mobile :evil:

hladas94 | pon zář 01, 2008 8:10 pm

Tak jsem ho dneska jailbreaknul (3G, 2.0.2, aktivovanej) - přes Quick PWN GUI - trvalo to cca 6min !

Vše funguje perfektně, foták fotí, SMS se odesílaj přijímaj, no prostě paráda :D

Doporučuji

Teď zkusim náky aplikapačky

Uživatelský avatar couplu | pon zář 01, 2008 10:17 pm

Po Jailbraku podle navodu: stZ nemam zadnej signal nevite nekdo jak to rozchodit? Diky moc za radu
iPhone 4S 16GB
iPod Shuffle 1 512MB
iPod Nano 6 8GB -> iWatch
MacBook Air 11,6" 64GB, model 2010
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Wlashack | stř zář 03, 2008 6:36 pm

maybe píše:wlashack: asi to bude znit hnusne ale sem rad ze nejsem jedina "lama" ktery to nejde, u me je zase rozdil ze ja to delam ve windowsech (zkousel sem jak visty tak xpcka)

nicmene mel bych prosbu, nehodil by nekdo komu se to povedlo nekam (nejlepe rapid) soubor s tou cestinou co se stahuje z iph0ne.sk, protoze stahnout to odtamtud je nadlidsky vykon, je to nejaky hodne pomaly

jde mi o tenhle: CZSK201IC.ipsw

Už jsem to vyřešil, právě přes Windows. Jestli chceš pomoct, hoď mi SZ! :D

mihal | čtv zář 04, 2008 4:57 pm

Ahoj!Muzete prosim, prosim pomoct!Rad bych si odblokoval iPhone 3G!Postupoval jsem podle navodu,ale uz si nevim rady u druhyho kroku, protoze nemuzu absolutne najit ten soubor s firmware!!!Diky za odpovedi

bee man | čtv zář 04, 2008 9:36 pm

Taky jsem asi hrozna lama. Zkousel jsem cely postup asi 50x a porad nic.
Mam iPhone 3G od Vodafonu. Do DFU si myslim ze se dostanu protoze se mi jednou objevil jako nove zarizeni iPhone v rezimu DFU.
Tlacitka mackam a nevim jestli je spravne ze se mi na nejaky cas pri pokusu o prechod do DFU telefon zapne a pak se asi za 10s vypne (jen obrazovka s jabkem).
Mam WinXP a zkousel jsem jak QuickPwn tak i WinPwn, 3 ruzne USB, preinstalovat iTunes, restornout iPhone a vse bez vysledku.
Nenapada vas nekoho co bych mohl delat spatne?

Uživatelský avatar masklin | pát zář 05, 2008 7:13 am

Zkus navod co mam v podpisu. Jinak DFU mod je cerna obrazovka a ne obrazovka s jabkem ani obrazovka s usb kabelem.
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.

bee man | sob zář 06, 2008 11:46 am

Díky. Bokuzel jsem vyzkousel uz 6 navodu vcetne toho tvojeho. Je mi jasne ze to bude nejaka blbost az prkotina, ale proste nevim.
Me se pokazde kdy se snazim do DFU dostat telefon na chvili jakoby zapina a pak se vypne. To znamena ze by se nemelo na displeji behem toho prechodu do DFU nikdy nic zobrazit?

jsemtady | čtv zář 11, 2008 1:24 pm

masklin píše:Zkus navod co mam v podpisu. Jinak DFU mod je cerna obrazovka a ne obrazovka s jabkem ani obrazovka s usb kabelem.

dfu je fakt Černá obrazovka? Ja myslel ze v navodu k winpwn2.5 je psano ze tam ma bejt jabko. Jak poznam ze je to hotovy?

Saddako | pát zář 12, 2008 8:16 am

Pripoj k pocitaci zaply telefon. Pomoci tlacitka power telefon vypni. Stiskni tlacitka power+home a pocitej do deseti. Pak pust tlacitko power a pocitej znovu do deseti. Pote by mel byt telefon v DFU modu a pocitac by na nej mel zareagovat. Display telefonu je pritom stale cerny.
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.3
iMac 27" 3.0GHz/8GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.3
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.3
iPhone guru
iPhone guru

Janička | pát zář 12, 2008 9:47 pm

Moc děkuju za povedený návod. Hrozně sem se bála, ale zvládla sem to. Mám hroznou radost. Ještě jednou díky :D
Host
Host

bee man | sob zář 13, 2008 8:45 pm

Saddako píše:Pripoj k pocitaci zaply telefon. Pomoci tlacitka power telefon vypni. Stiskni tlacitka power+home a pocitej do deseti. Pak pust tlacitko power a pocitej znovu do deseti. Pote by mel byt telefon v DFU modu a pocitac by na nej mel zareagovat. Display telefonu je pritom stale cerny.

No prave když to takto udelam, tak se mi vzdy v te prvni fazi (obe tlacitka) zacne zapinat a ve druhe fazi (jen home) se zase vypne.

