Prosím pomoc s GPS

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

sony123 | sob lis 01, 2008 4:55 pm

Prosím pomoc s GPS

Mám iphone 3G bez jailbraiku.
Nejde mi lokalizácia polohy bez internetu.Keď sa pripojím cez wifi doma tak ma to nájde,ale nie presne,ukáže mi celú dedinu a keď sa nemám zapnutý internet,tak mapy mi načíta,lebo si ich pamätá,ale nenájde ma.
Je to normálne?
Diky.
Naposledy upravil sony123 dne ned lis 02, 2008 7:04 pm, celkově upraveno 2
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Gekko gecko | sob lis 01, 2008 5:11 pm

Re: Problém s GPS

Musíš počkat než se GPSka "rozkouká"...nejdřív si zjistí přes net přibližnou podobu podle BTSek a pak zaměří přesně.(Poznáš to tak že ten kruh zmizí a následuje zoom)Je to závislé na kvalitě signálu a viditelnosti na družice,na volném prostranství je to otázka okamžiku,mezi domy či v budově to trvá déle a někdy se to nechytí vůbec.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

sony123 | sob lis 01, 2008 5:27 pm

Ale ja som to skúšal na parkovisku pred obchodným domom,predtým som bol v aute a ani v aute to nešlo a na tom parkovisku som stál asi dve minuty.Pripojenie na internet som nemal žiadne pripojenie,akurát doma som mal cez vyfi a tie mapy si telefón zapamätal,tak sa doli normálne pozerať,ale nenašlo ma gps,keď som dal vyhladať,skúšal som viackát ak vonku aj v aute aj pred domom,ide to akurát keď mám pripojenie na internet a to ma nájde len v takom veľkom okruhu.
EDIT:
Teras som to išiel znova vyskúšať.Pripojil som sa zev wifi a bol som chvýlu vonku a potom som to vyskúšal a našlo ma to presne,tak som behal po dvore a hýbala sa tá bodka skoro úplne presne plus-mínus 1 meter,ale takmer úplna presnosť,potom som vypol internet a mapy si otváral telefón s pamäti a išlo to tiež tak isto presne,ale neviem prečo mi to dnes nešlo v meste,ani ma to nenašlo vôbec.
Ešte pôjdem dnes vyskúšať po dedine pobehať či to pôjde.
Ešte sa chcem opýtať,ako dlho si udrží v pamäti iPhone tie mapy,ke´d som neni pripojený na internet,lebo prezerať sa dajú normálne bez pripojenia,že by sa to dalo takto používať ako navigácia bez nutnosti sťahovania dát z internetu.
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Gekko gecko | sob lis 01, 2008 6:09 pm

No stažené mapy/podklady si myslím drží buď do dalšího určení polohy přes GPS nebo vyhledání na mapách.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

sony123 | sob lis 01, 2008 6:48 pm

Takže skúšalsom,ale už ma to tak nenašlo,tase s veľkým okruhom.Je asi treba stále sťahovať mapy,alebo ich mať uložené v telefóne,lenže na to treba jailbraik.
Senior uživatel
Senior uživatel

sony123 | ned lis 02, 2008 6:55 pm

Takže,dnes som zase skúšal a zase ma to nenašlo aj s internetom aj bez internetu a nechce ma to nájsť.Najskôr je taký veľký okruh asi asko kraj a ten tak bliká alebo čo a za pár sekúnd sa zmenší na okruh do ktorého sa zmestí aj 5 dedín a stojí to tak.Vonku som bol aj 15 minút a skúšal som to dookola a nič.Vonku bolo polooblačno,včera ma to náhodou nbašlo asi druhý krát za mesiac,včera ma to našlo hneď,bolo jaslo až polooblačno,ja neviem čo stým,preto aj čakám s JB,či to neni na reklamáciu.
Senior uživatel
Senior uživatel

drak1 | pon lis 03, 2008 12:07 pm

Re: Prosím pomoc s GPS

ja mam rovnaky problem a viem ze to nejde mnohym ludom, mne to nejde uz vyse mesiaca, predtym ma to naslo s presnostou 5-10 metrov za par sekund teraz to ukazuje okruh s priemerom mozno 10 km,a neviem co sa tam mohlo zmenit skusal som aj restor, s Jb aj bez no proste to nejde :(

sony123 | pon lis 03, 2008 5:55 pm

Dáš ho na reklamáciu?
Chcem si spraviť JB a neviem či to nemám dať reklamovať.
Senior uživatel
Senior uživatel

sony123 | pon lis 03, 2008 6:29 pm

Teras som skúsil a hňeď na prvý krát ma to našlo.
Ja neviem čo je to.
Vymazal som nejaké aplikácie a možno to bolo aj nejakou aplikáciou.
Senior uživatel
Senior uživatel

sony123 | čtv lis 20, 2008 4:32 pm

Už mám offline mapy a lokalizuje ma to väčšinou len vtedy,keď sa pripojím na net a potom to ide aj bez netu,ale hneď ako vypnem wifi musím zapnúť mapy,elbo to zase nejde,no ukáže mi veľký okruh.
Dnes som to skúsil bez netu,hneď som zapol maps a dal som sa lokalizovať,lebo sa to samo nezaplo,neviem prečo lebo sa to zapína,a potom mi to napísalo,že ma to nenašlo.NEukázo ani veľký okruh,nič,potom som zachvýlu vyskúšal znova a nič,bol som vonku asi 10-20 minúť,reštartoval som iPhone a zase nič.
Ja už neviem čo s tým gps,niekedy ma to nájde hneď,keď mám zapnutý net,niekedy mi to ukáže veľký okruh a niekedy mi neukáže nič.
Nemôže to spôsobovať nejaká aplikácia alebo čo,že mi to nejde?
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar rony | pát lis 21, 2008 10:28 am

to rozkukanie GPS chipu moze trvat aj niekolko minut. To poznaju vsetci, co maju GPS pristroje. Priama viditelnost na oblohu je nevyhnutnost.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv