jak zkopirovat sdilene kontakty exchange

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

yellowtommy | pon lis 10, 2008 4:19 pm

jak zkopirovat sdilene kontakty exchange

zdar nazdar. mel bych obligatni dotazek, jehoz reseni jsem tu na foru nenasel.
Mel jsem kontakty a kalendar, standartne 'lokalne' na iphone (fw 2.1, ofiko). Pote jsem si pridal firemni ucet pro exchange, a nechal syncovat kontakty, emaily a kalendar. telefon 'vyzvracel' vse na exchange, a vse frcelo jak melo ok, kontakty, kalendar a spol byli dostupne z iphone, z outlooku i pres exchange web-access. parada.

Jenze ted opoustim firmu a potrebuji toto jaksi zrusit. pokud na iphone deaktivuji syncovani s danym exchange uctem, iphone mi veskere kontakty a obsah kalendare z telefonu smazne, resp. proste zmizi.

dotaz zni, jak mam zrusit syncovani s exchange, aniz bych prisel o tyto polozky v adresari a kalendari? emaily neresim.

v itunes jsem nenasel zadnou indicii ktera by naznacovala tuto moznost... volba syncu je zatmavena s tim ze sync je z exchange a hotovo...

diky vsem za rady,
martin

hmm | čtv lis 20, 2008 11:19 am

Re: jak zkopirovat sdilene kontakty exchange

zkusil bych ty polozky exportovat z outlooku do nejakeho standardniho formatu a pak importovat do iP... nechce se mi verit ze by to outlook neumel... ale nepouzivam ho...

edit: resp. importovat to programu co se umi s iP synchronizovat...

yellowtommy | čtv lis 20, 2008 11:42 am

No ja bohuzel uz outlook nemam, na ten exchange mam pristup jen pres web-rozhrani. odesel jsem z firmy, ucty mi zatim funguji, ale pruser je jak ted ty kontkaty a kalendare prenest jinam.
nevim proc to nejde v tom tel. nejak nastavit, ze si ponecha lokalni kopii....

jeste me napadlo pouzit nejak google apps, zapnout sync na muj google ucet a tim tam prenest tu stavajici lokalni kopii, pak vypnout exchange.
nicmene, moznosti google apps syncovani a iphone jsem zatim nestihl nastudovat, jde to vubec?

hmm | čtv lis 20, 2008 11:57 am

za pokus nic nedas, ale myslim ze pokus o synchronizaci s googlem (ne)dopadne stejne jako pokus synchronizovat prez iTunes...

web rozhrani neumoznuje export?

dale bych zkusil kontaktovat nekoho z byvale firmy s prosbou o export osobnich dat... (jestli si se rozesel v dobrem necekal bych problem...)

yellowtommy | čtv lis 20, 2008 12:14 pm

webaccess bohuzel exporty neumi, takze pokud vse selze, budu muset na pivko s nasim bejv. ajkakem, von hrozne hlasta, takze export by problem byt nemel, ale slo mi jaksi o precedent do budoucna. to prece nemyslej japkari vazne, ze system
1) mam kontkaty a data v kalendari
2) zapnu jejich sdileni s exchangem
3) ukoncim-li sdileni s exchange, mohu datum dat sbohem a satecek....

itunes nepomuze, pokud je v telefonu zapnuta podpora exchange, itunes maji volby protistrany syncu (outlook, windows kontakty atd) zatmavene s hlaskou ze se vse syncuje s exchange. pokud to v tel zakazu, smazne se to, a itunes je mi nadale k ho*nu s nyni jiz aktivnima moznostma syncu...

teda priznam, jsou chvile kdy mam chut to vymenit za symbian.... (mobilni widle uz nikdy :D)

hmm | čtv lis 20, 2008 12:26 pm

tak ja zase potichu uvazuju o widlich... :D ze symbianu jsem nebyl moc nadseny :wink: (ale uz je to tak 3 roky... treba se zlepsili)

yellowtommy | čtv lis 20, 2008 12:57 pm

ja jsem mel symbiana od nokie 6600 po n73, a mezi tim nejake windousoidni stroje, jako qteky smarphone, a pak htc touch.... no musim rict, ze oboje me dycky po nejake dobe zoufale dohnalo zkusit novejsi model z druhe strany, ale ten me vetsinou dozral take ;)
obecne vzato, u tech windowsu jsem byl naprosto zoufaly ze stabilty... sice funkce a moznosti nastaveni jsou pekne, ale ta spolehlivost, z te jsem brecel. vzdycky to vytuhlo nebo se to zaclo divne chovat, i.e. byl nutny restart kdyz sem to nejmene potreboval.
pak u tech dotyckovych verzi (touch pro) je tragedie to celkove rozhrani, a princip dotekove vrstvy, to se s iphone neda srovnat, to bych uz vazne nevydejchal.
symbian me vadil pomalosti, ale byl relativne spolehlivej, ale takovej spis vic telefon nez pocitac.... ale dobre pouzitelny zase.
no, u iphone asi prece jen zustanu, pac co se tyce stability a pouzitelnosti, je to porad na hony pred tema widlema a symbianem.. jen kdyby tu nebyli tyhle neprijemny 'detaily', ale celkove je to porad to nejlepsi, dle me zkusenosti.
uvidime co prinese v praci android, to je jedina vec co by iphone ohrozila si myslim ;)

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv