vidim ze prave vedomie je urovni 0.
kupna zmluva je viazana medzi kupujucim a predavajucim. Zodpovednost za vadu sa viaze k tejto zmluve. Ked sa preda tovar tak tam uz asi nie su tie iste subjekty co znamena ze to je po pravnej stranke vada a predavajucim nevznika ziadna povinnost. Kupna zmluva je DVOJstranny pravny akt takze tam ziadny dalsi vlastnik nefiguruje. a uz sa k tomu nevyjadrujem. mne je to osobne jedno ale ja tam byt firemny pravnik tak ta zrusim hned medzi dverami

a este sa aj pri tom budes usmievat.
Ziadne interne nariadenie v pripade zuzovania zaruky nemoze byt moze byt len rozsirovanie a ked si to tam v tych papierikoch necital, tak zacni citat pravny predpis jemu nadriadeny a to je obciansky (obchodny) zakonnik ktory v tomto konkretnom pripade vystupuje ako LEX GENERALIS. A ci bol mobil funkcny alebo nie je nepodstatne. V tvojom pripade by si mal uplatnovat zaruku u toho kto ti to predal a ten by mal bezkat do orangeu.
Moja rada: 1. zozen povodneho majitela a chod tam s nim
2. zozen splnomocnenie od majitela na zarucnu opravu a veci s tym
spojene
3. alebo niekoho zozen .......
to ze toto ustanovenie zakona operatori (obchodnici) zneuzivaju im na chvale neprida a aj preto som na tych oradzovych zhulencov uz dost nastartovany a mne sa to tiez nepaci
To MASKLIN : neviem ze by sa v cechach uz menil obciansky zakonnik, aj ked ho tam rekodifikuju a ma mat cez 1000 paragrafov. Ale mohol by si mi napisat cislo zakona a § kde sa pise o zaruke viazanej na tovar a nie kupujuceho .....