jailbreak a firmware 2,1

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar tvosi | stř zář 17, 2008 3:12 pm

Re: Odblokování FW 2.1 - WINDOWS

klavesnice sem menil..jedina ktera sla byla korejska :-D ale ta je mi naprd ;-) zkousim restore bez obnoveni zalohy, tak uvidime

EDIT: Takze provedl jsem restore a jiz to funguje :-) holt iPhone :-D
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Vlk | stř zář 17, 2008 5:31 pm

Mam problem, z funkcniho iPhone 2G, kde mi běhal pwnd firmware 2.0.2, jsem vcera pouzil z torrentu predupraveny firmware 2.1. a vse makalo bez problemu. Akorat mi vadila absence Cydie a instaleru. Tak jsem dneska stahnul upraveny FW od Whiskiho, ktery mel byt JB vcetne Cydie a instaleru. Po restoru mam jenom Emergency call!!!Jak z toho ven???Zkousel jsem skoro vsechno a bez uspechu :roll:
Host
Host

pacholek | stř zář 17, 2008 5:40 pm

OT jak noha: ale nemuzu si odpustit.. PROC proboha verite nejakymu FW z torentu? :( nemate iphona radi ? :/

M1No | stř zář 17, 2008 5:43 pm

MOYETE NIEKTO PRELOYIT TENTO NAVOD ??? DAKUJEM

This is not the easiest guide, but it is for expert users and early adopters that have a 3g and Windows. The guide is courtesy of Geeb. This guide is for contract carrier subscribers only. If you are unlocking your 2g, wait for another method.

Update: I wrote a quick app and added it to Cydia to solve the icons not showing up after Cydia issue.

Update 2: Cydia is fixed. If you installed CacheDel, uninstall it and upgrade Cydia. I am removing step 17 from this guide.

Step 1) Download the 2.1 3g firmware or 2g firmware.

Step 2) Install itunes v8 - you can get all versions of iTunes here.

Step 3) Update the iphone with iTunes and make sure it is activated!

Step 4) Uninstall iTunes v8

Step 5) Uninstall Apple Mobile Device Support (From Add/Remove Programs in Control Panel)

Step 6) Install itunes v7.7.*

Step 7) Download quickpwn with the correct 2.1 bundle inside it here.

Step 8) Run quickpwn?select your iPhone1,2_2.1_5F136_Restore.ipsw or iPhone1,1_2.1_5F136_Restore.ipsw from step 1.

Step 9) You can select cydia and installer and logos if you wish (make sure you select Cydia).

Step 10) When it is finished the phone will reboot?Cydia and Installer will NOT be visible

Step 11) Download TotalCommander and t-pot addon

Step 12) Install TotalCommander and in the left pane navigate to T-PoT.1.1.zip and click on it. It will install t-pot automatically.

Step 13) Download the mobileinstallation patch

Step 14) Use Totalcommander to install patched mobileinstallation to /System/Library/PrivateFrameWorks/MobileInstallation.framework ? clickon the dropdown box [-\-] top left and select network neighborhood then t-pot. Reme,ber to back up your original mobileinstallation first!

Step 15) Still in TotalCommander delete /private/var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist

Step 16) Reboot the phone and all is good!
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar Almi | stř zář 17, 2008 6:02 pm

hovorí ti niečo Google Translate?
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz
Starý pes fóra :)

