příslušenství není kompatibilní s iPhone

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Br75 | čtv říj 16, 2008 11:22 am

příslušenství není kompatibilní s iPhone

Ahoj,

začala se mi z ničeho nic dít taková podivná věc. Na iPhone (2G/2.1, QuickPWN, jailbreak) mi někdy občas, jindy třeba po půl minutě, vyskakuje hláška "Toto příslušenství není kompatibilní s iphone. Chcete aktivovat mód Airplane pro snížení rušení zvuku? Nebudete moci volet nebo přijímat hovory"

Záhada je, že žádné zařízení k telefonu připojené nemám. A jediné co k němu kdy připojuji jsou orig. sluchátka. A hláška vyskakuje bez připojených sluchátek i s připojenymi.

Nestekal jste se s tim náhodou už někdo?

Váhám jestli pomůže restore, do kterého se mi tedy moc nechce, nebo jestli to treba nějak souvisi s konektorem pro sluchátka, kde treba může být některý kontakt poškozen a telefon má stále pocit, že je k němu něco připojeno? Nebo to může dělat chyba v některé aplikaci a stačilo by ji odinstalovat?

Zajímavé ještě je, že iPod v telefonu hraje se sluchatky, ale telefon nehraje nahlas. Což by možná mohlo ukazovat na poškozený konektor. No nevim, nejsem ani programator ani elektornicky zdatný. Tak kdybyste měl někdo radu... Díky...

Uživatelský avatar masklin | čtv říj 16, 2008 12:11 pm

Re: příslušenství není kompatibilní s iPhone

Jestli bez sluchatek nehraje nahlas tak je to urcite tim konektorem
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Carabei | čtv říj 16, 2008 12:12 pm

pokud nechce hrat z repracku, tak je pravdepodobne urvanej sluchatkovej konektor od zakladni desky, ne uplne ale dostatecne, aby to nezvladlo prepinat mezi reprackem a sluchatkama, uz se mi to jednou stalo na pdacku, tam slo slo softwarove cestu prenastavit takze jsem mel jistotu ze to je konektorem, druha moznost je ze mas v konektoru nejakej bordel. pokud by to bylo to mechanicke poskozeni tak je logicke ze hazi iphone tu hlasku o prislusenstvi, neustale ruchy co by se tak dely v konektoru musi software docela zmast
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

Br75 | čtv říj 16, 2008 12:42 pm

Mno... nepotěšili jste mě, ale díky:) Takže to znamená telefon rozebrat a zkusit se na to podivat. To jsem na sebe zvědav. Možná se tu za chvíli objeví inzerát s náhradními díly na iPhone:)

Nebo to odnést někam do maximacu, jestli by se na to nepodívali.

Koukám do konektoru a žádný znatelný čurbes tam nevidim.

Pokud - tak jak se může stát, že se urve konektor od desky? Neřikám že jsem zrovna pečlivka, ale zas žádný zběsilosti s tim telefonem nedělám.

Br75 | čtv říj 16, 2008 12:59 pm

a ještě jeden poznatek. Telefon normálně zvoní. A to i nahlas i do sluchátek. Resp. když mám sluchátka, tak zároveň do obojího. Jestli to tak bylo i předtim nevim. To jsem nezkoušel. Ale třeba video už má zvuk jen ve sluchátkách. což mi zase tak nějak nesedí k té teorii o konektoru. To by přeci telefon přestal i zvonit ne?

no asi přeci jen zkusim restore. Zatim je to cesta nejmenšího zla. Třeba to omylem zabere.

no a este jeden poznatok, nepis dva posty pod sebou, ale uprav vzdy ten povodny. whisky96

Uživatelský avatar masklin | čtv říj 16, 2008 1:31 pm

prave ze kdyz tam mas sluchatka tak zvoni i z repraku
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.

shade | čtv říj 16, 2008 5:45 pm

niečo podobné som zažil viackrát s prehrávačom(normálnym mp4, nie iphone).
problém bol v tom že ked som mal zasunuté sluchátka a prehrávač bol vo vrecku tak bol miestami tlak na koncovku sluchátok, a teda došlo k tomu že sa rozkýval jack v prehrávači. normálne som mohol s tým "kmitať". vtedy mi hrali aj sluchátka a reprák naraz. je to chyba konektora. sa tam čosi zrejme utrhlo. toto môže byť rovnaký prípad.

Br75 | pát říj 17, 2008 11:03 am

...záhada pokračuje. Včera večer telefon ještě blbnul, odedneška od rána (a hrozně nerad bych to zakřiknul) vše šlape jak má, hraje i nahlas a hláška nevyskočila ani jednou. Nic jsem s tim nedělal, jen ho večer položil na poličku.

