SteveJSF | úte lis 04, 2008 8:37 pm
- Ano, mohl jsem editovat prispevek, ale psal jsem to z iPhonu a prohlizec mi padal, tak jsem rad, ze jsem se dostal aspon k odeslani samostatneho prispevku. Omlouvam se, pokud to nekomu otravilo den.
- Pokud mi nejde stahnout nejnovejsi mail a misto toho se stahuji starsi, tak asi nekde problem bude. A pokud mi iPhone nedava vedet o novych mailech vubec, pak nevim, jestli to svadet na POP3. Nerikam ze ne. Vzhledem k tomu, ze freemaily od Seznamu jsou u nas nejpouzivanejsi, nejsem nejspis rarita tim, ze nemam IMAP.
- Hromadne mazani v iPhonu normalne funguje. Ale to mazani mailu (precteneho i neprecteneho) tazenim prstem doboku jsem nejak zapomnel - dobry tip!!!
- Mazani na serveru neresim, jsem rad ze to tam zustava, ale ve Windows to tusim byla otazka volby v mailovem klientovi - stazenou postu ponechat / smazat na serveru. Ale nevim jestli to chodilo na POP3 nebo jen na IMAP.
- Vytvoreni vlastnich slozek by melo jit i jinak, je blbost aby to slo jen diky IMAPu. Navic uz jsem psal, ze IMAP nemam k dispozici a urcite nebudu sam. Zkousel to nekdo synchronizaci s Mailem na MacOS? Na Apple webu je ukazane jak se klient pouziva, jak se ctou ci posilaji maily, jak se presouvaji jinam, ale ne jak si vytvorit slozku, abych to do ni presunul. Proc to nejde primo v iPhonu? Stejne tak ty skupiny v adresari...
- O gmailu jsem uz uvazoval, tak snad nekdy.
=============================
Trosku jsem na tom zapracoval a dosáhl jsem tohoto:
- Klikanim pod mailama v iPhonu jsem nechával nacitat dalsi a dalsi maily (mam jich v Inboxu na serveru neco pres 300) s tim, ze v nem pak vetsinu smazu a je vystarano - bude moct tahat konecne jen ty nejnovejsi. Bohuzel pritom doslo k vytuhnuti iPhonu tak, ze s nim neslo nic delat, ani reset ci restart nebo co. Po par minutach jsem byl smireny s tim, ze pujde na vymenu. Nastesti za chvili na to doslo k restartu a jede zase v pohode, bez ztraty dat, jen ty maily jsem musel tahat znovu - pres wifi no problem.
- Takze jsem postahoval a posmazaval skoro vsechno a ted mi chodi nove maily v pohode. Co jsem stahl do iPhonu a smazal v nem, to na serveru ve schrance stale je, ale iPhone uz to znovu nestahuje - jako by to nebylo. Nevim jak to, ale vyhovuje mi to takhle. No a v iPhonu zrejme nesmim mit plný "limit zobrazenych mailu", protoze pak mi zadny novy mail neprizna a tupe a zbabele dela ze o nich nevi. Bohuzel ten limit nejde dat nekonecny, maximum je tam 200. Coz je samozrejme dost, iPhone neni skladiste starych mailu, ale pokud mam nejake nove maily, tak bych o nich zatracene rad vedel a ne ze budu mit v tichosti plny limit a nic se nedeje, zadne upozorneni ani na mail ani na ten limit!!! I tak bych si v nem rad udelal poradek vytvorenim tech dalsich slozek. Jen jeste nevim jak na to.
Naposledy upravil
SteveJSF dne stř lis 05, 2008 5:18 pm, celkově upraveno 3
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...