iPhone OS 4.0 ? přepracované prostředí a multitasking

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

jolanek | ned led 24, 2010 11:14 pm

Predstavia tablet a novy ip, fw nie, da sz niekde stavit? Tutovka podla mna:D

Posted with TouchBB on my iPhone

Uživatelský avatar Colpeas | pon led 25, 2010 7:15 am

Re: iPhone OS 4.0 ? přepracované prostředí a multitasking

jestli představí novej iPhone, tak si myslím, že s ním přijde i fw 4.0 - 3GS taky neexistovalo s fw 2.x

2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar cholik | úte led 26, 2010 3:37 pm

Já teda doufám že mi Jablíčkáři ze starý školy (2G) nebudem ochuzeni o FW4.x.
Když už nám dopřáli 3.1.2, ikdyž s omezením, tak by mohli udělat i 4.x, páč logicky se budou vyvíjet aplikace na 4.0 a že by 2G uplně odstrouhal?? To si nemyslim resp. v to nedoufám.
Ikdyž je jasný, že někdy ten telefon budou muset zatrhnout, ale na to je ten telefon dost mladej, ikdyž uvnit je to z hlediska HW stařeček. :cry: Bohužel na 3GS ani 3G nejsou peníze, takže 2G je pro mě jasná volba.
iPhone 1.st generation - Old School (dovoz USA) - Nikdy ho neprodám - JB 3.1.2
iPhone 5

iPhone 6
MacBook PRO 13 Mid 2014
Host
Host

Uživatelský avatar toncek | úte led 26, 2010 4:05 pm

cholik:

Já právě krok, že fw 4.0 neuvolní pro 2G vidím, jako velice reálný. O HW náročnosti se dá polemizovat, možná by vnitřnosti toho iPhonu zvládly nové fičury co do firmwaru zařadí i když budou tvrdit, že ne. Ale ten důvod je daleko prozaičtější - business. Potřebují donutit lidi k tomu, aby si koupili nový HW a toho právě takto docílí.

Osobně jsem tento krok očekával už loni, ale mile mě překvapili. Kdyby to udělali i letos, neměl bych jim to za zlé. :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar tvosi | úte led 26, 2010 5:13 pm

ja myslim, ze firmware bude pro kazdy iphone, ale k prechodu te donuti tim, ze nektere ficury nebudou dostupne napr. pro iphone mladsi 3Gs :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

cheer | úte led 26, 2010 5:48 pm

Souhlasím s Tvosim, neb:
1) je to jejich dosavadní praxe.
2) bude pro ně snažší udržovat, rozvíjet a záplatovat jednu verzi FW, ikdyž na starších telefonech okleštěnou, než verze 4 a 3 zároveň.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Colpeas | úte led 26, 2010 10:15 pm

já vůbec obchodní politiku Applu považuju za velice nestandartní, protože to, co si dovolí k zákazníkům oni, by jiné společnosti ani nenapadlo. Takže je dost možný, že podpora 2G skončí s příchodem fw 4.x I když mám 3G, jejich business mě celkem prudí.

iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar rony | úte led 26, 2010 10:20 pm

na druhu stranu 2G je stroj z roku 2007.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar _tomik | úte led 26, 2010 11:40 pm

Colpeas píše:já vůbec obchodní politiku Applu považuju za velice nestandartní, protože to, co si dovolí k zákazníkům oni, by jiné společnosti ani nenapadlo. Takže je dost možný, že podpora 2G skončí s příchodem fw 4.x I když mám 3G, jejich business mě celkem prudí.

..teď ještě otázka zda je to špatně..jiné společnosti by to ani nenapadlo, to jistě ano, ale jiné společnosti také zahlcují trh novým a novým "spotřebním" zbožím...ty JINÉ společnosti si to nemohou dovolit?Apple ano..protože nezahlcuje a každý výrobek je něčím unikátní..nedivil bych se, kdyby 2G byl o nový fw ochuzen, ale nemyslím, že by to ze strany Applu byl špatný krok..je to obchod a ten dělá Apple zatraceně dobře, nehledě na to, že 2G je, jak již uvedl Rony, stroj z 07'...kdo má 2G pak třeba časem poděkuje Jobsovi, že ho "donutil" přesedlat na nový iph..doba jde dopředu.. 8)
Obrázek iPhone 3G; iPhone 4; iPhone 5s;iPhone 6s;iPad 2
Obrázek MacBook Air 13"(2012), iPhone 8+, AW Sport, iPad(2017), aTV 4K
Obrázek R.I.P. SJ
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar toncek | stř led 27, 2010 12:12 am

Colpeas:

Máš možnost přejít jinam. Spousta lidí to však neudělá. Mohou si to dovolit, protože ví, že to možná naštve pár % jejich zákazníků a přejdou jinam. Další skupině se nebude líbit, ale nakonec to skousne a stejně koupí nový HW. Další skupině zákazníků je to naprosto jedno, nový HW kupují vždy, jak je to možné. Další skupina bude po zítřejší keynote nadšeně tleskat a uvěří naprosto všemu, co jim Jobs naservíruje, že o koupi nebudou vůbec váhat. Takto by se dalo pokračovat donekonečna..

Je fakt, že dnes už apple zdaleka není pouze "fanouškovská" značka, ale globální společnost. Nicméně, mají takový business plán a ten jim vychází, proč ho měnit. :)

Už jsem to tady několikrát psal, v prvé řadě jde vždy o peníze. Teprve až potom o to co chtějí lidi.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

jlp | stř led 27, 2010 3:15 am

neviem preco sa tu fnuka nad tym, ze by 2G nemal mat iOS 4.x. Ved pre ktory 4 roky stary telefon od konkurencie mate po 3-4 rokoch nove FW...Nokia??? HTC??? Kdezeeee....Apple dal pre 2G aj FW 3.1.2, co bolo dost nedavno.. :) Bolo by podla mna teda celkom logicke, keby FW 4.x pre 2G uz neposkytli.

cheer | stř led 27, 2010 8:26 am

Hehe, plechacek je jediny pravy iP, nesmite fnukat nad plastovymi napodobeninami ;)

Jen klidek, dat novy FW i starym modelum, ale oklestit je o funkce, je skoro stejne, jako nedat vubec. Ale tak to asi udelaji, aby meli vsechny iPhony podobny look&feel a taky az budou potrebovat opravit nove nalezenou bezpecnostni diru, diky ktere pujde napr. cizi telefon ovladat na dalku, tak pro vsechny modely sahnou do jedne knihovny jednoho OS.
Nema smysl se prece rozcilovat se nad naprosto nepodlozenym dohadem o nepodpore 2G, kdyz to navic odporuje jiz dvoji praxi s OS 2 i 3.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

smoldik | stř led 27, 2010 10:48 am

Colpeas

Myslim ze z vyrobcu telefonu se apple ke svym zakaznikum chova nejlepe. Mel jsem HTC Diamond celej jeden rok a nedockal sem se zadneho oficialniho updatu. Mozna jednoho, dvou ve kterem se opravovaly kosmeticke chyby. Jestlize mas skoro 3 roky stary telefon a mas moznost mit na nem firmware 3+ tak bud rad, s jinym vyrobcem by jsi za tu dobu musel kupovat uz dalsi telefon ci dva :-)
MacBook Pro 13" (2017)
iPhone XS Max 256 GB Gold
https://twitter.com/smoldik
iPhone guru
iPhone guru

ls8 | stř led 27, 2010 11:17 am

Colpeas píše:já vůbec obchodní politiku Applu považuju za velice nestandartní, protože to, co si dovolí k zákazníkům oni, by jiné společnosti ani nenapadlo. Takže je dost možný, že podpora 2G skončí s příchodem fw 4.x I když mám 3G, jejich business mě celkem prudí.

Ukončení podpory pro starší modely HW z důvodu tlaku na zákazníky, aby si koupili nový HW, je úplně běžné. Mám třeba navigaci TomTom One XL z roku 2007, výrobce už pro ní dávno nevydává aktualizace systému, přestože technicky v pohodě zvládá všechny nové funkce, které přinášejí aktualizace pro nové modely (antialiasing, IQ routes, ALG atd.). Takto to dělají všichni, ne jen Apple.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Yang15 | stř led 27, 2010 12:11 pm

jlp píše:neviem preco sa tu fnuka nad tym, ze by 2G nemal mat iOS 4.x. Ved pre ktory 4 roky stary telefon od konkurencie mate po 3-4 rokoch nove FW...Nokia??? HTC??? Kdezeeee....Apple dal pre 2G aj FW 3.1.2, co bolo dost nedavno.. :) Bolo by podla mna teda celkom logicke, keby FW 4.x pre 2G uz neposkytli.

Myslim ze my 2-Géčka nemusime mit strach, pac kdyz to vezmem z porovnavaci stranky:

tvrdi se ze tedy novy FW ma byt pouze na 3G a 3GS.. coz je blbost, protoze v porovnani 2G a 3G zjistime, ze se 3G lisi pouze a pouze v podpore 3G site a GPS.. jinak to sou uplne kopie..
kdyz probrouzdate par forum, tak uvidite, ze se skoro vsude tvrdi totez..!! ;-)
Host
Host

ls8 | stř led 27, 2010 12:17 pm

Tady ale nejde o to, že by to harware iPhonu 2G nezvládl. On by to zvládl, ale Applu samozřejmě jde o to, uživatele 2Gček donutit k tomu, aby si koupili nový model, viz. můj předchozí příspěvek.

Tak trošku už to umrtvování 2G začalo s firmwarem 3.0, protože pokud se úplně nepletu, tak pro 2G už Apple nepovolil MMSky, přestože po harwarové stránce by to v pohodě zvládl.

Uživatelský avatar Yang15 | stř led 27, 2010 12:21 pm

Necituj poslední příspěvek. ls8

No ja zase cetl, ohledne tech MMS, ze ve 3G je neco navic, co umoznuje prijem MMS nez u 2G proto to nejde, ale kdyz si stahnes nakou aplikaci s MMS, tak to prej chodi na 2G v poho ;-) ja ze mms nepouzivam tak mi to je jedno, ale vim ze se to tu uz resilo, a prej uspesne vyresilo
Host
Host

Uživatelský avatar _tomik | stř led 27, 2010 12:26 pm

Yang15

Ještě jsi zapomněl, že 2G je o nějaký ten roček starší než 3G :wink: ..i morální stárnutí musí být zohledněno, ale uvidíme jsou to zbytečný "dohady" už třeba dnes zjistíme jak to bude..
Obrázek R.I.P. SJ
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Yang15 | stř led 27, 2010 12:28 pm

jj... souhlasim
Host
Host

Uživatelský avatar Colpeas | stř led 27, 2010 3:19 pm

@ všichni, kteří reagovali na můj poslední post

já mám iPhone rád, ale mám k němu a Applu pár komentářů:

1. Apple je firma, která ví, jak z lidí vytáhnou peníze. Je jedno, co vyrobí, hlavně, když to bude vypadat hezky (ne jako iBook z roku 2000), ale je jedno co to umí. Důležité je, že je to Apple...
2. Jejich obchodní politika je velice výnosná. Ale rozhodně bych neřekl, že je přívětivá. Kdyby totiž byla, nepotřebovali bychom JB. Rozhodně ale z finančního hlediska je pro Apple výhodná.
3. iPhone není skvělý ani moc praktický, ale je drahý. Praktičností nemyslím to, kolik různých aplikací do něj můžu nasázet, ani přehednost GUI, ale to, že bez spousty dalšího SW a ideálně iMacu nebo MacBooku je složitě použitelný.
4. na druhou stranu se mile zamlouvá systém vyřizování relamací. obvykle netrvají ani těch 30dní a ještě k tomu čato HW celý vymění za úplně nový - můj příklad z praxe: zcela nový iPhone kvůli porouchanému 3,5mm jacku.
5. Ano, je pravda, že nový FW pro 3 roky starý přístroj není úplně obvyklá záležitost, ale většina běžných telefonů nový FW nepotřebuje. do HTC si můžete nyní instalovat nový Wokna, ale pro iPhone jiná alternativa, než iPhoneOS neexistuje. Windows XP je taky skoro 10 let starej systém, ale aktualizace pro něj vycházely až donedávna. Proč tak nefunguje iPhone?
6. když si na něco ještě vzpomenu, udělám EDIT

Děkuji za pozornost

iPhone expert
iPhone expert

ls8 | stř led 27, 2010 3:28 pm

Do jisté míry máš samozřejmě pravdu, Apple umí ze svých zákazníků vytahovat peníze, to je známá věc. Nikdo nás ale přece nenutí kupovat jejich výrobky, nebo ano?

rembaz | stř led 27, 2010 3:35 pm

1. myslim si ze len velmi male mnozstvo ludi kupuje veci len kvoli tomu ze je to Apple bez ohliadnutia nato co to dokaze. Jedine ak tak ze znacka apple je zarukou toho ze to co dotycny pristroj dokaze zabezpecit to ze vsetko funguje tak ako ma.
2. obchodna politika je u kazdej firmy nastavena tak aby prinasala zisk/zvacsovala podiel na trhu ci nieco podobneho. Ako bolo z finan. sprav vidiet, firme sa dari a teda politiku musi mat spravnu. Keby ju APPLE zle nastavilo tak by takych vysledkov nedosahovalo.
3. som nepochopil v com je iPhone nepouzitelny? ma standartne funkcie telefonu+prehladny prehliadac netu a prehravac hudby. vybavis aj emaily etc. navigacia sa okrem nokie dokupuje vsade.
5. V HTC si tiez nemozes menit systemy ako sa ti chce, myslim tym androida s windows. ci sa medzitym nieco zmenilo odkedy som HTC pouzival? Porovnavat operacny system na PC s mobilom je trocha od veci. odkedy microsoft podporuje 3roky stare telefony?

Uživatelský avatar ygy | stř led 27, 2010 3:43 pm

ja osobne si nemyslím že apple veci sú až tak drahé, keď to kupuješ v usa tak ťa víde macbook 1000 dolárov čo je asi cca okolo 22000 čo je cena normálneho, až lacného počítaču. U nás sú tie ceny vyššie ale aj tak si stále nemyslím že to je až také prehnané , na to akú kvalitu dostaneš , ako dlho ti ten počítač vydrží, s takou komfornosťou, servisom, designom , exkluzivitou no jednoducho
Obrázek

Uživatelský avatar _tomik | stř led 27, 2010 3:46 pm

Colpeas

1. ano Apple toto umí, ale to se mu nemůže vyčítat, stejně jako "Důležité je, že je to Apple..." o toto se spousty firem také snaží, aby už jen značka něco znamenala.. 8)
2. obchodní politika je výnosná tzn. že se daří a lidé jsou ochotni za jejich produkty utrácet http://www.zive.cz/bleskovky/apple-hlasi-nejvyssi-zisky-ve-sve-historii-ma-za-sebou-uspesny-rok/sc-4-a-150636/default.aspx a já osobně JB nepotřebuju :wink:
3. iPhone není skvělý to určitě ne, vše má svoje chyby..o tom zda je drahý...to je též jen tvůj subjektvní názor...iphon přinesl novinky, inovace do světa "chytrých telefonů" a za něco se prostě platit musí..o tom, že to Apple dělá dobře též svědčí jak se ostatní výrobcí snaží "napodobovat" jak designem tak například obchodem aplikací, apod. Složitě použitelný bez MB..nevím jak myslíš..mám W7+iTunes+MobileMe a vše v pořádku..
4. dosud bez reklamace
5.do HTC nový OS ano, ale to jen protože to HTC podporuje..do iphonu bych ani jiný než iPhoneOS nechtěl.. :wink: nebo by jsi snad chtěl WM a jeho "odkrytou" adres. strukturu..šťourat se v registrech apod.? Jediné HTC "vylepšilo" WM a to jeho nadstavbou...jinak je WM IMHO na ústupu právě před iPhoneOS, WebOS(Palm), Maemo(Nokia), Android..srovnávat soft. OS WinXP a HW iPhone resp. iPhone OS si myslím moc nejde...přeci jen tu může Apple zdůvodnit, že k novému HW potřebuje nový FW a ten by nemusel na "starém" HW 2G korektně fungovat..u XP se stále podporoval jen a jen soft..
6. když si vzpomeneš a uděláš edit tak se rád zapojím :wink: ne hlavně něchci nějaký zbytečný flame (je to k prdu)...všichni se tu těšíme, máme radi iPhone tak uvidíme s čím Apple přijde..
Obrázek R.I.P. SJ
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Paly | stř led 27, 2010 3:48 pm