Tak nevim. A pak důvěřujte technice :)

Uživatelský avatar iphonik4 | pát říj 31, 2008 3:42 pm

no a úplně přasná hláška se mi objevuje, když si připojím :arrow:tyto repráky a je otestované na 3 iPhonech ale repro funguje s iPhone normálně ale proč se mi to objevuje??
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- MacBook Pro 15" i7 2017 Touch Bar
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB
iPhone expert
iPhone expert

hanysek83 | pon lis 03, 2008 2:25 pm

to píše protože to asi není dělané pro iphone resp. je to kompatibilní ale tohle vyskočí z důvodu, že může docházet k interferencím z gsm modulu v iphonu což má za následek různé šumya zvuky při přehrávání...je to podle mě jen takové upozornění..to samé dělá na ALPINE rádiu do auta co má podporu ipodu. Po připojení to ukáže to samé ale jinak to funguje normálně.

Br75 | úte lis 11, 2008 10:17 am

Br75 píše:...záhada pokračuje. Včera večer telefon ještě blbnul, odedneška od rána (a hrozně nerad bych to zakřiknul) vše šlape jak má, hraje i nahlas a hláška nevyskočila ani jednou. Nic jsem s tim nedělal, jen ho večer položil na poličku.

Tak nevim. A pak důvěřujte technice :)

Vypozoroval jsem zajímavou věc. Možná to je blbost, to nevim, rozhodně to funguje z hrozivou jistotou a pravidelností. Ta hláška mi začne vždy vyskakovat po beachvolejbale. A začlo to v podstatě když se začalo hrát v halách. Ono se tam docela dost od toho písku práší. Telefon jsem si vždy bral sebou a ležel mi tam na lavičce. Takže má amaterská, možná totálně zcestná, myšlenka je, že se ten jemný prach dostane kamsi do útrob telefonu a tam začne dělat neplechu, zkratuje některé kontakty, nebo tak něco. Za den dva to přejde. Je to možné?

Jinak další, již teda trošičku starší zkušenost je, že telefon nemá rád vlhkost. Někdy koncem léta jsem byl na výletě někde v horách. Bylo teplo, po dešti a v lese bylo opravdu dusno a hodně vlhko. Telefon se v pulce výletu začal samovolně vypínat a nahodil jsme ho do normálního stavu až druhý den.

Asi tyhle věci nikomu nepomůžou - to tu píšu spíš tak pro zajímavost.

JC_Gucci | stř lis 12, 2008 3:10 pm

co jsem koukal na iphone test, tak telefonu ani vlhkost ani prach nevadi. Pro ukazku: Dali ho na celou noc do mrazaku... v pohode. S prasklym displejem celej ponorili do piva a pak oplachli tekouci vodou... stale fungoval. Rek ybch ze tvoje problemy jsou necim jinym.

Br75 | stř lis 12, 2008 3:46 pm

Citacia zmazana. Necituj prispevok ked na neho odpovedas. Staci ak napises meno uzovatela. Paly

Tak nevim. Mozna muj kousek nema rad beachvolej, a je radeji na F1 a svym sveráznym způsobem protestuje:)

Rozhodne tem crash testum na netu az tak moc neverim. Ponoreni do piva - mozna kdyz ho pak rozmontujou, vycisti a ususi, tak mozna pak ano. Ostatne to se stalo známému. Stara Nokie mu spadla do kyblu s vodou. Hned nenaskocila, ale po celodenim vysouseni v rozebranem stavu to pak rozchodila. A co udela -16 v mrazaku s displejem... To netusim, minimalne bude dost zpomaleny. Zkouset to nebudu:) Dalsi vec asi je, jak dlouho ho v tom pivu nechali. Jestli ponorit vynorit a oplachnout behem 5 vterin. Mozna. Neco jineho je celodeni vlhkost, pri ktere clovek propoti i veci co nese v batohu:) A v mrazaku je naopak suchy vzduch. Jen ta teplota muze skodit.

Ne, s tim volejbalem to tak proste je. Stalo se mi to uz 3x, od te doby co tam telefon neberu, je vse OK. Takze to proste musi mit souvislost.

JC_Gucci | čtv lis 13, 2008 5:47 pm

Tak si to vygoogli, zas tak kratce v tom pivu nebyl, oplachli ho dukladne a fungoval celou dobu, to znamena i v dobe kdy byl primo v tom pivu nebo pod vodou, zadny rozebirani se nekonalo... a to upozornuju ze mel jeste prasklej displej (od zkousky kdy ho prejeli autem). Ta teplota ho docasne zpomalila a ukazovalo to vybitou baterku, za minutu jak se ohral fungoval zas normalne.

Uživatelský avatar MINICOOPER | stř dub 27, 2011 10:17 pm

musím se též podělit, dnes jsem nainstaloval invosoble shield od Zagg a samozřejmě že se instaluje na mokro - to je mokrá folie. Od té doby mi iPhone4 píše nekompatibilní příslušenství. Uvidím zda nějak vyschne nebo co se bude dít dal každopadně to bude asi vhkostí :-(
Máte s tím nekdo podobnou zkušenost?
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv