Měl jsem možnost si pohrát s Androidem - s úplně tou první verzí. Celkem se mi líbil, vypadalo to použitelně. Narozdíl od WM jsem věděl, co zhruba dělám, když jsem to držel poprvé v ruce - což se u WM říct nedalo a raději jsem to po chvilce vrátil majiteli, abych tomu ještě něco neudělal.

Určitě teď Nexus One s novou verzí Androidu budou zase o kus dál, nicméně mě to stále neláká.
Samozřejmě HW iPhonu již značně pokulhává (hlavně můj 2G), takže podle mě musí minimálně srovnat konkurenci, a jak Steve naznačoval, snad přijdou s něčím co je posadí zase na chvilku do čela. I kdyby HW nového iPhonu pouze dotahoval konkurenční přístroje, s největší pravděpodobností mě to nedonutí koupit jiný přístroj. A důvody?
1.) Operační systém - podle mě stále na mobilních zařízeních bezkonkurenční (pro mě)
2.) Ekosystém AppStore - množství kvalitních a dostupných aplikací, které můžu mít na pár tapnutí nahrány a nemusím se prakticky o nic starat. Procházet X zdrojů, aplikace složitě instalovat. Navíc aplikace prochází schvalovacím procesem, takže nehrozí (pravděpodobnost je nízká), že si do telefonu nahraju nějakou nevylaďěnou věc, co mi bude zhazovat celý OS.
3.) Integrace s iTunes - iPod je u mě jedna s nejpoužívanější aplikací na iPhonu. Zcela mi vyhovuje její koncept a svázanost s iTunes library. Navíc správa telefonu prostřednictvím iTunes se mi taky líbí nejen co se týče hudby.