FW 3.1.3 - Jailbreak a odblokování

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Milis.19 | stř úno 24, 2010 7:56 pm

Re: FW 3.1.3 - Jailbreak a odblokování

Tak to by bylo super, že by mi ten iphone byl konečně k něčemu. :D

Hnykda | stř úno 24, 2010 7:58 pm

thx to scorpionX.

Omlouvám se za blud. Ne koncem měsíce. Špatně jsem přeložil větu kde říkají že našel exploit v BB který apple zabudoval začátkem tohoto měsíce.

Milis.19 | stř úno 24, 2010 8:03 pm

Kuva tak nic ješte ju :cry:

KarlosDicady | stř úno 24, 2010 8:26 pm

Takže on napsal jenom že něco našel jak odblokovat iPhone kdy by to mělo bejt hotoví tam napsaný neni ??? :?

Hnykda | stř úno 24, 2010 8:36 pm

Ano, stále se objevují nové exploity a crashe. Od různých crackerů pod různými štíty a jmény. Musíte vydržet

Jiri Nowak | stř úno 24, 2010 9:29 pm

Funkční návod pro downgrade 3GS koupený po 40tém týdnu, právě se mi to po celodenním testováním povedlo :-)
1. download and save to desktop (don't unzip) 3.1.2 firmware from internet. i think i used felixbruns or something
2. right click notepad, run as admin, open computer>c:>windows>system32>drivers>etc>hosts add this entry with NO # in front of it 74.208.105.171 gs.apple.com
3. put iphone in DFU mode not recovery, computer should beep notifying you usb device connected but screen should be black not itnes connect screen. google for exact directions.
4. from itunes with phone connected and in DFU, shift click restore and select 3.1.2 firmware, error meassage at end 1015, thats fine, phone is now in recovery mode with itunes connect screen, shift click restore again with 3.1.2 firmware error 1015 again, everything is ok
5. close itunes with iphone still connected
6. run redsnow, browse to firmware select yes for new model and "run tethered boot only" do not install cydia
7. wait for phone to boot now you have working service through ATT and 3.1.2 firmware. ok to update carrier settings.
8. shut down phone and reboot now your back to itunes connect screen
9. run blackrain and install cydia
10. start downloading sick apps!!!!!

Enjoy!

Hnykda | stř úno 24, 2010 9:33 pm

Cg. Můžete potvrdit funkčnost? Aspoň tak 2-3 lidi

KarlosDicady | stř úno 24, 2010 10:36 pm

Jsem naprostej negramot na AJ :D ale tohle jsem pochopil i já :wink: jenom jsem tam nenašel jestli se povedlo díky blackra1n udělat i unlock po tomto downgradu.Jestli je zněj normalní iPhone 3Gs nebo se vám z něj povedlo udělat jen iPod ??? :roll: Jinak to vypadá dost hustě !!! :shock: Počkám si na zkušenosti ostatních nějak se mi zrovna nechce ještě zbytečně hrabat v sistemovích souborech win :wink: :D

Hnykda | stř úno 24, 2010 10:39 pm

Jen JB. Unlock neni

fra.iesus | stř úno 24, 2010 10:44 pm

Potvrzuji funkcnost pro ty, kteri maji ulozene sve SHSH u saurika - cili opet navod, ktery je na netu od momentu, co vysla 3.1.3.
Jeste jednou rekapitulace:
- nemate-li zalohovane SHSH pomoci cydie (a to nemate, pokud jste nemeli telefon s 3.1.2 odblokovany v dobe, kdy Apple stale tuto verzi podepisoval (nebyla vydana 3.1.3) a nevytvorili tuto zalohu), downgrade nepujde - bohuzel.

Hnykda | stř úno 24, 2010 10:47 pm

Takže nic nového, tento návod je dokonce na úvodní stránce v tom topicu co jsem psal (Jeden z těch dvou návodů na downgrade přes shsh u 3GS)
http://www.iphone.cz/blog/shrnuti--fw-3 ... lze-jb-572

KarlosDicady | stř úno 24, 2010 10:50 pm

Hnykda píše:Jen JB. Unlock neni

Diky vim že už tě nebaví pořád odpovídat že unlock na 3Gs nejde :wink: Ale když je to v AJ a já opravdu nepřečtu každé slovo ale spoustu věcí si domyslim :D :mrgreen: A ještě víc mi ta otazka nedala když už se podle všech te unlock blíží 8) 8) Už jsem si doufal že by to mohlo bejt ono :?
ALE NE NO ZATIM :( NE UNLOCK NA 3GS ZATIM NENI !! :cry: :cry:
Ale bude snad už brzy :wink: :!: :!: :!:

fra.iesus | stř úno 24, 2010 10:55 pm

Jen dodam dalsi shrbuti stavu pro nove 3GSky (MCxxx verze?):
- mate-li 3GS s fw 3.1.2, pak:
1) funguje na nej JB i UL. Nelze vsak jiz vytvorit SHSH pro pozdejsi downgrade na tuto verzi (cili pokud ho nemate z drivejsi doby, moc si s telefonem nehrejte, at neskoncite nechtene na 3.1.3)
2) muzete provest update na 3.1.3 pomoci upraveneho IPSW souboru s jiz nainstalovanou Cydii, bez noveho BB atd. - na vlastni riziku (nedoporucuji, pokud neni nutne - napr. nemoznost se dostat z restore modu jinou cestou)
- mate-li 3GS s fw 3.1.3, pak:
1) meli jste telefon jiz pred upgrade odemcen a mate sve SHSH na serveru u saurika (zazalohovano pomoci Cydie) - muzete provest downgrade na 3.1.2. BB vsak zustane upgradeovany. Cili pujde JB, ne vsak UL.
2) nemate zazalohovane sve SHSH - smulka, cekejte a neplaste s dalsimi a dalsimi radobystoprocentne funkcnimi navody
... je tu teoreticka dalsi moznost si SHSH soubor vytvorit. K tomu byste vsak museli mit jine soubory zazalohovane v prubehu instalace 3.1.2 (coz zcela jiste nemate, pokud nemate ani SHSH na Cydii), nebot neni znam hashovaci algoritmus pouzity v SHSH souboru. Je tu jeste teoreticky dalsi moznost - a sice ze na tento algoritmus prijdete - pak budeme vsichni za vodou a budeme moci flashovat verze dle libosti - good luck ;-)

Hnykda | stř úno 24, 2010 11:15 pm

Dekujeme :) . Ne ze by to byli nejake nove informace ale hezky schrnuto :) .

fra.iesus | stř úno 24, 2010 11:51 pm

Jj, noveho bohuzel nic :-(
ale kdyz ctu dokola stejne otazky, navody a odpovedi a chapu vas, kteri jste na tomto foru jiz odpradavna (ve srovnani s mym druhym dnem - batole) a uz toho musite mit plne kecky s neustalym odpovidanim na zbytecnosti, tak jsem si rekl, ze to tentokrat veznu za vas, at se muzete venovat smysluplnejsim vecem ;-)

jinak k tomu shsh - nevite nekdo o diskusi, kde by se podrobneji resila komunikace mezi itunes a apple servery? Po mem zevrubnem podivani se na ten soubor (coz ma byt odpoved serveru) a procteni poznatku autora shsh generatoru mam jen kuse poznatky z 1/2 procesu - a sice prave one odpovedi serveru. Znat tak presne zneni dotazu (treba si najdu chvili az budu u pocitadla a zkusim sniffer), bylo by mozna reseni jednodussi, nez se zda (pochopil-li jsem totiz odpoved spravne, pak potrebne podpisy posila itunes serveru a ten pak pozadavek schvali (result=success) a prilozi do odpovedi zneni dotazu, na ktery odpovida (request=...) a prave vse podstatne je uz v tom requestu... (opravte mne plz, pokud se mylim - iphon mam v ruce teprve tyden a pul a tohle resim teprve hodinu - mohlo mi toho spoustu uniknout :-D). Diky.

EDIT:
Su vygumovany, resim SHSH, rozjel jsem si uz i overovaci server a nakonec si uvedomim, ze muj MC (novy) model mne stejne na downgrade nepusti :-D tak dobry, aspon jsem se jednu noc zabavil (jinak poznatek mnohym jiste davno znamy: komunikace iTunes probiha ve stejnem formatu, ve kterem si ukladaji cokoliv kamkoliv - XML s podepsanymi daty. mozna by melo cenu se tim dale zabyvat, pokud bych nasel nejaky rozumny duvod krom me zvedavosti ;-) ) ...
Naposledy upravil fra.iesus dne čtv úno 25, 2010 2:05 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar designed | čtv úno 25, 2010 4:40 am

Kazdopadne denne sa da docitat vzdy nieco nove okolo GeoHot-a a "ostatnych" ohladne 313 a 0512 a myslim, ze to vyzera celkom nadejne.. Co by sme bez nich robili ? 8) Apple vyrobilo vozik so 4 kolesami a [MacGyver]GeoHot z toho spravil 7.Bavoraka.. :D
Actual:
iPhone 6s 64GB / 9.1 + JB
History:
iPhone 6 16GB / 9.0.X + JB
iPhone 4s (repete) 16GB / 7.0.4 + JB
iPhone 5s 16GB + JB
iPad 3 32GB / 7.0.4 + JB
iPhone 5c 16GB / 7.0.4 + JB
iPhone 4s 16GB / 7.0.4 + JB
iPhone 3Gs 16GB / 5.0.1 + JB
iPhone 3G 8GB / 3.2 + JB [umrela zakladna]
Host
Host

KarlosDicady | čtv úno 25, 2010 7:01 am

A tady co píše geohot to už neplatí ??? To je už oněco starší jak předchozí odkaz :wink: http://www.ismashphone.com/2010/02/geoh ... e-313.html

Ještě tady píše něco zajímavého http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=7527

Já tak tomu rozumět :mrgreen:

Uživatelský avatar ScorpionSX | čtv úno 25, 2010 7:42 am

To sú všetko staré správy z Geohotovho twitteru...veď si ho vyhladaj na Google na twitteri a pozri sa čo píše ;)
    ObrázekObrázekObrázek

Obrázek iPhone 4S 16GB White [iOS 6.1.2]
    Obrázek iPad (2012) WiFi 16GB White [iOS 6.1.2]

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

fra.iesus | čtv úno 25, 2010 1:39 pm

Jen prelozim, aby to bylo uplne:
1. stara zprava: "Geohot vzdava JB 3.1.3" - nadpis tak trochu prehnany, jak je zname z bulvarniho tisku. Vychazi ze stareho GoeHotova prispevku na twitteru znejiciho "Neexistuje reseni pro 3.1.3 na novejsich zarizenich nebo s 05.12.01 Neexistuje trvaly (untethered) JB a nevim jestli vubec nebo kdy bude." - toto napsal kratce po vydani 3.1.3, neresil bych (neb veci se meni a cas plyne, jak vime ;-))
2. zprava: "Slysel jsem kolem se sirici zpravy, ze JB 3.1.3 je tezky. Ne, neni. Ale jedini lide, kterym to pomuze jsou ti, kteri byli dost hloupi na to, ze upgradeovaly. Sorry." - jinymi slovy nema cenu delat neco pro par lidi, co se da udelat pozdeji pro vsechny (a pokud by se to udelalo pro par dotycnych, uz by to znovu nemuselo jit - apple by s nejvetsi pravdepodobnosti opravilo nalezenou chybu). Plne s nim souhlasim (jsa zaroven majitelem neodemknutelne 3.1.3ky).
Proste neplaste a cekejte, nebo se s tim smirte a uzivejte si i bez toho vyborneho telefonu - volby jsou jednoduche a je na vas, kterou si vyberete ;-)

EDIT: opraveno "1.3.1" na "3.1.3" - stale jeste spim, sry :-D

Milis.19 | čtv úno 25, 2010 2:06 pm

Já potřebuju aspon ten UNLOCK jinak ho ani nespustim :D Tak jak nebude :cry:

fra.iesus | čtv úno 25, 2010 2:22 pm

Aspon? Ten je prave mnohem vetsim oriskem nez JB a uprimne nechapu, proc to napred neresis oficialni cestou - uz se tu o tom nejednou mluvilo, ze to jde a i z casoveho hlediska je to lepsi, ne?
Kdyby to neslo, nereknu - pak by skutecne nezbylo nic jineho, nez cekat, az se nalezne jine reseni.
Nechapej to plz jako pruzeni, ale veci ze opravdu bezne resi cestou od jednodussich zpusobu ke slozitejsim ;-)

KarlosDicady | čtv úno 25, 2010 2:51 pm

ZNOVU :D Prosím o radu :wink:

Prosimvás nevíte někdo jak zjistim zemi kde byl iPhone koupenej JÁ jediný co mám na krabici je logo T-mobil a Approved in all Eu countries a další blaboli z kterejch JÁ nic nevičtu tak jestli nevíte kde to tam je :roll: napsaný Dík
Jinak na zaručáku to nemám pač jsem ho kupoval z +mp :D

Milis.19 | čtv úno 25, 2010 2:59 pm

Žádná jednoduší není nevim odkud je ten mobil abych si ho moch nechat odblokovat a navíc by stejne ani nebyl po lhůtě dvou let kdyz je to GS-ko.Já ho měl JB ale sekl se nějak vůbec snim nešlo nic dělat ani do DFU to nešlo tak se to dal do servisu a oni mi přehrali Fimware na 3.1.3 ale ted je to v ty fazi když si to přineseš domu a musí se připojit k iTunes jako když je novej a napíše nepodporovaná SIM :-D a je to v ha.... :cry:

fra.iesus | čtv úno 25, 2010 4:03 pm

KarlosDicady:
Nevim jak u tebe, ale ja mam zespod na krabici nalepku s ceskym testem - cili to poznam jednoduse ;-) Mas tez nejakou nalepku, nebo se vubec nejedna o original applackou krabici? Pokud mas, v jakem jazyce jsou ty texty zespod? Pokud ne, totez. A neskodi i premyslet.
Napr.: je-li to anglicke, muzes vyloucit US (tam ma vyhradni distribuci AT&T) a UK (tam je zas O2 a Vodafone tusim, T-Mob urcite ne - viz i jejich web: v primem srovnani nabizeji alternativy k iPhonu, jelikoz iPhone nenabizeji). Podivej se na mezinarodni pokryti T-Mob - napr. zde https://selfcare.hotspot.t-mobile.com/l ... cations.do a pak si zjisti, ve ktere z techto zemi se mluvi danym jazykem a z kterych z nich T-Mob prodava iPhony (myslim, ze ti jich vic jak 1 nezbude, ale mohu se i mylit ;-)). Kazdopadne nikdo z nas za tebe tuto praci nejspise delat nebude - snad nejsi absolutne levy (a pokud ano, tak tim spis).

Milis.19:
Ty dva roky neni rekl bych nutna podminka (nebo snad nekdo z tech, co si nechali 3GS odblokavat, je 2 roky meli?) - nutnou podminkou je ukonceni zavazku vuci danemu providerovi a toho se da docilit i jinak (jsi z jine zeme, zavazky nejsou tve (nebyl jsi kupujicim telefonu od operatora), ...). Horsi to samozrejme je, pokud nemuzes zjistit odkud telefon pochazi (na co je blokovan). Zjistis to (nechci rict bez problemu - pripadna jazykova bariera muze byt nemalym problemem) u Apple po sdeleni IMEI a serioveho cisla (alespon dle diskusi nalezenych na webu to Apple sdeluje)
Naposledy upravil fra.iesus dne čtv úno 25, 2010 4:22 pm, celkově upraveno 1

ls8 | čtv úno 25, 2010 4:05 pm

KarlosDicady píše:...jsem ho kupoval z +mp :D

Co je +mp? :shock:
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar ScorpionSX | čtv úno 25, 2010 4:06 pm

mp bude asi MobilPohotovost, aj keď nechápem tomu + predtým :D
    ObrázekObrázekObrázek

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

ls8 | čtv úno 25, 2010 4:11 pm

A to je nějaký prodejce iPhonu u nás? Pokud ano, tak musejí prodávat iPhone neblokovaný. Oficiálně sem nikdo nemůže tahat blokované iPhony ze zahraničí a tady je pak prodávat. Na to je zákon. A pokud to někdo nělá, tak tento zákon porušuje a měl by za to být příslušně potrestán.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Uživatelský avatar ScorpionSX | čtv úno 25, 2010 4:19 pm

No je to taký mobil bazár, majú tam aj nové aj použité telefóny. iPhony ako nové predávať nemôžu, ale majú ich tam ako "zánovné", hoci často sú tam aj priamo od operátora, ešte nevybalené z krabice.

Či predávajú aj iPhony zo zahraničia, to neviem...ale osobne si myslím že zo SVK (z Orange) by ho tam asi zobrali na výkup, ako použitý. Ako je to zo zákonom neviem.
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Milis.19 | čtv úno 25, 2010 4:37 pm

To pravě nevim odkud je ale šloby teda napsat applu a poslat jim EMAI a oni by mi řekly odkud a na koho je blokovanej ?? Já ho koupil od kámošky za 6000 :-D Jen nastal ten malej problém stim zaseknutím naštěstí za to vůbec nic nechtěli v servisu :-D . A ona taky neví odkud je ta ho dostala bez krabice a pod. jen s nabíječkou a ješte neorig.

fra.iesus | čtv úno 25, 2010 4:49 pm

Jj, Apple to pry sdeluje. Koneckoncu je v jejich vlastnim zajmu vyjit svemu zakaznikovi a neprijit o nej.

KarlosDicady | čtv úno 25, 2010 7:39 pm

ls8 píše:A to je nějaký prodejce iPhonu u nás? Pokud ano, tak musejí prodávat iPhone neblokovaný. Oficiálně sem nikdo nemůže tahat blokované iPhony ze zahraničí a tady je pak prodávat. Na to je zákon. A pokud to někdo nělá, tak tento zákon porušuje a měl by za to být příslušně potrestán.

To je sice pravda že tahat sem iPhona z jiných zemí se nesmí :wink: Ale když je to mobilní pohotovost (jak už tady tedy někdo napsal za mě 8) ) Tak mi jenom do zaručáku napíšou vada na přístroji: FW 3.1.2 7D11 :D A tim to pro ně končí :? ten iPhone byl odblokovaný! A já jsem přehrál FW takže už mi tam ani nepomužou bez toho aniž bych musel platit(ani když jsem ho tam nechaval tak mi s tim samozřejmě nemohly pomoc protože na 3Gs 3.1.3 nejde zatím odblokovat :cry: ).Protože se to nestahuje ani k zaruce :evil:
A nebo myslíte že to je trestné i když je to něco jako bazar ??? 8)

DudeLebowski | pát úno 26, 2010 12:07 am

Nemuzu si pomoct, ale nekde od 6 linku todle forum nema smysl....jen se neustale nekomu opakuje tisickrate opakovane.Demence a ignorace vuci tomu si zde neco najit, je dle me uz vetsi nez arogance moderatoru/vcetne toho uzivatele s vysmahlym negrem v avataru/, a beaversovych znalosti pravidel ceskeho pravopisu. :?

DudeLebowski | pát úno 26, 2010 12:14 am

Doublepost smazán. Přečti si pravidla, specielně o editaci příspěvků. Beavers.

Jtoxx | pát úno 26, 2010 2:01 pm

jen to sem hodim kdyby to nekoho zajimalo. downgrade z 3.1.3 na 3.1.2 na ipod touch 3g lze pomoci stazeni starsiho itunes a nasledneho restore nemylim li se?

Hnykda | pát úno 26, 2010 2:39 pm

Mýlíš se. Downgrade ti odmítne. Nahází chybu a navíc basband ti zůstane stejne 5.12.01

stikyworld | pát úno 26, 2010 3:51 pm

Já bojuji z iPhonem 3GS
Mám v něm FW 3.1.2 a starý boot

Kleknul / asi po instalaci nějaké aplikace z Cydie která chtěla restart/ a chce připojit k iTunes tam mi ale pořád nabízi FW 3.1.3 a ten ja nechci. Jako první věc jsem zkoušel Blackre1n ale to je pořád jen running nebo se to pět minut tváři že něco dělá a výsledek je pořád stejný - požadavek na připojení k iTunes. Zkoušel jsem i Shift+Restore ale nic nezabíra. Pořád to ověřuje u Applu a nedovolí mi tam nahrát FW 3.1.2. Zkoušel jsem i Custom FW 3.1.3 ze starým BB a z nainstalovanou Cydii ale ten mi taky neveme. Všechny možné způsoby jako Shift+Restore v DFU modu i v Restroe modu a i úprava souboru hosts ve windows/system32/drivers/etc nepomáha. Nevím si s tím rady a asi budu muset na FW 3.1.3 i když nerad. Zkouším ještě pár CUSTOME FW 3.1.3 a uvidíme. Když by se něco povedlo písnu.

Je vidět že apple si to asi pěkně odšéfoval a nenechá se jen tak o.... Ale klobouk dolu před všemi těmi CRACKERy který i přes to hledají a snaží se najít mezírku a udělat nám všem radost.
 iPhone 5 64GB iOS7 White  iPad mini 64GB White  iPhone 4 16GB Black  iMac 21,5"  Apple Developer
Host
Host

Jtoxx | pát úno 26, 2010 4:05 pm

Hnykda píše:Mýlíš se. Downgrade ti odmítne. Nahází chybu a navíc basband ti zůstane stejne 5.12.01

No pritelkyne dala update, mam iPod touch 3G 8gb, update probehl na 3.1.3, zkousel sem redsnow ale bohuzel neslo. Stahl sem si starsi itunes 9.0.2.25 a pres itunes vyzkousel par firmwaru ipodu. nakonec mi tam vlezl 'iPhone1,2_3.1.2_7D11_Restore' a mam zpet 3.1.2 a nasledny JB pomoci blackrain.

Hnykda | pát úno 26, 2010 4:06 pm

Zkousel si starsi verzi itunes?

stikyworld | pát úno 26, 2010 4:21 pm

Jo zkoušel jsem instalovat iTunes řady 8 ale ten se hned po startu vypína s tím že je nová verze, tak tam mám iTunes 9.0.2.25
 iPhone 5 64GB iOS7 White  iPad mini 64GB White  iPhone 4 16GB Black  iMac 21,5"  Apple Developer
Host
Host

Jtoxx | pát úno 26, 2010 4:29 pm

pres starsi itunes ti to jit musi. musis odinstalovat aktualni verzi. stahnout si fw pro tvoje 3GS 3.1.2 na plochu treba a pak nainstalovat starsi verzi itunes 9.0.2.25 a pote shift a leve tlacitko mysi na restore a vyberes si prave ten fw ktery mas na plose....pokud nemas uz v ip novej fw

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Archiv