Že by konkurence? GOOGLE mobil

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

N3o21 | ned zář 28, 2008 5:24 pm

Re: Že by konkurence? GOOGLE mobil

Android nemá desing. A G1 je prostě rychlovka. Ale on tu dlouho Android nebude. Už jeho koncepce ho předurčuje k zániku. A nebo bude asi tak rozšířenej jako UIQ nabo WM Smartphone Edition.
Vždyť kolik už tu těch androidů bylo? Nepočítaně! Některé se nedočkali reálného nasazení, některé dospěli do fáze prototypu (například Qtopia), no, a Android od Google se díky podpoře Google a Open Handset Aliance dočkal zhmotnění v G1, a možná přijde ještě něco. Ale nakonec se na něj zapomene jako na všechny ostatní. Nebo snad někdo denně slýcháte o PalmOS Cobalt? Access Linux Platform? Qtopii? Nebo snad dokonce o OpenMoko? Kde všechny ty opensource systémy jsou? Z principu nemají šanci na větší úspěch... Ale můžou přinést zajímavé nápady.

Rozhodně bych netvrdil, že Apple ukázal správnou cestu. Tahle cesta není jediná správná. Stylus tady má svoje místo. A taková Xperia si prostě na iPhone nehraje, protože ví, že to iPhone není. Proto jde jinou cestou - Standartní WM + velice praktické rozšíření X Panels. To, že se po některých stránkách nepovedla je určitě škoda, ale to je o něčem jiném.
K čemu bude tisíce rádobyajfounů? Ty HTC... Třeba Touch HD, Diamond... No, stojí to za... Není to iPhone, ale snaží si na něj hrát.
Ono sto lidí, sto chutí. A tak je špatné, když trh stagnuje, a je tu jeden originál, a spoustu parodií na originál. Lepší je, když se každý vydá jinou cestou, a uživatel si vybere. Navíc... Pokud jde každej jinou cestou, můžou se vzájemně inspirovat, a tu a tam obšlehnout nějakou tu vychytávku.
Současný stav, kdy se všichni ženou za co největší podobností iPhonu, je pro uživatele nevýhodný. Nemá na výběr, protože kopie jsou nedokonalé, a originál je tu jeden. Takže sice si z nenávisti může nepořídit originál... Ale pokud tenhle styl nechce, nemůže si vybrat nic jiného, protože to ostatní není ani kočka ani pes. Na hlídání to neni, a jako mazlíček to taky není ono (přirovnání).
Proto si myslím, že taková Xperia je konkurencí, co může ukrojit tu část uživatelů, která chce opravdovou kvalitu, a iPhone mají jako nejmenší zlo. Sám bych jí dal přednost, nebýt těch výrazných nedodělků.
Konkurovat kopírováním je hloupé. Apple ostatně ukrojil uživatele právě tím, že nekopíroval. Kopie si pořídí jen hlupák. Zato když existuje jiná varianta, pro někoho pohodlnější, vůbec nemusí váhat nad tím co je menší zlo (rozumějte nejlepší kopie).
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Julek | pon zář 29, 2008 7:21 am

ot :

přesně tak, pod to bych se podepsal

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Josef01 | pon zář 29, 2008 8:19 am

Taky souhlasím, i když věřím, že Google má tu sílu dotáhnout věci do konce. Apple má ještě velké nedodělky a doufám, že se přestane zabývat kosmetickými úpravami a udělá s iPhonem něco zásadního.
iPhone 4S 16GB Vodafone, FW 7.1 NO JB
Host
Host

Uživatelský avatar Design | pon zář 29, 2008 3:53 pm

Co myslíš tím zásadního? Pro mě osobně je zásadní to, že internet jako takový není v iphonu plnohodnotný(flash, java, atd.). 365 prográmků, pro každý den jiný mě netrapí.
Practice makes perfect
Twitter @Gabrieluss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar djha53k | pon zář 29, 2008 4:24 pm

...není v iphonu plnohodnotný(flash, java, atd.)...

to ze Safari neumi v iP3G flash a javu sem desne rad
Uz me fakt nebavi ve ABP pro Firefox neustale pro kazdou novou stranku davat pravidlo: zakazat *swf* a *js* :evil: :evil: :evil:
Reklamy v tomhle formatu me fakt vytaci do nepricetnosti :evil: :evil: :evil:

To be ste koukali jak rychle pak najizdi treba idnes.cz :mrgreen:
..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..
SG G6
https://www.investicnigramotnost.cz/
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

William | pon zář 29, 2008 7:17 pm

Mňa hlavne zujíma ako na to odpovie Apple. Neverím ,že by prekonali Apple iPhone ale Apple by to mohlo hnať aby spravili nejakú výraznú zmenu všeobecne v iPhone aj keď si neviem predstaviť čo by to malo byť. Súhlasím s predošlími komentármy.

N3o21 | pon zář 29, 2008 8:15 pm

Proč by na tohle měl Apple odpovídat?
Jestli androidí telefony něco přinesou, on to s radostí okopíruje. Ostatně, celý iPhone je postavený na OpenSource, ale OSX se vydává pod BSD licencí (nemusí zveřejňovat zdrojáky vlastních komponent).
Vždyť Safari jak v iPhone tak v OS X je jen převzatý WebKit/KHTML oblepené rozhraním Applu.

Google dává Android pod OpenSource. Takže pokud přinese něco dobrého, může to Apple ihned vzít, a zakomponovat do iPhone. Oba jsou to UNIXy. Takže naopak :-D Google něco naprogramuje za ně, a oni to můžou použít, díky jejich licencím.

Mimochodem, v čem G1čka konkuruje iPhonu? Je to něco jako prototyp a jakési "demo" "nové" (prostě jen další UNIX) platformy.
Mluvíte tu o flash videu v iPhone. Ale to nemá žádný telefon... Je to nemyslitelné. A ani mi to nějak nechybí. Ani na desktopu není Flash zrovna čistá a zcela funkční záležitost. To už radši Silverlight, který je i optimalizován pro mobily.
Ale tyhle pokročilé technologie mi na mobilu nějak nechybí. K čemu vám to bude? Youtube a obecně FlashVideo přímo stejně ten mobilní procesor nezvládne... Vždyť s ním má problémy můj postarší Athlon XP 2GHz. A to vám chybí ty flashové vyskakovací reklamy?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Gekko gecko | pon zář 29, 2008 10:05 pm

Julek píše:Podle mě je to pořád politika Apple... budou nám změny dávkovat postupně a my jako ovečky budeme vesele bečet až bude k dispozici možnost vypnutí "t9" a podobně..

sakra jsem ovce 8) ...

Ani mi to neva,že jsem "ovečka" s tím co píše Josef01 naprosto souhlasím!!!
iPhone nikdy "nedosáhne" toho co free smetím prolezlé a padající WM...nebo se vám snad iP někdy kousnul (Když tedy vyjmu JB/Unlock a další...) mě tedy ne.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar djha53k | pon zář 29, 2008 10:48 pm

iManiak2008: mno bohuzel musim rict, ze dyz nas malej, svejma 14mesicnima rucickama, poťapal x-krat home a do toho druhou ťapkou šmatral po displaji, tak to to iP3G fakt nerozdejchal a musel sem trvdej restart, dyz iP3G zustal zakousnutej v iPodu 8)
..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..
SG G6
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Gekko gecko | úte zář 30, 2008 5:23 pm

Zvláštní...já se o nějakej zákus pokoušel několikrát a nepovedlo se mi to...máš iPhone jailbreaknuty?,tvůj malý je asi hodně dobrý,třeba se mu to bude někdy hodit :lol: když dokáže rozes.... tak stabilní "mašinu" jakou iPhone bezesporu je :wink: :wink: .fakt nemám jediný problém. :D
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Josef01 | úte zář 30, 2008 9:43 pm

Design: Zásadní změny jsou pro mě Copy/Cut/Paste, úprava funkčnosti Exchange, práce se SMS a kontakty, Flash ani java v Safari nevidím jako přínos.
iPhone 4S 16GB Vodafone, FW 7.1 NO JB
Host
Host

Uživatelský avatar djha53k | úte zář 30, 2008 11:54 pm

iManiak2008> jj mam JB. nas malej ma rad jakykoliF knofliky :mrgreen:
no iP ma jen jeden, takze ho mackal furt dokola, puvodne sem ho mel nastavenej na 2x do iPodu, ale po tomhle sem to prenastavil na Home SB, abych mohl do iReboot esli se mu to zas povede :oops: Navic jak pritom pomackal nekolik ikonek na SB, tak to nejak neustal... :roll:
No nevim k cemu by mu tohle mohlo bejt vzivote dobry, ale kdo vi 8)

no B2T: po Androidu sem koukal od zacatku co ho zacli pripravovat, vkladal sem do nej velky nadeje, ale oni to hned na zacatek zabijou takovou hnus krabici :cry:
Mam strach, ze dyz se pak nekdo rekne Mobil s Androidem, tak mu kazdej odpovi: "jooo to znam, takova hnusna velka krabice"
SG G6
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Předchozí

Zpět na Archiv