FW 3.1.3 - Jailbreak a odblokování

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Hnykda | pon úno 22, 2010 8:36 pm

Re: FW 3.1.3 - Jailbreak a odblokování

To Kanon: No, spoustu takových to udělalo. Včetně mě. Já jsem taky v minulosti upgradoval na 3.0.1 bez rozmyšlení a pak sem tady brečel. Teďka to chápu :)
Když po tisícipadesátéšesté odpovídám na to samé(jde mi UN/JB?), dost mě to otravuje, stejně jako další lidi zde.
On se tady oháněl něčím jakože "může za to apple" - tak to není. Může(te) si za to sami

pios | pon úno 22, 2010 10:03 pm

No ale jsou tady i tací, kteří updatovat museli. já měl kupříkladu jb 3.1.2 ale prográmek CATEGORIES mi rozhodil ikony takovým způsobem, že aplikace jsem musel pouštět přes vyhledávání. jediná možnost jak to opravit, byl restore. bohužel bez updatu na 3.1.3 se mi restore nechtěl provést... co jiného mi teda zbývalo, než upgrade na 3.1.3. telefon používám pro práci a Palma už jsem prodal.
Samozdřejmě jsem si přečetl, že bych měl mít telefon se starým bootem. Ale jak jsem po updatu zjistil, tak ani 3GS vyrobený před 42.týdnem nemusí jít vždy jailbreaknout :(

Hnykda | pon úno 22, 2010 10:07 pm

Před 40. týdnem...
Proti tobě samozřejmě nic takového nemyslím. Nejseš jeden z těch XXX kteří tu hloupost udělali sami a dobrovolně. NA lidi jako ty moje narážky nejsou vůbec mířeny.
Soucítím.

totti831990 | pon úno 22, 2010 10:20 pm

cicolably:
ano po skončení viazanosti ti ho odblokuju za 4? (malo byť zadara ale ved každé ejro je dobre)
skončila ti viazanosť 2 ročna či nebodaj 3 ? tak čakaj

ja viem ze je kazde euro dobre ale ako mam vyriesit to ze mam O2 kartu a unlock na 3.1.3 uz nefunguje? dal som to sice teraz na 3.1.2 ale to mi je prd platne, ked mi tam nepojde O2 karta... :(

Uživatelský avatar cicolably | úte úno 23, 2010 9:21 am

totti831990
po 1 - necituj
po 2 ja za to nemožem , že maš O2 v telefone ot T-m
po 3 chod do T-mobile či maš skončenu viazanosť (oni ti ho odblokuju aj na ine siete potom za tie 4?)
po 4 čakaj
pios
no keby si viac čítal a hladal,ked už musíš mať ten JB (viem HRY su drahé)
tak by si sa dozvedel že stačilo vyhadzať všetko z categories a aj samotnu aplikaciu a všetko by si mal naspäť
dalej stačilo aby si si dal starší iTunes 9.0.2 (aj to by si sa tu dočítal) a SHIFT+RESTORE na 3.1.2 by ti v pohode išlo
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

KarlosDicady | úte úno 23, 2010 10:38 am

mě by jenom zajímalo když mám iPhona od t-mobilu a mám tam normálně simku od t-mobilu tak by mi udelali odblok za 4? na FW 3.1.3 ???To je nejaký divny nebo vás špatně chápu

stZ | úte úno 23, 2010 12:20 pm

Copak tvuj zazracny technik s OSX ti neodblokoval tvuj 3.1.3....

Boze ty si fakt natvrdlej neplet si unlock na operatora s jailbreakem!!!! ZNOVA PRO TEBE...ZADNEJ OPERATOR TI NEODBLOKUJE IPHONE NA JAILBREAK!!!!
Naposledy upravil stZ dne úte úno 23, 2010 12:24 pm, celkově upraveno 1
iPad 1 Wi-Fi 32 GB , 5.1.1 iOS JB
iPad 3 Wi-Fi 64 GB , 8.4.0 iOS JB
iPad Air 2 Wi-Fi 64 GB, 8.4.0 iOS JB
iPhone 6s Plus 128GB Space Grey
MB Pro, MB White
AW Sport 42mm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

spacekjakub | úte úno 23, 2010 12:23 pm

Takze pokud ted nainstaluju stary iTunes, tak muzu udelat downgrade na 3.1.2 a udelam JB ale ne UL. Tedy budu mit aspon iPod? Je to tak? Mam stary BootROM

stZ | úte úno 23, 2010 12:28 pm

Pokud mas .shsh soubor tak ano navody zde jsou nekolikrat. Stare itunes nejsou podminkou.
MB Pro, MB White
AW Sport 42mm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

spacekjakub | úte úno 23, 2010 12:38 pm

shsh nemam :( Takze proste JB neni mozny?

pios | úte úno 23, 2010 1:00 pm

cicolably: vymazal jsem všechny kategorie i samotný program a nepomohlo to. ani několik restartů telefonu a instalací CATEGORIES. prostě ty ikony zmizely a objevily se jen tehdy, když aplikace měla update. potom se ikona programu objevila. nicméně měl jsem tam přes 500 her a programů a než bych to takhle ručně dal dokupy, tak jsem se rozhodl pro upgrade přes ITunes.
podotýkám že většina softu (ať programů nebo her) je legálně koupena. nefunkční JB mi aktuálně nejvíce vadí kvůli omezení springboardu na těch 11 obrazovek (vážně toho mám nakoupeno tolik :) )

ale jinak samozdřejmě chápu, že odpovídat stále dokola na to stejné je časem hodně otravné. zvláště, když k odpovědi stačí jen pár kliknutí

stZ | úte úno 23, 2010 1:14 pm

spacejakub: me jine odzkousene reseni neni znamo.
MB Pro, MB White
AW Sport 42mm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

KarlosDicady | úte úno 23, 2010 1:44 pm

Ja tady zase sem za blbyho ale ja fakt nemuzu za to ze mi tady v tom nejaky lidi zase delaj bordel a omejvaj to tady porad dokola a sem tam si to trochu poupravi nejaky dost podstatny veci.ale jinak jo no ani technik z mac mi nepomohl :(

Uživatelský avatar ScorpionSX | úte úno 23, 2010 3:27 pm

Takže hlásim funkčný unlock na 3Gs s FW 3.1.3!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
BAZINGA!!! :D

Ale nie, skutočne mám unlocknutý telefón, zadarmo a oficiálne!
Kontaktoval som anglické O2 keďže môj telefón je odtial a velmi ochotne mi po poslaní IMEI pomohli a môj iPhone je oddnes odblokovaný a funguje perfektne s mojou O2 SK SIM kartou! Celý proces trval dva dni keď nerátam víkend.
Takže všetci čo máte zahraničné iPhony, skúsil by som aj túto cestu, v O2 UK je rozhodne šanca!
    ObrázekObrázekObrázek

Obrázek iPhone 4S 16GB White [iOS 6.1.2]
    Obrázek iPad (2012) WiFi 16GB White [iOS 6.1.2]

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

david131 | úte úno 23, 2010 4:25 pm

to ScorpionSX a prosim Te jak to probehlo ta odblokace ???mam 3G t-mobile SK a nejde mi s t-mobile CZ sim kartu po update na 3.1.3...dikas
Host
Host

Uživatelský avatar ScorpionSX | úte úno 23, 2010 4:39 pm

david131: Neviem ako je to so slovenským T-Mobilom v tomto prípade. Viem z vlastnej skúsenosti, že tam zvyknú robiť bordel kvôli každej maličkosti, ale skús ich kontaktovať - najlepšie cez nejaký formulár čo majú na webe alebo email, aspoň sa dozvieš v akej si situácii. Ak nie si pôvodný majitel telefónu, ktorý si k nemu bral paušál, tak myslím že nebudú robiť problémy.
    ObrázekObrázekObrázek

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

lachimasano | úte úno 23, 2010 4:58 pm

Zdravim ... bohužel i já netrpělivě čekám až se z mého iPoda znovu stane iPhone... mám taky iPhona od T-Mobile SK... takže se chystám unlock taky řešit přímo přes T-Mobile SK. Ale radši se připravuju na horší variantu... tozn. minimálně měsíc čekání.... takže zdar všem :(

Hnykda | úte úno 23, 2010 6:26 pm

Pokud se tedy někomu povedl unlock na 3GS a nebo 3G, ať prosím podá info jak se mu to povedlo a může se o to podělit celá komunita :)

tej0 | úte úno 23, 2010 7:48 pm

Zdravím,
nechci zakládat nový topic tak píšu sem. Asi před 5 měsícema se mi pokazil můj iPhone 3GS FW 3.0 JB a unlockuty a až teď jsem ho nechal opravit. Proto mi FW 3.0 připadá už zastaralý nehledě nato, že jej některé aplikace nepodporují. Chtěl bych proto updatovat na 3.1.2 (samozřejmě, že JB a unlock je podmínkou), ale i po pročtení tohoto fora a dalších návodu si nejsem jistý co přesně mám udělat. Vím, že i minule jsem s tím měl problémy a nechci riskovat, že budu zas bez telefonu. Mohl by mi někdo zjednodušeně říct co mám udělat?

Hnykda | úte úno 23, 2010 8:01 pm

Bejt tebou nedělám nic. Aplikace ho oficiálně nepodporují ale zatím jsem nenarazil na žádnou která by měla problém. Ty ano?
Počkal bych si na plnohodnotý JB/Unlock

tej0 | úte úno 23, 2010 8:06 pm

No mě spíše jde o to, že mám problém s připojením na 3G -> viewtopic.php?f=91&t=26454 a proto jsem chtěl udělat Restore firmwaru. A nevím jak to mám udělat a naco to restorovat.

Hnykda | úte úno 23, 2010 8:07 pm

Když uděláš restore, automaticky se ti updatuje na FW 3.1.3 a nepřipojíš se ani na GSM :P .

tej0 | úte úno 23, 2010 8:10 pm

To já chápu. Proto jsem přemýšlel, že tam dám 3.1.2 . Nevím totiž jak jinak ten problém vyřešit. Jinak z 3.0 nemám problém až zas tak.

lachimasano | úte úno 23, 2010 8:22 pm

Zdravim... tak mi odepsali ze slovenského T-Mobilu... prej je technicky nemožný aby mi telefon odblokovali přes email... no tak prej jedině výlet na Slovensko... tam to za 4 eura údajně odblokujou.... ach jo... tak hodně zdaru a pevný nervy do unlocku... čuus :(

tej0 | úte úno 23, 2010 8:55 pm

Tak jsem asi přišel v čem je problém, ale další problém nastal po sléze. Měl jsem starou verzi cydie, ultrasn0w atd. Tak jsem přes Cydii v telefonu provedl update a jakmile jsem dal reboot tak se telefon restartoval, rozsvítil se display, objevilo jablíčko, jenže iPhone vzdy tak po 10 s zhasne. A to dělá pořád dokola :( Co by to mohlo být?

Prosím Vás, když mám teď iPhone v DFU modu mám nějakou možnost tam dát fw nižší než 3.1.3? Když to teď s novým iTunes nejde. Pomůže stáhnout starší verzi?

KarlosDicady | úte úno 23, 2010 10:17 pm

Před chvíli jsem tady byl za blbečka že prej přes operátora to nejde odblokovat. :lol:
Prej jo a dokonce na 3Gs 8) jak tady někdo psal ale moc jsem nepochopil jak to udělal chtěloby to trochu víc stručně popsat jak a přes co se domluvit s operátorem aby udělali unlock. :D :D :D
Protože je to docela dost duležitá informace pro ty chudáky jako např. já co maj ten 3.1.3. :( :(
Jinak se mi moc nezdá proč jezdit až nikam kde byl telefon pořízenej stačí snad zajít na nejbližší pobočku oporétora kterýho máte ne ???Třeba jak tady někdo psal že pojede kuli tomu až na slovnesko do t-mobilu já myslim že by mu pomohli snad na každé pobočce t-mobilu i v ČR. NE SNAD ???

SAMOZŘEJMĚ POKUD TO TEN OPERÁTOR TEDY DOVEDE ODBLOKOVT ZATIM JE TADY JENOM JEDEN PŘÍPAD NA 3GS 8) Tak snad už se to nikam hejbe ! :D :D

lachimasano | úte úno 23, 2010 10:59 pm

Je to totiž tak... že slovenskej T-Mobile a českej T-mobile spolu v tomhle tom směru v podstatě nemají nic společného, českej T-Mobile přece nic neblokuje tak proč by to měl nějak řešit... :( A odblokovat to asi půjde, když mi to napsali přímo z T-Mobilu, ale jen na území SR.

Uživatelský avatar ScorpionSX | úte úno 23, 2010 11:04 pm

Čo sa týka unlocku priamo od operátora, tak môj prípad bol taký, že iPhone je z UK, od O2 a keďže pôvodný majitel pravdepodobne platí paušál, alebo už mu skončila viazanosť, tak sa telefón dá odblokovať bez problémov, keďže ho on už aj tak nevlastní a preto je blbosť aby bol nutne blokovaný na O2. Čiže šanca na úspech pri odblokovaní je vysoká.

Samotný postup je velmi jednoduchý, nedá sa tam toho moc navymýšlať, proste mailový dotaz na operátora s tým že mám telefón blokovaný na ich sieť, nie som ich zákazník a z istých geografických dôvodov ani byť nemôžem, tak či je možné telefón odblokovať. Je potrebné im poslať IMEI a typ telefónu, no a potom počkať. Mne povedali že ten proces bude do týždňa hotový, ale po dvoch dňoch som už iPhone v pohode aktivoval a používam ho.
Nič som neplatil, ale je možné že u iných operátorov ako O2 UK je potrebné uhradiť nejaký poplatok, s tým už neviem poradiť, ale predpokladám že sa dá dohodnúť na niečom, predsa len, pre nich to nie je žiadna strata keď ten telefón odblokujú, vy nieste tí čo platia ten paušál a iPhone predali.

Ja osobne som toto skúšal ako jednu z možností a popravde som do toho vkladal najmenšie nádeje, ale nakoniec sa to podarilo a dokonca vo velmi krátkom čase (pekný darček k dnešným meninám :D), takže spokojnosť.
A mimochodom aj tech. podpora O2 UK je na velmi dobrej úrovni, mail mi prišiel dokonca aj včera okolo desiatej večer, kedy som už vôbec odpoveď nečakal.
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

lachimasano | úte úno 23, 2010 11:07 pm

Dovolujeme si Vas informovat, ze mobilny telefon je mozne odblokovat len na uzemi Slovenska v niektorej z nasich firemnych predajni http://www.t-mobile.sk/sk/!pages.get?id=1501.
Pracovnici odblokuju telefon na pockanie za jednorazovy poplatok 3,95 EUR s DPH.

Zial technicky nie je mozne, aby sme Vam odblokovaci kod zaslali.

Verime, ze je nasa odpoved pre Vas zrozumitelna a prijmete ju s pochopenim.

Toť oficiální odpověď z T-Mobilu SK.

Neklesejte na mysli ... do měsíce do odemknem... :lol:

KarlosDicady | úte úno 23, 2010 11:14 pm

No já mám 3Gs od t-mobilu asi z USA (nevim kde to přesně najdu že je z USA ale řekl bych že asi je :D ) no nevadí.Takže ted stačí napsat e-mail do T-mobilu v USA i s mím IMEI aby mi udělali odblokování sítě na mojí geografiskou polohu tedy v ČR ??? No mě by hlavně zájímalo jak to proběhlo to si ten iPhone po 2 dnech zapnul se simkou a všechno šlo v pohodě FW 3.1.3 i s odblokem ???

Hnykda | úte úno 23, 2010 11:19 pm

Asi se nějak přes síť odeslali ten kód... Ale to samozřejmě jen hádám.
Jestli ti to odblokují z US, neodblokují ti to jen na ČR ale na všechno.
Nemáš co ztratit...

lachimasano | úte úno 23, 2010 11:23 pm

Podle toho co mi odepsali z T-Mobilu SK... to vypadá že to odblokujou pomocí kodu.

KarlosDicady | úte úno 23, 2010 11:26 pm

Hmm vypadá to celkem realně hned zejtra jim tam něco pěkného napíšu 8) a doufam že T-mobil bude stejně tak vstřícní jako O2 a ikdyby chtěli poplatek tak prosim za ten odblok to stojí !! :wink: :lol: Ale ted by mě spíš zajímalo jestli někdo nevíte kam bych jim měl přesně ten e-mail napsat nějak na ně fakt z hlavy nevim e-mailovou adresu :D :D

Nebo myslíte že bude stačit jim napsat na pobočku SK ale to asi né když je ten iPhone z USA ???? :?

Uživatelský avatar ScorpionSX | úte úno 23, 2010 11:47 pm

Oni na to u operátorov majú SW od Applu, do ktorého zadajú IMEI a tým pádom môžu ten telefón odblokovať. Defakto priamo Apple to "pošle" cez iTunes do mobilu s tvojim IMEI.
Ty to už len doma pripojíš potom s tvojou SIM k iTunes a ten ti začne automaticky aktivovať iPhone.
Vyberieš si také tie základné nastavenia ako názov telefónu, čo všetko sa má synchronizovať a tak a hotovo. Telefón môžeš používať.

Adresu do T-Mobile USA fakticky neviem z hlavy ani ja, bude u nich na webe, ale pokial sa dobre pamätám, tak v USA predáva iPhone výhradne AT&T, takže skôr by som kontaktoval ich ;)

Naše regionálne pobočky týchto operátorov s tým samozrejme nezmôžu nič, je to škoda, pretože aj na SVK máme O2 a pokial by sa to dalo spraviť aj na predajni, tak to mám za pár minút a nemusím čakať ani tie dva dni.
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

KarlosDicady | úte úno 23, 2010 11:59 pm

Ted by mě jenom zajímalo e-mail si teda na ně zjistim ale mužu jím napsat normálně v ČJ ??? :roll: Oni na to sand maj nějakej překladač ne :D ??? Jinak opravdu moc dík za tip sand to klapne !!! :wink: Ale tadytu AT&T firmu či operátora opravdu neznám a neslyšel jsem o ní :lol: Tak když to neklapne u T-mobilu US tak zkusim tadyty AT&T 8) :wink:

Uživatelský avatar ScorpionSX | stř úno 24, 2010 12:04 am

OMG, samozrejme že musíš písať po anglicky! To im snáď ani neprejde cez nejaký spam filter pokial to napíšeš v ČJ! :roll:

A sorry ale nedá mi sa nezasmiať, fakt nepoznáš AT&T??? Veď to bol prvý a dlhšiu dobu jediný operátor ktorý ponúkal iPhone...už od prvej generácie (2G).

Ale fakt ti hovorím, pozri sa na web T-Mobile USA, nemajú tam iPhone v ponuke, navyše aj na stránke Applu kde máš v Apple Store možnosť si kúpiť iPhone je ponuka len pre AT&T v USA, takže na 100% by som sa obracal tam pokial máš iPhone z USA.
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

KarlosDicady | stř úno 24, 2010 12:10 am

Jsem rád že ti to příde vtipné :D ale pro mě je to aspon nový poznatek tak ja jim teda zkusim nasat e-mail a snad mi pomužou dik za radu :lol:

KarlosDicady | stř úno 24, 2010 12:15 am

Doublepost, smazáno. Prostuduj si pravidla fóra, zde o editaci příspěvků. Beavers.

Uživatelský avatar ScorpionSX | stř úno 24, 2010 12:29 am

Nie, to znamená že je ten telefón schválený na použitie vo všetkých EU krajinách.

No vtipné mi to pripadá, sorry ale toto je ozaj dllllho známa informácia takže by človek aj predpokladal že si sa aspoň díval na ten web Applu no...

A nerob double posty, je tu tlačítko upraviť!
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

KarlosDicady | stř úno 24, 2010 12:47 am

To je pěkný že že to schvalily ale ČR je v EU :wink: A stejně to je bloklí to nevadí to se časem vyřeší a snad to viřeší v nejbliší době i ten e-mail :D

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Archiv