[Archiv] Reklamace iPhone u Orange SK

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

sokolino | stř lis 12, 2008 10:02 pm

[Archiv] Reklamace iPhone u Orange SK

Kupil som si iPhone 3G cez internet zo zarucnym listom od Orange. Mesacny za slusnu cenu. Zial pokazil sa-nejde vobec zapnut. Odniesol som ho do predajne
Orange ako klasicku zarucnu opravu!!! Nezobrali ho odomna s tym, ze podla ich internych predpisov iPhone moze reklamovat len ten, kto ho od nich kupoval, to znamena prvy majitel!!!!!!! Podla mna je to porusenie zakona, pretoze k nemu mam zarucny list, bol zakupeny u Orange a je predsa jedno ci by ho reklamovala napriklad aj moja babka. Samozrejme mi to nedali na papieri, takze napisem staznost a poslem to aj na Slovensku obchodnu inspekciu!!!! Zatial vsak odporucam nekupovat iPhone z "druhej" ruky aj ked ma zarucny list(teda Orange), lebo ked vam odide tak vam ho nezoberu na reklamaciu!!!
iPhone 3.1.3 JB, iPhone 3G 4.2.1 JB, iPhone 3GS 6.1.2 JB, iPhone 4 6.1.2 JB, iPhone 5 7.1.2
Host
Host

Dwarf | stř lis 12, 2008 10:12 pm

Re: DOLEZITE UPOZORNENIE!!!

Podla obcianskeho zakonnika mal predajca orange pravdu. Zmluvu uzatvaral s niekym inym a nie s tebou .....

wolf | stř lis 12, 2008 10:12 pm

to je přece naprostá hovadina, určitě si stěžuj, to je nesmysl, takový výmysly, to jsem nikdy neslyšel....
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

wolf | stř lis 12, 2008 10:14 pm

to sice jo, ale přístroj má záruku, která se váže na přístroj ne na majitele. To je jako kdybych šel reklamovat macbook a oni mi řekli, že jsem ho nekupoval tak mám smůlu? blbost.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

fifuk | stř lis 12, 2008 10:14 pm

O tomto sa tu uz pisalo, avsak neskor ako som si to precital aj ja :) tiez som kupil iphone z orange od znameho, dokonca som bol spolu s nim v predajni ked ho brat a ked vybavoval zmluvu. este sme aj zamestnancovi Orange hovorili, ze iphone budem pouzivat ja a pausal bude mat on. ten nas vsak na nic ohladom reklamacie neupozornil... zatial si musim zaklopat iphone fici ako ma, tak dufam ze mu to vydrzi:)

skus asi jedine kontaktovat povodneho majitela nech ho do Orange hodi on...

Potom sa ozvi, ze ako si dopadol s reklamaciou resp. pripadnou staznostou, som zvedavy :)

Drzim palce

sokolino | stř lis 12, 2008 10:25 pm

Dwarf píše:Podla obcianskeho zakonnika mal predajca orange pravdu. Zmluvu uzatvaral s niekym inym a nie s tebou .....

OK ale myslim si, ze ked niekomu iPhone nevyhovuje (asi ho nemoze vratit?) alebo ho preda, aby zarobil, tak vsetky prava prechadzaju na noveho majitela, pausal s ktorym ho zakupil predsa plati prvy majitel nadalej. A pozor vraj nejde len o iPhone , ale VSETKY mobily kupene u Orange, takze kupis mobil na seba, predas ho, ale reklamovat ho nemoze kupujuci, ale len TY!!!! A o tom pri predaji nikoho neinformuju!!! :twisted: V kazdom pripade radsej nekupujte, aby ste nedopadli ako ja. Budem vas informovat.
iPhone 3.1.3 JB, iPhone 3G 4.2.1 JB, iPhone 3GS 6.1.2 JB, iPhone 4 6.1.2 JB, iPhone 5 7.1.2
Host
Host

Dwarf | stř lis 12, 2008 10:39 pm

TO WOLF:
§619
Predávajuci zodpovedá za vady, ktoré má predaná vec pri prevzatí kupujúcim. ....

takze zaruku by mal uplatnit u toho od koho to kupil a potom ten to ma odniest do orangeu.
Ale ked xces dam ti aj platene konzultacie :twisted:

PS: aj ked sa zda ze niektore veci by mali byt inak, niesu .... a neznalost zakona neospravedlnuje. (a z coho by som inak zil 8) )

wolf | stř lis 12, 2008 11:06 pm

Dwarf: nějaký kupující přece vždycky být musí, takhle by to opravdu mohl praktikovat každý prodejce na kteroukoliv věc a to je blbost ne? pokud někdo podepíše smlouvu, kde se k tomu zavazuje tak prosím, ale stejně se zavazuješ k tomu, že budeš provolávat tolik a tolik minut po nějakou určenou dobu a ne tomu, že nemůžeš mobil prodat, protože je možné ho reklamovat tvou osobou. mě se to zdá celý postavený na hlavu a těžoval bych si kde to jde.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Dwarf | stř lis 12, 2008 11:21 pm

stazovat sa mozes ale odpovet v tom zneni ako som napisal ta potom len viac vytoci 8) to ze niektori predajcovia robia servis aj inemu ako prvemu kupujucemu je velke plus a ked si to daju este aj do reklamacnych podmienok je na ich chvalu. bohu zial zakon je napisany ako som citoval a ty ani aj to nezmenim a mozme to len akceptovat alebo sa pred takymto pripadom pravne posilnit. Teraz je pravo na strane predajcu a ako som aj cital tak to vie.

btw: a komu a na co by si sa v tomto pripade stazoval ? mna napada len ombudsman-verejny ochranca prav (taky panko plateny za nic z nasich penazi co ani nema pravnu silu nieco zmenit)

sokolino | čtv lis 13, 2008 7:30 am

Tak moment DWARF, 1. mobil bol pri predaji funkcny, zavada sa prejavila az po niekolko tyzdnovom pouzivani. 2. chces mi povedat, ze ked si kupim auto, predam ho este v zaruke a ten co ho odo mna kupil zisti zavadu, ktora sa prejavila neskor, pride do servisu uplatnit si ZARUKU, tak tam ho poslu do prdele,
ze auto moze reklamovat len prvy majitel?????
A keby si si precital moj prvy prispevok, tam sa pise, ze neprevziat iphone od ineho ako od 1. majitela je ich INTERNE nariadenie t.j. nie je uvedene v nijakych papieroch ktore dostane kupujuci. Ja som ziadal nech mi to daju pisomne a tvrdili, ze nemaju tlacivo, takze som zvedavy co odpisu na oficialnu staznost.
Nikoho predsa nezavezuju, ze pocas trvania viazanosti nesmie predat telefon, dokoca aj viazanost s cislom sa da previest na ineho majitela!!!!!
Host
Host

Uživatelský avatar masklin | čtv lis 13, 2008 8:55 am

@sokolino: mas uplnou pravdu.

Podle platnych zakonu se zaruka vztahuje na vyrobek a je uplne jedno kdo ho reklamuje. Bez do jine prodejny a rekni ze to je iPhone tvyho bratranka, ze nema cas to zarizovat a musi ti ho vzit.
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Dwarf | čtv lis 13, 2008 8:56 pm

Re: Reklamace iPhone u Orange SK

vidim ze prave vedomie je urovni 0.
kupna zmluva je viazana medzi kupujucim a predavajucim. Zodpovednost za vadu sa viaze k tejto zmluve. Ked sa preda tovar tak tam uz asi nie su tie iste subjekty co znamena ze to je po pravnej stranke vada a predavajucim nevznika ziadna povinnost. Kupna zmluva je DVOJstranny pravny akt takze tam ziadny dalsi vlastnik nefiguruje. a uz sa k tomu nevyjadrujem. mne je to osobne jedno ale ja tam byt firemny pravnik tak ta zrusim hned medzi dverami 8) a este sa aj pri tom budes usmievat.
Ziadne interne nariadenie v pripade zuzovania zaruky nemoze byt moze byt len rozsirovanie a ked si to tam v tych papierikoch necital, tak zacni citat pravny predpis jemu nadriadeny a to je obciansky (obchodny) zakonnik ktory v tomto konkretnom pripade vystupuje ako LEX GENERALIS. A ci bol mobil funkcny alebo nie je nepodstatne. V tvojom pripade by si mal uplatnovat zaruku u toho kto ti to predal a ten by mal bezkat do orangeu.

Moja rada: 1. zozen povodneho majitela a chod tam s nim
2. zozen splnomocnenie od majitela na zarucnu opravu a veci s tym
spojene
3. alebo niekoho zozen .......

to ze toto ustanovenie zakona operatori (obchodnici) zneuzivaju im na chvale neprida a aj preto som na tych oradzovych zhulencov uz dost nastartovany a mne sa to tiez nepaci

To MASKLIN : neviem ze by sa v cechach uz menil obciansky zakonnik, aj ked ho tam rekodifikuju a ma mat cez 1000 paragrafov. Ale mohol by si mi napisat cislo zakona a § kde sa pise o zaruke viazanej na tovar a nie kupujuceho .....

sokolino | pát lis 14, 2008 7:18 pm

Dakujem Dwarf, mas zial absolutnu pravdu, v spravodlivom hneve som tomu nemohol uverit :oops: , ale je to tak ako pises, overil som si to na viacerych miestach. Problem je, ze pravdepodobne ani ten co mi ten mobil predal, nie je
majitel, ale len sprostredkovatel, takze mam o problem viac. Ale je to hlavne vystraha pre dalsich a nie len iPhonistov, aby nekupovali telefony, ktore su viazane na nejaku akciu aj ked su lacnejsie, vyhnu sa problemom.
No, idem zhanat prveho majitela... :mrgreen:

Apropo ak sa mi to nepodari, neviete kto na Slovensku servisuje iPhone?
Host
Host

Dwarf | pát lis 14, 2008 9:13 pm

No je mi v tomto pripade luto ze to tak je. Ale je to tak uplne s kazdym tovarom :( . Ked ta xce obchodnik otrtkat tak sa mu podari. Zas su firmy ktore nad ramec zakona viazu zaduku na vyrobne cislo vyrobku (Dell) a je im jedno kto je majitel. Zas na druhu stranu sa tak chrania obchodnici pred vsemoznymi spekulantmi. Jediny servis na cele Apple SK je v BA ( firma CCC ) a oni z vyrobkov apple iPhone ani iPody neservisuju ale posielaju na servis do francuzka. Takze maximalne niekto neautorizovany ....

Uživatelský avatar 5ko | sob lis 15, 2008 4:34 pm

a ako je to s iPhonom ktory bol kupovany v orange za plnu sumu, bez viazanosti na pausal? da sa reklamovat aj druhou osobou (nie prvym kupujucim)?
chcem iPhone
UŽ MÁM iPHONE :-)
iPhone 3G 8GB aus ORANGE
Host
Host

Uživatelský avatar Gekko gecko | sob lis 15, 2008 6:54 pm

Co vim tak v zarucaku neni nici jmeno takze jestli nejde o pausal jde to.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

peter.nr | sob lis 15, 2008 9:15 pm

Posledné príspevky boli naozaj pravdivé, môžem potvrdiť podľa informácií od operátorov a z vlastnej skúsenosti.

Len doplním:
1. Bežný tovar sa nekupuje na zmluvu, kde sú mená zmluvných partnerov - je tam iba pokladničný doklad. Tzn. v prípade reklamácie žiaden problém. To len aby ste sa neľakali, ak kupujete z druhej ruky žehličku, TV alebo pračku.
2. Ak je zmluva s menami (tá je v prípade akciového telefónu), reklamovať môže buď ten, kto je na zmluve, alebo splnomocnená osoba (notársky overené splnomocnenie zastupovať ho v prípade reklamácie). Navyše v zmluve je aj telefónne číslo pôvodného kupujúceho - to keby ste nevedeli, ako sa dopátrať k pôvodnému majiteľovi.
3. Je na operátorovi, či je ochotný spraviť niečo nad rámec zákona v prospech kupujúceho - nemusí, ale môže. T-Mobile to robí, Orange nie.

Každopádne platí - ak kupujete mobil, ktorý niekto iný bral na akciu, požadujte od neho kópiu zmluvy, kde je jeho meno, adresa, tel. číslo.

A dajte si VEĽKÝ pozor na výkupcov mobilov - odkúpia akciový telefón od prvého majiteľa a predajú ho niekomu inému. Ak skončia živnosť (ak vôbec živnosť majú), môžete sa sťažovať v prípade reklamácie na lampárni. Výkupca sa z toho vyvlečie (pretože on by u operátora ako Orange tiež nepochodil). Pozor na nich!
iPhone 4S 64GB 6.1.3
iPad 2 16GB WiFi 6.1.3
Macbook Air 2011, i5 1.7GHz, 4GB, 128GB, Mac OS X Mountain Lion
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

sokolino | stř úno 11, 2009 8:54 am

Tak sa mi po 2. mesiacoch nahanania predajcu podarilo uspiet. Zobral ho na reklamaciu (asi nasiel povodneho majitela) a iphone som dostal uplne novy :D :D :D . Dufam, ze tento kus bude plne funkcny a vydrzi aspon dva roky :D :D :D. Dakujem vsetkym za radu.
Host
Host

klodenka803 | stř úno 11, 2009 9:16 am

tak to ti gratulujeme :wink:

Julek | stř úno 11, 2009 10:28 am

ještě že to dobře dopadlo, tohle vlákno jsem sledoval s tím jak to dopadne... takže lock

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv