Zopar novych poznatkov a postrehov:
1. PING & TRACEROUTEUrobil som nejake pingy a trecarouty priamo z iP (T-Mobile SK) na IP mms proxy servera 192.168.1.1 ("http://mms" ci len "mms" ako host name to neberie)
prve apn: internet

ping ziadna odozva...a traceroute niekde "zabludil" na osmom hope

prve apn: mms

ping ani nenasiel server...a traceroute Error (9)

neviem...
no ale zaujimavy vysledok som dosiahol
s prvym apn: wap !!!

ping prebehol...a traceroute dosiel az "do ciela"

vyzera to, ze ta Sysellzova teoria o gprs/wap nie je odveci hm....ale smutna sprava MMS aj tak neprejde

dava to niekomu zmysel?
1. EMBARGO OD APPLEToto su neoverene spravy z for a blogov, takze to nemusite brat vazne. Napr. na macrumors.com popisuju uzivatelia komunikaciu s AT&T a niektori pracovnici supportu hovorili o tom, ako Apple na vyssej urovni poziadal/nariadil AT&T aby zakazali aktivovanie/podporu mms pre vsetkych zakaznikov s iPhone. Zrejme sa to tam rozbehlo vo velkom a Apple reaguje!
Zobar citacii:
"...they (AT&T) told her that Apple had sent an email asking them to stop switching message plans on iPhone accounts. Then they transfered her to iPhone Support, who had no idea what to do."
"I'm on the phone with AT&T right now. The rep is claiming that they have a clear policy now that under no circumstance shall they provision MMS for any customer with iPhone associated with their account."
"also said that apple went around their contract and added mms and that att will NOT support it and that apple will have to make the wap push settings themselves."Napriek tomu sa vzdy nasiel pracovnik zo supportu, ktory to niekomu aktivoval
Teraz mozno trosku conspiracy theory, takze si urobte svoj nazor. Nasiel som citaciu pracovnika AT&T z mailu userovi
"We are aware of the iPhone 3.0 Beta software, but at this time we are not supporting the software and we have no control over the MMS feature, you need to speak with Apple.", co je v preklade presne DOSLOVA to co napisali mne z T-Mobile. Z toho je mozne usudzovat, ze Apple kontaktuje operatorov, aby nereagovli (resp. reagovali takymto sposobom) na pokusy userov o zpristupnenie mms na iPhone.
Co vy na to?