WIFI ROUTER ASUS WL-530gV2 - NASTAVENÍ (Vyřešeno)

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Dejv.{cz} | pát říj 24, 2008 11:00 pm

WIFI ROUTER ASUS WL-530gV2 - NASTAVENÍ (Vyřešeno)

Obědnal jsem si a dnes mi přišel WIFI ROUTER ASUS WL-530gV2.

Ale problém je v tom že se mi ho zatim nepodařilo uvést do chodu. Ani tak aby po připojení WIFI ROUTRU šel alespoň internet na PC jako před připojením.

Už jsem to tady přes (SZ) probíral s jednim zkušenym uživatelem.
Poradil mi:"zapoj to, restartuj modem, restartuj PC, a teoreticky pojede na PC uz net...a pak se nastavi to wifi"

Zapojil jsem to takto: z modemu jsem to připojil do WAN konektoru v routru a potom z LAN1 z routru do PC do sítové karty 1. Po té jsem restartoval modem, následně PC ale nic .....

Ptal jsem se zda mám zaškrtnout u sítovky 1 : Umožnit ostatním uživatelů v síti využívat připojení k internetu tohoto počítače? A řikal že to na to nemá vliv, že to zaškrtávat nemám.

Pak jsem se dostal do routru (v prohlížeči jsem zadal IP adresu routru 192.168.1.1) vyskočilo quick start, tak jsem nastavil časové pásmo a pak tam bylo nastavené IP automaticky a DNS automaticky. Tak jsem to nechal na YES oboje. Pak jsem nastavil jméno SSID na wifidejv a potvrdil tod vše (nic víc jsem neměnil ani nenastavoval,vše ostatní zůstalo na default)

Napsal mi:
ted by to melo jet, pokud ne, tak ti poskytovatel internetu blokuje MAC adresu, to znamená že mu budeš muset zavolat, říct že máš novej komp nebo že si si koupil wifi router, a že ti na něm nejede net.Oni ti to na dalku nejak restartujou a melo by to jet...to sem musel doma delat taky[color=#FF00FF]no, některej poskytovatel to tak dělá, některej ne.....třeba u mýho stávajícího stačí jen restartovat ten modem[/color]

Udělal jsem pá screenů sítového nastavení a poslal jsem mu je a říkal že jinak to mám v PC nastavený dobře.
Pokud by někdo měl čas a mohl jsem mu poslat těch pár screenů třeba přes soukromou zprávu (cca 1 MB) jestli by na to koknoul jestli je to opravdu vše OK.

Jen jsem chtěl znát váš názor zda si taky myslíte (jak poradil jeden zkušený uživatel z fora) zda je problem v tom že : modem neprideli IP adresu tomu routeru a že mám zavolat poskytovateli internetu (kabelová televize) a říct mu že jsem si koupil wifi router ............

Děkuji vše :roll:
Naposledy upravil Dejv.{cz} dne pon říj 27, 2008 4:40 pm, celkově upraveno 1

harken | pát říj 24, 2008 11:20 pm

Re: WIFI ROUTER ASUS WL-530gV2 - NASTAVENÍ

Skusal si zapojit kabel od modemu priamo do portov switcha (myslim to tak ze nie do toho WAN)?

Funguje ti spojenie medzi pocitacmi (napr. vidis zdielanie dokumenty notebooku na pc(ak ste pripojeni v rovnakej sieti))?

Aky typ pripojenia mas?

Dejv.{cz} | pát říj 24, 2008 11:33 pm

Připojení mám přes modem (kabelové televize)

Jinak než jak jsem psal jsem to zapojit nezkoušel (v modemu mám pouze 1 sítový konektor) a v routru 1x WAN a 4x LAN

Jinak bohužel notebook doma nemám. Koupil jsem si to hlavně jvůli iPhonu 3G a potom třeba PSP či ostatní mobily.

Pošlu ti v PM screeny mýho nastavení.

harken | sob říj 25, 2008 9:24 am

Ak mas Win XP tak skus dat pravy klik na pripojenie (v Sietovych pripojeniach) a diagnostikovat.
Skus zapojit kabel od modemu do jedneho z LAN portov.
Mozno by pomohla aktualizacia ovladacov sietovky.

Ked mas modem zapojeny priamo do pc, a net ti ide, tak skus nastavit tie iste parametre do routera.
Inak je dost mozne ze nic z vyssie uvedeneho nebude fungovat...

Dejv.{cz} | sob říj 25, 2008 5:13 pm

JJ modm mám zatim připojený přímo do sítově karty a internet jde (ale jak přesně nastavit do routru nevim).

Jeden člověk mi taky psal:
Tak jestli to máš přes kabelovku tak to chce v tom routru nastavit tzv. klonování MAC adresy tj. tomu routru musíš dát MAC adresu svýho kompu protože u kabelovky to bejvá tak, že máš u nich registrovanou MAC adresu sítovky svýho kompu (koukni se do smlouvy) MAC adresa je např. (00-4F-6A-00-83-8D) a tak podobně --- pak nemusíš nikam volat .

Sice nevim přesně kde a jak to nastavim ale zkusim určitě zapátrat protože to se zdá taky jako celkem dobrá rada.

Druhý člověk mi taky psal:
musis nechat modem od kabelovky aspon 10 minut vypnuty aby resetoval predchozi mac adresu a nacetl novou mac adresu od asus routeru pote co ho zapnes. pokud tak neucinis bude porad hledat tu starou mac adresu

asus zapni drive nez tem modem od kabelovky - proste vypni modem od kabelovky
zapni asus cekej 10 minut zapni modem od kabelovky
pak se jukni pres www na rozhrani asusu co ti pisou logy

dalsi vec je jak mas nastavenej ten asus je treba aby jsi na wan rozhrani mel nastaveno ze ip bude pridelena automaticky od dodavatele. vse najdes pres www rozhrani primo v asusu a take tam muzes najit v logach co presne se deje na portu wan a dle toho problem vyresit.

na lan rozhrani musis zapnout dhcp aby jsi dostal automaticky pridelenou adresu do pc.

Ale nevim jestli to takto u kabelovky půjde ale určitě to taky vyzkoušim protože to se zdá taky jako celkem dobrá rada.

:!: :!: Nepoužívej jiné barvy pro text než černé a dodržuj, prosím, přednastavenou velikost fontu, protože to není v souladu se stanovami fóra. Doporučuji, abys své příspěvky přizpůsobil, já se tím nehodlám, pro nedostatek času, zabývat. Mohu ti je jedině smazat. Beavers. :!: :!:

EDIT:Děkuji za rady, nakonec se mi to povedlo rozchodit naklonovanim te mac adresy v nastaveni routru. Ted jeste udelat dalsi dulezita nastaveni a snad to bude vše ok. :wink:

Obrázek
Naposledy upravil Dejv.{cz} dne pon říj 27, 2008 4:39 pm, celkově upraveno 1

harken | sob říj 25, 2008 5:24 pm

Ta druha rada vyzera celkom slubne

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv