FW 3.1.3 - Jailbreak a odblokování

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

jarok | ned bře 07, 2010 12:00 pm

Re: FW 3.1.3 - Jailbreak a odblokování

Kralik:

Tu som spravil mensi navod.Skus a uvidis ci to pojde aj tebe.Podobny navod som uz niekde videl no ja som to robil presne takto a vsetko dopadlo OK.

http://jarok-site.webovastranka.sk/forum/1931/2259_DOWNGRADE_iPhone_3GS_firmware_3.1.3_%3E_3.1.2
Host
Host

Jtoxx | ned bře 07, 2010 12:02 pm

pokud to ze malo ctu bylo na mne tak nectu. Downgrade udelas, udelas dokonce JB ale jediny problem je ze ti nepujde radio a nebudes mit signal. to same ted resi jeden znamy ale tam se jedna o 3G ze mu to vzdy pri downgrade vyhodi chybu 1015 a telefon se musi nastartovat pomoci blackra1n tudiz se nedostane k aktivaci pres itunes kde se po nahrani FW vzdy obevi klavesnice s nouzovym volanim a nasledemu nabehnuti signalu. nemuze vyuzit ani iRecovery protoze telefon je stale v dfu modu po te chybe. Je zajimave ze ma telefon neblokovany a s FW 3.1.3 mnu jde radio v poradku. Ale jsem trosku OT a mozna si dobre nerozumime.

jarok | ned bře 07, 2010 12:05 pm

Precitaj si moj navod a uvidis kde robi chybu pri chybe 1015.
Mne ide vsetko tak ako ma.
Host
Host

Jtoxx | ned bře 07, 2010 12:10 pm

jdem vyzkouset diky.

Uživatelský avatar kralik | ned bře 07, 2010 12:15 pm

itunes mi haze tuto chybu:
Obrázek
vím že nic nevím a nikdy vědět nebudu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jarok | ned bře 07, 2010 12:16 pm

Tuto chybu predtym ukazovalo aj mne.Robil si vsetko presne podla toho navodu?
Inak zabudol som doplnit ze mam najnovsiu verziu iTunes.
Host
Host

Uživatelský avatar kralik | ned bře 07, 2010 1:10 pm

nejde, furt mi to hazi tu chybu v itunes (i na novym i na starym), zkusil sem to provest bez itunes a nejde to ... prehraje se rambot a pak mam jen modrou obrazovku, nechal sem to 15 minut a nic se nestalo tak sem to vypnul zapnul a mam furt 3.1.3 :(
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jarok | ned bře 07, 2010 1:19 pm

Neviem kde moze byt problem.Ja som mal predtym rovnake trapenie ako ty.Stale dokola no tento sposob ktory som opisal bol ten spravny.A to som nad tym stravil predtym niekolko desiatok hodin.Ale vyplatilo sa.

Este ma napada ci si vypol vsetky procesy apple:

AppleMobileDeviceService
mDNSResponder
iPodService
iTunesHelper
Host
Host

Uživatelský avatar kralik | ned bře 07, 2010 1:49 pm

udělal sem vše, stále stejná chyba :(
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

KarlosDicady | ned bře 07, 2010 2:09 pm

jarok píše:Neviem kde moze byt problem.Ja som mal predtym rovnake trapenie ako ty.Stale dokola no tento sposob ktory som opisal bol ten spravny.A to som nad tym stravil predtym niekolko desiatok hodin.Ale vyplatilo sa.

Este ma napada ci si vypol vsetky procesy apple:

AppleMobileDeviceService
mDNSResponder
iPodService
iTunesHelper

Ty procesi stačí jenom jednou vypnout ? Protože mě tam vždycky po minutě naběhne AppleMobileDeviceService znova nebo když po nezdařenim pokusu vypnu itunes a ještě iPodService ten tam taky malo kdy skočí ale s těma zbylejma dvěma problem neni.

PS:strašně děkuju někomu kdo mi smazal moje dva poslední příspěvky celkem hodně mě to zajímalo :!: a nevim co natom bylo tak hrozného že to musel někdo mazat :x

jarok | ned bře 07, 2010 2:19 pm

Aku verziu iTunes,redsn0w,blackra1n pouzivate?
Host
Host

Uživatelský avatar kralik | ned bře 07, 2010 2:43 pm

itunes 9.0.2 i 9.0.3, redsn0w 0.9.2, blackra1n RC3 ...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

BNC-BOY | ned bře 07, 2010 5:32 pm

Mam dotaz. Mam iPhone 2G 16GB s najnovším SW 3.1.3, všetko mi funguje okrem youtube. Ked ho spustím, tak vypisuje chybu "Nedá sa pripojiť na YouTube" Predtým mi to fungovalo, ale po aktualizacii SW na 3.1.3 sa neda spustit. Telefon nie je jailbreaknuty a nemam ani CYDIU. Už ale mám stiahnuty blackrain a chcem spravit JB, len potrebujem vediet, či budem vediet nahrat kompletnu zálohu z iTunes spät do telefonu. Nerad by som prisiel o všetky udaje. Dik za každú odpoved.

Uživatelský avatar designed | ned bře 07, 2010 5:39 pm

to iste, ta ista chyba.. neide to, vobec..
Actual:
iPhone 6s 64GB / 9.1 + JB
History:
iPhone 6 16GB / 9.0.X + JB
iPhone 4s (repete) 16GB / 7.0.4 + JB
iPhone 5s 16GB + JB
iPad 3 32GB / 7.0.4 + JB
iPhone 5c 16GB / 7.0.4 + JB
iPhone 4s 16GB / 7.0.4 + JB
iPhone 3Gs 16GB / 5.0.1 + JB
iPhone 3G 8GB / 3.2 + JB [umrela zakladna]
Host
Host

Hnykda | ned bře 07, 2010 6:28 pm

To BNC-BOY: Pokud máš 2G, je blokovaný(na 99%) a tudíž si jej musel odblokovat, a to bez JB zatím nejde takže musíš mít JB. Jen asi nemáš nainstalovanou Cydii/Icy/Rock...
Zálohu přes iTunes nedoporučuji, znamená to zaprasení systému jako před restore. Pokud máš JB je lepší si kontakty, memos, obrázky... Zálohovat přímo přes SSH

BNC-BOY | ned bře 07, 2010 7:35 pm

OK, dakujem za radu. Ano, davnejsie som mal JB, ale ked som dal SW update cez iTunes tak cydia sa mi vymazala. A ako tam dostatanem teraz tu cydiu? Cez blackrain?

fra.iesus | ned bře 07, 2010 9:48 pm

jarok:
technicka - muzes mi (nam) vysvetlit, co je sledovano opetovnym repostem tisickrat dokola omilaneho downgrade pomoci SHSH na cydii?
Jestli jen to, ze ti trvalo pekne dlouho, nez se ti tento jednoduchy ukon povedl, pak gratuluji... ;-)
(nebo jsem snad ve tvem navodu neco prehledl? je tam 1) nastavit server na cydii, 2) downgrade atd.)

Edit: tohle jsem dostal v pm - zbytecne, mimo forum lidskou blbost resit nehodlam: "hele kdyz ses tak chytrej a urazis jaroka zato ze udelal nejaky navod ... kterej ty uz udajne znas tak mi rekni:

mam iphone 3gs 32gb 3.1.3 _ 42tyden
jb sem na nem nemel a chci ho, tak mi rekni jak nato"

znovu dokolecka dokola jak u magoru: NIJAK! Dokola se tu rika: downgrade 3gs je mozny, pokud mas shsh na cydii a postup je tusim hned v prvnim prispevku tematu. Pokud vnimas jako urazku to, ze mne nenapada zadny rozumny duvod dekovat nekomu za zasirani fora stejnymi navody dokola a navic bez uvedeni, co tento navod pro svou funkci vyzaduje (ono shsh na cydii) a naopak tvrzeni o jeho zazracne funkcnosti... No promin, kraliku (nebo jak ten nick byl), ale asi nejsem normalni, ze se mi to nelibi.

Uživatelský avatar kralik | ned bře 07, 2010 11:23 pm

nejsem jediny kdo tu ceka na JB at uz pomoci downgradu nebo normalne na 3.1.3 ...

to ze to je pomoci shsh tam nepise takze to znamena ze to pujde i bez toho, to znamena ze to je uplne jiny navod nez ty mas na mysli...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jarok | pon bře 08, 2010 12:27 am

fra.iesus:

Ja som nikde v navode nespomenul SHSH na cydii pretoze ho ani nemam.
Ja mam iPhone z 52 tyzdna a taktiez samozrejme s najnovsim iBoot tak mi prosim ta povedz ty ci sa ti podarilo spravit downgrade na takomto pristroji.
A co sa tyka toho ako si zbytocne urazil toho kto ti poslal tu PM.Neviem ale myslim ze ty si tu ten BLBEC ktory iba sedi a caka kym niekto nieco spravi.
Nemozem za to ze tebe to nejde.A myslim ze s tvojim pristupom ti to este aj dlho potrva.
Ja sa snazim to spojazdnit nielen pre seba ale aj pre ostatnych a ak si ty zabil pri tom tolko hodin ako ja tak ti potom gratulujem a ospravedlnujem sa.

Zajtra by som mal mat doma dalsie 3GS takze pre tych ktorych to zaujima dam vediet ako to dopadlo. HAWK :!:
Host
Host

fra.iesus | pon bře 08, 2010 1:44 am

Prave ze jsi nikde ani nezminil, ze potrebujes shsh na cydii a hadej, ci je ta ip adresa, kterou zadavas do dns, abys oblbnul itunes - usetrim ti cas s hledanim: saurikova serveru (ano, cydie) - takze ani sam nevis, co do navodu pises. Nadavat do blbcu umi kazdy, ale ty, chlapce, mas jeste pramalo znalosti na to, abych to bral vazne. Taxe zklidni - peace :-)

edit: kralik:
to, ze do navodu nepise o cydii znanenat muze cokoliv a nejspise znamena to, ze dotycny ani netusi - v zadnem pripade to ale neznamena to, ze to nepotrebujes: cetl jsi vubec, co jsem k tomu navodu psal? Nastavuje se v nem ip adresa serveru cydie, tak jak pak muze logicky smyslejici clovek prijit k zaveru, jako je ten tvuj, to mi povez (zkusim se zamyslet: 1. fakt: ip adresa cydie v navodu, 2. fakt: zadna zminka o cydii v navodu, z toho zaver: "cydii nepotrebujes" - co ale ten prvni fakt, jehoz poprenim popres cely navod? jak muzes neco poprit a zaroven hajit?)... A netusim, proc se hned vztekas. Ja tu nevedu boj, naopak se pokousim o osvetu a usetreni zbytecneho casu na pokusech, ktere nikam nevedou... ;-)
ano, i ja cekam na JB a do te doby, nez se dockam, budu kratit chvile tim, ze budu rikat fakta - jestli s tim mas problem, muze mne to mrzet, ale muze mi to byt i putna a to druhe je pravdepodobnejsi - a to nic ve zlem, ale proc oblbovat lidi tim, ze neco jde, kdyz to nejde? vzdy na konci prijde zbytecne zklamani, ktere nemuselo byt :-(

EDIT2: jarok: jaky mas model? Jestli MBxxx, tak mi dej takovy telefon, shsh a predvedu ti downgrade na pockani - tyden vyroby neni smerodatny, ruzne tovarny vyrabeli ruzne. Smerodatne je az to, co vlastne vyrobily a u MC modelu (zatim) neni downgrade mozny ani s shsh na cydii, coz tys mel (ac o tom nevis. ale vzhledem k tomu, ze to neni prvni vec, kterou nevis, tak mi to prijde dost pravdepodobne na to, aby to byla pravda). Promin, jestli jsem se te dotkl, ale povedlo se ti jen a pouze provest downgrade tak, jak je to nespocetkrat popsane tady i vsude jinde na internetu, ale nepovedlo se ti prijit na to, jak jsi to udelal a ani napsat uplny fakticky navod. Na zaklade techto fakt byses dal zaradit mezi rane amatery bez dostatecnych znalosti problematiky a tudiz s tebou tak i jednam. Pokud to chces zmenit, tak do toho: ptej se, my (ja, budu-li vedet a spousta chytrejsich, nez jsem ja na tomto foru) ti povime - je to jednoduche. Vztekanim se na kritiku (ac ano - byla hodne primocara, ale stejnou bych uvital i pri mych krpach) moudrejsi nebudes.
Naposledy upravil fra.iesus dne pon bře 08, 2010 2:24 am, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar kralik | pon bře 08, 2010 2:17 am

fra.iesus: ja navod pomoci shsh necetl vubec nevim jak ma byt a proto ctu navody ktery pise nekdo kdo to vyzkousel bez a slo to ;) tady o tom nic nepise tak to asi nepouzil... tim padem pro me jiskricka nadeje ze pujde i me, bohuzel nesel :/ mozna delam chybu ja... a jestli se hned vztekam tak to sorry uz sem pretazeny... jdu spat a modlit se za tu partu co dela JB aby do doby nez se probudim vypustili mezi lidi funkcni verzi nejakyho programu :)

jarok: dej vedet jestli si tak rozchodil i dalsi ip
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

fra.iesus | pon bře 08, 2010 2:43 am

nic se nedeje.
ta ip adresa, ktera se zadava do hosts ke jmenu applackeho serveru (tusim, ze gs.apple.com? mozna tusim spatne, to ale kazdopadne neni smerodatne pro pointu "pribehu" ;-) ) patri serveru cydie, na nemz bezi sluzba odpovedi na dotazy itunes na autorizace restore (at uz downgrade, upgrade, nebo stejne verze). pak uz staci jen zvolit v itunes restore ze souboru (shift+restore) a zvolit verzi, k niz je na cydii ulozene shsh. vse se autorizuje a je to (no a pak uz jen doreseni detailu jako restore loop apod.). Tohle ale u (modelove) novych 3GS nefunguje (je to osetrene i v iBootu v pristroji).
Navody jsou jak jsem jiz psal asi v prvnim prispevku tohoto threadu (jsem liny se o tom presvedcit, mozna v nekolika prvnich) a na tomto webu (velke diky patri uzivatelum ls8 a Hnykda - prvni ma na svedomi prehled moznosti na zacatku tohoto threadu, druhy aktualizaci prehledu na webu mimo forum a mozna i na nem - nevim a omlouvam se za nedostatecne informace z me strany v tomto ohledu). Takze stale plati pravidlo, ze se staci podivat a nekdy i precist ;-)

EDIT: no a pak je tu samozrejme fura mirroru navodu vlekoucich se v celem tomto vlakne a kdyz vidim totez podevadesatedevate, tak se zacinam ptat, pro zas a pak to takhle dopada :-)
EDIT2: vzdyt i prispevek hned nad mym, ve kterem jsem se tazal, jaky ma tento navod smysl (a na nejz jsi reagoval) je od Hnykdy a uvadi tam opet odkaz na aktualni stav problemu (opet diky jemu za cas tomuto venovany - a i on to dela pro nas pro vsechny s jedinym rozdilem: vi, co dela :-) )
EDIT3: abych do toho vnesl i nejakou trochu zabavy (omlouvam se timto modum za castecny ot); jarok: kdyz rikam, ze jsi downgradeoval diky cydii, tak tomu tak je, ver mi (1. krok: dns zaznam na cydii, 2. krok: downgrade, nic mezi tim), nerad z huby vypoustim flamy, protoze si ji vazim, nebot ta ma chrlila kod uz tehdy, kdy tva komandovala vojackum (za predpokladu, ze sis v 11ti letech s vojacky hral - ja bych si hral, kdybych mel tu moznost). Jsem na tomto foru absolutni novacek, ale to je tak asi vse. Tez jsem venoval nekolik hodin hratkam s SHSH nez mi doslo, ze resim totalni kraviny (sek, za ktery bych ochotne prijal zdrb od moudrych zde) a prisel jsem za tuto dost dlouhou dobu jen na to, ze nema smysl resit nesymetricke RSA certifikaty a zustalo mi v hlave par ip adres z cydie (ta tva ma byt zalozni - jinak samozrejme funguje bez problemu a neni chyba ji uvest) - kazdopadne nez se posunes na uroven, na niz si veznu tvou kritiku jakkoliv k srdci, chvili to potrva a prvnim kruckem by mohlo byt tohle (obecna soutez: lahev cehokoliv pro kohokoliv - te je onen offtopic): q0hDbWMYzhBbGMZRtgKpHeJ3+0CamJx4nnEsv0BFC8PtWihZEEdXeBJzFNc1S7nII/pCCCWeapJBFc5ZIBBzKY46grEobfFBJPnSgygKyEsVw05jIQzy17nIIZ69 (a tohle neni ani 1% obtiznosti prace, kterou odvadi kluci na prulomech do iPhonu/iPodu a za niz jsme tak vdecni a nezlehcujeme to narozdil od nekoho, kdo nevi co udelal a krici "heureka!")
EDIT4: jarok: neurazej se plz, ja nic z toho, co jsem napsal jako urazku neminim. ba naopak mam rad lidi, kteri jsou zapaleni pro vec a radi se uci a verim, ze ty mezi ne patris a co vim - treba za chvili tady budes delat moda a vymetat me prispevky (videl bych to rad, protoze miluju to, kdyz jsem nekde ten nejhloupejsi ja a ostatni mne uci), ale do zacatku te chci kopat a bedu te kopat, abyses co nejdriv dostal na uroven mou v dane problematice a pak ti bude osud panem :-) ale spatny na mne fakt nebud: vzdyt nejsem spatny ani ja na tebe, jen ti zduraznuji tve chyby, abyses z nich poucil a sel dal a vys :-)

Uživatelský avatar Carabei | pon bře 08, 2010 8:23 am

já bych to tu osobně zamkl, dokud se neobjeví něco nového, co opravdu funguje(na 3GS) a bez shsh. zbytek funkčích návodů je už na první stránce
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Juramac | pon bře 08, 2010 9:55 am

jsem stejneho nazoru,jako carabel. Toto vlakno je uz delsi dobu doslova O NICEM, nic neresi. Az se objevi realny odblok 3.1.3 , o cem subjektivne docela pochybuji, pak bude mit pro mnohe smysl, ale takto je to jen nekonecne "mlaceni prazdne slamy"...... :)

Uživatelský avatar tvosi | pon bře 08, 2010 10:30 am

OK..Lock...az bude neco noveho, tak se to dozvite 8)
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Předchozí

Zpět na Archiv