FW 3.1.3 - Jailbreak a odblokování

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

fra.iesus | stř úno 24, 2010 2:40 am

Re: FW 3.1.3 - Jailbreak a odblokování

Vim, ze to muze znit jako hloupa otazka, ale co ma probuh spolecneho schvaleni k pouzivani telefonu v urcitych zemich (cili ze odpovida jejich normam pro provoz dotycnych zarizeni) s jeho (od)blokovanim na operatora, ktery v dane zemi poskytuje sve sluzby? To ti ma evropska unie tim, ze schvali pouzivani daneho elektrozarizeni jeste zajistit, aby vsechny kousky tohoto stroje, ktere se jakymkoliv zpusobem na jejich uzemi dostanou byly odblokovane, a ten pristoj bys nejen SMEL pouzivat, ale i pouzival?
... promin, ale smer tveho mysleni nechapu ...

Uživatelský avatar ScorpionSX | stř úno 24, 2010 7:04 am

fra.iesus: Nič.
    ObrázekObrázekObrázek

Obrázek iPhone 4S 16GB White [iOS 6.1.2]
    Obrázek iPad (2012) WiFi 16GB White [iOS 6.1.2]

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

KarlosDicady | stř úno 24, 2010 9:10 am

To jako ten yellowsn0w je unlock jo ??? Zajímaví jestli jo tak jsem zatim všude viděl jenom jak se to dá stáhnout přes cydii ale mě ten telefon neběží vůbec jak se asi tak dostanu do cydie chtělo by to něco jako ra1n :lol: :D

tej0 | stř úno 24, 2010 9:12 am

dobre zpravy no...scorpione chcu se zeptat jak jsi to udelal s tim unlockem a kontaktovanim o2 uk? ja mam tez telefon z UK od O2 a ted mam 02 v CR..mozna by mi mohli pomoct

Uživatelský avatar ScorpionSX | stř úno 24, 2010 9:30 am

No je to cca tak ako som napísal v predchádzajúcich postoch, na stránke O2 UK vyplň formulár na tejto stránke:
https://www.o2.co.uk/apps/help/help
(označ možnosť že nie si zákazník O2 a na ďalšej stránke zadaj nejaké anglické PSČ a kludne aj tvoje tel. číslo, oni ti napíšu na mail)
Napíš im tam IMEI tvojho telefónu a typ, no a potom ostáva dúfať že ti tiež budú môcť ten telefón odblokovať.

Priznám sa že neviem presne od čoho to závisí, či sa to dá alebo nie, ale skúsiť to môžeš, aspoň bude viac informácií a takisto to niekto potvrdí, že sa to dá týmto spôsobom spraviť.

//EDIT: každopádne je ale jedno, či máš rovnakého operátora aj tu v ČR/SR alebo nie. Ja mám zhodou okolností tiež O2 a nič mi to neni platné.
    ObrázekObrázekObrázek

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

tej0 | stř úno 24, 2010 9:33 am

no jak jsem ted psal do meho vlakna tak jsem prave volal do O2 a bylo mi receno ze odblokovat telefon neni zadny problem, ze s tim mam prijit na prodejnu..tak nevim co si o tom mam myslet...jestli to mam zkusit, hodit tam 3.1.3 a jit s tim na prodejnu...co myslite?

Uživatelský avatar ScorpionSX | stř úno 24, 2010 9:35 am

Odpísal som ti tam ;)
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

spacekjakub | stř úno 24, 2010 10:17 am

Nemate nekdo e-mail na at&t? Ja nasel, ze jedine prez registraci jim de psat... Bohuzel nemam cislo u nich. A ted sem se zarazil. Objednal sem si at&t kartu s tim, ze to nejspis bude blokovany na to, ale ted se dozvidam, ze byva i na jiny site... To me zarazi. Jak poznam, na co je iPhone blokovan? Dekuji

Uživatelský avatar ScorpionSX | stř úno 24, 2010 10:23 am

No pozeral som web AT&T a vyzerá to tak že musíš byť ich zákazníkom. Pokial si si objednal tú kartu tak potom by ti to mohlo ísť, nejako ich kontaktuješ.

Čo sa týka toho blokovania, tak nie, v USA predáva iPhone len AT&T (ak sa mýlim tak ma opravte, ale na 99,9% som si istý), takže pokial máš iPhone z USA, bude blokovaný len na AT&T.
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

jlp | stř úno 24, 2010 10:23 am

Tak tu je reakcia s T-Mobile SK:

odblokovat telefon ide, poplatok 3.95,- EUR, treba prist na predajnu (nie na vsetkych to ale vraj robia, takze si to treba vopred zistit), robia to vraj NA POCKANIE!!!. ALE...telefon udajne musi byt po zaruke, lebo odblokovanim vraj straca zaruku. Este vyzistim, co sa stane, ak sa zaruky budem chciet aj pisamne vzdat. :)

Shark NX | stř úno 24, 2010 10:35 am

Takze ked je iPhone blokovany na T-Mobile SK. A mam este 5mesiacov ku koncu 2 rocnej lehoty (Byvala viazanost) tak mi to aj teraz odblokuju za 4??
Ak ano tak hned klusam k T-Debile.

Hnykda | stř úno 24, 2010 10:37 am

Neměli by, ale skus to (zavolej přímo do prodejny kam chceš, kontakt bude na webu). Pak se s námi poděl, nic za to nedáš můžeš jen získat

Uživatelský avatar ScorpionSX | stř úno 24, 2010 10:38 am

SharkNX: Ja si myslím že s tou zárukou je to blbosť...prečo by mala odblokovaním stratiť platnosť? Veď je to zásah prakticky "od najvyššieho" z Applu, keby sa tu bavíme o blackra1ne tak nepoviem, ale takto? To sa mi nezdá. Imho to za tie 4,-? odblokujú tak či tak...aj keď skutočne nechápem načo ten poplatok...

PS: zdravím bývalého kolegu z PCF ;)
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Shark NX | stř úno 24, 2010 10:42 am

O zaruku mi nejde ... Len sa chcem dozivotne zbavit JB ...
Aj tak jedine na co ho mam je Unlock cez blackra1n, SMS Helper a Battery Control.
A bez tychto "vychytavok" sa kludne zaobidem.

PS. Nazdar :)

Uživatelský avatar ScorpionSX | stř úno 24, 2010 10:51 am

Ja by som to vyskúšal. Nič za to nedáš pokial to nepôjde a aspoň budeme vedieť ako je na tom T-Mobile SK. Ja som tiež myslel že mi to O2 UK neodblokuje, alebo minimálne budú chcieť aby som s tým prišiel na predajňu a bol som milo prekvapkaný že to išlo úplne v pohode.
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Milis.19 | stř úno 24, 2010 11:28 am

Ahoj chtěl bych se zeptat koupil jsem od kámošky iPhone 3GS 32GB ale než mi ho prodávala tak snim byla na pravně nějak se nám seknul při spuštění a šel jen restartovat a dělal to furt do kola tak nám to sprovoznily ale řekli nám že nepude spusti že musíme počkat na nějaký nový fimware a že to máme skusit za měsíc když sem snim přišel pak domů tak sem to chtěl skusit sám tam dát ten fimware ukazovalo to to připojení k itunes+USB jako kdyz ho přinesete nový domů ale když sem ho připoji psalo to nepodporovaná SIM atd. A baseband a bootloader a fimware sou v něm ty nejnovější :-( a jestly se nemýlim tak ten mobil bude určo dovos že ? Kámoška to neví od někoho ho dostala a nevyzná se v tom nemám k němu papiry nic jen nabíječku neoriginální sehnal sem si USB tak se chci zeptat jestly to de nějak odblokovat na ty jiný SIM ale JB neci jen aby to šlo na ty jiný SIM a podle toho co sem tu všechno čet tak asi ne ? že? ale psali ste tu že když se zajde na prodejnu že je možné že mi to odblokujou tady v ČR někde ?? nevím co stím mám dělat protože nejde ani smustit hned to chce připojit k itunes.Ale nejvíc by mi vyhovovalo asi kdyby mi to někde na prodejně odblokovaly pls pordte :-( :-(

Hnykda | stř úno 24, 2010 11:38 am

Brrr. Čárky nebo odstavce ti nic neříkaj? To je strašný.

Pokud nevíš od koho iPhone je, máte smůlu, odborně iBrick, teďka tam bude "kabel k iTunes" dokud se neobjeví (rozuměj nevyjde, jestli vůbec) unlock/jailbreak FW 3.1.3, basebandu 5.12.01 a navíc starého BootLoaderu.

Jediná možnost je tedy, zkusit zjistit na jakého operátora byl iP kupován (původně), a přímo u něj si zjistit jestli je možné ho odblokovat. Ale vzhledem k tomu že může být klidně z USA, tak to bude dost komplikované - pokud umíš anglicky jako česky tak to potěš pánbůh

jlp | stř úno 24, 2010 11:41 am

Shark NX píše:Takze ked je iPhone blokovany na T-Mobile SK. A mam este 5mesiacov ku koncu 2 rocnej lehoty (Byvala viazanost) tak mi to aj teraz odblokuju za 4??
Ak ano tak hned klusam k T-Debile.

Ak ti viazanost uz skoncila, ano odblokuju.

ls8 | stř úno 24, 2010 12:32 pm

KarlosDicady píše:No já mám 3Gs od t-mobilu asi z USA (nevim kde to přesně najdu že je z USA ale řekl bych že asi je :D ) no nevadí.Takže ted stačí napsat e-mail do T-mobilu v USA i s mím IMEI aby mi udělali odblokování sítě na mojí geografiskou polohu tedy v ČR ??? No mě by hlavně zájímalo jak to proběhlo to si ten iPhone po 2 dnech zapnul se simkou a všechno šlo v pohodě FW 3.1.3 i s odblokem ???

V USA prodává iPhony jenom AT&T. Všechny iPhony z USA jsou blokované na AT&T.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

KarlosDicady | stř úno 24, 2010 12:53 pm

tak proč mám na krabici T-mobil to asi znamená že byl koupenej u nich ne ??? :wink: Já pravě nevim kde zjistim kde byl ten iPhone koupenej :? ale z tí krabice to nějak vyčíst musí jít ne ??? :D :D

Hnykda píše:Nové, dobré zprávy:
http://www.iphonehacks.com/2010/02/ipho ... eband.html

No to nějak nechápu :? anglicky moc neumim ale co je na tom tak užásného ??? :roll: :roll:

Sloučeno. Nedělej doubleposty !!! ls8

ls8 | stř úno 24, 2010 1:04 pm

1/ Tak není z USA. Pokud je iPhone od T-Mobile, tak může být z Německa, Slovenska, nebo i z ČR. V USA ale T-Mobile iPhony neprodává. Tam má stále exkluzivitu AT&T.

2/ Našel se již druhý exploit (díra) ve firmwaru basebandu 05.12.01, který lze využít k odblokování SIM-locku.

3/ Nedělej doubleposty !!!!!!!!
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Milis.19 | stř úno 24, 2010 1:09 pm

dá se z nějakého čísla zjistit? Napříkad z EMAI nebo něčeho pod. od kud je můj iPhone, nebo ne ?

KarlosDicady | stř úno 24, 2010 1:11 pm

Omlouvam se za ty dobleposty! :wink: :wink:
Vy už někdo víte jak to udělat ten odblok protože ten návod co jsem našel já tak je dělanej jenom na 3G z cydie a to udělam asi jak když se nemužu vubec dostat do spring. :D :D Ten iphone pravě potřebuje odblok ale to chce zase program do kompu kterej to do toho IP dá !! 8)

Hnykda | stř úno 24, 2010 1:29 pm

NEJDE,NEJDE,NEJDE! POKUD TI TO NEUDĚLÁ OPERÁTOR PO VYPRŠENÍ SMLOUVY, TAK TO ZATIM NEJDE! UUUUUUUUUUÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Proboha, přemejšlej! Odpověd si dostal už před dvěma dny! Mozek!