raslik | stř zář 17, 2008 6:48 pm

ahoj,
tak dneska sem se nasr...l a udelal sem to co sem si myslel od zacatku:) takze, mam iphone 3g 8gb od o2. kdyz sem ho koupil tak sem tam hned dal cestinu z toho slovenskeho navodu pomoci winpwn, tel byl odblokli s cidii a instalerem. pak kdyz vysla nova itunes 8 tak sem hned jako nedockavej magor nahral origo fw 2,1, vse probehlo ok!! ale pak sem se rozhodl ze si nahraju cestinu od whisky96 fw2,1. ale proste to neslo! at sem to delal normal pres restore a nebo pres dfu mod!! porad chyba 6 a nebo nejaka 160x. tak sem presel zase na 2,1 jelikoz to jinak neslo. neslo ani prejit na starsi fw2.01 proste chyba a itunes 8 to nepodporoval!!! kdyz sem se rozhodl naistalovat itunes 7,7 tak to proste neslo psalo to ze sem mel predchozi verzi!!! tak sem se dneska nasr....l a predelal sem cele xp( o znamena format disk insatl vseho noveho a halvne tam nesrat uz itunes 8!!:))) takze po instalu xp sem instalnul itunes 7,7. pak sem posupoval dle navodu na http://www.iph0ne.sk a vse udelal znovu!!!! jak tam pisou presel sem proste na verzi 2,01!( pres ten DFU mod) proste jak tam pisou sem postupoval:) pak prisel rozhodujici bod, jak ja rikam. kdyz vse probehlo v poradku tak jak melo a bylo vse instalnute v iphone a byl konecne na 2,01 a cesky!! tak sem se rozhodl v itunes 7,7 instalnout 2,1 CZ od whiskyho. dal sem normalrestore (ZNAMENA SHIFT A pak restore) vybral sem ten fw2,1 CZ a int¨staklnul. modlil sem se jak dezo:) a nakoonec he vse porbehlo oki!!! az na to ze kdyz to chtelo nacist simku v tel tak me to vyzvalo at instalnu itunes 8. tak sem toi udelal!! po instalu itunes se simka normal nacetla!! a ted mam muj iphone na 2,1 CZ!!!
bylo to sr...ni ale sem rad ze sem to dal dohromady po nekolika dennim zkouseni:) kdyby ste chtel nekdo poradit tak se trebas ozvete(icq343978803)snad neva icq jinac se omlouvam za tak dlouhej popis, ale nikdo tio tu takle nerozepsdal a snad to nekomu pomuze!!!!, jinak toto forum je super sa sem rad ze mam meho iphona!!!
cuz raslik

Vlk | stř zář 17, 2008 6:54 pm

pacholek píše:OT jak noha: ale nemuzu si odpustit.. PROC proboha verite nejakymu FW z torentu? :( nemate iphona radi ? :/

Diky za radu. Zasadne se poustim pouze do osvedcenych a odzkousenych navodu. A to jsem udelal i v tomto pripade. Dokonce odkaz na upraveny FW od Whiskiho jsem nasel na tomto foru. Ale nema smysl brecet nad rozlitym mlikem.Ale muzes mi poradit?
Host
Host

pacholek | stř zář 17, 2008 7:32 pm

divim se ze se ti restore vubec povedl(na whiskyho fw)..podle vseho jsi to delal na nepwnuty telefon..takze ted te downgrade na 2.0.2, pwnout pomoci navodu a nasledne shift+ restore na whiskyho FW

Uživatelský avatar djha53k | stř zář 17, 2008 7:38 pm

marthynovak píše:djha53k:uz ti to teda komplet facha?

jo facha 8)
Tak ze muj postup :idea:

Co jsem mel:
1) iPhone koupeny oficialne u O2
2) oficialne FW 2.1 NEjailBreaknuty
3) soubor iPhone1,2_2.1_5F136_Restore.ipsw, ktery se stahnul pri oficialnim upgradu (najdete v C:\Documents and Settings\"VaseUserName"\Data aplikací\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates\ )
4) naistalovane iTunes 8

Muj postup:
1) stahl sem QuickPWN iPhone 2.1 Jailbreak
2) Spustil sem QuickPWN-GUI.exe, vybral iP3G, Cydii a Instaler, nevybral sem zmenu log
3) dle navodu QuickPWN jsem dostal iP do DFU, cosi to asi 10minut delalo nakonec restart
4) stahl a naistalil DiskAid
5) vybral sem dole v okne: Root Partition
6) z System/Library/PrivateFrameworks sem si zazalohoval a nasledne smazal soubor: MobileInstallation.framework
7) stahl jsem MobileInstallation patch
8) pomoci DiskAid sem soubor nakopiroval do iP3G
9) restart iP3G
10) zazalohoval a smazal sem soubor z /private/var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist
11) restart iP3G

iTunes iP3G normalne vidi, torrentnul sem si z TPB nejaky hry a po odEntrovani ipa souboru je iTunes8 normalka nasype do iP3G :mrgreen:
..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..
SG G6
https://www.investicnigramotnost.cz/
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Vlk | stř zář 17, 2008 7:40 pm

pacholek píše:divim se ze se ti restore vubec povedl(na whiskyho fw)..podle vseho jsi to delal na nepwnuty telefon..takze ted te downgrade na 2.0.2, pwnout pomoci navodu a nasledne shift+ restore na whiskyho FW

Diky, zitra to hned prubnu. Jinak zdravim taky z Pardubic :D
Host
Host

shauriq | stř zář 17, 2008 7:58 pm

potvrdzujem. .funguje
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

rador | stř zář 17, 2008 8:14 pm

No aj tak je asi lepšie počkať na WinPWNG ako to robiť týmto návodom.. :)

A k tomuto dotazu..

M1No píše:MOYETE NIEKTO PRELOYIT TENTO NAVOD ??? DAKUJEM

This is not the easiest guide, but it is for expert users and early adopters ....

Vkladá to základnú otázku, na čo je niekomu takému iPhone?? :roll:

Uživatelský avatar tvosi | stř zář 17, 2008 8:14 pm

tak mam dalsi problem...tentokrat mi po restore nefunguje tichej rezim :-( to je fakt hroznej firmware :?
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

destr | čtv zář 18, 2008 10:02 am

Diky djha53k, Tvůj návod je sice strohý,ale průměrně inteligentní gorila ho zvládne. Takže vše OK a ještě jednou díky za návod. :lol:

cr666sh | čtv zář 18, 2008 12:05 pm

dodo_mt píše:Ahoj ja len pridam linky na rozne servery na fw 2.1. pre iP 1G a 3G.

........

Tieto firmwares su uz pwnte? Respektive, po restore mi jailbreaknu a odblokuju 2G iPhone? Diky
Host
Host

pacholek | čtv zář 18, 2008 12:19 pm

juramac: pokud ti moznost instalovat "par apliakci" jakekoliv ipa soubory zdarma prijde jako nesmysl (vim ze to je nelegalni) tak ver ze tem co to podstupuji to jako nesmysl neprijde ;)

Uživatelský avatar dodo_mt | čtv zář 18, 2008 12:31 pm

cr666sh píše:
dodo_mt píše:Ahoj ja len pridam linky na rozne servery na fw 2.1. pre iP 1G a 3G.
........

Tieto firmwares su uz pwnte? Respektive, po restore mi jailbreaknu a odblokuju 2G iPhone? Diky

Su to iba mirrory na predosly post(na prvej strane dole). Takze ano.

juramac píše:ale ja samozrejme respektuji, ze pro nekoho jsou nektere veci "dulezite", .....

Neviem si predstavit pracovat s nie JB iPhonom :) iP bez JB mi pripada ako N3310 :)

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

ls8 | čtv zář 18, 2008 12:39 pm

juramac píše:...se svym macem a nebreakovanym iPhonem si zivot uzivam...

Me zase fascinuje, ze jsi ochotny venovat tolik casu posilani prispevku ve kterych stale dokola opakujes totez.

P.S. Ja si zivot taky uzivam - ale to jestli mam PC nebo Maca, jailbroken nebo non-jailbrokek iPhone, na to nema vliv :)
It's what you do in the dark that puts you in the light.

cr666sh | čtv zář 18, 2008 1:06 pm

Almi: citát zmazaný. prečítaj si FAQ,ako správne citovať príspevky.

A mozem sa este spytat, ci je to English, alebo pocestene, pripadne, ci sa da ta cestina lahko odstranit a pouzivat to v anglictine?
Host
Host

Uživatelský avatar sasaj | čtv zář 18, 2008 1:11 pm

ptam se podruhy nevite jak tohle vyresit ?
"jinak mam problem takyj eden kdyz pouziju DiskAid nebo totalcommandera tak se nedostanu do slozku Root nebo i system mam tam jen slozky DCIM . DOWNLOADS . ITUNES_CONSTROL a PHOTOS nevite co stim ? pres WinScp se kvuly SSH nenapojim"
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dodo_mt | čtv zář 18, 2008 1:11 pm

cr666sh píše:A mozem sa este spytat, ci je to English, alebo pocestene, pripadne, ci sa da ta cestina lahko odstranit a pouzivat to v anglictine?

Pravdu povediac neviem presne :) nerobil som restore tymto sposobom ale cez Wiskyho .ipa-cka (vid. moj podpis) ale na 95% je to iba s Anglictinou.
U wiskyho je SK-CZ-EN a dalsie jazyky. Samozrejme mozes si vybrat ktory chces pouzivat. Ja napr. tiez pouzivam EN a mam CZ-SK FW.

dodo
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse

cr666sh | čtv zář 18, 2008 1:55 pm

Potreboval by som pomoc... Urobil som restor na ten firm z Dodovich mirrorov, prebehlo to ok, ale, teraz mi tam svieti iba emergency a obrazok, ze mam pripojit iphone k itunes, ale, itunes ho vidi, ale ziadne moznosti mi neponuka... CO mam teraz robit? Mam iphone 2g... diky moc
Host
Host

sleeperko | čtv zář 18, 2008 6:16 pm

mam pwn-nuty iphone a planujem prestup na 2.1....iTunes mam pwn-nute,ale 7.7....ak upgradujem na iTunes 8,musim zase pwn-nut?alebo len shift+restore?

pacholek | čtv zář 18, 2008 6:21 pm

jen shift + restore

martz | čtv zář 18, 2008 7:42 pm

zdravim, mel bych pls taky dotaz, mel sem pwned itunes 7.7 + iphone 3g 2.0.2 jenze pak sem formatoval pc a u iphonu sem delal restore pres DFU . Tedka v pc mam itunes 8 a jestli se nepletu, tak musim znova pwned itunes vidte?kdyz to bylo vsechno smazane:) diky :)

pacholek | čtv zář 18, 2008 7:53 pm

itunes 8.0 pwnout nejdou zatim

Uživatelský avatar dodo_mt | čtv zář 18, 2008 8:32 pm

cr666sh píše:Potreboval by som pomoc... Urobil som restor na ten firm z Dodovich mirrorov, prebehlo to ok, ale, teraz mi tam svieti iba emergency a obrazok, ze mam pripojit iphone k itunes, ale, itunes ho vidi, ale ziadne moznosti mi neponuka... CO mam teraz robit? Mam iphone 2g... diky moc

Pred tym si ho nemal pawnuty preto si si ho zablokoval... ako to opravit najdes po celom fore momentalne v sekcii Pre novacikov je asi 5 topikov skus pohladat. FW s tym nema nic spolocne.

dodo
Apple Magic Mouse

Petrko | pát zář 19, 2008 12:53 am

Zdarec chlapi potřeboval bych prosím složku "PrivateFrameworks" z root/ System/ Library/PrivateFrameworks omylem jsem si ji smazal ve firmware 2.1 a teď mi iphone nenabíhá ale hlási se do DiskAid takže bych ji tam mrsknul. Pokud ji někdo má a umí zkopírovat yabalit a poslat mailem byl bych neskonale vděčný. Můj mail petr.kocurek@volny.cz

Jirka Krokodýl | pát zář 19, 2008 7:26 am

Stačilo si pročíst předcházející stránku a tam je v překladu JB pro 2.1 i patchnutý PrivateFrameworks http://www.sendspace.com/file/pcrxy6

Uživatelský avatar simir77 | pát zář 19, 2008 8:54 am

Ahoj tak jsem se take pustil do Jailbreaku dle postupu (djha53k )a vse probehlo v pohode avsak nemam ikony Cydii a Instaler ale kdyz se podivam pres total commander tak je vidim ze tam programy jsou.Muzete mi prosim poradit jak docilit toho aby se mi ikony objevili.Oc diky za radu,diky vsem co tvori toto uzasne forum. :D
MiniBook Lenovo 1.60 GHz Windows 7
Ipad 16 GB WiFi

Macbook Air
Game center:simir77
Twitter: Simir7777
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dodo_mt | pát zář 19, 2008 9:02 am

Ja tie nepoviem ako a ani kde to najdes len viem ze som tu videl navod ako na to... Len fakt neviem kde skus pohladat urcite to tu je.

dodo
Naposledy upravil dodo_mt dne pát zář 19, 2008 9:04 am, celkově upraveno 1
Apple Magic Mouse

Uživatelský avatar simir77 | pát zář 19, 2008 9:04 am

No to delam ale zatim jsem nenasel ale i tak diky
Ipad 16 GB WiFi

Macbook Air
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pacholek | pát zář 19, 2008 9:11 am

obycejny restart jsi zkusil ? (samozrejme ze ano)
obcas se ikony nejakych programu objevi az po nainstalovani dalsiho programu ..v tvem pripade nejakeho free z appstore

Uživatelský avatar simir77 | pát zář 19, 2008 9:13 am

Restart jsem samozrejmne udelal ale zkusim tedy instalovat nejky program z itunes a uvidim,dikes :D
Ipad 16 GB WiFi

Macbook Air
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dodo_mt | pát zář 19, 2008 9:19 am

Skus toto nasiel som to na nete.

Kód: Vybrat vše
So you have jailbroken your 2.1 and it worked well. You went and restored your backup and all the sudden it won?t boot. Just apple logo! So, grumbling in anger, you start all over and go to restore your backup, and same thing. Now you have to type in all your contacts from scratch, right? Wrong.

There are two common issues you may face when restoring your backup:

1) iPhone won?t reboot - just apple logo and maybe vibration every 10 seconds.
2) iPhone backup works fine. But now you only have a few icons. Cydia is missing. What can you do where did all your icons go?

The answers to these follow.

First, to address issue #2, missing icons (because this one is easier). This occurs because you had installed categories and moved a bunch of files into folders. When you restore, your springboard plist will be restore and that contains a bunch of hidden icons. Here are your options

1) Prevent this situation by unhiding icons and/or deleting your folders before you do yoru final backup before you upgrade

2) After your jailbreak ends, before you restore your backup, install some things that will help you such as: openssh, poof, bossprefs (any of these you did not have installed before would be great). Here is a prioritized list of options:

a) Install Poof if BossPrefs was hidden install BossPrefs if Poof was hidden. Either of these can completely unhide all your apps. If both were used and hidden then move to B.

b) If settings is available, run that. Enable restrictions, disable restrictions. All your apps will be visible. If settings was hidden, move to C.

c) SSH into the iPhone with scp or ssh. If you don?t know how, use this guide. Navigate yourself over to /var/mobile/Library/Preferences and delete com.apple.springboard.plist. Respring your iPhone by typing ?killall SpringBoard? into SSH or, if you don?t know how to do that, just reboot. All your hidden apps will be visible.

The first issue, the iphone that won?t reboot, can be caused by a couple things. One is having 5 icon dock installed and then restoring the backup without it installed. To prevent this, install 5 icon dock prior to restoring the backup. Also install openSSH before restoring your backup. In worst case event, you can ssh in and delete /var/mobile/Library/Preferences/com.apple.springboard.plist. This should let the iPhone boot up.

Note: if you had jailbroken and decided not to jailbreak 2.1 you are screwed. You must jailbreak to fix this.

dodo
Apple Magic Mouse

Uživatelský avatar simir77 | pát zář 19, 2008 9:26 am

No tak instalovani app nepomohlo a ted jsem si prelozil ten navod co si jsem daval a jsem abych pravdu rekl z toho uplne vedle to mam jako udelat co???Prosimte nezlob se ale jsem uplne tumpachovej muzes mi nejak navest co am udelat se v tom vubec nevyznam jsem asi pekna lama :|

edit: Prosim te muzes mi nejak navest jak na to,nevim presne co tam mam vlozit zpet ci vubec tam neco mam vkladat proste jsem zmateny bud tak moc hodny porad mi nejsem tolik zkuseny jako vy tady.diky moc

Almi: príspevky zeditované. davaj si na to pozor a nepostuj dva príspevky za sebou.používaj nabudúce tlačidlo "upravit"
Ipad 16 GB WiFi

Macbook Air
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dodo_mt | pát zář 19, 2008 9:58 am

Ty si urobil jailbreak a hned backup? Pisu tam nieco v tom zmyslel ze pred backupom treba nainstalovat nejaku app a az potom robit backup.

dodo
Apple Magic Mouse

Uživatelský avatar simir77 | pát zář 19, 2008 10:01 am

No ja jsem postupoval presne takhle

1) iPhone koupeny oficialne u O2
2) oficialne FW 2.1 NEjailBreaknuty
3) soubor iPhone1,2_2.1_5F136_Restore.ipsw, ktery se stahnul pri oficialnim upgradu (najdete v C:\Documents and Settings\"VaseUserName"\Data aplikací\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates\ )
4) naistalovane iTunes 8

Muj postup:
1) stahl sem QuickPWN iPhone 2.1 Jailbreak
2) Spustil sem QuickPWN-GUI.exe, vybral iP3G, Cydii a Instaler, nevybral sem zmenu log
3) dle navodu QuickPWN jsem dostal iP do DFU, cosi to asi 10minut delalo nakonec restart
4) stahl a naistalil DiskAid
5) vybral sem dole v okne: Root Partition
6) z System/Library/PrivateFrameworks sem si zazalohoval a nasledne prepsal soubor: MobileInstallation.framework
7) stahl jsem MobileInstallation patch
pomoci DiskAid sem soubor nakopiroval do iP3G
9) restart iP3G
10) zazalohoval a smazal sem soubor z /private/var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist
11) restart iP3G
Ipad 16 GB WiFi

Macbook Air
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dodo_mt | pát zář 19, 2008 10:11 am

Podla toho co pisu tam tak ano :) Ked si prvy krat pustil iP pa JB tak tam cydia bola?

dodo
Apple Magic Mouse

Uživatelský avatar simir77 | pát zář 19, 2008 10:11 am

Prave ze ne
Ipad 16 GB WiFi

Macbook Air