Wlashack | ned zář 14, 2008 7:36 pm

To že se začne zapínat (jablíčko s kolečkem) je normální. Pusť Power a drž Home. Telefon se jako kdyby vypne (právě jak píšeš). ale neboj a pokračuj v držení Home. Za chvilku počítač vydá zvukový signál o připojeném zařízení a iTunes ohlásí telefon v Recovery (ve skutečnosti DFU) módu. Dál už to znáš ...

edit: Ono, ta druhá fáze někdy netrvá přesně deset sekund, už se mi to kolikrát stalo. Prostě Home drž tak dlouho dokud ti iTunes nehodí hlášku, OK?

tomas.petlach | pát říj 03, 2008 3:40 pm

Dobry de. Mam Iphone 3g fw 2.1 ale nemam jailbreak. cetl jsem si navod a vypada to ze to bude celkem lehky ale prece jen se chci ujistit. Kdyz udelam jailbreak nabehne mi normalne operator? mam Iphone od O2 legalne koupeny. dekuji za odpoved a Vasi pomoc.

fajnman | pát říj 03, 2008 3:50 pm

tak tva otazka je trochu usmevna.. kdyby sis precetl aspon neci podpis v tomto tematu..:-)

k nabehnuti operatora, kdyby tomu tak nebylo, jmenuje se to tady iPod Touch forum a my nemame iPhony. jinak mozna by sis mel jeste neco precist, navod je celkem zbytecny, jelikoz kazdy umi anglicky, ale vis, co vlastne jb udela a k cemu ti to bude?

tomas.petlach | pát říj 03, 2008 4:11 pm

No cetl jsem toho na foru celkem dost ale uz jsem z toho fakt jelen. nekde se psalo ze po jailbreaku nesla sit a tak prave ze nevim no. jinak vim na co mi bude jailbreak.

Twistius | ned říj 26, 2008 1:23 pm

Můžu se zeptat, co to je ten Jailbreak?

Fililip | ned říj 26, 2008 1:51 pm

Vis co je crack u app ? tak tohle je skoro to same .. telefon tim jako by odemknes takze vsechny app ktere si kdy videl na iphone budes mit zadarmo + dalsich spousty veci o kterych ani nevis ze jdou zmenit .. napr logo operatora pozadi pod ikony ,zmena ikon atd atd atd ..
Host
Host

Twistius | ned říj 26, 2008 2:37 pm

A to je nelegální? A jak to může ohrozit iPhone?

Uživatelský avatar Gekko gecko | ned říj 26, 2008 3:22 pm

Zda kvůli JB padá záruka nebo jestli po něm po RESTORE zůstávají stopy se vedou diskuze ale nic konkrétního se neví,záleží to na tobě ale JB není to samé co UNLOCK který vlastně u 3G iPhone zatím nejde.
V překladu znamená Jailbreak-Útěk z vězení a je to vlastně zpřístupnění systémových souborů,jejich modifikace a dohrávání aplikací které nejsou na AppStore,neboli odemčení kompletní adresářové struktury vč. sys. souborů ke kterým se bez něj nedostaneš.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

davidek73 | ned říj 26, 2008 5:34 pm

Zdravim,mam dotaz,dnes jsem se rozhodl jailbreaknout svůj iphone 3g od T-mobile.. mam problem udelal jsem to a ted uz asi 20 min cekam a stale mi tam sviti jen nakousnutý ananas a obcas problikne ci vybruje ale jinak nic,je to normální průběh či nikoliv? děkuji

edit: Prosim o radu jak resetovat iphona kdyz mi nechce nabehnout a ani prihlasit k itunes.
Naposledy upravil davidek73 dne ned říj 26, 2008 9:14 pm, celkově upraveno 1
Iphone 5S gold 64 gb
Host
Host

silencer | ned říj 26, 2008 5:54 pm

Neni to normální. Udělej restore a pak jailbreak znovu přesně podle návodu.

Dfblbec | pát říj 31, 2008 12:44 am

davidek73: Youtube, heslo dfu mod alebo restore mod iphone, potom by ho itunes malo najst. Budes musiet restorovat.

Moja skusenost s JB.
3G donesene domov, vlozena SiM aby sa aktivoval.( myslim ze som ju potom vybral) Zapojim ihpone do PC do itunes 8, potom pouzijem podla navodu quickpwn 2,1 alebo iny podobny software. Po celom procese telefon uspesne JBnuty. Zas vlozim Sim kartu, telefon sa o5 aktivuje.
Dalej som prepisal cez itunes procesom shift+restore Whiskeyho custom FW 2.1, a znovu ho simkou aktivoval. Absolutne no problem
(teraz si normalne nespominam ci po jailbreaku iphone nabehne s funkcnym SW :))

PO tom vsetkom som telefon aj tak restoroval na oficialny 2.1 a cakam kym vyjde SW odblok, potom ho znovu JBnem, nahodim customfw a bude :)

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Předchozí

Zpět na Archiv