U nas su ceny koli tomu vyssie lebo spolocnosti, ktore predavaju Apple produkty musia garantovat 2 roky zaruku kdezto v USA je len 6 mesiacov (v UK 1 rok) zbytok obdobia zaruku zabezpecuje firma, ktora ti Apple predala.

Nie je to az tak vela. Za cenu, ktoru predava Apple svoje pocitace si nekupis to iste od ineho vyrobcu to niekedy ani po rokoch :)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Fuck.your.red.color | stř led 27, 2010 4:30 pm

Doufám, že to dnes konečně bude... Ideálka by byla, kdybych tu 4.0 po prezentaci našel na itunes hned ke stažení.... :D

rafto | stř led 27, 2010 4:33 pm

O kolkej zacina prezentacia ?
Host
Host

Paly | stř led 27, 2010 4:36 pm

iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Fuck.your.red.color | stř led 27, 2010 4:39 pm

rafto píše:O kolkej zacina prezentacia ?

tady je to online:

http://live.ondratoral.com/

Smazal sem ti predchozi prispevek, nedelej doubleposty :!: tvosi

Uživatelský avatar 2L8 | stř led 27, 2010 7:24 pm

Nejako sa tam vobec nemozem dostat, pretazeny server :(

Tu sa da daco este pozerat, takze tablet je potvrdeny :)
http://www.engadget.com/2010/01/27/live ... refresh=15
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7 iOS 13 bez JB, AirPods
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar samson010 | stř led 27, 2010 7:52 pm

je to len do 20:00 ? cakam kedy ohladom iphone a zatial nic, alebo do kolkej ?
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar 2L8 | stř led 27, 2010 8:07 pm

Ano od 19:00 do 20:00, ale ktovie mozno sa to pretiahne, ale zatial ziadne novinky ohladom iPhone :(
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7 iOS 13 bez JB, AirPods
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar samson010 | stř led 27, 2010 8:13 pm

tak potom sto pro ani ohladom iphone nic asi nebude ..
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Kubajs1 | stř led 27, 2010 8:39 pm

No takže nového iphonu nebo aspoň nového firmwaru jsme se nedočkali :-(
Host
Host

sad69 | stř led 27, 2010 8:43 pm

sklamání :'-( doufal jsem alespon v novy FW 4.0 :-(

Uživatelský avatar Jaro | stř led 27, 2010 8:44 pm

hmm možno len tak naskočí update pre iphone ve´D o tom nemusia informmovaŤ či ? :wink:
->Macbook Air 2013
->New Ipad 64Gb 4G White
->Iphone 4S White
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

raider | stř led 27, 2010 8:48 pm

To je trapné Iphone OS 4 nikde.Ten tablet je podle mě naprostý propadák.K čemu to je dobré??Jakýkoli netbook je stokrát použitelnější!

Uživatelský avatar _tomik | stř led 27, 2010 8:51 pm

..tak nám Apple ukázal, že naše veškeré dohady byly zbytečné...? :wink: žádný nový iphone, žádný fw..jen iPad, který mě osobně vůbec nenadchl...
Obrázek R.I.P. SJ
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

mirke | stř led 27, 2010 8:54 pm

No, podla mna je este celkovo prilis skoro na uvedenie noveho FW a Iphonu. Nebudu predsa porusovat rocnu periodu. Este si par mesiacov pockame...

Uživatelský avatar samson010 | stř led 27, 2010 8:55 pm

ale ta cena za Ipad urcite nieje zla, skoda cakal som iphone ci Fw .. , mohol som sa pekne ucit
Senior uživatel
Senior uživatel

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Archiv