lachimasano | stř úno 24, 2010 1:36 pm

Tak to je dobrá zpráva... ne? Myslim že to nebude už dlouho trvat... a odblok je tu.. :D

Hnykda | stř úno 24, 2010 1:38 pm

Na druhou stranu, je to jen exploit, otázkou je jak jde využít, třeba Geohot(tvůrce Blackra1nu) to nevidí nadějně:

http://twitter.com/geohot/status/8595092166

Jednou provždy:

viewtopic.php?f=120&t=26423

KarlosDicady | stř úno 24, 2010 1:43 pm

Hnykda píše:NEJDE,NEJDE,NEJDE! POKUD TI TO NEUDĚLÁ OPERÁTOR PO VYPRŠENÍ SMLOUVY, TAK TO ZATIM NEJDE! UUUUUUUUUUÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Proboha, přemejšlej! Odpověd si dostal už před dvěma dny! Mozek!

To je sice pěkný že jsem dostal nějakou jednu odpvěd z milionu ale každej tady píše něco jinýho a dělá v tom pořád a pořád věčí bordel :D Nejdřív ty tady něco napíš to je dobrá zpráva každej neni tak genilní a umí anglicky tak když už si to našel a dávaš to sem tak by si tak moch napsat co to je za odkaz. a s tim operátorem tě vubec nechapu proč asi budu čekat až mi vyprší nějaká smluva ja jedinou smlouvu co mám je zaruční list :lol:

Moc tě nechápu a už vůbec to téma co si založil už jsou lidi co maj jak JB tak UL na 3Gs.Tak v tom nedělej ještě ty zbytečnej bordel !!!! :!: :!:
Máš 2G každej tu tvojí zkušenost tady čet asi 100x a o zbytku víš jenom co si tady přečteš :D :D
Naposledy upravil KarlosDicady dne stř úno 24, 2010 1:48 pm, celkově upraveno 1

Hnykda | stř úno 24, 2010 1:47 pm

VŠECHNO JE V TOM ODKAZU NAPSANÝ! PŘEČTI SI HO CELEJ! Pak zjistíš jak toho UL a JB dosáhli! Zeptej se kohokoliv chceš, řekne ti to samý! Jakej zbytečnej bordel!? Do puntíku sem to tam vypsal a dal na jedno místo, přečti si to co je na konci!

Hele, přesně pro takový rejpaly, kteří nic nedělaj, jenom brečí a přiživujou se, jsem udělal tenhle "antiblbečkovskej" topic (mimo návodu na odblok a JB 2G a JB 3G):

Tam jsem napsal přesně jak to je, v četně možnosti odbloku u operátora! Umíš číst? Čti!

Edit: Pokud ti to nestačí tady jako jasnej důkaz, že sem si to jen přečetl, možná by ti mohlo stačit potvrzení od adminů fora(thx to Julek) a že je to shrnutí na hlavní stránce iphone.cz, fora, které má 14k členů:
http://www.iphone.cz/blog/shrnuti--fw-3 ... lze-jb-572
Co myslíš? Tak tady do mě nejeď že v tom dělam bordel a podobný *** . A když nejsi tak geniální, skus to přečíst aspoň v češtině. Grrr

KarlosDicady | stř úno 24, 2010 2:28 pm

Hnykda píše:VŠECHNO JE V TOM ODKAZU NAPSANÝ! PŘEČTI SI HO CELEJ! Pak zjistíš jak toho UL a JB dosáhli! Zeptej se kohokoliv chceš, řekne ti to samý! Jakej zbytečnej bordel!? Do puntíku sem to tam vypsal a dal na jedno místo, přečti si to co je na konci!

Hele, přesně pro takový rejpaly, kteří nic nedělaj, jenom brečí a přiživujou se, jsem udělal tenhle "antiblbečkovskej" topic (mimo návodu na odblok a JB 2G a JB 3G):

Tam jsem napsal přesně jak to je, v četně možnosti odbloku u operátora! Umíš číst? Čti!

Edit: Pokud ti to nestačí tady jako jasnej důkaz, že sem si to jen přečetl, možná by ti mohlo stačit potvrzení od adminů fora(thx to Julek) a že je to shrnutí na hlavní stránce iphone.cz, fora, které má 14k členů:
http://www.iphone.cz/blog/shrnuti--fw-3 ... lze-jb-572
Co myslíš? Tak tady do mě nejeď že v tom dělam bordel a podobný *** . A když nejsi tak geniální, skus to přečíst aspoň v češtině. Grrr

Hlavně to chce klid :wink: jsem už stoho trochu nanervi sry :wink: už si stim nevim rady dneska jsem napsal e-mail do t-mobilu a jsem zjedavej co mi napíšou pak už fakt nevim co bych měl dělat už jenom čekat na unlock :cry:

Hnykda | stř úno 24, 2010 2:30 pm

Necituj příspěvek když na něj odpovídáš.
Tak kdyby ses tu snažil mnoha lidem pomoci, obětoval tomu dost času a práce, chápal bys mě. Nedělám to pro vděk nebo úctu. To nečekám, ale to aby mi někdo řekl že v tom dělam bordel a nic o tom nevim je na pěst!
Odpověd už jsi dostal předevčírem(viz tvoje příspěvky), v tom topiku to navíc všechno je, stačí to dočíst. Přehledněji to nejde.

KarlosDicady | stř úno 24, 2010 5:19 pm

Prosimvás nevíte někdo jak zjistim zemi kde byl iPhone koupenej JÁ jediný co mám na krabici je logo T-mobil a Approved in all Eu countries a další blaboli z kterejch JÁ nic nevičtu tak jestli nevíte kde to tam je :roll: napsaný Dík
Jinak na zaručáku to nemám pač jsem ho kupoval z +mp :D

kanon007 | stř úno 24, 2010 5:25 pm

zaciatkom mesiaca sa bude dat urobit JB.....viem,ze ho vseztci chcete aj ti co pisu ze nie.........http://forum.pandaapp.com/topics/17/201002/21/2519,1.html?time=1267028614
:mrgreen:

lachimasano | stř úno 24, 2010 5:42 pm

Jestli JB znamená Jailbreak, tak ten se dá udělat už nějakou dobu... :D

Hnykda | stř úno 24, 2010 6:22 pm

A ty si nám nějaký chytrý :mrgreen: .
Na tvém 3G ano, ale na 3GS nikoliv :)

lachimasano | stř úno 24, 2010 6:35 pm

ah tak.. tak to sorry... :wink:

KarlosDicady | stř úno 24, 2010 6:39 pm

kanon007 píše:zaciatkom mesiaca sa bude dat urobit JB.....viem,ze ho vseztci chcete aj ti co pisu ze nie.........http://forum.pandaapp.com/topics/17/201002/21/2519,1.html?time=1267028614
:mrgreen:

Mužeš to nějak přeložit co tam je nějak tak ve skratce napsaný please ??? :wink: já fakt moc neumim AJ :D to je u tohohle telefonu dos velká nevíhoda :(

Hnykda | stř úno 24, 2010 7:44 pm

Tobě dělá problémy i čeština (nevÝhoda, Zkratce, dosT).
Je tam že Geohot, což je cracker, možná přišel na způsob který by mohl odblokovat BB 5.12.01 na FW 3.1.3. Pokud se mu to povede, možná vyjde nová verze unlocku. Zveřejnil to na svém twitteru

EDIT: Oprava! Koncem měsíce je blud
Naposledy upravil Hnykda dne stř úno 24, 2010 7:57 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar ScorpionSX | stř úno 24, 2010 7:55 pm

No nechcem rýpať, ale o tom, že by to mohlo vyjsť do konca mesiaca sa tam nepíše nič ;) :D

Každopádne pokial má geohot a dev-team rozdielne exploity, myslím že by jeden z nich mohol ten svoj exploit vydať a zvyšný/é si nechať na nový FW/OS. Ale to je len moja teória.
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

KarlosDicady | stř úno 24, 2010 7:55 pm

Díky moc no tak si hold budu muset počkat jako každej jinej :lol: Jenom by mě zajímalo to tam asi nenapsal přišel na to samý co dev-team nebo oběvil jinou skulinku ?? 8)

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Archiv